Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
int3nse
csendes tag
válasz
monosz #32856 üzenetére
Már azon is túl vagyok szinte mindent állítgattam a BIOSban aztán nem működött sehogy se végül load defaults, és most kb azon van, a memóriának adtam egy kis +feszt, ennyi. Ezt a proci foglalatos dolgot még1x sztm meg fogom próbálni csak beszerzek egy nagyítót, mert szabad szemmel nem lehet nagyon látni a kis érintkezőket. Addig meg várom a további ötleteket
-
Carasc0
őstag
válasz
monosz #31590 üzenetére
Már csak azt nem értem hogy miért ilyen meleg alapból a CPU?
Illetve a CPU miért megy 3065mhz/core? Ugyanis most totál olyan mintha I7 950 lenne benne. Állandóan 4%-os overclockkal megy (bár ezt csak az AIDA írta). CPU-Z szerint is 3065mhz/core. Pedig ez dobozos CPU. Hát nem értem!CMOS resettel is 3065mhz/core frekvencián megy.
És miért kell melegednie a CPU-nak azért mert én beállítottam hogy a RAM 1600-on menjen. Erre sem jövök rá!
-
Carasc0
őstag
válasz
monosz #31586 üzenetére
Nem teljesen értem!
Szóval nekem 2 olyan funkcióm van ami SPD. Az egyiknél azt tudom választani hogy Auto vagy számértékeket. A másiknál hogy Auto, Quick vagy Expert. Ha ennél Quickre állítom, akkor betudom neki állítani ezeket a 9-9-9-24 értékeket minden csatornára. Ez eddig oké. Ha az Advanced Voltage résznél a 1.54-re állítom a feszt és restart, akkor sem megy 1600-on.
-
Carasc0
őstag
válasz
monosz #31583 üzenetére
Kérdéseim merültek fel:
System memory Multiplier (SPD) az maradjon normalon, vagy állítsam be 12-re hogy 1600 értket mutasson? Vagy elég a 9-9-9-24 értékek beállítása?
Feszültség értéket miért kell Dram Voltage:1,54-1,56V-re állítani? Elvileg az idősítési beállítások 1.5V-re vonatkoznak.
Újdonság: Beállítottam amit írtál de még mindig 1066-on ketyeg
-
Carasc0
őstag
válasz
monosz #31578 üzenetére
Átállítottam az összes fesz-t normalra és restartol állandóan!
Na én most teljesen belekavarodtam ebbe az egészbe! Csináltam egy CMOS resetet.
Most minden a gyári!
BIOS-ba nézve:
CPU temperature: 42 fok!
CPU Vcore: 1.264
DRAM voltage: 1.520 (Viszont csak 1066-on látja az 1600-as G.Skill ramomat)
XMP-t most nem merem bekapcsolni!És érdekes most hűvösebb az északi híd is: 56 fok.
Most állítsam be a feszeket normalra majd XMP on?
Amúgy ismétlem: Az hogy alapon azt úgy kellett érteni hogy 4% overclock volt az XMP miatt.
-
OldJohnny66
tag
válasz
monosz #26492 üzenetére
Ez nagyon jó hír! Mostanában már nem is néztem utána a net-en, bezzeg eleinte minden nap kerestem, de akkor még nem volt semmilyen infó róla. ( Már régóta megvan a proci)
mpierre: Remélem a 200E, nálam nem a lefolyóban köt ki, mint a cikkben!
Nem akarok lakkozni semmit, csak kíváncsi vagyok rá, hogy pontosan mi adja a hangot! -
OldJohnny66
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- Gumi és felni topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest