Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
hamarosan teszt a forumomon
Play nice!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz sniper elite #8852 üzenetére
vmi intel server.
-
Sárpac
nagyúr
Hát úgy látom beelőztek rendesen!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Most kánikulában loopoltattam 3dmark06 cpu tesztjeit(csak ezeket a teszteket) és úgy néz ki, hogy 75C a maximum ameddig felmegy a cpu(1,15V on megy még mindig)
Kérdés:
Szerintetek hosszútávon lehet ez 24/7 beállítás? Vagyis ez a 75 maximum még egészséges? -
titán
Nekem ez a 2 eredmenyem van 21x200, ket kulonbozo procival es lapban:
De azt vegyuk figyelembe, hogy akkor nem volt ilyen meleg, talan 20-22 fok lehetett a szobaban, nem 28-29. Szerintem nagyon jo az a huto, latom a bordat is jol megszelloztetted.
Grat a hangkartyahoz, en csak most hallok eloszor errol a markarol, igaz nem is foglalkoztam nagyon veluk. Csak stereoban szol nalam a cucc, bar abban is biztos jobban szolna, mint az alaplapi.
-
westlake
félisten
supermicro x8dtn+
#8854: 18 slot, maximum 144gb memoria
#8855: ennek semelyik tuning core i7 nem lehet ellenfele
#8856: remelem csak koltoikerdes volt.. termeszetesen nincs.. se feszallitas, se fsb, se memoria aranypar.. viszont a lapon hasznalt clockgent ismeri a setfsbja, a lapban ket darab xeon x5550-es processzor van (i7 920)
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
HSM
félisten
Az első procid nagyon jó, ha tényleg csak 125W-ot kér 4200-on! Nekem 145-150W, minimum stabil feszen....
A hangkari szempontjából mindegy, stereó, vagy 5.1, pl a külnbség a legjobban szerintem fülessel jön ki... Olyan ez kb. mint egy profi DSLR fényképezőgép vs egy ultrazoom kompakt... Az összevetés csak annyiba sántít, hogy hangkariból még az Auzen is fényévekre van egy ténylegesen profi cucctól, ami akár többszázezer forintba is kerül....
-
Overlocker
veterán
Tegnapi eredmény:
-
Sárpac
nagyúr
-
titán
Jo vegulis mindegyik, az elso a Gomezz fele 9A-s, talan az kicsit kisebb fesszel megy. A primeban meg allandoan valtozik a terheles, nekem is ment fel 140 wattra, de neha csak 100 watt, attol fugoen epp mit szamoltat.
Stabilitas erdekes kerdes. A sok tesztelgetes alatt arra jutottam, hogy ilyen feszekkel a budos eletbe nem lesz stabil a gep, 3800-on se, felette meg plane nem. 19x200 meg 1.16v, ja persze, nem stabil az, csak illuzio. Lehet a tesztek igy vagy ugy lefutnak, de azzal kesz is. Aki nem ert egyet, az kezdje el hasznalni a gepet rendesen, terhelve mindenfelevel, jatekokkal plane es kap az orcajaba olyan bluescreeneket, hogy ihaj.
Elobb kiprobaltam, 19x200 uncore 3200 auto vcore, 1.425, prime alatt 1.336 load, szvsz nem veletlen kap ennyit. En lehet igy is hagyom, 1.55-be siman belefer, de legalabb stabil lesz a mindennapok alatt is, nem csak a hulye tesztekben.Es itt jut eszembe, amit beteg is irt nemreg.
Fulest en nem hasznalok mondjuk, ugyhogy akkor marad az alaplapi.
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Akkor lehet nálad ramokkal lesz gond, mégiscsak kaki a beállítás.
Nekem 1.088V-al prime stabil, de game boinc stabil csak 1.104Volton lesz, tehát biosban kellett adnom még plusz két egység feszt. Viszont uncore 3600-on 1.28V-al betonstabil, jah és a bluscreen elkerülése végett a c1e-t nem árt kikapcsolni, tuning alatt szeret megbolondulni.[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Ezen oldalakon át lehetne vitatkozni, de én úgy vettem észre, hogy ami stabil a legtöbb ma használatos tesztprogi alatt, az már tényleg stabil is.
(Anno a Q9650-nel volt egy kis gond, mert Crysis alatt néha BSOD volt. Kellett neki még +2 lépcsőnyi cpu fesz a tényleges stabilitáshoz)
Az én módszerem:
- 10 kör LinX gyorstesztre
- 1-1,5 prime 4 giga memóval alaposabb teszte
- 8*600 mega HCI memtest 500%-ig a ramoknak
Ezek után már nem volt semmilyen problémám. -
titán
Ramoknak semmi baja.
Prime stabil lehet, epp ezt irtam az elobb, de a jatekok es a mindennapok hasznalatara szart se er az 1.1v.
ImI87: Ezen felesleges vitatkozni fel oldalt is akar, jatszal par ora crysis-t, gta-t meg stalkert.
Erdekes, osszes elozo szeria 1.4-ekkel vitte a 3800-4000-et, ezek meg 1.1-el, raadasul ht-val, ja persze.[ Szerkesztve ]
-
titán
Kozelitsuk meg mashonnan. Napjaink egyik csucsprocesszorat osszeparositjuk egy csucskategorias chipsettel, eddig oke. A kerdes az, hogy miert feszeli agyon magat a processzor+lap feleslegesen? Tehat ha 1.1 volton stabil lenne a 3800, akkor miert ad neki alapon terhelve 1.2-t es 3800-4000-en 1.4 voltot?
-
titán
Oke, nem tudja pontosan, hogy 1.16 vagy 1.19. De hogy 1.1 helyett 1.4-et adjon neki hasrautesre, azt kotve hiszem, ahogy azt is, hogy okosabbak lennenk mint az intel.
Az megint fura, hogy fut a prime 19x200 1.352 loaddal es alig melegebb a procko, mint mikor 1.168 loaddal futott ebbe a melegbe. Max 85 fok volt az egyik mag, de atlag 70-75 fok.
Szerintem kamu ez az egesz fesz mizeria, ha 1.1-el 70 fokos, akkor 1.4-el legalabb 100-nak kene lenni.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Nem fogom 20x leírni ugyan azt keresd meg az okát már kifejtettem.
Bár aki nem ért az elektromossághoz legalább alap szinten az úgyse érti meg![ Szerkesztve ]
-
titán
De itt nem ezer gyerekrol van szo, tehat nem egy bizonyos mennyiseget kell atvinni x feszultseggel, mert ha igy lenne, a feszultseget emelve csokkenne az aramerosseg. Itt amennyit adsz neki, azt fel is veszi a procko, csak indits egy primeot 1.168-al es 1.4-el, kozben figyeld a fogyasztast.
-
titán
-
Sheltem77
aktív tag
Win7 alatt 3dmark 06 5450 cpu scoreja reális?
3200 on megy a 920as.
-
ronTom
csendes tag
Hali!
I7 920 D0, 200*19 + Mugen 2,
CoreV/hőfok: Bios 1,1625 V; Idle 1,144 V/42-44 C; Load 1,160 V/64-71 C, 1 h Prime Blend Test alatt.
Hozza ez az átlagot szerintetek? -
Sárpac
nagyúr
Közben betettem a másik procit hát a turbós fesz vidje 1.25V(az 1.168V-hoz képes némi ugrás ), viszont szinte egyformák a hőfokok alapon idle 36C a másik 39-45C volt pedig az idle fesz ua.
Majd még tesztelek QPI alapfesze viszont kevesebb 1.175V, most megyek meggyet fejteni!
-
HSM
félisten
Rosszul gondolkozol... A C0 procimnak 1,41875V BIOS és 1,312V LOad fsz (LLC OFF) elég volt a stabilitáshoz 4Ghz-en. És game-stabil is volt. 19*200-on hetekig használtam 1,35V BIOS feszen, amiből 1,26V maradt prime alatt... HT On, persze...Ja, és minden hülyeséggel együtt. (Pl. C1E...)
A gomezz féle procim HT OFF 1,1V terhelt feszen megy jelenleg nálam 3400-on (19* valamennyi), és üresben a feszt is visszaveszi 0,9V-ra, mivel BIOS-ban normal-a (alapfesz) lőttem be. És beton stabil.... Játék alatt is, és 55W prime alatt....
-
Sheltem77
aktív tag
Csak nem nyugodtam a 3200 mhzel
Most 3600 on próbáltam ki a következő beállításokkal:
20*180 Cpu 1,162V
Dram 1440(x8) 1.56V
Qpi x36 (3240) 1,25V
Uncore 3240(x18)3dmark06 cpu score 6150-6193.
Mindezt természetesen alaphűtéssel, most a maximum amit realtemp mért 78 fok volt, a gép stabil.
Szerintetek ez a beállítás 24/7 re? Most ez annyival rosszabb mint a régi volt, hogy a Ram 1440 en megy 1600 helyett...viszont 3600mhz en megy a proci
Mit gondoltok ?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPhone topik
- Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest