Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Milyen mosógépet vegyek?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
VÁMpír
aktív tag
válasz fero02 #12640 üzenetére
igazából végig se hagyta mondani, mi a gond, csak közölte, h mindent megjavítanak max 11e ft nettóig, ha efölötte lenne, akkor eldönthetem, h megéri-e nekem. /csak telefonon beszéltem velük/
persze az is lehet, h ha ilyen egyszerű a hiba, pár ezresből megcsinálják..[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Nah, a Dell (új, P2414h) ma újra elsötétült egy pillanatra. Driver frissítés volt, fényerő lejjebb véve. Pár napig jónak tűnt, majd ma újra... Megpróbálok új DVI kábelt venni -bár a régi ezel üzemelt. Sem PC SW-ben nem látni nyomát, sem a monitoron (bekapcs gomb, vagy no signal nem jön elő). Egyre inkább vmi monitor vezérlési (a monitoron belül) dologra tippelek...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz ViZion #12652 üzenetére
asszony ma egész nap dolgozott (LO, MS Office, ilyesmik), netezni nem nagyon netezett. Több ember életére esküszik, h folyamatos word használatnál sem volt ilyen "effekt". Ahogy kitárgyaltuk, eddig csak nálam, böngészés közben jelentkezett (Chrome mindig fut nekem...). Lehet ez Chrome hiba?
Rákeresve van ilyen hiba... de majd pihenten utánajárok, hogy mikori esetek.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
demmer123
őstag
Egy 23 colos monitort milyen messziről kell nézni kérlek segítsetek !
Kb 80centi?
-
csz77
csendes tag
Sziasztok...légyszi segítsetek.. Van egy asus vw202 tipusú monitorom,és a kép eltolódott kb 2cm-t..a jobb szélénél egy két cm-es függőleges csíkban állandó feketeség,nem kap képet..viszont a bal oldalon ugyanez a 2cm hiányzik,és nem látszanak az abban a sávban lévő parancsikonok.. olyan mintha lelógna a képernyőről a a megjelenítendő képelem....mi lehet a probléma,és hogyan tudnám visszaállítani..???
-
DaveLeslie
újonc
Sziasztok!
acer AL1916W típusú minotorom egyik napról a másikra teljesen más felbontásokat kínál föl és a natív 1440x900as felbontást pedig nem ajánlja fel se win7 se Nvidia vezérlőpult. VGA csatival működik és ha minden igaz Edid számok beolvasásával van gond, rosszul illetve félreolvassa. Gondom az, hogy ehez a monitorhoz tartozó .inf kiterjesztésű fájlt (acer honlapról) amivel frissíteném a monitor "driverjét" xp-hez lett tervezve és itt kompatibilitási hiba miatt (win7) nem tudom felhasználni. ( esetleg erre valami ötlet?)
Próbáltam már másik VGA kábelt, nvidia drivert frissítetttem párszor..
Előfordul hogy valami véletlen folytán egy reset után helyreáll de nem tudom mitől..
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném! -
Oczu
senior tag
válasz demmer123 #12654 üzenetére
50-80 cm ajánlott, de a szakorvos ajánlata itt van :-).
Ez a téma nem kimondottan ebbe a topic--ba tartozik, legközelebb használd a google-t
[ Szerkesztve ]
-
mateszloo
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy:
Sapphire HD7850-em, egy régi acer monitorom(AL1715) és egy újonnan vett JVC tv-m. A gépet év elején raktam össze, semmi baja nincs eddig! A VGA-val sem volt semmi, amíg HDMI kábelen keresztül plusz képernyőként hozzácsatoltam a tv-t, a nagyobb mozi élmény végett Na és most jön a lényeg, hogy filmezés közben síkozódik a kép vízszintesen, és csak akkor, mikor mozgás van. Ugyan ezt eljátssza youtubeon, szóval nem a programokkal van gond(szerintem). A monitoron minden szép és jó, a tv adás is nagyszerű. Próbáltam állítgatni ésszerűen a dolgokat a Catalystben, de semmi. Felbontás, hertz ésatöbbi, viszont tovább nem vitt az eszem és ezért fordulok hozzátok. Valakinek van ötlete mit kezdjek vele? Megadjam a többi hardver nevét is? Előre is köszönöm a segítséget!
Ui.: HD-Ready tv, 720p-re és 60 hertzre van állítva.
// - PHANTEKS Enthoo Pro - ASROCK Z170 Pro4S - INTEL CORE i5 6600K 3.9 6MB - ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming - 2 X HyperX 4Gb DDR4 2400 - EVGA G3 650W - SAMSUNG 250GB 850 EVO - WD 1000GB - WD 2TB My Book Essential 3.0 - //
-
-
vackor970
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem tegnap vásároltam egy LG IPS 22EA63V-P monitort de az istenek se tudom teljes képernyőn futtatni akár hogy állítom a felbontást Hdmi kábellel van össze kötve a pc vel 7700 a vga még játéknál is hiába kapcsolom be a teljes képernyős beálitást akkor se lesz az . És amikor kikapcsolom a gépet akkor utána a monitor no signált is ki de nem kapcsol ki magától miért? köszönöm a mielőbbi segítséget
-
vackor970
csendes tag
Eddig ha kikapcsoltam a gépet a monitor is kikapcsolt, de most gép leállítása után a monitoron mozog egy figyelmeztető felirat, hogy NO signal... 7770 videókártya van a gépben.. mit és hol kéne állítanom?
-
El Kebir
őstag
válasz mateszloo #12658 üzenetére
"síkozódik a kép vízszintesen"
Ez mit jelent? A "képtörés" egyéni megfogalmazásban? (keress rá a "screen tearing"-re neten van mintakép)
A tv típusát illene leírni, ha már azzal van probléma (a több tucat JVC-ből ne nekem kelljen válogatni).Ha jól értem, mert nem túl világosan írtad, akkor van gond, ha a tv-n akarsz filmet vagy youtube videót nézni és csak azóta, hogy hdmi-re váltottál.
(és esetleg megnézheted a tv leírást, hogy egyáltalán támogatja-e a pc üzemet hdmi-n keresztül, mert sokszor kifejezetten, szerepel benne, hogy csak d-subon korrekt a pc-vel a kapcsolat)[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
kohai
tag
ide szeretnék egy második monitort bedugni, de sehol sem találok megfelelö csatlakozót
(nem videokártya ,valami alaplapi intelg45 megoldás ez)
-
vackor970
csendes tag
Valaki tuda megoldàst a kérdésemre?
-
El Kebir
őstag
válasz vackor970 #12671 üzenetére
"Nem mert normàlisan müködik"
megnézted? vagy csak elvileg nem? (mert működik)
...volt már a témában példa arra, hogy kicsit kihúzodott kábellel működött, csak éppen ilyen hibával.ajánlott kihúzni és újra csatlakoztatni. (mindkét végén)
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz vackor970 #12661 üzenetére
használj dvi kábelt. (hdmi-vel a ccc-ben a méretezés beállítással jó lehet a képméret, a kikapcsgond is lehet ilyen vga és monitor által másképpen értelmezett dolog)
ha kaptál a vga kártyához dvi-hdmi átalakítót, akkor kipróbálhatod a vga dvi kimenetét azzal a monitor hdmi bemenetéhez kapcsolni a már meglévő hdmi kábellel, az is megoldhatja a problémát.
-
misa025
csendes tag
Üdv olyan problémám lenne hogy van egy samsung e2220-as monitorom 21.5-es 1920as felbontást tudnia kellene de ha rá állitom a catalist controlerben akkor szar a kép És a monitormenü kiirja hogy az optimális felbontás 1650.1080 és csak azon szép a kép.A szomszédomnak ugyanez a monitorja van és neki tökéletesen megy 1920on.Driver frissités meg volt monitor driver frissités meg volt kábelcsere meg volt monitormenüt átböngésztem tehát tanácstalan vagyok.Amugy 5830as kártyám van és a monitoron csak sima kék vgabemenet van és a gyári felbontása 1920.1080.
-
misa025
csendes tag
Szerintetek mi lehet a gond?
-
misa025
csendes tag
mint leirtam nincs rajta dvi csati csak az a sima kék monitor csati a kábelt kicseréltem és a dvi átalakitot is de nem lett jobb azért köszi
-
misa025
csendes tag
Esetleg valami más ötlet?
-
misa025
csendes tag
Amit nagyon furcsállok hogy nem a windows hanem a monitor ir hibaüzenetet pedig tudnia kell az 1920at
-
mateszloo
tag
válasz El Kebir #12665 üzenetére
Bocsánat, egy törés jelenik meg, ami villogó hatást kelt.
Ha screen tearing, akkor nagyon enyhe, mert nem csúszik el annyira a kép és csak pár pillanatig tart. Mikor olyan jelenet van a filmben, hogy csak pislog a főhős, akkor semmi, de ha már leüti a másikat, mert lekezelő volt vele, akkor már a fent említett anomália zajlik le.
JVC LT-24HA48E a TV típusa. Mivel kipróbáltam játék közben is a képernyőt és nem volt hasonló gond(se), és kizárólag film/videó lejátszása közben jön elő a probléma, ezért nem néztem meg a leírást. Kipróbáltam másik kábelt, ahogy egy rendes őstag kolléga javasolta, de nem változtatott semmin.
// - PHANTEKS Enthoo Pro - ASROCK Z170 Pro4S - INTEL CORE i5 6600K 3.9 6MB - ASUS GeForce GTX 1060 6GB ROG Gaming - 2 X HyperX 4Gb DDR4 2400 - EVGA G3 650W - SAMSUNG 250GB 850 EVO - WD 1000GB - WD 2TB My Book Essential 3.0 - //
-
mateszloo
tag
válasz El Kebir #12665 üzenetére
Sajnos nem tudom a megnevezését a problémának, ezért is írtam ide, így arra gondoltam, hogyha nem elég jó a körülírásom, akkor csinálok egy videót.
-
El Kebir
őstag
válasz mateszloo #12681 üzenetére
konkrétan nem találok róla semmi leírást...
"Mikor olyan jelenet van a filmben, hogy csak pislog a főhős, akkor semmi, de ha már leüti a másikat, mert lekezelő volt vele, akkor már a fent említett anomália zajlik le."
a képtörés nem jelentkezik, ha nincs mozgás a képen, gyors mozgásoknál láthatod azt a jelenséget amit a netes képeken.
képfrissítési probléma, akár lejátszó hiba is lehet, vagy a monitor bezavar, annak képfrissítése más.
próbáltad azt, hogy monitor nélkül csak a tv-t kötöd a géphez és úgy nézed meg?"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
mateszloo
tag
válasz El Kebir #12684 üzenetére
Értem. Úgy még nem próbáltam, de pont azért, mert fontos, hogy egymás mellett működjenek.
Még egy lényeges információ, ami kizárja a tv hibásságát, és sajnos eddig nem jutott eszembe, mert nem mostanában próbáltam, hogy konkrétan csak a másodlagos képernyőn jelentkezik ez a probléma. Szóval, ha a tv az elsődleges, nincs törés, csak a monitornál. Ebből arra következtettem, hogy a prioritás megváltozásával kevesebb erőforrás jut a másodlagos képernyőre. Ezt laikusként gondoltam ki!
-
mateszloo
tag
válasz El Kebir #12689 üzenetére
Ejha. Ebben tudsz segíteni, hogy hol tudom beállítani, vagy mit tudok vele kezdeni?
-
mateszloo
tag
válasz El Kebir #12689 üzenetére
http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=171860
ezt találtam, elég hasonló probléma. Ott azt írják, a VLC-vel volt gond, Media Player Classicnál pedig nem. Hátha..
*Nem sikerült*
[ Szerkesztve ]
-
mateszloo
tag
válasz mateszloo #12691 üzenetére
Miután átállítottam a Media Playerben a dolgokat, úgy már nem volt semmi gond. Bár a youtube videókkal nem tudok mit kezdeni, legalább a filmezés élménye rendben van. Köszönöm az eligazítást!
-
Avicularia
veterán
Sziasztok
Rákötöttem a laptopra HDMI-n keresztül egy asus mx279h monitort. A gond az vele, hogy nem kapcsol le beállított idő után, csak elveszi a képet és fekete háttér marad rajta. Mit kellene beállítani, hogy rendesen kikapcsolja a monitort? A noti kijelzőjével működik a lekapcsolás.
-
gulya02
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne nekem hogy vettem egy LG M2631d-pz IPS Led 26" tv/monitort, és mikor rákötöm a pc-re a tv-t akkor az ajánlott felbontás amit mutat az 1366x768 és ezzel a beállítással valahogy nem az igazi szerintem csak ha feljebb veszem akkor meg homályos a kép de viszont az ikonok mérete meg minden másé akkor lenne véleményem szerint a normális. Videókártya az egy Nvidia GTX650 OC. Nem tudom hogy erre van valami megoldás vagy ez így a normális? Ha tudtok rá mondani valami azt megköszönném.PÜ-t írj azt hamarabb észreveszem! :)
-
fbeni91
tag
Üdv. KERESEK!!!
HP HSTND-2B01 19" LCD Monitorhoz keresek Kijelzőt!!
Fontos lenne! de ha van egyben monitor ami nem kijelző hibás az is érdekell!
A lényeg kijelzője hibátlan legyen! a többi lehet kuka! Várom a válaszokat! üdv. -
Meridius11
aktív tag
Ilyen mértékű Backlight bleeding mennyire tipikus a Delleknél? Ha Dell garanciafutárral cseréltetem, mekkora eséllyel kapok refurbished példányt az új helyett, amivel lehet hogy még több bajom lesz? (egyáltalán cserélik?) Konkrétan erről van szó, a jobb alsó sarokban a minimális beszűrődés tűnne normálisnak. Barátkozzak meg vele? Új P2314H-ról van szó, kb 30%-os fényerőn.
[ Szerkesztve ]
-
áram
újonc
Sziasztok!
Szeretném tőletek kérdezni,hogy ha a kijelzőn több fekete pöttyöt látok,akkor azt szétszedéssel,vagy panel,vagy kijelzö cserével oldhatom meg?
[ Szerkesztve ]
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- UPERFECT HS156KC 4k Portable Monitor!15,6"/IPS/3840x2160/450Nit/HDMi/Mini DP/Type-C/
- LG UHD 4K Gamer Monitor Új 6Hó jótállás+Áfás számlával!
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest