Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen mosógépet vegyek?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz Ivy.4.Ever #12402 üzenetére
éppen ez az, hogy egyáltalán nem kétséges, hanem biztos kudarc.
szánalmas, hogy adsz egy biztosan hibás tippet, mint ami "esetleg" működhetne, majd így mentegetőzől... (ide részedről az "elnézést kérek" illett volna... )
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Dawe23
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy Fujitsu Siemens ScaleoView L24W-2 24 colos monitorom, az lenne a gondom vele hogy amikor netezek és olyan oldalra megyek ahol képek vannak és görgetem lefele elsötétül picit a kép utána megint kivilágosodik ha görgetem, de nem minden képnél csinálja, meg ha nincsenek képek az adott oldalon akkor nem is!
Hogy tudnám ezt kikapcsolni, mert elég zavaró tud lenni!
Köszi előre is!
http://www.hackthat.net/hu/overview/index.hack
-
Mattey
tag
válasz fero02 #12387 üzenetére
Nah, azóta egy napig jó volt, aztán megint elszállt. Mármibnnt visszaugrott az eredeti 1440x900-as felbontásra, akkor amikor jó volt, akkor egy ájszakára kihúztam az egész gépet, viszont a második alatt meg végig áram alatt volt, de ki volt kapcsolvba. EZ jelenthet valamit (Jah kicsit kétségbeesett vagyok Amúgy valaol olvastam, hogy valami ilyesmiképp meg lehet ezt oldani, mármint ki kell kapcsolni a gépet, a monitort lehúzni a hálózatról egy kis ideig és elvileg utána működik...)
-
Mattey
tag
válasz Mattey #12405 üzenetére
Közben megtaláltam a probléma lehetséges forrását, valószínűleg tényleg driver lesz... a Catalyt Control Centerben a progi nem ismeri fel a monitort, valószínűleg a driver miatt ahogy azt páran korábban is írták... az újat nem tudom felrakni, szóval maradok ennyiben, amíg meg nem lesz az új videó kártya.
-
csabyka666
veterán
Valakinek sikerült már közületek pixelhibát javítania? Van egy 19 colos Samsung monitorom, amin éktelenkedik egy zöld pixel, de nem tudom, érdemes-e nekiugranom, vagy inkább hagyjam úgy, ahogy van...
Még jobban nem akarom elrontani, viszont nem lenne rossz, ha ki tudnám szedni azt a zöldséget onnan.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Mattey
tag
válasz csabyka666 #12407 üzenetére
Nah akkor idézem:
"Application Install: instal package failure!" most megpróbálom leszedni megint hátha azzal van a baj.
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz axlrose32 #12411 üzenetére
Jómagam azért kérdeztem, hogy az 1 darab zöld pixelem javítható-e, mert olvastam módszereket - nyomás, masszírozás, kopogtatás, melegítés... - de nem tudom, ezeknek mi a valóságalapja. Szerintetek? Konkrét tapasztalat?
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
kjani18
őstag
válasz csabyka666 #12412 üzenetére
Hallottam, hogy fogpiszkálóval nyomkodva, rásegítve szoftverrel már néhány estben sikerült.
Félek, hogy ez nem igaz, mert nem látom a fizikai alapját, de megpróbálni meg lehet, leginkább a kettőt együtt.Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
Jacta
csendes tag
Sziasztok!
Az iránt érdeklődnék, hogy Samsung SyncMaster 940mw monitor mi okból csinálhatja az alábbi tüneteket?Egy LCD/TV monitorról van szó. Néha rájön az 5 perc, és nem kapcsol be csak villog az állapotjelző led. Főleg áramtalanítás után. 1 d-sub(tesztként), 1 dvi és 1 scart csatlakozós t-home dekóder van rákötve. Érdekes, hogy mikor kikapcsolom a dekódert elkezd gyorsan villogni a monitoron a led. Már másodjára haldoklik. 1-2 hete úgy "javult" meg, hogy rádugtam egy d-subos vga-t. És úgy egyből bekapcsolt. De most ugyebár semmi.
-
csabyka666
veterán
válasz kjani18 #12413 üzenetére
A szoftveres javítást megpróbáltam, 20 percig villogtattam a pixeleket a beragadt pont körül egy Java-s alkalmazással, de semmi. Lehet, hogy nekifutok újra...
Első körben a melegítést gondoltam megpróbálni, szoftveres rásegítéssel, talán azzal teszem benne a legkevesebb kárt. Én azt olvastam, hogy a fizikai alapja az, hogy meleg hatására a folyadék könnyebben mozog a cellákban, és ezért van rá esély, hogy "kiugrik" a beragadt állapotból a pixel. Aztán legfeljebb nem igaz.
-
Mattey
tag
válasz Mattey #12409 üzenetére
Na jó mág gy ztolsó és én abbahagyom a nyavalygást, ezt is már csak érdekességképp említem meg: Most az előbb az első indításnál felismerte a gép a monitort, viszont újraindítás után megint visszaugrott az eredeti 1440x900-as felbontásra és megint Display Device on VGA-t ír ki.... röhej Remélem csak a videokártya a problémás...
-
kjani18
őstag
válasz csabyka666 #12416 üzenetére
A melegítés segít, mert nem a folyadékkristály hibája ( nincs is cellákban) , hanem a TFT -jé. Akkor inkább a fogpiszkáló hegye, csak óvatosan.
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
kjani18
őstag
válasz csabyka666 #12420 üzenetére
Istenem hülye vagyok, azt akartam írni, hogy nem segít!
Bocsánat, nem volt szándékos. Melegíteni tilos, mert a folyadékkristály károsodhat!!!Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
csabyka666
veterán
válasz kjani18 #12421 üzenetére
Okés, amúgyis odaképzeltem, de a biztonság kedvéért megkérdezem.
Szóval a pixelvillogtató alkalmazás és a fogpiszkáló együtt lehet a "nyerő"?
-
pcguru23
aktív tag
válasz csabyka666 #12422 üzenetére
Üdv.
Adott lenne egy régebbi samsung 19colos crt monitorom.
A konfigom már 3szor lecseréltem:cpu vga lap ram hdd stb...tényleg mindent csak ez a monitor maradt amit nem cseréltem minden játékban van egyfajta 100fps limitem és a vgam nem tekeri 50-60% nál tovább egy játék semm sok fps dropp lagg stb...ha elinditom játék közben a mirlis actiont csak akkor szünik meg az fps limit de akkor is nagyon szarul használja a karim és mindenhol akadok...nvidia driverben és ahol lehet kivan kapcsolva a vertical vysin de akkor is...tehát lehet hogy a monitor nem képes rendesen a frekvenciát frissiteni és ő a ludas? -
kjani18
őstag
válasz csabyka666 #12422 üzenetére
Többektől hallottam, hogy sikerült, de nekem még soha...
Azért próbáld meg...[ Szerkesztve ]
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok,
egy Samsung 2693HM monitor tulajdonosa vagy immáron három hete. A hardveraprón vettem egy megbízhatónak tűnő tagtól (8 piros, korrekt hozzáállást tanúsított végig).
Ma reggel, amikor a gépet bekapcsoltam és kapott jelet (suspendből jött fel a monitor), akkor magától előjött az OSD MagicBright menüje és leállíthatatlanul elkezdte állítgatni a fényerő-kontraszt beállításokat.
Csak és kizárólag a hátulján lévő kapcsolóval (tehát áramtalanítással) tudtam eltüntetni a problémát, egyébként egyik OSD gombra sem reagált. A problémáról ez a fórum topik elég részletes képet ad.
Múlt héten pedig azt is tapasztaltam, hogy a telefon 30 centis közelségben volt a monitorhoz képest, a hangszórón hallottam, hogy sugároz a telefonom (van az a jellegzetes csipogós hang, amit minden hangszóró kiad ilyenkor), majd elvesztette a forrást és kézzel kellett visszaváltani HDMI-re. Abban az esetben rendben működött az OSD.
Kérdésem, hogy ilyen problémával találkozott-e már valaki? Elég egyedi esetnek tűnnek (eddig), nem zavar, ha néha be kell állítanom a HDMI forrást vagy újra bekapcsolni a monitort, abban az esetben, ha itt be is fejeződik az anomáliák sora.
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
Whaazzup
senior tag
válasz msgt.fubar #12427 üzenetére
Szia.,Esetleg a kvarc szarakodik,nem gond lehet így használni.ÜDv.
Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764
-
Csöbronit
tag
Hello. Monitor kijelző javításában járatos embert,vagy helyet keresek ahol ilyesmivel foglalkoznak. Itt van amiről szó lenne,egy kép mutatja a hirdetésben a problémát. Fizikai törés nincs a kijelzőn,le akart borulni az asztalról és ahogy alá lett kapva,úgy kapta a nyomást a kijelző. Aki tud bármi hasznosat mondani azt megköszönném.
FaZe Clan Member - MLG player
-
Csöbronit
tag
Magán a kijelzőn kívülről még csak karc sincs.
-
Csöbronit
tag
Aki egy ilyen monitor (benq GL2450HM) kijelzőjét meg tudja csinálni,az írjon nekem privátban.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi Fujitsu P17-1 beépített hangszórós monitor, amit pár ezresér vett öcsém, garancia nélkül. Azt tudom, hogy pár napig használva volt, hogy ha valami hibája van az kiderüljön még az eladás/vásárlás előtt, de egy pixelhibán kívül más bibi nem mutatkozott.
Murphy viszont fordult egyet a sírjában, öcsémnél pár nap használat után elpukkant a szerzemény. A hiba az alábbi módon jött elő. Idézem: "Este kikapcsoltam a képernyőt amíg mentem kajálni, és amikor egy óra múlva visszajöttem benyomtam és nem kapcsolt be. Annyit csinál, hogy hallok egy halk kattanás jellegű hangot (mint amikor a hangszóró áram alá kerül) aztán a másodperc törtrészéig felvillan a Fujitsu-Siemens logo, aztán már ki is kapcsolt. Két másodperccel később magától bekapcsol(ásnak indul) és ugyanez. Próbáltam másik tápkábelt, másik video kábel, de ugyanez."
Tisztelt sokat látott (- hallott, - érzett) szakik! Így a leírtak alapján mennyire tűnik véglegesnek az elhalálozás? Elképzelhető, hogy "mittudomén" csak egy kondi vagy egyéb, cserélhető/javítható alkatrész halt meg és esetleg fel lehet támasztani a halottat?
Üdv!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
fero02
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #12434 üzenetére
Nem végleges, pár ezer ft-ért egy felújítás szükséges a tápnak és mehet tovább...
-
fero02
nagyúr
válasz Sebaj Fóbiás #12436 üzenetére
Keresd meg Whaazzup kollégát, vagy neten keress sá digitális harcsa -ra.
-
SetCHOO.
aktív tag
Sziasztok!
Kezd haldokolni a SyncMaster 226BW monitorom. Ciripelnek a kondik és konkrétan be kell, hogy melegedjen. Kb úgy néz ki a dolog, hogy 30 percig erőlködik fekete háttér villogtatással mire megjön a kép. Mintha stand by-ból nem 1 mp lenne a visszatérés, hanem 30 perc
Na szóval, Kecskeméten valakinek van egy jó tippje monitorszervizeléssel kapcsolatban? -
gyetvai19
tag
Hello!
Lehet rossz helyen járok, akkor elnézést. Egy Samsung es5500-at akartam monitorként használni ám amikor hdmi kábellal összekötöttem a gépet a tévével valamiért max felbontáson(full hd) nem látszódott az asztal menü sáv és a képernyő oldalaiból is hiányzott. Egyel lejjebb kelett vennem a felbontást full hd-ról és akkor tűnt minden jónak de valahogy a színek fura hatást keltettek zavaróan mesterséges voltak az egész képernyő. (youtubon full hd videónál ez nem volt érzékelhető)
A gépem : e5700 proci, 4 giga ddr3 ram és egy gts 450 videókari.
Mi lehet a baj pls help!
-
El Kebir
őstag
válasz gyetvai19 #12442 üzenetére
a tv túlpásztáz, "overscan", a témában előforduló fekete keretes kép ellentéte, képméretezési hiba lehet nálad, vagy a tv-ben kellene a méretezési módot állítani (valamilyen pc üzemmódot kiválasztani, ha lehet) vagy a vga kártya vezérlő programjában a képméretezési funkcióval kisebbre venni a képet.
(a színek furcsasága is lehet abból adódik, hogy a tv AV üzemmódban van, míg a vga kártya a PC szabványos jelet küldi)
biztos van a tv kezelési útmutatójában leírás a PC üzemre, olvasd el."Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Nem épp monitor kérdés de kötődik hozzá erősen. A kérdés az lenne, hogy 5 m-es DVI kábelen átmegy e 1920*1200 -s felbontás. WIKI szerint igen, van valakinek tapasztalata ebbe?
-
muszty
tag
Üdv
Egy hónapja kezdődött az egész, hogy a monitoron egyre később jött be a kép. Eleinte csak 1-2 másodpercet késett, most viszont fél órákat kell várni, hogy hideg boot után képet adjon. A rendszer normálisan feláll, csak a monitoron nem ad semmilyen képet. Időközben én végeztem egy csomó tesztet, meg kipróbáltam ezt azt, de csak ma jöttem rá, hogy tuti biztos, hogy a monitorral van probléma. Kipróbáltam a gépet egy másik monitoron ( ugyan azokkal a kábelekkel) és ott tökéletesen működik minden. Szóval a legnagyobb gyanúm, hogy az alaplap chipsetével van valami, kivan lőve. Érdekesség, hogy amikor bekapcsolás után nincs kép, de a monitorból kihúzom a d-sub kábelt majd vissza, egyből megjön a kép. Ezt egyik ismerősöm mondta, mert ő is ugyan ilyen hibával küszködik. A másik érdekessége, hogy mióta új konfigom van, azóta nagy terhelés alatt olyan mintha 30-40 mhz-n menne a monitor, mert nagyon élénken látszanak a fentről lefelé mozgó képfrissítő vonalak. Bár ez nem biztos, hogy a monitor miatt van, mert ugyan ez az alaplapi vga-val nincs, viszont az előző konfigommal is volt 300-400 fps-es terhelés a monitoron és akkor nem produkált semmi ilyet, szóval ez talán a videókari hibája, nem tudom. A témához vissza térve, bárki tapasztalt ilyen hibát? Ja és igen, kipróbáltam már az alaplapi vga-t, másik kábelt, biost is frissítettem, meg ilyenek... Szóval ezek tuti jók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Dell notebook topic
- Ukrajnai háború
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest