- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
laragirl83 #40993 üzenetére
Ez azert van, mert mar reg a lapozofilet hasznalta a jatek alatt is. Nalam ugyan ezt csinalta, mikor elfogyott a 6 gb. Azota csak villanik mikor kilepek.
-
bim
veterán
válasz
laragirl83 #40990 üzenetére
high-on nem írja ki hogy kevés a vram? Nekem le kellett vennem egész normálig hogy beleférjek az 1535 megába. Nem is engedte hogy érvényesítsem magasabb részletességen.
szerk: amúgy már betöltésnél 4200 mega ramot megevett.
-
-
knbs
senior tag
válasz
laragirl83 #40990 üzenetére
A konfigunk majdnem ugyanaz, nalam is 570-vidkari es tegnap kiprobalva en is csak lestem, hogy milyen jol fut.
Monjuk nalam a videovagasok miatt 24 giga ram van.Most probalom beallitani stabil 4 ghz-re, de a hutesem nem a legjobb , antec h2o 920-as vizes megoldas, de ugy erzem rosszabb mint a leghutes....
1.25V-nal mar 50 fok idleben a proci.... nem tudom lehet kene nekem is egy ujrapasztazas....Jajj melyik az a bios beallitas, ami miatt ingadozik a Vcore feszultsegem?
Egyet talaltam az disabledre van teve. -
laragirl83
őstag
Nos kellemeset csalódtam... full HDben high detailon, ambient occlusion meg tessalation normal-on, és remekül fut gta5
igaz elején bedobta figyelmeztető ablakot, h kevés a ram, de fut szépen, na erre varjatok gombot
Igaz, nem toltam egy röpke 3/4 órát, de majd meglássuk'
-
Nekem ht-val megy mindig, tuning pedig 19x200, bios 1.25v, tobbi valtozatlan. Eddig egyszer crashelt a jatek, nem tudom, hogy emiatt-e, egyebkent hibatlanul fut. A crysis 3 is szepen hasznalja a ht-t, nem tudom, hogy kikapcsolva mi tortenne. Probald ki vele es nelkule esetleg.
-
Hat szukosen, de neki. Annyit mondjuk megtehetsz, ha elfogyna, akkor bezarod a jatekot es ujra betoltod, akkor kezdi megint elorol feltolteni ami csak a rendelkezesere all.
Eloszor nalam is roccenesmentesen futott, aztan egyszer elkezdte ezt a laggolast, nem ertettem miert, mikor bezartam a jatekot folyamatosan tekert a vinyo es haldoklott a gep is. Masnap megint jatszom, nem laggol, viszont az afterburnerrel latom a sarokban, hogy 5800-korul jar mar a memoria hasznalat es egyre csak fogy. Ekkor bedobtam a masik kitet es azota siman felmaszik 7000-7500 - re eleg hamar, onnantol mar csak lassan novekszik. a 8gb-hoz orakat kell jatszani. Termeszetesen kilepeskor sincs vinyo tekeres es nem akadozik a jatek orak mulva sem. A jatek motorja igen bika, viszont eszi a hardvert nagyon. A proci hasznalatot neztem ejjel, mind a 8 szalon 97% volt a max hasznalat.
Szerintem nem lesz vele gondod.
-
válasz
laragirl83 #40984 üzenetére
El se indul szerintem.
4gb a minimum. Amugy ha elindul se fogsz tudni vele jatszani, mert felzabalja a memot es elkezd laggolni. Nekem rendszeresen 8100-8300 kozott kajal 1-2 ora utan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #40981 üzenetére
3GB ram? Az elég kevés ma már...
-
válasz
laragirl83 #40981 üzenetére
Amig neked megfelel, semmi gond nincs vele.
Azt ugy is eszreveszed, ha szukos a memoria, ekkor erdemes kicsit tenni melle.
-
Igen, ebben a gepben volt. Nem igazan tudom, hogy kihajtja-e, mivel nalam kicsi a felbontas (1680x1050), emiatt elobb futok szerintem cpu limitbe, mint hogy a vga legyen keves. Az teny, hogy 3.8-on sokat lendult a gepezet, efelett nem probaltam. Igy a gta5-ben 96-97 %teker a gpu, metrok nagyon szepen mennek, szinten maxon megy a gpu, a crysis-ok beesnek azert, a 3. resz eszmeletlen proci igenyes, van mikor a 8 szalat tekeri 80-90%-on.
Nem tudom milyen felbontason jatszol, de en azt gondolom, hogy ha veszel egy 970-980-at, akkor jo ideig kihuzhatod meg a fejlesztest A gta is csoda szepen fut, miota bedobtam a masik 6 gb kitet.
-
knbs
senior tag
A 980-as kartyat ebbe a gepbe szantad? Csak mert en is gondolkoztam videokartya fejlesztesen, de sok helyen azt irjak, hogy ehhez a kartyahoz mar keves a huzott i7 920-as. 3.8-on megy nalam is gondoltam egy videokartyaval meg kihuzhatom a fejlesztest....
Bar talaltam olyan forumot ahol igen is azt irtak, hogy egy huzott 3.8 4-re huzott 920-as ala barmilyen vga-t berakhatsz mert kihajtja.
Kivancsi lennek mi a valosag.... vagy te csak tesztkeppen probaltad ki? -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Abszolút nem életbevágó amit most kérdezni fogok, de idegesít. A minap felraktam az Aida64 nevű programot és elkezdtem tesztelgetni a processzoromat a sebesség fülnél, mindent rendben találtam, de a CPU AES résznél rettentő alacsony pontszámot kap a procim, 583MB/mp-es értéket. Nem tudom, hogy ez mitől lehet, igazából még sosem teszteltem a processzort ilyen téren, csak kíváncsi voltam... Mitől lehet ez? Érdemes vele foglalkozni?
Intel Core i7 920-am van, amit az alaplapom valamiért 2800mhz-en járat, egyébként nincsen tuningolva! -
Igazad van teljes mertekben. Tegnap bedobtam a 970-et es a 3400-en porgo procinal megint azt csinalta, hogy docogott az egesz, vga 50-60%-on, fps 30, mindket crysisben. A metro ment rendesen. Aztan felemeltem a cpu-t 19x200-ra es meglodult az egesz, pedig az orajel nem sokat valtozott, talan az sem mindegy, hogy mennyi a bclk es mekkora a szorzo. Azota semmi gond, mindket jatek kb dupla fps-el szaguld , de a kartya meg mindig nincs kimaxolva.
-
Elkepzelheto nagyon is amit irsz, mert volt olyan is, hogy leesett 30fps-re, holott a vga 60%-on porgott. Bar ezt nem feltetlen ez okozhatta, de nem volt teljesen kerek a dolog. Sot a crysis 1-ben is tapasztaltam, hogy keves az fps es nem teker a vga rendesen, csak alszik.
-
laragirl83
őstag
Na annyira ügyes voltam, de gyerkőc fent tartott egész éjjel, szóval nagykómásan kilőttem linx ablakot, de reggelre lefutott 500 pass.
HSM, de ennyivel többet...? Ezt a 19*200at így load kerek 1.2Von adja... de mint írtam, HT on, 1.344V se volt elég neki...
Nem erőltetem, jó ez így -
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #40962 üzenetére
Kicsit több feszt kér a HT, kb. ennyi. Ha HT nélkül tudja, kicsit reszelsz rajta, menni fog HT-val is. És még a sört is megspórolod.
(#40961) Lauda: Korrekt.
Nekem az a pálya a füves részen kiakasztotta a 4,4Ghz-re húzott i5 4690K-mat is a 290-es Radeon alatt....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83 #40962 üzenetére
Igen sokat számít, nálam is ki van lőve.
-
laragirl83
őstag
Játszok a Vcore-al, aztán ha jónak tűnik éjszakára úgy hagyom gépet, LinXeljen reggelig, meglátjuk
-
laragirl83
őstag
Hmm... ma felidegeltem magam, mondom ránézek biosra hátha jön az isteni szikra...
Szeretném megjegyezni, eddig MINDIG, mind1 milyen feszeket állítottam fixen gyakorlatilag bármire, illetve mint írtam korábban VIDet feltoltam egészen 1.344 loadig, ugyanezekkel a képen látható beállításokkal tesztelve kivétel nélkül csontra fagyott gép vagy bsod-olt 2-3 perc után vagy mégelőbb is.
Egyetlen dolog, ami most más, hogy HT-t offoltam.... létezik ennyire számítana......?
Tudom-tudom, ez még kevés ennyit futni stabilitás tesztnek, de mint mondtam még eddig se jutottam el sose korábban.
Ja és feszeket is csak találomra minimálisan emeltem vcoreon meg qpin, szóval HA ez így stabil marad akkor lehet velük játszani, csökkenteni, meddig bírják...
-
mpierre
veterán
válasz
laragirl83 #40957 üzenetére
Sajnos vannak magas vcore igényű procik. A 920-m 1,4375V-n volt csak hajlandó elketyegni 4,0+ GHz-n. Gyártottam is egy táblázatot, amiben benne volt majd minden órajelhez, hogy miből mit kért. Keress vissza, szerintem meglesz az valahol. Kiindulásnak jó, de nem biztos, hogy a te procid is azt a feszt fogja kérni.
-
laragirl83
őstag
válasz
04ahgy #40947 üzenetére
Jó, akkor azt mondom 20x180on v 190en is elhasalt, pedig itt már olyan feszt kapott, mint írtam load 1.344V ezért maradtam inkább kisebb szorzóval magasabb bicikli mellett, amit meg elvisz alapfesz alatt 100% stabilan... mintha 3.4 felett megbolondulna, pedig próbálkoztam vele nem keveset, elhiheted
Am HSM, ha gondolod átjöhetsz vmikor, leültetlek gép elé, aztán varázsolj nekem egy stabil 3.8as órajelet, kapsz egy tálca sört v egy üveg JDt
-
Azt kell mondanom, le a kalappal a bloomfield elott. Eddig 5 jatekot probaltam ki a GTX980-al: Crysis, crysis 3, metro 2033 redux, metro last light redux, far cry 4. Mind az 5 jatekban a 3400-re huzott proci (21x160) 98%-on tekeri a gpu-t.
Egy kb 6 eves processzor egy mai csucs vga-val parositva.
-
HSM
félisten
Ugyan... 4db i7 920 járt nálam, mindegyik tudta minimum a 3,8Ghz-et, de szerintem a 4-et is vitte volna mind, ha kicsit foglalkozok vele. Még a régesrégi C0-ás 920-asom is elketyegett 4Ghz-en.
Nem is a lapom csodája lehetett, mivel ez a procim a Giga X58-UD5-ben is tudta a 4,2Ghz-et, meg utána az EVGA E758-ban is.
Mind bontatlan dobozos cucc volt amúgy, léggel hűtve. -
Anno mikor regen tuningolgattam a masik lapot es procit, akkor nekem a 20-as szorzot nem szerette. Ugyan azon az orajelen szepen elketyegett mas bclk-val es szorzoval, azt a 20-ast legtobbszor eldobalta. Szintetikus progit nem probaltam rajta, mondom ugy is tesztelgetem a vga-t, a jatekokban ki fog jonni, ha gond van, de eddig semmi problema nem volt. Mondjuk most visszabb vettem 3400-re, mert amivel jatszom, igy is 98% tekeri a gpu-t. Nem is gondoltam volna, hogy ezek a regi procik igy kihajtanak egy mai csucs vga-t.
cinkoxid Hat ugy szokott az lenni pedig.
-
HSM
félisten
válasz
laragirl83 #40946 üzenetére
Nekem semmi bajom nem volt a 200-as BCLK-val még 21-es szorzóval sem.
[link]
Szóval egyáltalán nem lehetetlen. Kell hozzá jó lap, hűtő, és proci, no, meg jó beállítás.
A CPU VTT 1,34V körül volt amúgy, csak fölémérte a lap. -
snowball
tag
Nekem 21x181-en van. így most stabil LinX alatt is. 10 tesztet szoktam futtatni maximális memória foglalással. És így simán végigfut. Mindenhol stabil jelenleg. Egyedül a Sims 3 alatt szokott nagyon ritkán fagyni, de ott a VGA tuning miatt, mert ha visszaveszem a VGA-t alapra, akkor nem fagy. Ki érti ezt?
Nekem a procit 200-as órajellel nem sikerült soha stabilra hoznom. A 4.0 Ghz is megy 21x191-el, de ott még kell egy pici fesz-t emelni és úgy már a legmelegebb mag majdnem 90 fok LinX alatt. Úgyhogy amíg nem lesz kompakt víz a procin, addig ezt nem erőltetem.Mondjuk tervben van egy X5650 vagy 5660 beszerzése. Az elvileg jobban bírja a tuningot és azonos órajelen hűvösebb, alacsonyabb fesszel megy mint a desktop procik.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
laragirl83 #40946 üzenetére
Nem a szorzó miatt fagyott csontra, elhiheted...
HGyu
-
válasz
laragirl83 #40942 üzenetére
laragirl83, snowball
Koszonom uraim, adok neki akkor 3.8-at legalabb! Hutessel nalam nem lesz gond, mert a thermalright is ket ventivel van szelloztetve es a hazam is haf932.
-
snowball
tag
Lauda, szerintem annak a GTX 980 G1-nek kelleni fog egy 3.8 Ghz-s CPU tuning. Nekem egy 970-es Giga WF3 van oc-zve és a i7-920-as procimat 70-80%-ban hajtják a játékok vele, úgy hogy 3.8-on megy a proci. Szerintem az erősebb VGA-hoz minimum kell ez az órajel.
Az én procim 1.32V on viszi a 3.8-at és 100% terhelés mellett a legmelegebb mag 82 fokos. játékok közben nem megy 70 fok fölé így se. Mindezt úgy hogy inkább csendes a házam, mint szellős. -
laragirl83
őstag
Lauda, toljad neki 17*200at, ezt nálam alapfesz alatt elviszi @ 1.15Von, látom lapod is ua. mint enyém, meg cpu is D0.
Ramok így 1600on, és gyak minden alapfeszen beállítva fix értékre. Alig melegszik. -
válasz
mpierre #40938 üzenetére
Az a bajom, hogy nem emlekszem a regi tesztjeimre a masik procimmal es a forumba belinkelt kepeimet meg mar toroltek az oldalakrol. [Itt] irtam a gyari hutorol, hogy a maximalis hofokok 68-67-63-64., szoval mar ott is megvoltak ezek a kulonbsegek. Bar ennel a Thermalright bordanal sok mindent elrontani nem is tudsz, mert olyan nagy a talpa, hogy a procit mindenhogyan befedi, meg jol is tettem fel es szerintem a hofokok is jok, csak ez a kulonbseg zavar kicsit. De ha nalad is ilyen a procko, akkor megnyugodtam.
-
Hali!
Kezdesnek belottem 160bclk-ra es 1.2 voltra a cpu-t, tobbit ugy hagytam, szorzot visszavettem. Most csak ennyire melegszik a cucc:
A magok kozott nektek is van ekkora hofokkulonbseg? Ez nem tudom mibol adodhat. Visszaolvastam amit a gyari hutorol irtam es ott is volt 68 es 63 fok is egy azon idoben. Ez nem okoz gondolom problemat.
Nem mintha tudnek vele barmit is csinalni.
-
Arra gondoltam kezdesnek egy 3400-et odakenek neki. Mit ajanlotok, mennyi feszt adjak a prockonak? Az uncore 1.35-on es a memok 1.65-on mennek, ugy allitom majd a szorzot/bclk-t., hogy ezeknek az orajele ne valtozzon.
Koszi!
-
Nem, csak azzal ebredtem ma.
Kozben feldobtam a hutot a prockora, regi bankkartyaval elkentem szepen, ahogy szoktam. A gyari hutovel 10 perc ibt utan 65-68-70 fok korul mocorogtak a magok, most pedig igy nez ki a dolog:
A ket enermax ventillator a haz huto csatikra van feldugva es a vezerles silentre van allitva, igy szep csendben teszik a dolgukat.
Erdekes az 4 fok a magok kozott, nem emlekszem regrol, hogy szokott-e ennyi lenni, de ugy emlekszem igen.
Igy nez most ki a lap:
Pasztazas pedig ilyen lett, szep vekonyan mindenhova, en igy szoktam:
Csak vigyazni kell mikor az ember teszi fel a bordat, hogy kenje szet, mert volt mikor addig piszkaltam ide-oda a bordat, mig elkentem az egeszet es kezdhettem elolrol.
Amugy erdemes megnezni a gyari huto mekkora helyen fekszik fel. Multkor a hutot pasztaztam, latva, hogy az joval kisebb, mint a procko:
Nem tudom milyen mernok tervezte ezt a hutot, de erdekes az biztos. Vegulis ha nem tuningolod, akkor eleg, ha 0-24-ben maxon megy akkor is.
-
válasz
mpierre #40928 üzenetére
Hat ha annyit rakensz, hogy a procihuto barmit is kinyom onnan, szerintem mar regen rossz.
En szep vekonyan el szoktam teriteni a procin a pasztat, igy nincs piszok, lehullott pasztadarabok stb es a hoatadas is rendben van. Csak nem emlekszem mivel szoktam elkenni. Majd keresek valamit.
-
Hali!
Ugy dontottem feldobom a procira a thermalright bordat, jon az uj vga es kell majd neki az orajel.
A pasztat mivel szoktatok elhuzni a procin? Eskuszom nem jut eszembe regen mivel csinaltam. Legutobb, mikor a gyari hutot tettem fel, gyogyszeres dobozok veget teptem le, bar a pasztazas nagyon jol sikerult, elkinlodtam vele fel orat biztos, mire olyan lett mint szerettem volna.
-
Scholes9
nagyúr
Üdv. Lehet, h hülye kérdés lesz, de passzívan megoldható egy alapon járatott i7 950-es hűtése? Ha a Mugen 2-ről leszedem a ventit mi fog történni? Azt hozzáteszem, h nem játszom, csak net, film meg zene.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
winhate #40912 üzenetére
Nem olyan killer az, de a játékkal kapcsolatos tapasztalatokat itt vitasd meg.
HGyu
-
winhate
őstag
Urak itt az uj cpu killer : gtav.
Probalta mar valaki ?
-
válasz
Dr. Romano #40906 üzenetére
Plusz saját tapasztalatomból kiindulva, az intel gyári coolerét mihamarabb "C" vágányra tenném.
4-5e ft-os hűtők is sokkal jobb eredményeket hoznak.
(Nekem a 930-asomat egy CM Hyper 212 hűtőtte, klasszisokkal jobb hőfokkal.
Aprón szó szerint bagóért lehet kapni már)
-
Dr. Romano
veterán
-
cinkoxid
senior tag
válasz
Dr. Romano #40902 üzenetére
Ahogy látom C0 steppinges, az pedig még jobban melegszik.
Próbáld meg dual channelbe tenni a ramokat, nálam az is -10 fokot hozott. -
04ahgy
nagyúr
válasz
Dr. Romano #40902 üzenetére
Igen, tiszta és frissen pasztázott gyári hűtővel ezek jó értékek, nem kell aggódnod. A Turbót kicsit agresszíven kezelik a GIGABYTE, ASUS lapok, és emiatt melegebb és ezért kap több feszt is. Ellenőrizd, hogy ilyenkor felkapcsol-e 2800MHz-re?
HGyu
-
Dr. Romano
veterán
Üdv Mindenki!
Nem vagyok nagyon otthon a 1366-ban így megkérdezlek titeket:
Van egy Asus P6T Delux lap és egy i7 920 + gyári hűtő konfig (ismerősöm gépe).
Alap állapotban egy Aida stressz teszt kb 10 másodperc alatt kilőtte a magokat 100 fokra. Oké, gondoltam egy hűtő tisztítás és egy újrapasztázás megteszi a hatását, mellé még kapott egy kis alulfeszelést is (gyárilag 1,27V körül volt).
Lényegesen jobb, de nekem ez még mindig soknak tűnik. Ez természetes 920+gyári hűtőnél? (idle 56-60 fok között).
Ami érdekes (vagy természetes nem tudom) hogy az Intel cooler sem erőlteti meg magát. A biosban Turbo mód van megadva neki, ez meg kényelmes 1300rpm-en üzemel (igazából mindegy milyen profilt állítok neki, nem hajlandó nagyobb tempóra).
Szerintetek?
-
Dareius
tag
válasz
04ahgy #40900 üzenetére
"DVID-nek a lényege, hogy egy ofszet, azaz plusz vagy mínusz valamennyi. Ha konkrét feszültséget beállítasz, akkor jogosan veszted el az állítási lehetőséget."
Köszönöm HGyu ezzel a mondattal nagyon sokat segítettél! Megértetem miként kell beállítani megy is hibátlanul 2 órája. De biztosat csak később merek állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- eBay
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Tesla topik
- The First Berserker: Khazan
- SkyShowtime
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- PayPal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ZTE Blade A31 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest