- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
-
KAMELOT
titán
Sziasztok! Ezek az adatok valósak vagy félremértek valamit!
Alapon HD6990 33W...LOADban 375W de az már nagyon max. Konfig kb. olyan 500W-ot kéne súrolnia de nem 690W-ot?!?!i7-930 alapfeszen megy szóval még HC tuning sincs rajta fesz emeléssel.
ha számolom akkor kártya 33W de akkor az alaplap és a proci fogyasztana 167W-ot???Kicsit fura!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ProciVettel #33586 üzenetére
Ez a kép is tőled származik?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mi még sehol sem vagyunk: Hanna esete a 64 magos procival
-
Sonja
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Na igen, próbáltam már mindegyiket egy párszor.
Ugye benchek terén a Gulftown memvezérlője kicsit lassúcska, még a Bloomfieldhez képest is. AZ SB pedig a dual ch-val tudja hozni azt, amit a Boolm tri ch -val, sőt, még többet is. De alkalmazások terén nem látok különbséget. Pedig volt 2133MHz@CL7-es ramom is SB -ben is, meg Gulf-al is. Se renderelésnél, se kódolásnál nem tapasztaltam különbséget. Játékok alatt sem.
Ahogy nézem, az SB-E is lassúcska a benchek alatt, hiába a quad ch. -
HSM
félisten
válasz
mpierre #33576 üzenetére
Erről magyarázok.
És van powa azért egy olyan Phenomban rendesen, 35k pofátlanul jó ár ekkora teljesítményért, és a hozzávaló lap is occsó.
Ne aggódj, előbb-utóbb majdcsak lesz valami 24 magos csoda...
(#33575) BMW001: Ezekszerint valós körülmények között is, nemcsak bencsekben? Gondolok itt mondjuk arra, hogyha sokmindent csinálsz a gépen egyszerre a háttérben,meg játszol, akkor se esnek a minimum FPS-ek jobban? És akkor se marad le, ha nem húzod a ramokat az egekbe? (Gondolok itt max 1600-as ramórajelre.) Azért kérdezem tőled, mert neked ha jól emlékszem, mindenféle platformod volt mostanában...
-
mpierre
veterán
Nem tesztprogramokra gondoltam...
Árban tényleg nagyon korrekt és felhasználó barát.
Az X6 1055T-t vettem masszív ~35.000 pénzért, bótbúl, garival.
A gulf tényleg horror. Még most is. Ha nem lett volna xeonom, akkor én se léptem volna meg a 980X-t. Ellenben erről váltani már csak akkor fogok, ha megint akkora lesz a lépés, mint annó a P4 650-ről az i7 920-ra.
-
HSM
félisten
válasz
mpierre #33571 üzenetére
Hát éppen ez az, ahol erős az AMD! Az a 10-20% lemaradás, amit írsz (szerintem némileg több, de végülis mindegy) megvan de árban meg a fele se, a hozzávaló lap szintúgy. És akkor még nem is a csúcs XE cuccokról beszéltem Intel vonalon... A 720BE is alulról súrolta egy jobb C2D rendszer árát ás sokkalta jobb volt annál, gyorsabb, és jobban felszerelt, jobban bővíthető...
Én is boldogan fejlesztenék valami 6-magos gulfira, de horror áron mennek a mai napig... Nekem meg nem ér meg 50-100k ráfizetést a 920-ra, akkor már inkább megvárom a s1155-ös Ivy-ket, és arra fejlesztek komplett platformot... SLI-t/CF-et úgyse használnék soha, a kisebb foyasztás meg egyenlő halkabb hűtéssel, ami nekem fontos, és egyszálon jó gyors lesz a 4Ghz-es turbóval.Bár azért a gyatrább (=max dual) memóriakezelés aggaszt picit, egy 1400-1600-as tri-channelt elég nehéz 2 csatornán befogni...
Kérdés, mennyire fogná vissza valós (nem teszt) körülmények között, ha egyáltalán bármennyire...
-
fudi2002
veterán
válasz
Cybertrone #33572 üzenetére
De mondhattad volna...
-
mpierre
veterán
Van itthon egy X6..., háááát az intel 6 magosa mögött kb 10-15-20%-kal van lemaradva. Alkalmazástól függően. Ami pedig a tuningját illeti - bár ebben a lap is benne van - hagy maga után kívánni valót. Az igaz, hogy az alapfesze is disznó magas. Konkrétan a gyártó által specifikált maximum...
Ezek a k@va magas vides procik mindig kísértenek.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #33569 üzenetére
Na-na... Annak idején még a Phenomnál is először elég gyatra volt a termék, mikor megjelent, aztán hová fejlődött? Azért egy X6 Phenom2 azért nem egy rossz proci, mégha nem is döntöget vele senki rekordokat...
Anno raktam össze gamer gépet egy X3 720-al, igen jó kis masina lett baráti áron!
Nyilván nem fogja lenyomni nyers teljesítményben a 10 magos s2011-es Ivy-k asztali verzióit, de nem is az a cél szvsz.
A felhasználók zöme nem az abszolút csúcs motyókat vásárolja, hanem azt, ahol nagyobb értéket kap az arra szánt pénzéért.
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #33564 üzenetére
Szerencse, hogy szerverfronton nem csak a nyers erő számít, hanem kismillió egyéb jellemző is.
Azért én nem írnám le az AMD következő gnerációs Opteronjait látatlanban...A jelenlegi FX-eken is látszik, hogy potenciál az bőven van az elképzelésben, csak még finomítani kéne rajta itt-ott....
(#33565) mpierre: Bevállalnám HT OFF-al is...
-
Gyufaaa
veterán
Uhhjjj. Fini fini!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #33552 üzenetére
Kupak hő nem mérvadó, a maghő a lényeg. De én kicsit keveslem a Gflops-ot. Bár nem tudjuk menyni az uncore sebesség meg a ram sebesség. AVX-es a Linx egyáltalán??
Sztem behibajavítózik a proci. Meg kéne nézni kicsit több fesszel megugrik-e a Glops érték...Abból kiderülne egyből.
-
csib41
aktív tag
Kár, hogy képet nem lehet feltölteni, de 3 gigán 41-42Gflops 4-en meg 56-57 gflops.
Aida 64-ben néztem, 72fok volt a maghő és 33 fok a kupakhő a linx teszt alatt. -
csib41
aktív tag
1.264V -> 4Ghz-en a kupakhő 35 fok maghő 74-76 reális?
-
miresz
veterán
válasz
radi8tor #33542 üzenetére
Nem csak azt a két rendszert tesztelték:
System A (Intel Core i7-2700K) better: 40 votes
System B (AMD FX-8150) better: 73 votes
No difference: 28 votesDe nekem ez a kedvenc mondatom:
The results of this little experiment modeled along the lines of PepsiCo's famous blind-tests of the 1970s shows that marketing and prejudice get the better of consumers, at least in the case of PC processors. -
Gyufaaa
veterán
Hmm. Érdekes teszt.
-
ferofacee
tag
Sziasztok, véleményetekre lennék kíváncsi mint szakértők.
PC konfigurációm: Gigabyte EX58-UD5, 6GB Corsair xms 1600mhz , i7 920 d0.
Igazából itt olvastam vissza pár oldalt, a tuningról, illetve egy srácnak is olvastam a bejegyzését hogy állította be a gépét.
Nost az enyém a következő:
20 x 175 (3500mhz), cpu v: 1.25 , pcie freq: 100hz , ioh:1,12 , ich:1,2 .
Lefuttattam ezzel a beállítással a Linx 0.6.4 et a 20 fordulós kör lement a végén kiírta hogy finished without errors in 6m 36s. (nem talált hiábát)
Nos szeretném ha leírnátok, hogy mit kell még átírni, beállítani, bekapcsolni , kikapcsolni a biosban, illetve az értékeket amit fentebb leírtam finom hangolni lejebb feljebb tenni mit tanácsoltok esetleg cpu v mehet-e lejjebb.
Ja, és a hőmérséklet alap állapotban 40fok, 2600mhz-en is annyi volt, linx terhelésen pedig 55fok ra ment fel (ez jó egyébként?)
-
csib41
aktív tag
Nektek mekkora a kupak és a magok közti hőmérséklet különbség? (Tuningnál terhelés alatt érdekelne a legjobban)
-
Gyufaaa
veterán
LLC használata mennyire ellenjavallott tuningnál?
-
Gyufaaa
veterán
Linx tesztben hány kör után mondható stabilnak a proci?
Eddig leginkább a Prime95-öt használtam.
-
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33521 üzenetére
Hát akkor passz.
Nem megy itt a tuning. Amúgy a játék is folyamatosabb és atomstabil, ha nem húzok semmit.
Annyi a tapasztalat ebből, hogy a legközelebbi rendszernél elegendő lesz vennem alap sebességű memóriát amit a processzor elbír húzás nélkül, meg talán felesleges a mugen mondjuk az legalább halk. -
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33519 üzenetére
Fixálva volt amúgy 100-ra.
core voltage 0,944 a cpu-z.ben nézve
Annyi van , hogy az asus Turbo v program az a háttérben megy mert betölt mindig magától. Esetleg az beszaraszthatja?
Megyek megnézem a biosban amit kérdeztél.
De az uncore az hol van? mert olyat itt asus biosban nem találok. -
theniel
aktív tag
Eddig 3-szor omlott össze a rendszer . Végül már el sem akart indulni, úgyhogy default-oltam a biost. Nyomtam vele egy kis bf3 at aztán ph-ztam és akkor egyszercsak nyekk.
Lehet, hogy azt az intel speedstep-et is ki kell kapcsolni? hogy az operációs rendszer ne tudja irányítani a prcit? Vagy valami volt érték nagyon rossz? Mindenesetre azt csináltam ami mondva lett , meg amit olvastam.
Ez a 3. tuning próbálkozásom volt. Most kicsi pihenő az újabb kudarc után.Mindenesetre a játék talán jobb lett így tényleg, csak hát nem bírja a gép.
Mindegy majd a úgyis lassan jön az ivy bridge és akkor cserélem a lapot procit memóriát. addig meg elvagyok vele alapon, ha már 3 évig megfelelt, akkor már erre a pár hónapra jó lesz
-
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33514 üzenetére
Na, megvacsiztam.
tehát , ezek vannak most beállítva a biosban nekem:
cpu v : 1,3
cpu pll: 1,86
qpi/dram: 1,34375
ioh : 1,12
ioh pci 1,5
ich 1,2
ich pci 1,5
dram bus voltage : 1,65aztán még 6 érték amit 0,500 -ra állítottam
Nem tudom hol van az uncore én csak ezeket tudtam állítani
-
mpierre
veterán
válasz
theniel #33513 üzenetére
Igen a duplája. Érdemes visszább venni a procifeszt, ha bírja és nem fagy. Kevésbé melegszik.
BF3 helyett egy LinX 0.6.4-t futtass, az hamarabb kihozza a hibát. Arra figyelj, hogy a maghő 85°C fölé ne igen menjen LinX alatt. Ezt core temp-pel tudod megnézni pl.Az uncore mennyi feszt kap?
-
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33512 üzenetére
Azt csináltam, hogy mindenhol ahol alapon kell hagyni a feszt ott azt az értéket adtam neki meg amit a bios az adott állítandó érték magyarázatául adott, illetve annak a középértékét.
Egyenlőre most megy 3,8 Ghz-en
Dram frekire 763-at ír a cpuz, akkor azt szorozni kell kettővel ugye? És így kiadja a 1500 körüli Mhz-et.Most ez így megy nekem 1,3 v-ot adtam a procinak.
Innen lehet kísérletezgetni, hogy csökkentem a voltot és megpróbálom minél kisebbre venni?
MOndjuk most nekiállok játszani a BF3-al és kíváncsi leszek hogyan bírja. Aztán ha stabil akkor visszaveszek a voltból amennyit csak tudok.
Köszi a segítséget!
-
mpierre
veterán
válasz
theniel #33510 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor ami biosban, ha átrakod manuális feszültség állításra a voltage tweak részt, akkor kiírja, hogy mennyit kap az adott részegység. Utána végig tudod görgetni az adott sorban, hogy mennyi is az annyi és beállítod. Ha nem találsz egy adott értéket, akkor - ha van olyan opció, bár asusban asszem nincs - akkor rakd normalra. Mennyit kap a procid default (21× proci, 1066MHz ram, 2133MHz uncore)?
De mindjárt ránézek egy asus-os ami biosra.Szerk.: Az Ai Tweaker fülön tedd manualra a beállítási lehetőségeket és máris mennie kéne.
-
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33509 üzenetére
azt írja a leírás amit ajánlottál, hogy a többi értéket, amit nem kell állítani azt hagyjam alapon a feszeknél. Azt is írja, hogy semmit se hagyjak auto-n. Akkor ahol auto van oda manuálisan be kell írnom az alap feszt amit kapnia kéne. Akkor ezeket az értékeket ki kell keresgélnem valahonnan? Mert ott jelenleg csak auto felirat van. ahelyett pedig sejtelmem sincs, hogy mit kéne beírni.
-
mpierre
veterán
válasz
theniel #33507 üzenetére
Nem is extrém tuningról szól a bejegyzés. Ezért érdemes elolvasni. Semmi titok nincs, ott van az első hsz-ben minden. Olvasni kell. Sokat fog segíteni.
A Qru által linkelt táblázat nem rossz, de ezek azokra a procikra igazak, amik ott vannak. Pl az enyém sok feszt kért minden féle tuning mutatványhoz, míg másé majdnem alapfeszen vitte a 4,0GHz-t. Ezt csak te tudod kitapasztalni.
Akkor milyen beállítást szeretnél látni receptre?
Ilyet lehet, de amíg nem tudsz egy-két dolgot, max kicsinálod:
Amúgy 3,8GHz-hez kell egy 180MHz bckl, 21-es prociszorzóval, vagy 200MHz bckl, 19-es prociszorzóval (turbo off), míg a ramot vissza kell osztani, olyan 1600-ra, vagy alá. Az ocz ram nem biztos, hogy megfutja az 1800MHz-t (180MHz bckl mellett). Az uncore mindig a ram tempó duplája legyen. Procifesz max 1,4-1,45V (ezt még le tudod hűteni a mugennel, talán), uncore max 1,35V, ram max 1,65V. Qpi link legyen auto, vagy 32× szorzón. A fesz a procitól függ. Arra nincs recept.
-
theniel
aktív tag
válasz
mpierre #33506 üzenetére
Nem akartam extrém tuningot, csak annyit, hogy 1600 Mhz-en tudjanak menni a ramjaim.
Minden lapnál más megjelölése van mindennek. Gondoltam, ha valakinek van ugyanilyen lapja tud adni egy alapbeállítást amin legalább a ramok a ram gyári értékén tudnak futni.
Elolvastam már pár ilyen tuning magyarázatot többek közt azt is amit ajánlottál. Ott is leírja, hogy ez gigabyte lapra igaz asus-nal mások a jelölések. Innentől kezdve nekem nem mond semmit.
3,8 Ghz-re húztam már egyszer és a ramot is 1500Mhz körül de semmi változást nem láttam a BF3-ban. Talán instabilabb lett.
Szóval eddigi próbálkozásaim eredménye instabilitás és teljesítményvesztés , gondoltam nem erőlködök tovább és használom valakinek a jól bevált alap tuning beállításait aki ugyanilyen géppel rendelkezik. Ezek szerint nincs lyen vagy titok.Egyébként a p4 vagy core2duo gépemet lazán tudtam tuningolni és nem is volt vele gond. Stabil volt és egyszerúen beállítható. mióta a 920 as konfigom van megutáltam a tuningot és most is csak az kényszerít rá, hogy az 580 topikban ajánlották , hogy dobna a minimum fps-n ha nem alapon menne a procim meg a memóriám.
-
theniel
aktív tag
Sziasztok!
Nekem asus p6x58 d premium lapom van és a benne levő 920-as D0 procit kéne húzmom kicsit, hogy az 580 amat megfelelően támogassa. memóriám ocz 1600 platinium cl7 trikit.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy milyen értékeket adjak meg a biosban?
annyi kéne, hogy a ram 1600Mhz körül ketyegjen a prociseb meg 4 GH felé.
Ja és minnél kisebb fesz emeléssel , ha lehet. -
odorgg
addikt
Hát ez nem jött össze, 60k-ra tartja a srác, én max 40-et szántam vólna a dologra.
60k-t tuti hogy nem az 1366-ba fogok tenni, anyiért már kapnék egy 2600K-t is.
-
odorgg
addikt
Köszi az infókat!
Akkor rákérdezek az 5620-ra hogy mennyiért adja, mert túl sokat azért nem fizetnék rá a 920-ra -50W-ért
-
mpierre
veterán
válasz
odorgg #33499 üzenetére
Ha az asrockban elmegy az 5620-s, akkor arra igen, de mindenképp próbával venném. Gép a hónod alá, aztán uzsgyi. Ebből még talán a 3,8GHz-t is ki lehet sajtolni, persze, ha lap megfutja a 210+ MHz biciklit.
Nekem volt 5660-am. Kezdem bánni, hogy eladtam. A 980x se rossz, de abban volt tuning rendesen.
Az 5520-t hanyagold. 0-ról építkezve lenne jó alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- PlayStation 5
- Autós topik
- E-book olvasók
- Gumi és felni topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest