Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
darealkilla #41399 üzenetére
Keress rá a gugliban, de pl az egyik találat: [link]
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok!
Xeon 5650 szerver proci, asztali X58-as (asus p6t-se) lapban REG memóriákkal (RDIMM) elindulhat-e?
A memória ráadásul PC3L (DDR3L) tehát alacsony fesz-es, de azt elvileg be lehet állítani kézzel 1,5 volt-ra...A mem vezérlő a prociban van, közbeszólhat-e az alaplap?
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #41393 üzenetére
Igen, meglehetne. 1,35V-on már lefut 4200-on a Cinebench, de a pontszám alapján nem 100%-os. Több feszt viszont nem merek adni neki, pláne nem LLC-vel.
Sőt, 4300-on is még simán bebootolt 1,35V-on.
Szval nem olyan rossz, de nem akarom kockáztatni az épségét.
(#41394) Racecam: Hát, 1,4V-on nem csodálom, hogy meleg... Az azért már küldi rendesen.
Nálam is kb. így néz ki a 4Ghz fesz ügyileg. A 24GB bővítés szerintem jó ötlet volt, pláne ha húzod és hatmagos, nem árt, ha ki van használva.Én mondjuk most visszatettem alapra (3,2Ghz), a Battlefield4 és StarCraft2 is száguld vele, így is a Sapphire 7870 XT-m a szűk keresztmetszet... Mondjuk 28K-ért jobb VGA-t nem is kívánhattam volna.
Szóval sokat nem nyerek a tuniggal, csak nő a fogyasztásom.
-
Racecam
nagyúr
Az nagyon barátságos!
Az én szegény kis X5670-em bizony elég melegedős fajta 4.2GHz-en még tudom hűteni, de 4.4-en már AIDA64 FPU teszten elhasal 90°C-os hőmérséklettel. A fesz kérdés is érdekes, mert alapből nagyon keveset kér és 3.6-ig is elvan 1.2V-al, de felette már elég keményen kell feszelni...
(Nyilván ezért is melegszik annyira.
) 4.4-en már csak 1.4V-al megy.
Itt egy kép, amit a videókártya tuning miatt csináltam, itt a procit visszavettem 4GHz-re nehogy amiatt legyen esetleg stabilitási gond. Most ez van kéznél, mert melóban vagyok.
u.i.: Közben kapott még egy RAM modult, így már 24GB van benne triple channelben. (Idegesített, hogy azt írja "dual", amikor írhatná azt is, hogy "triple".
)
-
HSM
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #41391 üzenetére
Köszi!
-
HSM
félisten
No, összeállt az X58 konfig. Sajnos kevésbé melegedősnek, de feszigényesnek tűnik a 970-es procim, így a rekordok döntögetése attól tartok el fog maradni. De egy nagyon takaros 4Ghz-et sikerült kihozzak belőle:
Ugyanezekkel a beállításokkal a 25-ös szorzó (4,2Ghz) már nem bírja. Proci 1,325V+LLC-t kap, QPI 1,3V, ram 1,6V.
Majd még idővel tuti fogom tesztelgetni, ma eddig jutottam.
-
HSM
félisten
válasz
Dareius #41386 üzenetére
Szerintem még évekig jó lesz. Ha a Sata3/Usb3 hiányzik nem vészes áron vehetsz bele bővítőkártyát, pci-e akad a lapon. Príma lap az egyébként, érdemes megbecsülni.
Videóvágásban így szerintem egy mostani húzott 6700k szintjén lehet a vasad, igaz, jóval magasabb fogyasztással.
-
Dareius
tag
Sziasztok!
Szerintetek még hány évig lessz jó egy Xenon 5670 4,4 Mhz-n HT-val 1.370v 0/24-ben? Max Write/load-nál( prime 95) nem megy 72c fölé.
Sajnos az alaplapom csak egy UD5-ös így sata 2 és USB2.0-val kell beérnem.
24gb 1600 Mhz Kingstone hyperX társaságában.A másik kérdés most így köröbelül melyik inteles proccesornak felel meg?
Meg azt hogy mondjuk egy pascalt vagy egy GTX 980-at kihajtana e rendesen?Még 4-évig nem szeretnék gépre költeni 1db VGA-an kívül, Vagy esélytelen? Végtére is most van a piaci készletcserélődési periódus....
Egyébként a gépet Játszásra és családi videovágásokhoz van használva.
Előre is köszi a válaszaitokat.
Üdv:
Dare
-
romero28
senior tag
Bocs hogy itt kèrdem. mennyit êr egy polirozott w3680-as proci?
-
gV
őstag
válasz
mpierre #41381 üzenetére
és Qru, hát srácok utolsó utáni próba után Ő úgy gondolta mégis köztünk van még
pedig elhihetitek előtte nem 1-2x próbálkoztam köztük volt, h kivettem majd vissza. lehet, h csak látni akart már, meg 1 újra pasztázást
. szóval ez a kis intermezzo végül a veszteség listán 1 fekete ház csavarban merül ki, sehol se találom vga másik tartó csavarját és mivel fekete a ház (TJ08e) és csak anniyt adtak mint amennyi kell, bosszantó. lap am rampage II gene, hülye lcd poster csak rosszat tud közölni, nem is használom, de maga lap jó.
mondjuk eszembe jutott mégse halt meg anno a d0 csak még kellett volna probálkoznom vele
de aztán az is, h áhh gianninál vettem, az meg nem nagyon szeret gariztatni.
-
jenő45
tag
[link]
na igen azért a 975 sem hazudikXD -
mpierre
veterán
válasz
kasza blanka #41372 üzenetére
Emlékeim szerint 1,29-1,3V környékén volt a biosban a fesz, mert az ud5 egy kicsit kevesebb feszt ad a procinak ténylegesen.
Ez egy bitang proci volt, mert alapon csak 1V körül kért, 1600MHz ram, és 3200MHz uncore órajelekkel. Eladtam és egy hp gépbe pottyant bele, teljesen tuning mentesen éli életét.
-
Racecam
nagyúr
válasz
kasza blanka #41372 üzenetére
A kép alapján 1.27V a core, ami durván jó, ha így van.
-
Racecam
nagyúr
válasz
mpierre #41370 üzenetére
Az én x5670-em az ünnepek miatt csak nagyon rövid, korlátozott próbálkozással ment 4.4GHz-en, de már brutális feszekkel... (1.4V)
És bizony így már léggel csak neccesen hűthető, pláne ebben a házban. Talán, ha lesz majd 1-2 héten belül új kuckó, akkor picit tudok faragni a hőfokokon. Így AIDA64 FPU teszten elszáll 15' után...throttlingol, mert 95°c-os, CPU, FPU, Cache, Memorya együttes teszt ~1.5 óra, max: 88°C.
Majd teszek fel képeket, ha egyszer eljutok addig, hogy lesz időm komolyabban foglalkozni ezzel, de az lehet, csak februárban lesz, addig NFL rájátszás van!
-
jenő45
tag
megoldódott a problémám ..... szarvolt a procihűtő talpa ami eggy vicc 3000 es vízcsiszoló és 40p után tökéletes minden alap hőfok 35 fok
-
Racecam
nagyúr
válasz
kasza blanka #41362 üzenetére
Egyszerű gagyi HiperX Fury van.
Mentségemre legyen szólva, gyorsan kellett... -
kasza blanka
aktív tag
válasz
Racecam #41355 üzenetére
hasonló cipőben járunk. milyen memóriád van?
mi vettünk egyelőre 2x8 GSKILL 2400-est a RAMBAZÁR-os sráctól, hogy majd vmikor jan/feb-ban veszünk még egy kitet, és az egyik 8-ast eladjuk, vagy megy a másik 880+phenom2-es kombómba.(előbbinél gond lenne, hogy gariztatni, csak együtt lehet)
de ha neked is ilyesmi ramjaid vannak, megbeszélhetjük, hogy veszünk egy 2x8-as kitet együtt27-28e volt a 2x8 GSKILL 2400 cl 11
más: nálam az 5660 megy 4.2-n simán, de a 4.4 már nem, hiába adtam neki jóval nagyobb feszt :/
-
gV
őstag
hmm az én C0-m 1.17V, mekkora szórás
am így 6 év után vettem észre 1 bugot RIIG-nél, ha rossz amit beállítok a biosban és fekete képernyő fogad majd kikapcsolom és vissza akkor visszaállít a proci szorzón kivül mindent alapra és ekkor a QPI 1.15V helyett csak 1.05V-ot kap, -8W-ot jelent ez biosban -
HSM
félisten
válasz
Racecam #41359 üzenetére
Ettől a generációtól közel kerültek a szenzorok a magok forró pontjaihoz.
Nekem a notis SB procim játék alatt rendszeresen 90-95 fok között van, és semmi baja, pedig egy SC2 LoTV kampányt kompletten végigtoltam rajta+rakás multi meccset.
Monjduk ezért is rakok össze asztali gépet, mert bár bírja, nem akarom rendszeresen így járatni, máshogy meg nem lehet rajta játszani, vagy komolyabb procievő dolgokat csinálni.
Az i5 4690K-m is volt, hogy megkóstolta a 100 fokot durvább tesztekben, de nem lett baja, csak ugye beregelt egy throttlingot.Ott ugye gázos a hűthetőség az IHS pasztás megoldása miatt.
-
HSM
félisten
válasz
Racecam #41355 üzenetére
Az X5670 elég jóféle, gyárilag bírja a 3,33Ghz-et is turbóva, szval fura lenne, ha 3600 lenne a vége.
X5650-ek is általában viszik a 4Ghz-et megfelelő környezetben, szval nem lesz ott gond a 70-essel.
Jó szellőzés viszont kelleni fog szerintem is.Csak hogy mit lehet ezekből kihozni... Ez nagyon durva pl., 2db Xeon X5650@4,4Ghz: [link].
-
Racecam
nagyúr
Ja, gondolkodtam azon, hogy veszek még egy 2x8GB-os kit-et és az egyik RAM-ot eladom belőle, de 24 GB-t RAM-mal mit csináljak azon kívül, hogy jól néz ki?
Viszont szegény kis házikómban tuning alatt megfőnek a jószágok, úgyhogy mindenképpen kell egy jól szellőző ház...
Majd január elején lesz időm, akkor megnézem, hogy mit tudok kihozni ebből a Xeon-ból. Egy nagyon gyors próba volt csak, és úgy néz ki, hogy alapfeszen 3.6GHz megvan vele. Egyébként auton 0.968 - 1.112V között ad a procinak feszt úgy, hogy a SpeedStep nincs engedélyezve BIOS-ban. -
HSM
félisten
válasz
Racecam #41351 üzenetére
Bármikor tudsz venni egy különálló modult, amit utána külön el tudsz adni. A nagy kérdés, hogy érdemes-e. Ezt sajnos nem tudom. Papíron sokat dob a 3. csatorna (akár másfélszeres sávszélesség adott órajelen), de a gyakorlatban a 4-magosokon nem nagyon mértek ki különbséget. Ugyanakkor valamiért mégis beletették, és a 6-magosnak másfélszer annyi adat is kell adott idő alatt, hogy kifussa magát, szval ott már lehet nem csak dísz a 3. modul. Utána kéne nézni, tuti, voltak kaik kipróbálták. Ami tény, hogy a 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-m az alap 1600Mhz CL9 kétcsatornás ramokkal izomból sávszélességhiányos volt, ami sokat enyhült 2133Mhz és Cl11 beállítással. A proci amúgy kb. ilyen erős volt:
Ez kb. az erősebb hatmagos Gulftown-ok szintje. Viszont ezekben az i7-ekben a memória-késleltetést némileg ellensúlyozni tudja a HT. Szval, tesztelgetni kéne, vagy teszteket keresni.
(#41353) jenő45: Annak a hűtőnek valami eszméletlen idétlen rögzítése van. Erős a gyanúm, hogy valamelyik pöcök nincs 100%-osan a helyén, és ezért nem fekszik fel tökéletesen, vagy kellő erővel a procira.
-
jenő45
tag
no lám meglett a probléma is ud7 ben ismeretlen módon Arctic Cooling Freezer 13 hűtővel a procc hőfok közben felugrik akár 82 fokra is ud 9 ben ugyanez a kombó nem megy 60 fok fölé,
Kérdés ,mi lehet a problémája? -
Mbazsika
tag
válasz
kasza blanka #41350 üzenetére
Köszi!
A házat megoldom, a táp illesztésére ezt találtam: Ebay
A táp szükséges teljesítménye majd kiderül, ahogy számolgattam, a várható max igény 600W körül van a konfignak.
Időnként 4-5 VM-et kell futtatnom, nincs az a memória amit soknak tudok nevezni (vszinűleg igaz ez a processzorra is, de jelenleg nem jön ki, csak a memória hiány).
Ami megfogott ebben a koncepcióban, az a memória ára, viccesen alacsony a reg ecc ram a normál, desktop ramhoz képest. A 48GB biztos túllövés, de nem cserélgetem évente a gépet, inkább több legyen, mint kevesebb.
Mindenesetre látom a rációt abban amit a desktop vonalról írsz, alaposan megfontolom. -
kasza blanka
aktív tag
válasz
Mbazsika #41349 üzenetére
HP Z800, szóval tuning nem lesz... 2x2.66Ghz, oszt jónapot. Míg x58-ba csak 1db megy ugyan, de simán lehet 4Ghz fölé húzni.
csak akkor vedd meg, ha kapsz hozzá gyári házat és tápot is. nem megy bele semmilyen ATX/EATX házba, és a tápcsatija is 18+10tűs, szóval vehetsz 2 ilyen minifit csatlakozót és gányolhatsz sokat.
a 750W kevés lesz, a kisebb gyári táp is 850W-os, 8x12V-os ág, 18A áganként, 70A kombinált. a nagyobb meg 92.5Aitt egy cikk neked
amúgy mi az, amihez nem elég 1db 5650 4ghz-en, 24gb rammal? sztem mindent egybe vetve jobban járnál vele, mint 2x2.66GHz-zel.
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Lassan tovább kell lépnem LGA775 (Q6600) gépemről, főleg a memória kevés, de időnként a proci is.
Valami ilyesmin gondolkodok:HP Z800 alaplap ~32eFt
2x X5650 +hűtés ~45eFt +10eFt
2*3*8GB RAM ~40eFt
valami normálisabb 750W-os ATX táp átalakítóval ~30eFtVan ebbe valami buktató?
Előre is köszi a segítséget! -
jenő45
tag
lehet ráfabrikálom a zalman cnps9700 as hűtőmet sztem lazán tudni kell neki hűteni..
-
Qru
MODERÁTOR
Hát kaptam egy faja BSoD-t játék közben.
Most nincs kedvem ezzel maszatolni, visszaraktam alapra, csak a ram megy 1600-on meg a HT-t bekapcsoltam. Így érzésre picit hoszabb idő alatt tölt be a játék de azt kibírom. Maga a játék simán fut így is.
BénaÖreg vagyok én már a tuninghoz. -
jenő45
tag
nemaz csak ezelött összeraktam eggy teszt erejéig ud 7-et i7975 el meg 3X2gb rammal gtx 680 al meg eggy ocz 600 as táppal és olyan érdekességeket produkált hogy alapon megy szépen tuningal is megy szépen ám igen benchmarkok stabtesztek internetezés oké mostjön a vicc.... tökmindeggy mien játék mien graff beállításokkal 15-30 perc vagy vmikor 1h fogja magát és kikapcsol a gép...utánna magától ujraindul mintha misem történ volna egyből és nemtudom mi lehet a bajja de vicces..
-
HSM
félisten
válasz
jenő45 #41337 üzenetére
Nekem is annyit ment rövid tesztekre, és 4,2-t stabilra a régi 920-asom. [link]
Egy EVGA X58 3X SLI lapban (E758).
A szorzózár nekem nem volt gond, 215-öt még tudott az EVGA-ban, és 222-t a Giga X58-UD5 lapomban.Mondjuk a 990X-nél már más a helyzet... Ott 3,46Ghz-es alap, és majdnem 3,8Ghz turbóval már alapból elég kellemes órajeleket megy. Mondjuk én mindenképpen be fogok lőni egy 4Ghz körüli tuningprofilt az i7 970-esemnek. Korábban egy i5 4690K-m volt, és még az is meghálálta, ha a gyári 3,8Ghz környékéről felhúztam 4,4Ghz-re. Pedig csak egy R9 290-es Radeon volt mellette.... Ennek pedig szednie kell majd a lábát, mert a 4,4Ghz-es i5 4 szálon tudta így, amihez ennek 12 fog kelleni.
Az UD9 nem csoda, hogy jobban megy, komolyabb FET-ek vannaka borda alatt, és mintha 2 helyett 3 fázis is lenne a VTT-nek.
Plusz a fene tudja mi van még, ami nem látszik.
-
jenő45
tag
nekem i7 920 al 4.3 volt a csúcs annó valahol még megvan a cpu-z stabtesztel eggyütt majd előkotrom i7 975 azmár sokkal jobbvolt a szorzózár nélkül.....de most az i7990x et hovva hozzam ? meg minek?XD
persze a lap az ugyanazvolt mindhez(most is) jó alap kell a tuninghozXD
GA-X58A-UD7 és GA-X58A-UD9 most utóbbi van az ud7 est nehéz stabilba lőni valami miatt.. -
HSM
félisten
válasz
mpierre #41333 üzenetére
Köszi!
Én is reménykedem, hogy elég lesz. Azért mégiscsak egy 12cm-es ventihez tervezett torony, 6 hőcsővel.
A régi i5 4670K és 4690K-imat remekül meghűtötte, már amennyire a pasztázott IHS lehetővé tette. Ha már itt pihent a polcon, jó lenne hasznát venni.
Szimpatikus nagyon a márka is, elfáradt a felfogatásom egy alkatrésze, írtam nekik, és egy nap alatt válaszoltak a levelemre, és egy héten belül már itt is volt hozzá alkatrész elsőbbségi postával, ami igencsak példás terméktámagotás az én megítélésem szerint.
-
HSM
félisten
Lapokra nem szokott ez veszélyes lenni. A prociban érzékeny a harmadszintű gyorsítótár és a memóriavezérlő. Azok tudnak ettől meghibásodni, de az nem szokott a lapra visszahatni.
Tudom, mekkora kincs a lap, főleg ezek a jobbak, magam is vadásztam már egy ideje, 6-magost építeni. Szerencsére sok-sok keresgélés után találtam egy Asus P6X58D-E lapot hatmagos i7 procival, rammal.
Régóta tetszett az a lap, remélem, nem okoz majd csalódást.
Ma jön hozzá egy Samu 830 128GB SSD, a tápom még meg kell szerelnem/szereltetnem, no, meg még vadászni hozzá egy VGA-t, és már csatlakozhatok is ismét a topikhoz 3 év után ismét, mint aktív tag. -
HSM
félisten
Igen. Felesleges szerintem, sokkal többet nyernél, ha a procit tekernéd picit feljebb, ahogy javasoltam.
Nekem 1600Mhz CL7-es OCZ ramjaim voltak, amiket ugyan problémás volt CL7-re belőni, de CL8-on simán mentek automatán, és egyáltalán nem zavart, hogy csak 1400Mhz-en mennek CL7-ben. Nem is éreztem semmi sebességkülönbséget, legalábbis ebben a 3,5-4Ghz tartományban. A proci órajeleinek emelése viszont hozta a plusszokat.
Az a jó ebben a háromcsatornás rendszerben, hogy a 3 csatorna miatt kis órajelen is tisztességes sávszélesség érhető el, így nem kell magas órajelen járatni a ramokat, hogy kiszolgálják a procit.Itt nem az a helyzet, mint a tuningolt s1150 Haswell prociknál, ahol az 1600Mhz kétcsatornás memória már látványosan befékezi a rendszert... Ott pont fordítva volt, +100-200Mhz-et a procin észre se lehetett venni, de a ramot mikor felhúztam 1600CL9-ről 2133Mhz CL11-re az mindjárt hozta a jobb eredményeket, mivel a nagyon erős magok mellé (+20-30% IPC a Bloomfield-hez képest+magasabb elérhető órajelek) már nagyon kevés volt a két csatornán és 1600Mhz-en elérhető sávszélesség.
-
HSM
félisten
A drop azért van, hogy a terhelés megszűntével se ugorjon a beállított fölé a fesz. Ja, ha minden ok, akkor nem gáz még az 1,36V sem elvileg.
Mondjuk nálad azért kér ilyen "sokat", mert valamiért ragaszkodsz az 1600-as ramórajelhez, viszont az 1600-as ramórajel maga után vonja a minimum 3200Mhz uncore órajelet, ahhoz pedig jó sok QPI/VTT fesz kell, ugyanis az eteti az uncore részt is.
A C0 procik teljesen jók, néhány kivételtől eltekintve. Nekem is akár 4Ghz-et is tudott, Giga UD5 lapban. -
Qru
MODERÁTOR
Giga sokat dropol, nem parázok a 1,36V-os qpi fesztől annyira. Alatta sajnos megnyekken a rendszer.
Minden alap feszen van amúgy fut szépen, ha a qpi megkapja a kellő feszt.
A bios 1,3V-os parám is elengedtem, megnéztem és 1,3V a VID-je (éljen a C0). Akkor marad így ahogy van, ha stabil nem piszkálom.
-
HSM
félisten
Érdekes.
QPI-nek picit sok szerintem az 1,36V, ott 1,35V a maximum, ha jól emlékszem az Intel doksira, azt én picit lejjebb venném, 1,3V-1,33V környékére. Arra sokkal érzékenyebbek ezek a procik, mint a Vcore-ra.Amúgy amit én javasolnék.... 21*175Mhz a procinak, 1,3-1,35V körüli Vcore, ahhoz be lehet lőni a ramokat 1400Mhz-re, az uncore-t 2800Mhz-re, ramod úgy talán a CL7-et is bírná, és nem veszne kb. semmi sebesség, QPI fesz 1,32V, és a ramnak is mehetne 1,6-1,62V.
Én így használtam 24/7 majdnem két évig a 920-asom.Ez kb. a kényelmes maximum, tapasztalataim szerint, vagyis egyfajta teljesítménycentrikus optimum, mind ram, mind uncore, mind feszek terén.
Kb. így nézett ki nálam:
VTT a Gigás QPI fesz, abból 1,25V a valós, csak valamiért +0,1V-al többet monitorozott mindig a valósnál a lap.
Nekem egy kis feszes procim volt, szóval neked Vcore több fog ehhez kelleni valószínűleg. Amúgy nekem is a VTT és Vcore feszre még ez után rá kellett picit tegyek, csak arról nem találtam képet. -
Qru
MODERÁTOR
Bios 1,3V.
Megnéztem a Witcher 3 gépigényt (most kezdek neki) és láttam, hogy 2500K a minimum így gyorsan bekapcsoltam a HT-t meg beállítottam a 21x160-at, feszt meg találomra 1,3V-ra állítottam. Biztos menne alacsonyabban is, lehet este rápróbálok az 1,29-1,28V-ra de a túl alacsony qpi fesz miatt így is dobott egy BSoD-t a win.
Így most a ram kap 1,64V-ot (1600 CL8) a QPI meg 1,36V-ot (1,34V-at fagyott).
-
Qru
MODERÁTOR
Vcore-nak nem sok az 1,3V? Magas vid-em van szóval elvileg nem para de nyugtassatok meg...
-
Racecam
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #41316 üzenetére
Neked is és mindenkinek így utólag is és természetesen boldog új évet!
-
Ganz-[HUN]
addikt
Boldog karácsonyt, és tuningban gazdag új évet mindenkinek!
-
ensolid
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy 1155-ös Asrock h61m-vg alaplapom egy celeron g1610 processzorral megint számítógépen kell játszanom mert az új játékok nem jönnek már ki a 360-as xboxra. Szerintetek mivel járnék jobban ha megvennék egy sandy vagy ivy I3-at 20000ft körül vagy lenne egy ilyen alternatívám [link] egy hd5850 kártya menne bele.
-
HSM
félisten
válasz
Racecam #41312 üzenetére
Persze, világos, egyet is értek. Csak gondoltam hozzáteszem, hogy akár meg is oldhatóak ezek a dolgok...
Én amúgy mikor a Z77 lapomon véletlen SATA2-re dugtam a SATA3-at is kimaxoló Samsung 840 PRO SSD-m egy bütykölés alkalmával utána hónapokig észre sem vettem, csak akkor esett le, mikor feltettem a Samsung Magician szoftverét és vinnyogott, hogy miért nem SATA3-ra dugtam.
-
HSM
félisten
-
Ueda
senior tag
válasz
szemmelver #41305 üzenetére
A sata2 és usb2 portok is ellene szólnak.
-
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
szemmelver #41303 üzenetére
lap+proci 25-30e (a 920 kb 5ezret ér. ha d0, akkor talán szerencsével 7ért eladható)
memória - mivel 3 csatornás, nagyon nehezen eladható - max 18ezer a 18GB együtt
videókártya - 45ért van jegelve egy itt hardveraprón bolti garival
táp - fogalmam sincs, de a 120 akkor jön ki, ha a táp 30ezer -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szemmelver #41303 üzenetére
Annyit nem.
Ennyi pénzből megveszed az aktuális Inteles középkategóriát ami pariban van erőben és sokkal-sokkal kevesebbet eszik mint ez a régi cucc. Szóval én 120k-ért tuti nem venném meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szemmelver #41300 üzenetére
Egy jó léghűtéssel sima ügy a 3,8-4GHz. De ahhoz már top kategóriás hűtő kell.
-
Racecam
nagyúr
válasz
szemmelver #41300 üzenetére
Jaaaaa, értem.
Nos, ez azért változó, erősen proci függő. Én amikor utoljára a tuninggal foglalkoztam, 4.00 GHz-es eredményeket értem el a mostani procimmal, igaz talán minden tartalékot nem szedtem ki belőle. Utána szépen beállítottam 3.8GHz-re és így megy azóta is, az utóbbi kb. 3 évben szó szerint 7/24-ben. (Soha nincs kikapcsolva, legfeljebb 2-3 havonta, amikor már a körmömre égnek a frissítések egy újraindítás.
)
Azóta (5 év) már azt is elfelejtettem, hogyan kell tuningolni, de ha meglesz az új procim, majd újra belejövök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest