Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4501) ADAM1337 válasza sniper elite (#4500) üzenetére


ADAM1337
nagyúr

az a fontos hogy úgy szeretném majd használni a végleges ramot, hogy ne keljen állítgatni!
Ilyet nem találsz. :N
Ezek közül legalábbis...

UAG Metropolis LT MagSafe Apple iPhone 15 Pro Max tok eladó

(#4502) SzlobiG válasza sniper elite (#4500) üzenetére


SzlobiG
félisten

Egyikre se. Szvsz egy ilyennel járnál a legjobban vagy is ilyesmikkel. Felesleges 2000Mhz-est venni mert úgyse fogod tudni hajtani annyin normális feszek mellett.

(#4503) P00By válasza sniper elite (#4500) üzenetére


P00By
nagyúr

Én ugyan nem vagyok szakember, de az álláspontom nem változott. Én a Corsairt venném.

ADAM1337: Igen... :U

SzlobiG: Az egy nagyon jó memória :K

[ Szerkesztve ]

(#4504) sniper elite válasza ADAM1337 (#4501) üzenetére


sniper elite
senior tag

Úgy értem, hogy jártam már rosszul olyan memóriával amit 4 óráig állítgatni kellett és csak akkor sikerült stabilizálni, ezt elszeretném kerülni! Talán Corsair ami ilyen téren jobb választás lenne!

(#4505) sniper elite válasza SzlobiG (#4502) üzenetére


sniper elite
senior tag

Köszi de valami új szériából szeretnék, extrém tuning ramokat, idővel megtanulok talán tuningolni komolyabban is, és akkor jó hasznát veszem! Eddig mindenki Corsair ramra esküdött! OCZ Blade-re nem sokan költenének, bár ez relatív kinek mi a jó!

(#4506) SzlobiG válasza sniper elite (#4505) üzenetére


SzlobiG
félisten

Te tudod, hogy mennyi pénzt akarsz kidobni az ablakon...de egy kis infó hogy mit tudnak ezek a kitek igaz 3giga, de uazok a chipek vannak a 6gigás verzión is. Amúgy én is a corsairt venném már a kinézete miatt is.:D

(#4507) jugeen válasza SzlobiG (#4502) üzenetére


jugeen
addikt

az IMC-t több mint valószínű rendesen meg kell hajtani. 1.6 vtt-t minden gyártó erősen javasolja már 1866-nál is.

(#4508) gombcomp


gombcomp
senior tag

Egy 2000-es ramot hova lehet tuningolni!? :U :F :W
Ez nem is olyan azt megy! CSX

[ Szerkesztve ]

"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert

(#4509) jugeen válasza gombcomp (#4508) üzenetére


jugeen
addikt

imc és chip függő. ha jó az imc és elpida hyper vagy válogatott hcf0 a chip, akkor akár 2200+ :P

(#4510) HSM válasza jugeen (#4509) üzenetére


HSM
félisten

Jah, kár, hogy hétköznapi 24/7 üzemre már nem igazán ajánlott ez az 1,6V+ VTT fesz... :U Szerintem Sniper kolega nem az a tipikus megszállott tuningguru, akinek ilyesmikre szüksége lenne... :U A jelenlegi I7 procikhoz szvsz semmi értelme... :( Talán majd a Westmere-nél, de addig meg minek ezen elbukni soktízezer FT-ot?

(#4511) jugeen válasza HSM (#4510) üzenetére


jugeen
addikt

ha ebben örömét leli, akkor hajrá. :)

(#4512) sniper elite válasza HSM (#4510) üzenetére


sniper elite
senior tag

Most nem azért hogy vitatkozzak de akkor többet bukok ha veszek most egy kicsivel jobb ramot mint a mostani, aztán pár hónap múlva hirdethetem meg! Ha egyáltalán eltudom majd adni, ha meg rajtam marad akkor akár simán bebukok 60-70k-t! Miközben mondjuk megveszem ezt a Corsair ramot, és levan tudva a gond ram terén!

(#4513) Achill3uS válasza HSM (#4510) üzenetére


Achill3uS
veterán

akinek vtt rinyája van vegyen DFI-t :D 2000c9 1000% memtest-pass

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#4514) HSM válasza sniper elite (#4512) üzenetére


HSM
félisten

Nem értem, siet a vonatod? Azt mondtad, sikerült stabilizálni a jelenlegi kited. Akkor meg mi a gond? Majd vegyél akkor ramot, ha szükséged lesz rá, és használni is fogod tudni. Nekem ennyi a véleményem.

(#4513) Achill3uS: Hű, hallod, ez nagyon baba! :Y :K Ha esetleg másik lapban ha próbáltad ezt a procit, mennyi kellett hasonló teljesítményhez? Mert ez így nagyon durva!!! :Y

[ Szerkesztve ]

(#4515) #97544192 válasza sniper elite (#4512) üzenetére


#97544192
törölt tag

Jujj, te szegény... Látszik rajtad, hogy az egészet azért csinálod, hogy villants a sok pénzeddel. Hiába linkelnek itt Team Group teszteket, te úgysem tudod majd eladni az ezernyolcszázhatvanhat megahertzes RAM-ot, de a kétezer megahertzes RAM-al már le van tudva minden RAM gond! Hiszen úgyis mindig kihasználnád azt a Corsair Dominator GT-t. És mielőtt valaki azzal jönne, hogy az irigység beszél belőlem... Nagyon nem, csak már kicsit unalmas ez az egész. Legjobban azt bírtam, amikor meghirdetted a Hardveraprón a géped, holott te is tudod, hogy úgysem tudnád eladni egyben, mert nincs olyan hülye a PH-n, aki ennyiért venne gépet... Inkább i7-920 meg egy pro lap/RAM. Kérlek, azt csinálsz, amit akarsz, de már egy kicsit zavaró tud lenni az, hogy belinkeled a legjobb cuccokat, és megkérdezed, hogy a 2000CL7-et vegyem meg, vagy a 2000CL7-et? (mert kb. hasonló szint volt az OCZ Blade vagy Corsair Dominator GT kérdésed)
Unalmas már, ne haragudj... :(

Achill3uS: :R

[ Szerkesztve ]

(#4516) szacsee válasza sniper elite (#4512) üzenetére


szacsee
nagyúr

Bocs sniper elite, nem bántani akarlak ezzel a hsz-al.
Szóval nyomon követem a topikot, sőt mi több guruk által tesztelt lap virít a gépemben ;] , igaz még proci nincs hozzá, de idővel az is lesz. :O
Nem kötekedő jelleggel, de megkérdezném, hogy mire használod a gépedet, amiért ilyen ramokra fáj a fogad?
BD rippre? Ott a másolgatás veszi el az időt, ha jól hallottam, nem a tömörítés (az is, de nem olyan mértékben).... esetleg HC gémer vagy? Oda sem szükséges, mivel a játékok szarnak a ramsebességre, egy agyonhúzott DDR2-es rendszer már nem ér utol egy lazán megpiszkált X58+ Kingmax 1333-as párost sem. Esetleg Benchmarkolsz és suttyóban valamelyik WR tulajának írom épp a postot? ... Nem kizárt, de ahhoz sem szükséges ilyen ram.
A legdrágább lap+proci kombót megvetted és ... -ezt ne vedd sértésnek- : Egy olyan konfiggal odavernek az eredményeidnek, ami a processzorod felébe kerül kompletten.
Szerény véleményem szerint nem éri meg akkor sem, ha el vagy eresztve pénzel... :N
Sok User egy Print Screen miatt százezreket forgatnak a gépbe, majd adják el, viszont akkor nem buknak akkorát, mint pl: ha megtartod a ramot. Jövő év elejéig sok minden változik, addigra kijön vagy 2-3 újítás ... nagyobb sebesség, alacsonyabb időzítés, kisebb feszen mindezek és minden alkalommal beruházol erre? :F
Azt csinálsz felőlem a pénzeddel, amit jónak látsz, bár az én személyes véleményem az, hogy nem éri meg. Még a Te életszínvonaladon is meglepő lenne, ha összeszámolnád mennyit tapsoltál el gépre, illetve mennyit buktál... lehet nem vág földhöz az összeg, de elgondolkodtató.
Mégegyszer leszögezném NEM bántó, sértő szándékkal írtam a postot, csupán figyelmeztetni szeretnélek, hogy egy picit még rágd meg a dolgot. :K
Én kihagynám ezt típust és mikor kicsit telítettebb lesz a piac, illetve több tapasztalat lesz a ramok és a lapod kompatibilitását, tuningolhatóságát illetően, akkor döntenék. :R

(#4517) Lauda válasza HSM (#4514) üzenetére


Lauda
félisten

Miért a proci a lényeg? Ekkora fesszel a 720 is megy lazán 3800-at. Inkább az a kérdés, hogy másik lapban mekkora qpi fesszel mennek 2000-et a memók. :D
Ja nem arra gondoltál, bocsi. :P

Achill3uS: Ez mitől lehet? Áramkörök vagy mi?

sniper elite: Szvsz vegyél 2000-es dominator GT-t. :K

[ Szerkesztve ]

(#4518) Achill3uS válasza HSM (#4514) üzenetére


Achill3uS
veterán

ez ugyanaz a proci amelyiknek ddr3-2000-hez p6t deluxe-ban 1.60v qpi/vtt kell.
ennyit számít a DFI X58 :R

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#4519) sniper elite válasza szacsee (#4516) üzenetére


sniper elite
senior tag

Nem dolgozok be senkinek se, csak saját szórakozásra van a gép, játékok 90%ban meg kisebb dolgok még amit a munkám megkövetel! Természetesen nagyon drága holmik ezek, és tudom hogy eléggé eszeveszett dolog egy átlag mondjuk 150k fizetésből élő embernek ilyen holmi megvételéről hallani! De én szeretek fejlesztgetni, és mivel nem okozok vele kárt itt senkinek se, így nem is érzem magamat hibásnak! Amúgy a hardverek szépsége is közrejátszik a megvételkor, nem csak a teljesítménye, ezt a szolid ramot amit kénytelen voltam megvenni még novemberben, mert nem volt más fajta! Most szeretném lecserélni egy jóval minőségibb ramra! Persze lesznek ennél jobbak, tudom jól! Core i7 procik is váltva lesznek, de akinek ez a hobbija hogy fejleszt annak megéri!

(#4520) jugeen válasza Lauda (#4517) üzenetére


jugeen
addikt

Asus-nál tervezési gondok vannak, Giga-ékat meg kergette a tatár, hogy elsők között jelenjenek meg az x58-as porondon. a később megjelent egyedek többsége, mint pl DFI UT, Foxconn BR, EVGA átgondoltabb technkikai megoldásokkal rukkoltak elő. ezen típusok OC vonatkozásában elég rendesen aratnak is. egyre kevesebb az esélye, hogy BIOS szinten a "nagyok" lemaradása behozható lenne.

(#4521) szacsee válasza jugeen (#4520) üzenetére


szacsee
nagyúr

UD4P-t később hozták ki ugye?
Tényleg milyen alaplap? Volt vele időtök megismerkedni, vagy csak a GO OC keretein belül használtátok?

(#4522) Lauda válasza jugeen (#4520) üzenetére


Lauda
félisten

Ok, köszi az infót. ;)

(#4523) jugeen válasza szacsee (#4521) üzenetére


jugeen
addikt

csak GOOC-n használtuk. teljesen friss hús volt. mainstream alaplapok között tökéletes.

(#4524) HSM válasza Achill3uS (#4518) üzenetére


HSM
félisten

Ez baromi fura.... Nem értem... Ekkora különbséghez igen sokkal komolyabb áramkör kéne... Mondjuk nem ismerem az Asus lapját, de az én Gigámon teljesen elégnek tűnik a VTT táp, van rajta hűtőborda is, de egyáltalán nem is melegszik, meg semmi. Ránézésre az Asus is hasonlónak tűnik. Nem hinném, hogy elektronikai szinten lenne a difi,vagy hogy "alulméretezett" lenne akár a Giga, akár az Asus, hanem valami más lehet az oka.... (Nem lehet, hogy a DFI "VTT Loadline"-t használ? :F Lehet fatális marhaság, de más ötletem nincs... :( )

[ Szerkesztve ]

(#4525) jugeen válasza HSM (#4524) üzenetére


jugeen
addikt

mint említettem nem csak a dfi ennyivel jobb, hanem az evga és a foxconn bloodrage is. a tervezés beli különbségek ránézéssel történő megállapítása hogy is mondjam.... ettől függeltenül az eredmények igazoltak. nem kell feltétlenül magyarázatot keresni, ha a mérnökök nem tudnak orvosolni, akkor ott komoly elmaradás lehet vagy a hardver tervezésében vagy bios szinten.

(#4526) szacsee válasza jugeen (#4523) üzenetére


szacsee
nagyúr

:R

(#4527) HSM válasza jugeen (#4525) üzenetére


HSM
félisten

Azért az ránézésre is látszik, hogy hány fázis, hány tekercs, hány mosfet stb... Elektronikában ilyen téren nem lehet "láthatatlanul" csodát tenni. Persze, sok apróságon is múlhat a dolog, ez tény... Mondjuk ez érdekes, mit mértek multiméterrel az EVGA-nál.... Van VTT Vdrop szépen! :Y :K [link]

(#4528) jugeen válasza HSM (#4527) üzenetére


jugeen
addikt

az alkatrészek száma csak egy dolog, a tervezés sokkal fontosabb...

(#4529) SzlobiG válasza Achill3uS (#4513) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ehh, nem rossz, nálam ehhez már 1.55 körül kell vagy 1.6 igaz még nem teszteltem ki 2000MHz-et, de nem is fogom annyi vtt-t úgyse adnék neki 24/7-re.:)

(#4530) Acor válasza Lauda (#4498) üzenetére


Acor
aktív tag

Nem csesztem rá ha ilyen szépen fogalmaztál :N
Sajnos az is kiírta a hibát. holnap viszem cserélni.
Csak azt nem értem mitől ment tönkre...
Az meg hogy mitől 80fokos a proci? gondolom erőlködik a memória vezérlésben...

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

(#4531) P00By


P00By
nagyúr

Intel Designing New Case-Badge Logos

BR4D: Van aki gyűjti :)

[ Szerkesztve ]

(#4532) #97544192 válasza P00By (#4531) üzenetére


#97544192
törölt tag

Nah erre igazán szükség van... :DDD
Új matricák, azta. De jó lesz nekünk! :Y :DDD

(#4533) HSM válasza P00By (#4531) üzenetére


HSM
félisten

Hű, ez nagyon fos, ahogy kinéznek.... :W
Milyen szerencse, hogy az én még időben megvettem, és normális matricát kaptam hozzá, amit mondjuk sose fogok felragasztani sehová, de azért jó tudni, hogy van.... :DDD

(#4534) Lauda válasza Acor (#4530) üzenetére


Lauda
félisten

Csak tudod nem reagáltál semmit vissza, ezért úgy tűnhet a másiknak, hogy nem is foglalkoztál a dologgal.

Minden elromolhat.

Ha jól van fent a gyári hűtő és alapórajelen és feszen terheled és a ház is jól szellőzik, akkor, sosem lesz 80 fokos a procid. Valamit nagyon nem jól csinálsz, szerintem se nincs jól összerakva a gép, se nincs jól beállítva.

Szvsz tanulópénznek elég drága játék, ha ennyire nem megy a dolog, akkor kérhetnél valakitől segítséget. Biztos van ismerős vagy boltos, aki tud segíteni az alapokban.

[ Szerkesztve ]

(#4535) serito válasza Achill3uS (#4513) üzenetére


serito
senior tag

Ezek azért mégis csak TeamGroup ramok. Ha azt vesszük arányaiban ez is van olyan jó:
Kingmax 1800Mhz 100% memtest stabil :B

(#4536) HSM válasza serito (#4535) üzenetére


HSM
félisten

Szép, de azért tekerd fel legalább 300-500%-ig a tesztet, mert a 100% még nem túl meggyőző.... :DDD És a feszekre is kíváncsiak lennénk.... :U

[ Szerkesztve ]

(#4537) serito válasza HSM (#4536) üzenetére


serito
senior tag

Rendben, kérésed holnap kielégítést nyer. Mára ennyi holnap folyt köv.

(#4538) Lauda


Lauda
félisten

Már csak azt magyarázza el valaki, hogy a fenébe tudok leterhelni a memtest-el 6 giga ramot 32 bites xp alatt? :Y :C

[ Szerkesztve ]

(#4539) HSM válasza Lauda (#4538) üzenetére


HSM
félisten

Jaja... Ez a HCI memtestet elindítod, és elkezd számolni 0.0%-ról felfele, amíg meg nem unod.... :K De legalább 300%-ig el kell vele tekerni, nekem sokszor volt bajom 100-300% között, afölött viszont már nagyon ritkán, szóval 500% körül már kielégítő. :K További postok a témában a DDR3 topicban.... :U

6 Giga ramot nem is lát 32 biten, ezt bebuktad.... :C Vagy memtest86 cd, de az tuning-ellenőrzésre nem az igazi, de nem is vészesen rossz, vagy 64bit, nincs mese....

[ Szerkesztve ]

(#4540) Lauda válasza HSM (#4539) üzenetére


Lauda
félisten

Ok, tiszta sor, közben ki is próbáltam 100 megával, az hamar végigfut és tényleg számol tovább, azt hittem egyébként, hogy ez az ingyenes verzió nem alkalmas erre, csak a pro/deluxe. :) Tehát legalább 500%-ig kell futnia, stabilitás tesztnél jól jöhet ez még. :K

Tudod pont az a vicc, hogy le tudja terhelni a több mint 6 gigát, én már kipróbáltam, csak azt nem értem hogy lehet ez.

Nézd a screen-t: [link]

Ezt magyarázza már el valaki mi történik ilyenkor. :Y :C

(#4541) Ottoka válasza Lauda (#4540) üzenetére


Ottoka
őstag

Teszteled a swap file-t. :)

Mezőhegyes

(#4542) szacsee válasza Lauda (#4540) üzenetére


szacsee
nagyúr

Ha ilyen szintű memóriatesztet csinálok, akkor swap-ot ki szoktam kapcsolni és több kisebb memtest ablakot indítok, lehetőleg úgy, hogy a feladatkezelőben nézve ne lépjem túl a 3G korlátot (/3G kapcsolóval), de inkább alatta 500mb-al megállok (több ablakot nem nyitok rá).l

(#4543) Lauda válasza Ottoka (#4541) üzenetére


Lauda
félisten

Ja így már értem, kicsit meglepett ez a 6gb 32 bit alatt, igaz a swap fájlt én nem vettem számításba.. :K

szacsee: Ok, köszi a tippet, akkor én is így csinálom. Van fent a másik vinyón 64 bites vista, végülis az alatt is tudnék tesztelni. :)

(#4544) szacsee válasza Lauda (#4543) üzenetére


szacsee
nagyúr

A 64-es Vista a legegyszerűbb, ott gadget is van a memory Usage-nak és addig tolod, amíg kb 80-90%-ig leterheli.. viszont van eccerübb megoldás is:
Vezérlőpult-- Felügyeleti eszközök-- Memória diagnosztika..
Restart szükséges és kék ablakban indít egy tesztet, utána feláll egyből a win és az óra mellett értesít buborékablakban, hogy van-e memóriahiba. :K (igaz ez inkább gyorsteszt)

(#4545) Lauda válasza szacsee (#4544) üzenetére


Lauda
félisten

Köszi a tippet, már fel is nyomtam a gadgetet. :D Mondjuk a vista nekem csak a vantage miatt van fent, igaziból xp-t használok. :K

(#4546) SzlobiG válasza Lauda (#4545) üzenetére


SzlobiG
félisten

Így ésszerű HT-val csinálni.

(#4547) Achill3uS válasza serito (#4535) üzenetére


Achill3uS
veterán

arányaiban persze, nem is kérdés. de ezeknek a team-eknek a 2000c9 olyan mint a kingmaxoknak az 1333 :D
egyébként 100% még nagyon kevés, legalább 500%-ig érdemes futtatni, az már mutat tényleges stabilitást.

[ Szerkesztve ]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#4548) Lauda válasza SzlobiG (#4546) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, vista 64 bit alatt így csinálom majd, már beszéltünk is róla nemrég, csak próbálgattam 32 bites xp alatt és úgy is el lehet menni 6 gigáig és afölé, de ezek szerint csak a lapozófile dolgozik.

Neked amúgy vista 64 bit van? :) Játszol is rajt?

(#4549) SzlobiG válasza Lauda (#4548) üzenetére


SzlobiG
félisten

Persze én már régóta Vistát használok mindenre játékot is beleértve nálam XP csak tesztre van.:)

(#4550) Acor válasza Lauda (#4534) üzenetére


Acor
aktív tag

Igaz!

De a többiről nem bonyolódom bele meddő vitába. Nem ma kezdtem és nem holnapután fejezem be :D
Szóval annyira értek hozzá mint itt bárki más talán még jobban is, de persze mindent én sem tudhatok.

Egyébként nálam csak egy táp ment tönkre idáig tehát olyan sok mindent nem csinálhattam rosszul ebben az elmúlt 20 évben :D

Témát lezártam, és persze köszönöm a Segítséget Tőled is és a többiektől is :R

I7 12900K + Tody féle extrém blokk még mindig Király!! (www.pcvizhutes.hu)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.