Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4951) szacsee válasza sniper elite (#4950) üzenetére


szacsee
nagyúr

Rossz helyen tapogatózol... Sáparc ha jól tudom nem az..de van jelen ápektől valaki, de még nem talált ide.... viszont ami késik nem múlik.

(#4952) SzlobiG válasza sniper elite (#4950) üzenetére


SzlobiG
félisten

Az a 115K-s ár minden csak jónak nem mondható.:(

[ Szerkesztve ]

(#4953) szacsee válasza SzlobiG (#4952) üzenetére


szacsee
nagyúr

Az a nem mindegy, hogy kinek mi az "egyáltalán nem nagy összeg", de szerintem zárjuk le a dolgot.
Van aki azért mert rá van írva valami egy cuccra kiad több 50-100K-t külömbözetként, más meg a névnélküli szutyokkal eléri ugyanazt, csak nincs a termék körül nagy hájpolás.. :N

(#4954) Zájec válasza sniper elite (#4950) üzenetére


Zájec
veterán

"112k szerintem egyáltalán nem nagy összeg érte!"

máshol ez egy nagy családnak egy teljes havi megélhetés...

"pl ezek a dominator gt ramok is nagyon jó teljesítményt nyújtanak tuning nélkül is!"

az baj hogy te annyira láma vagy hogy még egy tuningbeállitást sem birsz megcsinálni...

(#4955) jugeen válasza Zájec (#4954) üzenetére


jugeen
addikt

hábálábápffffffff :DDD

(#4956) sniper elite válasza Zájec (#4954) üzenetére


sniper elite
senior tag

Jajj maradj már ezzel a nagyot mondással, ennyiből te meg ne fejlesztgesd a géped, mert kihalnak a bébifókák stb... szóval én is tudok hasonlókat beszélni! Tuningban igazad van, elég kezdő vagyok! De azt hiszem lámázni nem kell, mert te se lehetsz mindenben a legjobb!

(#4957) Sárpac válasza sniper elite (#4956) üzenetére


Sárpac
nagyúr

:D

Figy veszek neked egy faxa i720ast meg 3x2GB 1600MHz ddr3as ramot. Én feltuningolom neked jóval gyorsabbra mint a i965 extreme meg az 1866-os memók együtt, csak cserébe add nekem az i965 extremet és a ddr3 1866MHz-es ramot. :U

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4958) Achill3uS


Achill3uS
veterán

nem unjátok még honapok óta ugyanaz a lemez? :))

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#4959) Zájec válasza Achill3uS (#4958) üzenetére


Zájec
veterán

hálistennek csak ritkán kerül fel , és csak akkor amikor haldoklik a topik :D

(#4960) jugeen válasza sniper elite (#4956) üzenetére


jugeen
addikt

még tovább gondolva sokan azon kapják fel a vizet talán ( de lehet rosszul látom ), hogy a tuninghoz nem értesz még is arany igazságot akarsz mondani. tuning nélkül a legjobb ram se ér többet, mint a legolcsóbb 1333-asnál. mert ugye a dominator gt is 1333-on megy alapon.

talán magadnak tennéd a legjobbat azzal, hogy a konfrontálódás elkerülése végett nem harangozol be minden vágyaid netovábbját illető, beszerzés alatt álló hardvert.

ezt ne támadásnak vedd, hanem jótanácsnak.

(#4961) ADAM1337 válasza jugeen (#4960) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Engem nem a beharangozás buzdított kommentet írni csak az hogy 1600 c9 és 1866 c9 között alig van sebesség eltérés, inkább más hw-ra költeném azt a maradékot. (ár-ra nem is reagáltam, mindenkinek maga dolga ki mennyit tud félre rakni)

Engem személy szerint nem zavar igaz én egy olcsó kateg-al kezdem majd az i7-et.
Utána kitapasztalok és úgy fejlesztek. :K

UAG Metropolis LT MagSafe Apple iPhone 15 Pro Max tok eladó

(#4962) sniper elite válasza jugeen (#4960) üzenetére


sniper elite
senior tag

De figyi játékhoz minek szénné tuningolni mindent? Tudom sokan ez miatt is beszólnak de nem tudok ezzel igazából mit kezdeni! Inkább edzem magam a kondi termembe mint hogy 2-3 óráig állítgassam a ramjaimat a gép előtt kucorodva! Az meghogy néha szóba hozom hogy mire akarok váltani, nehogy már támadó felület maradjon! Inkább örülni kéne neki hogy itthon is vannak olyanok akiknek nem drága esetleg egy extrém intel proci vagy egy drágább fajta ram! Amúgy sose haragszom meg senkire se,és én örülök ha látom hogy valakinek annyira jól megy, hogy sokat tud költeni extrém hardverekre is!

(#4963) Sárpac válasza sniper elite (#4962) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Nincs ezzel semmi baj, csak az ilyen beszólásaid kissé irritálnak:
"inkább 985-re váltanék szívem szerint."
(még meg sem jelent.)
"Amúgy is elég kétséges hogy a mostani procimat eltudom ebben az országos krízisben adni!"
Ez igaz az ország 2/3része fele annyit keres mint a ramod amit venni akarsz és neked a legnagyobb bánatod, hogy nem bírsz megszabadulni a 250Ks procidtól.
"112k szerintem egyáltalán nem nagy összeg érte."
No comment. Ha jól tom 20éves vagy, nincs még diplomád,tanulsz, meg valamit melózol, többit nem írom mert priviben ezt kérted anno, de azért írtam pár hsz lentebb elgondolkodtató mit is.
"Inkább örülni kéne neki hogy itthon is vannak olyanok akiknek nem drága esetleg egy extrém intel proci vagy egy drágább fajta ram!"
Szvsz inkább felháborító, mert ha valakinek ennyi léje van az költhetné nemesebb célokra is, mint, hogy azzal villog, hogy neki van a legüberf@szább hardvere, de még az sem elég neki.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4964) Achill3uS válasza ADAM1337 (#4961) üzenetére


Achill3uS
veterán

mint nyilván teis tudod egy 1600c9-en és 1866c9-en binnelt ram között még ha azonos chip-ek is kerülnek rájuk hatalmas különbségek lehetnek tuning tekintetében. ám ha konkrét példát akarunk alapul venni, az 1600c9-es corsair-okon legjobb esetben is valami nagyon gyéren leválogatott samu hcf0 van - bár sztem még az sem - míg a dom gt-ken elpida hyper. aki kicsit is járatos a témában tudja, hogy az utóbbi a híres 2500c10 később pedig 2000c7 1.65v-n beharangozott 50nm-es chip. hogy ezekből miért lett "csak" 1866-os kiadás, az ezen a helyen és ponton lényegtelen. amire ki akartam lyukadni, énis mint jugeen, ezek a ramok mind a jedec szabáványon alapulva 1333-masként jönnek le a gyártósorokról, így innentől kezdve, tuning ill. xmp nélkül be se tudod lőni úgymond "alapra". így egyet kell hogy értsek, azzal, aki nem tuningol csak játszik, teljesen felesleges ilyen ramra költenie. viszont ez mindenkinek a privát dolga mi az ami számára felesleges, mit engedhet meg magának, mire van szüksége, és mire nincs.

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#4965) #97544192


#97544192
törölt tag

Sniper, senkinek semmi baja nem lenne veled, hogyha nem villognál a cuccaiddal. Oké, gratula, fasza géped van. De nem kell itt mondogatni, hogy "jajj, Ferrari F430-at vegyek, vagy Lamborghini Murcielago-t? :O " :U

(#4966) jugeen válasza sniper elite (#4962) üzenetére


jugeen
addikt

akkor minek tuning dolgokat venni? ezt a kérdést lehet fel sem kellett volna tennem. engem nem zavar mire költesz. az az egy biztos, hogy i7 platformon te rendelkezel a majdnem legdrágább hardverekkel és ugyanúgy te rendelkezel majdnem a legrosszabb performanciával is. grafikus teljesítményt nem vettem számításba.

(#4967) schwartz válasza Sárpac (#4963) üzenetére


schwartz
addikt

többit nem írom mert priviben ezt kérted anno

Szemelyes jellegu dolgokat egyaltalan nem kellene irnod, foleg nem a privatokbol...

If he dies, he dies.

(#4968) Sárpac válasza schwartz (#4967) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Semmilyen konkrét személyes dolog nincs, és már egy két helyen elhangzott ezért mertem leírni.:)

[ Szerkesztve ]

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4969) ADAM1337 válasza Achill3uS (#4964) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

Egyetértek veled. :K

UAG Metropolis LT MagSafe Apple iPhone 15 Pro Max tok eladó

(#4970) #97544192


#97544192
törölt tag

(#4971) Sárpac válasza #97544192 (#4970) üzenetére


Sárpac
nagyúr

:C

Lehet váltani fogok.:DDD

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4972) #97544192


#97544192
törölt tag

Azt nem vágom, hogy miért van az, hogy terhelés nélkül több feszt kap, mint amikor 100%-on van terhelve. Nem lehet valahogy beállítani, hogy ne feszelje ennyire, amikor nincs terhelve? Only EIST?

(#4973) Sárpac válasza #97544192 (#4972) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Szia!
Egyenáramú áramkörben, ha növekszik a teljesítmény felvétel akkor a feszültség csökkenthet.
Ennek az oka egyszerű, képzeld azt, hogy futóversenyen vagytok és 10induló van a rajtnál, te elsprintelsz(feszelsz"feszültség") gyorsan mert sok a hely és te jó vagy a futásban, az út felénél hirtelen egy hatalmas tömeg lesz előtted melletted és te nem vagy képes áttörni rajta csak olyan sebességgel tudsz haladni amilyennel ők haladnak(ahogy a tömeg áramlik"áramerősség"), és ahogy a tömeg lecsökken te ismét gyorsabban tudsz haladni.
Tehát a lényeg ahogy egyre jobban terheled a procit úgy egyre nagyobb lesz a rajta átáramló elektronok mennyiségének nagysága(áram, everest alatt láthatod is ahogy nől), ezek az elektronok út közben bedugulnak"ütköznek leállnak, elszállnak stb. e miatt melegszik a processzor" és lecsökken a sebességük ami ugye a cpu feszültsége lenne. Ha nem terheled a procit ez az akadály megszűnik és gyorsabban "nagyobb fesszel" tudnak haladni az elektronok..:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4974) westlake


westlake
félisten

nekem semmi bajom senkivel, aki sok-sok penzert vesz meg barmit is, de olyanokat tenyleg nem kellene irni, hogy "ennyiert nem draga", vagy hogy "a 1xx ezer forint nem sok erte".. igenis, a legtobb embernek ezek nagyon nagy osszegek.. es most nem arrol van szo, hogy ki mennyi penzbol hal ehen, vagy nem.. a prohardveren szerintem mar az is tehetosen mondhato, aki i7-es rendszert tud venni..
en sem vagyok egy takaros fajta (nem keves penzt buktam mar a folyamatos hardvercserek miatt), de kerek perec kimondom, hogy szerintem az extreme kategorias procikat nem eri meg megvenni, mivel nem nyujtanak annyival tobbet, emennyivel dragabbak.. persze most itt jon a kepbe az a dolog, hogy kinek mi eri meg.. a 110k-s ram meg biztos jo dolog, csak az se hagyjuk figyelmen kivul, hogy igenis kaphato 300$ alatt elpida chipes 6 gigas kit (csak kicsit korbe kell nezni) :U

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#4975) westlake


westlake
félisten

azt meg elfelejtettem mondani az elobb, hogy nincs azzal semmi baj, ha valaki sokat (nagyon sokat) kolt hardverre, es megveszi a legdragabb (irrealisan draga) dolgokat, de nem lehet, hogy inkabb azzal kellene kitunni a tomegbol, hogy a legolcsobb (kategorian belul) dolgokbol hozzuk ki a legtobbet? lehet villogni a draga dolgokkal, de a tobbiek (akik harmadannyit koltenek gepre) inkabb a kitarto "munkatol" esnek hasra, nem pedig a szamlakon szereplo osszegektol..
mindamellett en (szerencsere) egyre inkabb rajovok, hogy ennek a tuningtemanak hosszutavon semmi haszna sincsen (kiveve persze, ha valaki mondjuk az intelnel, vagy az amdnel fejlesztomernok).. en sokkal inkabb vagyok arra buszke, hogy le tudtam futni 1 ora alatt 10 kilometert.. szamomra ez sokkal tobbet jelent, mint barmilyen primestabil eredmeny..

Play nice!

(#4976) HSM válasza westlake (#4975) üzenetére


HSM
félisten

"en sokkal inkabb vagyok arra buszke, hogy le tudtam futni 1 ora alatt 10 kilometert.. szamomra ez sokkal tobbet jelent, mint barmilyen primestabil eredmeny.."
Szerencsére sokan rájövünk erre valahol 1000 - 100 000 hsz elérése után.... :DDD

Kevés jobb érzés van, minthogy már végre összeraktam a gépem, full tuti, és nem kell majd hozzányúlnom a következő 1-2 éven és addig halkan, megbízhatóan és gyorsan fogja tenni a dolgát. :K Pedig volt vele hercehurca (kb. 3 teljes rendszerem volt egy év alatt), mire megtaláltam a megfelelő hardwereket, és összegyűjtöttem a megfelelő tapasztalatokat a kiválasztásukhoz... De örülök, hogy vége.... Már csak azt a közel 80 rugót lenne jó visszakapni, amit a munkanélkülivé vált alkatrészeim ellenértékének tartok... :D

[ Szerkesztve ]

(#4977) sniper elite válasza westlake (#4975) üzenetére


sniper elite
senior tag

Szerintem meg egyáltalán nem azzal van a gond hogy valaki bejelenti hogy vált egy átlagnál drágább hardverra! Itt akkor kezdődnek a "bajok" amikor szánt szándékkal valaki aki tudatosan csinálja hogy borzolja a kedélyeket, és egy mozdulattal uszítson is, elkezdi mondogatni "hogy ez minek neked" "te könnyen beszélsz hogy így megveszel dolgokat" " te láma vagy, mert van pofád venni drága holmikat"! És innentől jönnek a speciálisan csak itthon magyarban tapasztalható jelenségek, hogy szinte a 75% a kötekedő háta mögé áll , és egyöntetűen kezdik ki azt aki szeretne beszélni arról az új hardverről! Nagyon ritka hogy valaki meglássa a lényeget és kimondja, hogy ezt abba lehet hagyni! Itt semmilyen villogásról szó se volt, valahogy szóba jött hogy 2 hónap kivárás után megtudtam rendelni a Dominator GT ramot! Erre szinte máris jöttek a rosszmájú megjegyzések!Persze tisztában vagyok vele hogy 112k nem kevés pénz annak aki mondjuk minimálbérből él! De most ezzel nem nekik segít az aki megtámad engem! Hanem csak úgy ismételten mondom jómagyar szokás szerint, betámad és közpréda formán elkezd leszólni! Szóval ennyi itt a gond röviden, és részemről elég is volt ennyi!(Meglehet nézni hogy a külföldi fórumokon hányszor esik meg ilyen eset... )

(#4978) Henkei válasza sniper elite (#4977) üzenetére


Henkei
tag

1. Minek kell bejelenteni es nagy dobra verni?

2. Ezzel a szoveggel mindenhol kirohognenek nem csak itt. Probald ki...mar ha beszelsz kulfoldiul.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#4979) sniper elite válasza Henkei (#4978) üzenetére


sniper elite
senior tag

Miért talán diktatúra van hogy azt lehet mondani amit csak megengednek? Szerintem egy szakmai topikba ami alapból a i7-tel foglalkozik, csak belehet írni hogy volt egykis siker élményem a rendelés miatt! Mert tényleg marha ritka ramról van szó!És ha megjön és csinálok róla egy képet akkor mi lesz? Megint ez fog menni 40 oldalon keresztül? Vagy feljössz msn-re anyázni? Ne legyünk már ovisok!

(#4980) Henkei válasza sniper elite (#4979) üzenetére


Henkei
tag

Nincs diktatura csak akkor meg nem kene sirni hogy lepten nyomon beledkotnek a nagy bejelenteseid miatt. Mondjuk az eleg szomoru ha neked ezek jelentenek sikerelmenyt. Szvsz vannak olcsobb potencianovelok is mar egy ideje.

Amugy szerintem nem anyazik itt senki es nem is akar. Ne magadbol indulj ki.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#4981) sniper elite válasza Henkei (#4980) üzenetére


sniper elite
senior tag

Te amióta regisztráltál ide (90 napja) már vagy 15x kötöttél belém, nem tudom mik ezek a komplexusok nálad, vertek gyerek korodban vagy mi! De jó lenne ha kicsit gondolkodnál is, mielőtt hozzászólsz valamihez, amúgy direkt a te példád miatt is írtam hogy vannak ezek a provokátor uszítós emberkék akik direkt erre mennek, hogy legyen valamiből balhét kreálni! Ennyit rólad,és innentől én lezártam ezt a témát!

(#4982) HSM válasza sniper elite (#4981) üzenetére


HSM
félisten

Azért te is elegondolkozhatnál már, hogy nem kéne ilyen feltűnően dobálózni a százezrekkel... Örülünk, hogy milyen jó biznisznek tartod az új ramod 112K-ért, de legalább ne próbáld elmagyarázni, mekkora üzlet... És ne csodálkozz, hogy valakinek nem tetszik ez a nyálverés.... :((( És ráadásul mindig beírod, hogy ide 100 000Ft- oda 100 000Ft, meg micsoda baj, hogy a szar magyar csórók nem veszik meg majd a 200 000Ft-os extrém megunt procid, nem csoda, hogy néhányaknak nem tetszik ez a hozzáállás.... Örülj neki, hogy megteheted, de nehogy azt hidd, hogy olyan nagyon sajnáljuk tőled, vagy bármi... Egyszerűen máshogy látjuk a világot, ennyi.... Nem kell itt a fórumon 100 000-ekkel dobálózni, meg lenézni azt, akinek a havi nettó jövedelme heti 40 óra munka után nem éri el a ramod árát.... Ez ma magyarország, ez van, ilyenek itt a lehetőségek.
De Te is sokat tehetnél, hogy ne mindig belőled induljon ugyanaz a flame... Nem kell célpontot csinálnod magadból. Remélem a hsz.-emből leesik már végre a lényeg. És tényleg, örülünk a dominator ramodnak, itt a legtöbben szeretik a HW-ket, de minek ehhez az anyagiaskodás? Valamiért nálad ez túl sokat kerül elő.... És no offense. :R ;)

[ Szerkesztve ]

(#4983) westlake válasza sniper elite (#4977) üzenetére


westlake
félisten

az a baj, hogy alapvetoen nem erted meg azt, amit itt tobben probalunk neked elmondani.. nme azzal van a baj, hogy megteheted azt, hogy joval dragabbna vegyel igazabol "ertektelen" dolgokat, hanem az, ahogy ezt itt kozzeteszed.. orulni csenben is lehet, elvegre az oromet a targyak birtoklasa jelenti, nem pedig a "dicsekves" veluk.. sok emberben az kelt ellenszenvet, ahogy a penz erteket lebecsulod (annak a penznek az erteket, amiert a legtobb embernek sokkal tobbet kell dolgoznia).. ha nem mondanal olyan, dolgokat (mar sokadjara idezve), hogy a 11x ezer forint nem sok egy ramert, akkor nem gerjesztenel ilyen hangulatot.. siman csak kozolhetned a nagyerdemuvel, hogy vettem valamit ennyiert, meg ennyiert, es kesz.. ha meg megkerdeznek, hogy mibol telik neked ennyi idosen, akkor egyszeruen valaszolhatnal barmit, amivel lecsendesithetned a nepet.. probald ki egyszer, hatha bejon..
de ha ezeket a dolgokat nem erted meg (pedig mar sokadjara probalunk segiteni), akkor magadra vess.. sajat magadnak generalod a feszultseget..

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#4984) #97544192 válasza Sárpac (#4973) üzenetére


#97544192
törölt tag

Tyű, te aztán otthon vagy a témában! :)
Talán fizikus vagy? :D

(#4985) Sárpac válasza westlake (#4983) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Itt a pont! :K

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#4986) #97544192


#97544192
törölt tag

RAM megint elkezdett szenvedni. Egyszer csak összeomlott a Windows, nyomtam egy resit, és megint az van, hogy nem megy 1600 MHz-et, és ha be tudom állítani, az elején akkor is 4 GB-t lát, pedig 6 GB RAM-om van, és szarakodik a Windows (MemTest addig errorozik, míg kékhalált nem kapok)
Most 800 MHz-en megy, de már a f*** ki van vele! Nem akarok gariztatni... :@

(#4987) sniper elite válasza #97544192 (#4986) üzenetére


sniper elite
senior tag

Ha itthon garis akkor nem kell félned! Ha amcsiból van hozatva, mint most én is onnan veszek, akkor viszont gond lesz! Amúgy éppen ezért félek én tuningolni, mert könnyen bexarnak a dolgok :(((

(#4988) westlake válasza sniper elite (#4987) üzenetére


westlake
félisten

ha valaki bevallalja, hogy sima levelkent kuldi ki a ramokat, akkor meg lehet uszni kb. 3k-bol a kipostazast.. ha csomagkent adjak fel (ertekbiztositassal), akkor 8k+
en mar nem is emlekszem, hany kitet kuldtem ki garoztatni :D (mindet levelkent kuldtem, es szerencsere egyik sem "veszett el")

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#4989) sniper elite válasza westlake (#4988) üzenetére


sniper elite
senior tag

Jó hát szerencsén is múlik, de pl én ipodot küldtem már vissza Franciaországba, és 2 hónapot vártam mire megkaptam az új cuccot!Mondjuk általában, ha olyan bazárostól van véve, aki könnyedén kitudja küldeni amcsiba, akkor tényleg nem kell parázni :)

(#4990) Acor válasza #97544192 (#4986) üzenetére


Acor
aktív tag

Nekem pont ugyanilyeneket csinált, de kiderült nem a Ram rossz hanem a tápom, mert más táppal meg nem csinálta. holnap kapom vissza javítva nem cserélve kiváncsi vagyok :)

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#4991) jugeen válasza #97544192 (#4986) üzenetére


jugeen
addikt

rossz a vtt/vdimm arányod. emelned kell valamelyiken.

[ Szerkesztve ]

(#4992) #97544192 válasza jugeen (#4991) üzenetére


#97544192
törölt tag

Akkor inkább a táp... Kábelharisnyázás volt... Komplett... De könyörgöm, miért lenne a táp??? Normálisan megjelöltük a dolgokat, nem igaz, hogy elcsesztük -.-'
Amúgy azt nem értem, hogy miért van az, hogy semmi beállításon nem változtattam, mégis egyszer jó, egyszer nem. :O
Bocsi mindenkinek, megint ideges vagyok... Nem bírok magammal, szét kell ütnöm valamit!!! :(((

[ Szerkesztve ]

(#4993) #97544192 válasza jugeen (#4991) üzenetére


#97544192
törölt tag

Emeltem VTT-n, de addig nem csinált semmit, míg nem nyomtam Clear CMOS-t... Mindegy, nem is érdekel mostmár, rohadt ****** az egésznek... :((

(#4994) gombcomp válasza #97544192 (#4992) üzenetére


gombcomp
senior tag

Ha csak 4gb-ot lát a 6 ból akkor lehet,hogy az egyik bankot nem kezeli valamiért
a proci.Oprendszer alatt nézd meg valamivel pl. everesttel hogy mindegyikben látja e
a 2 Gb-ot. Ha nem akkor cserélj fel 2 db modult,és rögtön kiderül,hogy a slot vagy a ram
miatt nem látja az egészet.Nálam ugyanez volt amikor a pára lecsapódott a processzor
"lábain",és valamilyen lerakódás volt rajta,a memória controller nem kezelte az egyik bankot.Finom (nem karcolós) tisztítás után azóta is rendesen működik.
Továbbá az sem hátrány ha a Vdimm nem 1,5V-on van hanem a névlegesen...

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#4995) #97544192 válasza gombcomp (#4994) üzenetére


#97544192
törölt tag

Látja a RAM-okat.
Egyébként örülök, hogy mindenki ilyen segítőkész, ezt jó látni. Csak azt nem jó látni, hogy valószínűleg a tápommal van a baj, és mivel már nem garanciális, kénytelen leszek újat venni. Reménykedek, hogy nem azzal van a baj, de már kezdem temetni... :(

[ Szerkesztve ]

(#4996) jugeen válasza #97544192 (#4992) üzenetére


jugeen
addikt

az erős lenne, hogy ha táp lenne gond. elég gyakori probléma az i7 esetében, hogy kevesebb RAM-ot lát a rendszer, mint ami benne van. és ennek az okozója a rossz vtt/vdimm arány. tudod hányszor futottunk bele tuning során mi is ilyenbe?

(#4997) #97544192 válasza jugeen (#4996) üzenetére


#97544192
törölt tag

Amíg nem volt vízhűtésem, nem csinálta ezt. És nem csak az a baj, hogy nem látja a 6 GB-t, hanem az is, hogy nem képes 1600 MHz-en menni!
Annyira elegem van már... Ma reggel, délután, tegnap este ugyanazokkal a beállításokkal, mint amit ma késő délután csináltam, még ment! Akkor most miért nem? Simán el tudom képzelni, hogy valami érintkezési gond van. Az alaplapon a kék memóriahelyek abszolút nem is működnek. :(

[ Szerkesztve ]

(#4998) Zájec válasza #97544192 (#4997) üzenetére


Zájec
veterán

"Az alaplapon a kék memóriahelyek abszolút nem is működnek."

mondjuk a képen nem látszik hogy milyen szinü , de az a lényeg hogy a kék slotokat csak akkor alkalmazzuk ha már teliraktuk a fehéreket... :)

amugy meg lehet hogy valami érinkezési gebasz van , az összeszerelésnél valami hiba csúszott a dologba...

(#4999) SzlobiG válasza #97544192 (#4992) üzenetére


SzlobiG
félisten

Nálam ez akkor volt, hogy 4gigát látott amikor 2000Mhz-en próbálkoztam a ramokkal asszem a gyilkos feszek kellett hogy mennyen a 6giga.:D

(#5000) shabbarulez


shabbarulez
őstag

PRESS KIT - Intel Xeon Processor 5500 Series [link]

Intel Xeon Processor 5500 Series: Performance Summary [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.