Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5101) Acor válasza Zájec (#5098) üzenetére


Acor
aktív tag

.... hogy friss Bios sima 7-es(új) fent van a Windows 7 stabilan
4GHZ 1,45V 50 fok a proci, egy rammal 1600MHZ az első teszt lement a prime95 nél ott kifagyott.3,8-nál stabilan lement az egész teszt.
4GHZ -már nem bírta a vízhűtés amit kicsit furcsállok, felment majdnem 100fokra a proci.
Ennek talán nem kéne ?? Kell bele még egy radiátor?
Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát.

Még megpróbálom ugyanezt két rammal majd ha megy akkor hármat rakok bele.

Szóval lassan lassan :)

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5102) Acor válasza milbo (#5097) üzenetére


Acor
aktív tag

Mugen 2 -őm volt 40 fok alatt a proci szerintem bőven tökéletes az a hűtő!!
Csak kicsit nagy :)

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5103) SzlobiG válasza Acor (#5101) üzenetére


SzlobiG
félisten

4GHz-et én se tudtam stabilizálni értelmes fesszel víz mellett, 1.45v Ht-val elég sok fesz nagyon jó víz kell hozzá. Milyen blokkod van? Szvsz nem fogod tudni lehűteni főleg hogy jön a nyár.:)

[ Szerkesztve ]

(#5104) Lauda válasza Zin (#5099) üzenetére


Lauda
félisten

Úgy néz ki én most adom el a cuccot.

Hogy mikor lesz olcsóbb? Amíg ilyen szar a politikai helyzet itthon, addig biztos nem.

(#5105) #97544192 válasza Lauda (#5104) üzenetére


#97544192
törölt tag

Miért adod el?

(#5106) Zájec válasza Acor (#5101) üzenetére


Zájec
veterán

a vizhütésed hatásfoka nem kielégitö , az általad elmondodtt értékekkel...
1.45v-nál , alapon sok az 50 fok , pláne a terhelés alatti 100fok.... ott valami nem jó ,, nálam a mugen2-vel jobb a helyzet,,, hüvösebb.....

3.8ghz-nél mekkora feszt adtál ? egyébként a 4ghz-s beállitás Prime stabillá tétele már nem annyira egyszerü dolog, de persze lehetséges....

"Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát." nem a proci tuningjától függ hogy milyen ramok kellenek egy adott konfigoba... abszolót független egymástól a kettö....

(#5107) Zájec válasza #97544192 (#5093) üzenetére


Zájec
veterán

az új táppal is "ciceregni" fog a géped...

egy 600FSP-t lecserélni egy 620w Corsair-ra , semmi értelme nincs... :(

"Mondta a szervízes, hogy gyengébb gépet elvisz, szóval nyugodtan eladhatom." :U ,, jó hogy nem aztmondta hogy ad érte 5 ezer forintot , megjavitja és majd eladja 25ezerért... még hogy "gyengébb" gépet elvisz..... baromság, az a táp egy erös konfigot is elvisz...

egyébként a "cicergésre" a magyarázat a Gigabyte X58 topikban....nézz be oda!

(#5108) #97544192 válasza Zájec (#5107) üzenetére


#97544192
törölt tag

Nem tudom, mit értesz cicergés alatt. Egyáltalán nem cicereg a gépem. Egyszerűen rossz a táp, új kell bele, és jó lesz.

[ Szerkesztve ]

(#5109) Lauda válasza #97544192 (#5105) üzenetére


Lauda
félisten

Több dolog miatt is. Úgy volt, hogy Tesómé lesz a 775-ös rendszer, azért nem is hírdettem. Aztán nem a legjobban alakultak a dolgaik (hitelek, recesszió, etc :DDD ), no lovetta, így megmaradt a cucc. Ezért úgy döntöttem, hogy visszamegy a táp és a vga a quad mellé, az i7-est meg elpasszolom, lesz jobb helye annak a pénznek.

A procihűtőt lehet megtartom a quadra, csak jelenleg lehetetlen 775-ös lefogatót szerezni hozzá. :)

(#5110) Zájec válasza #97544192 (#5108) üzenetére


Zájec
veterán

elvileg minden gigabyte core i7 "cicereg", egy bizonyos alapbeállitáson , terhelés nélkül.... mostmár én is megfigyeltem ezt a hangot, addig - addig beszélnek róla... a lényeg csak akkor tudod hallani , ha teljes csend van és nagyon fülelsz... eddig én nem hallotam , mert a külsö zajok elnyomják , pláne egy zárt házban... nálam megy a TV , rádió stb... és csak akkor jelentkezik amikor abszólut terheletlen a gép... csak abszolút csenben lehet hallani ezt a cicergést , amely rendszertelenül jelenkezik... a témáról többet olvashatsz az X58 gigabyte topikban... de belinkelem szacsee kolléga #950-s h.sz-t amiben bövebben olvashatsz a témáról...

(#5111) jugeen válasza Zájec (#5106) üzenetére


jugeen
addikt

koma, "az abszolút független egymástól a kettő"-t gondold át még egyszer. ;)

no offense, de ez elég nagy sületlenség... :))

(#5112) Zájec válasza jugeen (#5111) üzenetére


Zájec
veterán

űdv barátom , gondoljuk át mégegyszer mit irt a kolléga.... idézem ::
""Próbáltam a procit hogy bírja a tuningot és ahhoz mérten akarok új memóriát." most én ebböl azt kifejezésböl azt vettem le , hogy ö azthiszi hogy függ a proci tuningja a memoriától... tehát hogy 1333-as vagy 1600-s vagy mittudom én milyen hiper-super memóriát vesz, attól nem fog neki változni a proci tuningolhatósága.. ez nem egy core2-s rendszer ,ahol modjuk a 600fsb feletti eredmény eléréséhez, már jobb memóriára volt szükséges... erre gondolok...

erre mondtam azt hogy igy ebbe az értelemben és formában "az abszolút független egymástól a kettő".... tehát akár 1333mhz ramokkal is tudsz elég komoly cpu tuningot csinálni....
például ::: [ Zájec @ 4.4ghz ]
mondjuk itt 1680mhz-n mentek a ramok , de mehettek volna kevebbel is , akkor is meglenne a 4.4ghz...

ennek értelmében irtam azt amit irtam , szerintem nem sületlenség , ha átolvasod visszamenöleg is....

(#5113) Acor válasza SzlobiG (#5103) üzenetére


Acor
aktív tag

Bigwater 770-eshez valami szuper réz block állítólag új fejlesztés...
És ha berakok még egy radiátort 14 ventivel? Mert van itthon csak be kell kötnöm..

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5114) Acor válasza Zájec (#5112) üzenetére


Acor
aktív tag

Én spec úgy gondoltam, de ezek szerint rosszul...... Egyébként is olyat kell vennem amit szeret az alaplapom a többi az másodlagos... És ez úgy tűnik Corsair lesz.
Mondjuk az új Bios-al nem próbáltam..

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5115) jugeen válasza Zájec (#5112) üzenetére


jugeen
addikt

nem mondhatjuk azt, hogy az 1333-as és az 1600-as ramok választéka miatt már az "abszolút" kifejezés használható lenne. gondolj csak bele, hogy magas ddr3-as frekvencia nem érhető el magas uncore nélkül. mert ugye a kettő között minimum 2x a különbség. azaz ddr3 1800-nál minimum 3600-on megy az uncore. be lehet állítani alacsony ddr3 sebesség mellett magas uncore értéket, amivel azt közel biztosra meg lehet állapítani, hogy az imc képes-e gyorsabb ram-ok hajtására. és akkor még nem beszéltünk az időzítések szűkítéséről. amihez meg már szükség van jobb minőségű ram-okra. mert ugye gyenge ram-okkal azt meg tudjuk állípítani, hogy az uncore mekkora frekvencián tud üzemelni, de azt már nem hogy milyen szűk cas mellett.

röviden összefoglalva a cpu tuning nem áll ott meg, hogy magas órajelen járatod. annál egy kicsit összetettebb. van ott még jó pár összetevő, amire figyelni kell. remélem hamarosan új ram-okkal fogsz büszkélkedni, és rá fogsz jönni, hogy tényleg lényegesen komplexebb az egész. az eddigi tapasztalataid i7 terén elég jók, jól megismerted addig a lényeget, ameddig a konfigurációd határaiba nem ütköztél. ott viszont nem áll meg az élet, van tovább is. :)

ha az abszolút szót elhagytad volna, és azt írod, hogy 1333 v. 1600 ram-ok esetén a cpu órajel-tuning befolyása a ram kiválasztásában nem releváns, akkor meg sem szólaltam volna. bclk 200/2000 esetén viszont nagyon is számít, hiszen ha az uncore 4000-en elhasal c9 mellett, akkor megette a fene. ez csak egy ellenpélda, hogy miért nem abszolút független egymástól a kettő. és akkor még szó sem esett arról, hogy a ddr3 frekvencia 2x-eséhez mekkora qpi feszültség szükséges. ami megint eléggé befolyásoló tényező, mert az aztán be tud fűteni elég rendesen.

szóval azt állítani, hogy "az abszolút független egymástól a kettő" igen is sületlenség. ;]

béke barátom!

(#5116) SzlobiG válasza Acor (#5113) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ja hát ilyen Bigwatertől ne várj sokat...a +radi biztos ér valamennyit, de 4Ghz olyan magas fesszel extrém vízhűtést kíván meg.:D Szal szerintem nem fogod tudni még 90 fok alá se vinni a nagyobb radival.

(#5117) milbo válasza Acor (#5102) üzenetére


milbo
aktív tag

A Mugen 2-t én is néztem de olyan hűtőt szeretnék ami a lap felületére tolja a levegőt. Nem árt ha a passzív bordákat is szellőzteti. A Mugen oldalra tolja ha jól tudom.

(#5118) Lauda válasza milbo (#5117) üzenetére


Lauda
félisten

Nemtom a gigádnak mennyire jó a bordázása, de pl. az asusnak abszolute nem számít, hogy hova fújja a procíhűtő a levegőt, csak jó szellőzése legyen a háznak. A Tr ultra se szellőztet a lap felé és így is igen kellemesek az alaplapi hőmérsékletek. Az ip35-nél én is így gondolkodtam, de ha jó a bordázása a lapnak, akkor lehet hogy szerencsésebb egy jól szellőző ház+laptól távolabb szellőztető hűtő, mint a lapra fújatni a proci melegét. ;)

(#5119) szacsee válasza Zájec (#5110) üzenetére


szacsee
nagyúr

Igazad van: "elvileg minden gigabyte core i7 "cicereg" ", viszont az érintett alaplapok nem csak gigabyte-ok. Egyik srác külföldi fórumon 5 tápot, valamint egy Asus P6T Deluxe alaplapot is bevetett a tesztelésre és Asus alaplappal is cicergett neki a táp.
Ergo az i7 energiagazdálkodása valamilyen módon kihat a tápra... akit érdekel a tápokról alaposan mélyvíz és a mi baja van a tápomnak topik-ban próbáltam a kérdésre választ kapni.

BR4D & Acor:

Úgy néz ki eddig amire jutottam fejben, hogy azoknál a tápoknál fordul elő, aminek a tekercsei nem eléggé szorosan tekertek, illetve nem megfelelően rögzítettek... nagyon sokan Corsairokat emlegetnek, viszont ez lehet azért is, mert jó táp lévén nagyon elterjedt.
Alaplap oldalról.... mivel ez idézi elő, azok a lapok érintettek, aminek sokfázisú áramellátása van és üresjáratban mahinál a fogyasztással, de gondolom az alaplapon elhelyezett elkók mérete sem utolsó szempont. Még igen a téma elején járok ez ügyben, de eddig 2 megoldás létezik ami bevállt.
1: C1E-t ki kell kapcsolni
2: C1E bekapcsolva marad, de némi tuningal el kell érni, hogy az IDLE fogyasztás nagyobb legyen valamivel, mint alapon...
HSM fórumtárs is tesztelgetett, de Ő nem a fülére hagyatkozott, ami lehet jó is, de mivel a zaj a tápból jön, cicergést nem tudod beazonosítani...

(#5120) Ottoka válasza SzlobiG (#5116) üzenetére


Ottoka
őstag

Nálam is idle 45-48 fok most a proci, pedig egy mora2 és egy lada hűtő a hőleadó felület.
4ghz, 1,43 fesszel. De rajta van az alaplap is, meg 2db 280 gtx kari.
Sajnos a télen 12-16 fok volt a bejövő vizem, tegnap már 28,9. De úton van a vízvisszahűtőm. :K

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#5121) Acor válasza Ottoka (#5120) üzenetére


Acor
aktív tag

Vízvisszahűtő? milyet rendeltél?
Most 3.6 -on megy és terhelésnél 75 fok körül mozog..
De megelégszem 3,8Ghz -val ugyanilyen hőfok mellett terhelve.
Ahhoz szerintem elég a plusz radiátor...

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5122) SzlobiG válasza Ottoka (#5120) üzenetére


SzlobiG
félisten

A blokk se mind1, hogy milyen sőt nagyon sokat számít...Nálam 3.8-on 1.33-al idle 40-45 között mozog terhelve meg 70-80 között egy 3X12cm-es radival+ egy 4870X2-vel.

Igen emlékszek a téli hőfokaidra úgy ahogy todyéra is.:) Vissza hűtőből ilyen kompresszoos cuccra gondolsz?

(#5123) milbo válasza Zájec (#5110) üzenetére


milbo
aktív tag

Az UD3R valóban csendben van, ahogy szacsee kolléga is írta.

(#5124) Ottoka válasza SzlobiG (#5122) üzenetére


Ottoka
őstag

SzlobiG, Acor: Hailea Ultra Titan 2000
Proci blokk: Aquacomputer cuplex XT di

De nem a lakásba belülre terveztem, hanem ki a falra a klíma mellé. Két körös rendszer, egyik kör vízvisszahűtő-tratály (amit már meg is csináltattam saválló anyagból, a mora radi pont belefér) másik kör számítógép - tartály (benne a mora radi). A két víz nem keveredik.
És megszűnik a teraszon az asztal alatta a lada radi- mora radi páros.

Mezőhegyes

(#5125) Acor válasza Ottoka (#5124) üzenetére


Acor
aktív tag

háááát 600eurót ez tuti nem ér meg akkor inkább veszek 10e Ft-ért egy használt hűtőszekrényt és belerakom a radiátort.
Még a villanyszámlát is fedezi a különbözet vagy 15 évig :D :DD

Szerintem és nem megbántani akarlak ez felesleges kiadás. :N

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5126) Acor válasza Ottoka (#5124) üzenetére


Acor
aktív tag

Megnéztem a thermaltake blokkom komolyabb ennél legalábbis anyagtartalmora biztosan :)

Egyébként nálam is hasonló a hőfok már különben, megigazítottam, egy kicsit a blokkot a procin.

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5127) Ottoka válasza Acor (#5125) üzenetére


Ottoka
őstag

Hűtő tuti nem bírja, ezt a vízhűtés topikban kitárgyaltuk. :K

Mezőhegyes

(#5128) Acor válasza Ottoka (#5127) üzenetére


Acor
aktív tag

Kár pedig ötletnek jó volt :)
Mindegy nyáron lassabban megy akkor télen meg fűtöm vele a szobát :)

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#5130) milbo válasza Lauda (#5118) üzenetére


milbo
aktív tag

Ilyen. Ha húzva van a rendszer, melegszik rendesen pedig a gyári rá is fújja a levegőt.

(#5131) Zájec válasza jugeen (#5115) üzenetére


Zájec
veterán

ezt mind megértem amit mondasz :)

de ahhoz hogy 1600 felett menjenkek a ramok , a qpi/vtt is adagolni kell, valszeg 1.35v fölé , akkor meg már löttek a 24/7 beállitásnak..

az idözitések szükitése meg max egy pici bench javulást eredményez , amit az user nem érez meg a gépén,,,pláne átlag felhasználásnál vagy játék alatt sem.. hisz már egy alapon menö core i7 -nek nemtud a nyomába érni egy szénné tuningolt core2 rendszer teljesitménye a memoria terén...

"jobb" ramok meg "gyengébb" ramok , hát nem sok vizet zavar ... ezekkel a "gyengébb"-nek titulált kingmaxokkal is megy a rendszer mint az állat... nem látom indokoltnak eme ramok lecserélését... nem lesz efektive gyorsabb a gépem... és csak kidobtam érte felesleges pénz....

3600-4000 uncore -nak meg adni kell a qpi/vtt-t 1.5v felett ,, ahhoz meg egyenlöre tartósan nincs bátorságom , nem akarom kinyirni a procit , jobb a békesség, maradok 1.35v qpi/vtt alatt... az elég böven...

(#5132) Zájec válasza milbo (#5123) üzenetére


Zájec
veterán

én se hallotam eddig, aztán lekapcsoltam mindent és meghallotam amit eddig nem ,,

a gép meg nem csont alapbeállitáson megy nálam , ezért nem csinálta korábban, pedig be van kapcsolva az eist & c1e , de nem alap 133-as bclk-n persze....
ezért nem jelenkezett ez eddig , de nem is érdekel mert zárt gépházból már nem jön ki a hang....csak akkor hallod ha odafülelsz közel...

(#5133) szacsee válasza Zájec (#5132) üzenetére


szacsee
nagyúr

Idővel attól tartok mindenkinél hallható lesz, mivel a tekercs lakkozása, illetve maga a tekercselés fellazul és még hangosabb lesz, így ezt érdemes elkerülni mindenképpen a fenti módszerekkel.. szerintem. ;) :)

(#5134) Oszkár26 válasza szacsee (#5133) üzenetére


Oszkár26
tag

Hali core i7.nél ki lehet kapcsolni 3-2 magot 2dben valami progival?

(#5135) milbo válasza Oszkár26 (#5134) üzenetére


milbo
aktív tag

Figyeld az egy mag órajelét! Mikor először láttam nem hittem a szememnek.

Szerk: ha pár percig nem használom a második vinyót, azt is lekapcsolja, hallom amikor leáll. Aztán ha pl. indítok egy TC-t, már indítja is. Szóval ha több vinyó van a gépedben és csak netezel, a rendszer vinyó kivételével mindegyik leáll.

[ Szerkesztve ]

(#5136) szacsee válasza milbo (#5135) üzenetére


szacsee
nagyúr

Azok az alaplapi tápellátás fázisait kapcsolgatja, nem a magokat... :DDD
PH tesztben viszont írták, hogy elég jól sikerült az energiaellátás, így szerintem felesleges, ha be van kapcsolva az EIST és C1E... nálam 3-4W-ot fogyaszt 4 mag bekapcsolva HT-val üresjáratban. :)

(#5137) milbo válasza szacsee (#5136) üzenetére


milbo
aktív tag

Akkor én félre vagyok informálva.
Egy cikkben ezt olvastam: A Turbo Boost funckó révén a CPU képes az éppen nem használt rendszermagokat kikapcsolni, azokat pedig, amelykre éppen szükség van, túl tudja hajtani.. Akkor ezt miért írták?

(#5138) Zájec válasza szacsee (#5133) üzenetére


Zájec
veterán

nekem ez olyan furcsán hangzik hogy a "a tekercs lakkozása, illetve maga a tekercselés fellazul "... volt már erre valami korábbi gyakorlari példa?

(#5139) milbo válasza szacsee (#5136) üzenetére


milbo
aktív tag

Cikkek a magok lekapcsolával kapcsolatban: itt, itt, és itt. Ezek alapján írtam.

(#5140) szacsee válasza milbo (#5139) üzenetére


szacsee
nagyúr

Tudom, hogy lekapcsolja, de nem a DES progi mutatja... az csak a használt fázisokat. ;)

Zájec: Tápokról alaposan mélyvíz topikban kérdezz rá. ;)

(#5141) Oszkár26 válasza milbo (#5135) üzenetére


Oszkár26
tag

Nekem valami más progi kéne ami nem direkt gigabyte alaplapra való hanem rapage 2-n meg mindenen megy :K van ilyen?

(#5142) Zájec válasza szacsee (#5140) üzenetére


Zájec
veterán

annyira azért nem érdekel ez a dolog hogy utánajárjak....
ezért eddig se adtam különösebb hangot részemröl bármilyen aggodalomra,....
mert nem alapon használoma gépet ,igy nálam eddig soha és késöbb se fog jelentkezni ez a probléma....

(#5143) SzlobiG válasza milbo (#5135) üzenetére


SzlobiG
félisten

A vinyót az oprendszer kapcsolja ki.:) Belehet állítani, hogy hány perc után kapcsoljon ki ha nincs használva. Viszont ilyen 500MHz körüli értékeket nekem is szokott az everest mutatni nemtudom, hogy mennyi valósága van.

(#5144) HSM válasza milbo (#5135) üzenetére


HSM
félisten

6-os a szorzó itt, jól látom? :Y Nekem csak 12-re csökkenti vissza, miért? :Y :Y Ez meg hogy???

(#5145) milbo válasza HSM (#5144) üzenetére


milbo
aktív tag

A DES-ben alul kattints a Low Power State-re. Felugró ablakban -> Yes. Újra indul a gép és lesz 6-os szorzód. Próbáld meg így.

(#5146) HSM válasza milbo (#5145) üzenetére


HSM
félisten

THX, este kipróbálom! :R

(#5147) serito


serito
senior tag

Hali!

Mostanában nem aktivizáltam magam a fórumban, sajnos nincs időm még a gépet sem bekapcsolni. Mivel most szakítottam rá pár percet erre így itt is "elhintem", hogy eladom sajnálatos módon feleslegessé vált CPU pot-omat.

CPU Pot

Ja ezt OFF-nak szántam bocsi. :D

[ Szerkesztve ]

(#5148) gV


gV
őstag

(#5149) #97544192


#97544192
törölt tag

Új táppal, és új memóriákkal sem jó a gépem! :)
Már csak nevetek az egészen. :D
Ha nem az alaplap a baj, akkor már tényleg fogalmam sincs, hogy mi a gáz...

(#5150) Acor válasza #97544192 (#5149) üzenetére


Acor
aktív tag

Az alaplapoddal mint az enyémmel is csak az a baj, hogy nem szeret ám akármilyen memóriát. És hiába szerepel mint nálam a NANYA ram a listáján mégsem szereti.
Amit biztosan szeret és arra fogom lecserélni az vagy Corsair XMS vagy dominator!
Vagy ott van a jó kis Kingmax, Kingston minden viccet félretéve :K

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.