Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Nippon #17219 üzenetére

Én arra sosem mondtam. Igazából a 23cm-esek 600RPM-en halkabbak, mint egy leszabályozott 12cm-es, és nagyobb a légszállításuk. Az sem mindegy, hogy pörögve egy kisebb venti süvít, egy nagyobb meg max. halkan búg. Én azért nézem mindig a tesztekben, hogy milyen ventikkel hűtik ezeket a sztárhűtőket, mert tudom, hogy a Z600 az 1200RPM-es ventivel (v. 2-vel), már zajos. Ott van a teszt 950RPM-es ventikkel, na, ott máris nem vitézkedik olyan nagyon egyik sem.

Léghűtéssel lehetetlen nagy teljesítményű, halk gépet építeni, de még vízzel sem lehet, mert a radiátort muszáj hűteni. Tudom, mert haveromnak volt teljes vízhűtése (Antec házban, de a szép nagy radi nem fért bele), és kb. a HAF932 zajszintjét produkálta terhelés alatt (persze jobban hűtött). Lehet egy zajszigetelt (és így amúgy rossz hűtésű) házba beletenni egy HTPC konfigot, az bizonyára nem sok zajt fog produkálni. ;]

Nem sértődöm meg, egyszerűen volt HAF932 házam, és halk volt. Ami a zajt produkálta benne, az a HD4870 volt meghajtva, az meg minden házban zajos lett volna, olyan ház meg nincs, amelyben zajszigetelés mellett ne forrna föl egy nagy teljesítményű VGA, és/vagy pörögne maxon a ventije :R .

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés