Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Nalam is maszkalnak azert a hofokok, de atlag 3-4-nel nincs tobb maximum, ritkan mozog 5-6.
HSM: Oksi, kivancsi vagyok milyen hofokaid lesznek!
ronTom: A 20x200-hoz keves lesz az a vcore, de ahogy Sárpac is mondja, futtass tesztet is, ne csak az everestet, annal a passziansz is jobban terhel.
-
Overlocker
veterán
Vcore:1,172v (real), vtt:1,4v, nb:1,2v, ram:1,6v, Uncore: 3420Mhz
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Overlocker #8403 üzenetére
Nem csoda, hogy nem mentek jól a ramjaid 0,01V-on... Érdekes feszek vannak ám ott a lapodon...
Megelőztél amúgy, de nem sokkal...
Íme az én 4011Mhz-es eredményem: [link]
Látszik a rokonság az FPO-ban... Érdekes, hogy nálad is az első mag a legmelegebb, a két középső hasonló, a leghátsó pedig jócskán hűvösebb.... -
HSM
félisten
válasz Overlocker #8405 üzenetére
Így bebugzott printscreen-re? Mókás... Gondoltam, hogy valami ilyesmi, van a dolog hátterében, csak nem bírtam kihagyni...
(#8408) Lauda: Nagyon jó ez az I7, de nagyon szar tesztelni... Nálam is ez volt... Gondolhatod, hogy örültem neki... Nem baj, megy a 3 óra prime, meg most kapja az IBT-t, stabilnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
-
Sheltem77
aktív tag
"Persze D0-ás steeping-eset kell venni, FPO sorszám alapján lehet őket beazonosítani."
Akkor még abban kérek segítséget, hogy pontosan mi is kell, hogy legyen a procira írva, hogy D0 ás legyen?
-
titán
Mar epp le akartam allitani, erre megoldotta sajat maga. Szvsz nem a qpi lesz neki keves, hanem a vcore, meg egy kicsit majd adok neki, hatha ugy jo lesz.
Sárpac: Most tolti a win7-et, aztan megy fel es akkor megterhelem azzal. Az mit jelent, hogy fullosat? Hogy allitsam be a 6 giga ramhoz win7 alatt?
Sheltem77: S-spec=SLBEJ.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Leírtam már asszem, nekem mi volt...
1 óra 40 perc után, reboot, najó, +0,0125V go, 20 perc után reboot, frankó... Visszavettem a Vcore-t, adtam a QPI-nek, megint ment bő egy órát, reboot.... WTF? Visszavetem a QPI/VTT-t, és adtam a Vcore-nak +0,025V-ot. Jó lett.De amúgy változó, melyik proci, mitől dobja el az agyát... nekem az I7-nél az IBT nem igazán vált be...
(#8410) Sárpac: Nekem eddig pont fordítva volt, igaz C0-on, IBT full stabil vagy egy órán keresztül, Prime meg reboot 3 percen belül....
(#8411) Overlocker: Csinálj Te is 3 órás prime-ot... Nem biztos, hogy nevetni fogsz... Amúgy grat, szép valid!
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
Van par kritikus resze a tesztnek az biztos! Ha az elso 10 masodpercben nem rebootol, akkor mar annyira kaki nem lehet, aztan a 8-10k-s tesztek kemenyek meg, ott lesz eloszor igazan melege, ahogy figyelgettem. Legalabb 3 ora, hogy mondod!
Mondjuk en csak 200 bclkval tesztelek es ha meg kell neki fesz a 21x200-hoz, akkor mar majdnem utolerem a masik procimat, igaz az is csak 1 orat ment prime.
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Én meg így tesztelek prime ibt is lófütty!
[link]
4szálas boinc 8szálas prime, 2magos game 1 memtest egyszerre közben még netezem is.
A vga miatt kissé melegebbek a magok.[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
Acor
aktív tag
Na háj
Menstruáltam az volt a bajom Többet nem kötöszködöm senkivel megigéremNekem csak így indul el 4.2-őn..... Bios 1,395V QPI 1,335V LLC enabled
Így a Load 1,42V
1ó15 perc után nálam is újraboot-ol..
Ez alatt sokkal hamarabb újrabootól..
Bios 1.375V kb 3/4 óra után
Bios 1.35V kb 5 perc után..
QPI -nem emeltem....Szóval megint kifogtam a Tuti-t
[ Szerkesztve ]
I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok ismét!
Beszélgettem valakivel aki eléggé otthon van hardver téren azt mondja várjam meg az új chipsetes alaplapokat(július végén jönnek) mivel egyrészt jóval olcsóbb lesz mint az x58 chipset másrészt 45nm technológia 65 helyett ami azt jelenti, hogy kevésbé melegszik és kevesebbet is fog fogyasztani.
Ekkorra már core i7 920 nem biztos hogy lesz de azt mondja a 930 as bár szorzólockos lesz valószínű, hogy el fog menni 22*185 ön nagyszázalékban.Na most nem tudom beruházzak e i7 920 / gigabyte ud5 re vagy várjak 1 hónapot.
Véleményeket kérek -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Sheltem77 #8424 üzenetére
Ne haragudj, de ennél úgy elkezdtem röhögni hogy benyálaztam a billt is...
"mivel egyrészt jóval olcsóbb lesz mint az x58 chipset másrészt 45nm technológia 65 helyett ami azt jelenti, hogy kevésbé melegszik és kevesebbet is fog fogyasztani."
Lauda, erre linkelj már vmi jó smileyt...Ja, és szerintem te i7-950-ről beszélsz, és az i7 az már 45 nm-es... Vagy az X58 Chipset, ahogy neked tetszik...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sheltem77 #8427 üzenetére
Figyi... Én szerintem akinek van pénze, az addig vegyen 920-at, amíg lehet... Kapkodni kell, mert a 920 D0-nál tuti nem lesznek jobbak az újabb i5-ről átnevezett i7 procik...
Amúgy az i7-930 nem tudom mi, gondolom P55-ös... Vagy tudom is én, nem is érdekel, de i7-920 éri meg az összes proci közül a legjobban. Ennyi. -
törölt tag
válasz Overlocker #8429 üzenetére
Hmm... Ezek szerint az is pletyka volt, hogy i5-öt átnevezik i7-re. Vazz, mennyi hülyeséget hordanak össze az emberek -.-
Sheltam: Igen, azt mondjuk, hogy jobb. Itt mindenki szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Overlocker #8429 üzenetére
Figyelj BR4D én ritkán bővítek( kb 4-5 évente egyszer) és nyilván meghallgatom mások véleményét is. Erre valók az érvek / ellenérvek(azért egy ilyen vásárlás ahogy nézem majdnem 160k (alaplap/proci/6gb ram). Mostmár kitisztul , hogy maradok az i7 920nál, de jobb ezeket a dolgokat vásárlás előtt tisztába tenni szerintem. Bocsánat, ha "hülyeségeket" írtam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sheltem77 #8431 üzenetére
Nem írtál hülyeséget, csak először röhögtem, na.
Nem rajtad, hanem inkább a barátodon, aki ilyen marhaságokat mondott neked.
Úgyhogy én bocsi, hogyha tényleg úgy tünt hogy rajtad nevettem.
Ha valóban i7-920 mellett döntesz, írj Overlocker-nek, és kérdezd meg hogy "letesztelted barátocskám? Mert ha nem megy 1V alatt 4 GHz-t szóba se jöhet"! Persze ez csak hülyülés, Overlocker jó procikat árul, és bízhatsz benne, úgyhogy inkább válaszd őt mint a boltokat. Így legalább tuti jó cuccot raksz.
Mielőtt valaki leszólna hogy mit fényezem Overlockert, lehet hogy nem véletlen.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Sheltem77 #8433 üzenetére
Akkor kapásból nem biztos, hogy jó választás az új platform, mert ott vagy 1*16PCI-e lesz, vagy 2*8.... X58-on meg ugye 2*16... Amúgy I930 egyenlőre biztos nem lesz (Júliusban), x58-ból meg csak egy új stepping jön, és néhány új alaplap... Talán picit olcsóbbak is lesznek ezért a régebbiek, de nem biztos....
-
-
Sheltem77
aktív tag
válasz Overlocker #8434 üzenetére
Szia!
Írj nekem majd légyszíves árat pmben és hogy alapfeszen milyen értéknél stabil még. -
HSM
félisten
Elvieg pont, hogy komolyabb turbo lesz bennük, és jobb is lesz picivel a teljesítményük alapórajelen (!!!!), mint a 920-nak. Viszont elvileg nem lesznek olyan tuningosak. Ezért lesz kivonva a forgalomból (elvileg) a 920 és 950, helyettük 960 és 975 lesz, marad, majd a 6magos I9 a csúcsra, jövőre valamikor.... Aki a csúcskategóriára vágyik, azt majd jól lehúzza az Intel, vagy marad a középkategória...
Nekem meg lehet lesz olcsón egy halk, naggyonjó hűtőm eladó, ha sikerül vennem egy BARAM-ot...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az utolsó előtti mondatodhoz annyit fűznék hozzá, hogy ezért kell rohanni 920-ért.
Az első mondatodhoz pedig annyit, hogy most komolyan... kit érdekel? Aki ért hozzá, úgyis felrántja a procit.Overlocker: Most mit köszöngetsz? Utállak mint a .. csak az igazat mondtam.
Nehogy elhidd[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Overlocker #8444 üzenetére
Én meg már nem tudok semmit se. Nem tudom hogy az NVIDIA-val meg az Intel-el mivan, de mindkettő cégnek elment a józan esze... Képzeljetek ide sok mérges smiley-t, és káromkodást...
Minek kell keverni azt a barna cuccost? Nem rég jöttek ki a procik, mese áron adják ahhoz képest hogy világválság van, és még így is veszik az emberek... Erre lecserélik egy 2-3x drágább cuccra. Kongrátuléjsönsz.[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
Én is neten szó sincs 930ról, meg minek milyen árkategóriába tennék?!
Más:
Akinek ud5 lapja van és 0.15V-al engedi a qpit emelni linkeljen már be egy ilyen képet everesttel! THX!
[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
HSM
félisten
Igen, ez a pontos menetrend... De hivatalosan a C0 procik már nincsenek is... És így már rögtön ugyanazt írtuk...
(#8447) Sárpac: 100% ugyanez. Ez sztem egy lapon belüli revízió, az új B3-as X58 majd az EX58A-UD5-el jön.... Neked amúgy páros léptetős a lap?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest