Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldJohnny66
tag
válasz monosz #26483 üzenetére
Köszi, ez most nagyon kellett! Bár most már úgysem adnám fel, mert csak lap hiányzik. A zsír új 950 meg a szekrénybe rozsdásodik. . Ez nagyon biztató eredmény, gratula! Ha nem titok, leírnád a procid FPO-ját? Kérdeztem Erdei88-at is de " nem reagált" rá semmit.
"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".
-
mpierre
veterán
válasz monosz #26489 üzenetére
Még. Majd megjön a cicergés...
Pl.: Nálam csak bootnál van. Onnantól az 1400rpm felett pörgő procihűtő hangját hallom csak. De azt is csak egy hete... Kiportalanítottam a gépet, azóta csinálja...#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
OldJohnny66
tag
válasz monosz #26489 üzenetére
Erről van valami infód: 3034A681? Ha nem pozitív, akkor is nyugodtan írd le!
mpierre: Ez az, hogy nálam is csak boot-nál van, se játék se komolyabb terhelés alatt nincs! Ezért nem igazán értem, de lehet holnap szétkapom.
[ Szerkesztve ]
"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".
-
Cybertrone
veterán
válasz monosz #26492 üzenetére
Majd akkor lessz ígéretes ha HT-on 1.23v-vagy1.25v közt megy 4200+mhz-t! HT off mindegyik i7-es nagyon szépen domborít, de ugye, a legtöbben a HT miatt vásárolják, és használják is!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
OldJohnny66
tag
válasz monosz #26492 üzenetére
Ez nagyon jó hír! Mostanában már nem is néztem utána a net-en, bezzeg eleinte minden nap kerestem, de akkor még nem volt semmilyen infó róla. ( Már régóta megvan a proci)
mpierre: Remélem a 200E, nálam nem a lefolyóban köt ki, mint a cikkben!
Nem akarok lakkozni semmit, csak kíváncsi vagyok rá, hogy pontosan mi adja a hangot!"Az Élet csak egy villanás két ,,semmi,, közt".
-
Carasc0
őstag
válasz monosz #31571 üzenetére
Az Advanced Voltage Control részben (BIOS) Ott minden AUTO-n van. A Mutatott érték pedig 1.3V (CPU Vcore) Ez nem jó?
radi8tor1: A Scythe Ninja 3 hűtőhöz kapott szürke színű pasztát.
A hűtőn lévő ventillátor pedig alapjáraton 950RPM-el pörög.
[ Szerkesztve ]
Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!
-
Carasc0
őstag
válasz monosz #31578 üzenetére
Átállítottam az összes fesz-t normalra és restartol állandóan!
Na én most teljesen belekavarodtam ebbe az egészbe! Csináltam egy CMOS resetet.
Most minden a gyári!
BIOS-ba nézve:
CPU temperature: 42 fok!
CPU Vcore: 1.264
DRAM voltage: 1.520 (Viszont csak 1066-on látja az 1600-as G.Skill ramomat)
XMP-t most nem merem bekapcsolni!És érdekes most hűvösebb az északi híd is: 56 fok.
Most állítsam be a feszeket normalra majd XMP on?
Amúgy ismétlem: Az hogy alapon azt úgy kellett érteni hogy 4% overclock volt az XMP miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz monosz #31583 üzenetére
Kérdéseim merültek fel:
System memory Multiplier (SPD) az maradjon normalon, vagy állítsam be 12-re hogy 1600 értket mutasson? Vagy elég a 9-9-9-24 értékek beállítása?
Feszültség értéket miért kell Dram Voltage:1,54-1,56V-re állítani? Elvileg az idősítési beállítások 1.5V-re vonatkoznak.
Újdonság: Beállítottam amit írtál de még mindig 1066-on ketyeg
[ Szerkesztve ]
-
Carasc0
őstag
válasz monosz #31586 üzenetére
Nem teljesen értem!
Szóval nekem 2 olyan funkcióm van ami SPD. Az egyiknél azt tudom választani hogy Auto vagy számértékeket. A másiknál hogy Auto, Quick vagy Expert. Ha ennél Quickre állítom, akkor betudom neki állítani ezeket a 9-9-9-24 értékeket minden csatornára. Ez eddig oké. Ha az Advanced Voltage résznél a 1.54-re állítom a feszt és restart, akkor sem megy 1600-on.
-
Carasc0
őstag
válasz monosz #31590 üzenetére
Már csak azt nem értem hogy miért ilyen meleg alapból a CPU?
Illetve a CPU miért megy 3065mhz/core? Ugyanis most totál olyan mintha I7 950 lenne benne. Állandóan 4%-os overclockkal megy (bár ezt csak az AIDA írta). CPU-Z szerint is 3065mhz/core. Pedig ez dobozos CPU. Hát nem értem!CMOS resettel is 3065mhz/core frekvencián megy.
És miért kell melegednie a CPU-nak azért mert én beállítottam hogy a RAM 1600-on menjen. Erre sem jövök rá!
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz monosz #31592 üzenetére
Jól néznénk ki ha csak akkor lenne a turbo aktív ha 1 mag kapja a terhelést... aktív az mindíg... bekapcsolod, és akkor onnantól tudod tolni a tunyingot.. nem fogja visszavenni
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
int3nse
csendes tag
válasz monosz #32856 üzenetére
Már azon is túl vagyok szinte mindent állítgattam a BIOSban aztán nem működött sehogy se végül load defaults, és most kb azon van, a memóriának adtam egy kis +feszt, ennyi. Ezt a proci foglalatos dolgot még1x sztm meg fogom próbálni csak beszerzek egy nagyítót, mert szabad szemmel nem lehet nagyon látni a kis érintkezőket. Addig meg várom a további ötleteket
-
Alt4Ir
tag
válasz monosz #34563 üzenetére
4Ghz-hez kell a 1.3 Ht nélkül! Utánna iszonyat kell emelnem a feszt hogy ne legyen kék halál! Ez egy ilyen proci , vagy csak én vagyok a hülye a tuninghoz! Sajnos még elég friss a kezemben az 1366. Elötte a Sandy-vel könnyebb dolgom volt
[ Szerkesztve ]
Xbox One Gamertag : suxyyy
-
nagyúr
válasz monosz #35574 üzenetére
Hát mindenkinek szép, rendezett háza van, csak az enyém néz ki úgy, mint egy kazal?
Egyébként a hűtés pofás, meg is nézem, nekem odaférne-e ilyen elrendezésben a laphoz kapott kis venti.Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
mpierre
veterán
válasz monosz #35689 üzenetére
Röviden nem jelentős teher.
Hosszabban, egy kis tapasztalattal:
Nálam a +1 mushkin kit egy lépcsővel több qpi feszt kért csak. Az ioh-t is emeltem egy lépcsővel, míg a rem fesz 1,6V-n van. Twehát - szerintem - nem megterhelő.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Laraxior
titán
válasz monosz #35721 üzenetére
1866MHz-es?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz monosz #35723 üzenetére
jó alacsony feszen megy az a processzor
Nekem 1866os van[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest