Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
válasz xcvbxcvb #9098 üzenetére
Ja, ez van. Ha kemény a penge akkor kitörik, ha puhább akkor csorbul. Japán késeknél vannak jó kis élszögek, de halat meg zöldségeket vagdosnak vele, azt bírja. Lehet a kis szögű élezés után egy 5-8 fokkal nagyobb élszalagot tenni rá, a vágóképesség, behatoló képesség alig csökken, de valamivel erősebb lesz az él.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz jozsi252 #9096 üzenetére
Jó a szalagos cucc. Nekem csak egy olcsóbb kínai van, de ez is szuper.
A tűzben edzett sorozatban is csak szalagos csiszolót látok, persze nagyobb méretben, és a centi vastag pengéből csiszolnak 5 mm-est vele. Gondolom brutál minőségű szalagokat használnak.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
xcvbxcvb
aktív tag
Egy kb. 5 cm átmérőjű fenyőn próbálgattam egy garberget meg egy hellet. Úgy a feléig vagdostam be és eléggé kicsorbultak. Leéleztem 20 fokosra őket így sokkal strapabíróbbak.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
xcvbxcvb
aktív tag
-
jozsi252
veterán
Akkor nincs nem lehet nagy gond vele, köszi!
gyapo11
A többi szalag szépen eltüntette a durvább szalag okozta dolgokat. Igen azt tudom hogyha sokszor lenne vele csinálva akkor így el lenne kopva a kés, de most már hogy az élszalag rendbe lett hozva, ezért most már a 220-as szalaggal fogok alapból kezdeni, az meg nem fog most már sokat leszedni.
Viszont nagyon sokat számított, mert egyből hibátlan lett a kés.
Nagyon jól lehet alkalmazni ezt a szalagos megoldást a szarabb késekhez is, most már bebizonyosodott számomra ez is.iPhone 16 Pro Max
-
gyapo11
Topikgazda
válasz jozsi252 #9093 üzenetére
Durvább szalag ugyanakkora szögben, erővel és szalagsebességgel több anyagot szed le.
Károsodás nem valószínű, a szalagsebességet gondolom sok teszttel állapította meg a gyártó, nem melegszik túl, nem lágyul meg a penge. Egyedül esztétikai probléma lehet, ha az utána következő finomabb szalagok nem tüntetik el tökéletesen a mély barázdákat.
Meg a sok durvább csiszolás eredménye ez lesz:
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy Work Sharp MK2 szalagos élezőm és egy technikai kérdésem lenne. Tegnap élezgettem a késeket és előkerült egy régebbi kés ami régóta nem volt használva, és nagyon szar volt az éle. Mondom meglátom mit tudok kihozni belőle.
Először jött a 220-as szemcseméretű szalag, majd a 6000-es. De az eredmény nem az igazi, nem lett tökéletes. Aztán újra megcsináltam de még mindig nem 100%-os. Voltak olyan részek ahol a papír vágása közben megakadt 1-1 ponton a kés. Na mondom nem érdekel mi lesz vele, jöjjön a 80-as szalag. 2-2x húztam mind2 oldalra, jött a 220-as szalag, majd a 6000-es szalag. Hibátlan lett!
Gondolom ez a nagyon durva 80-as szalag az összes csorbulást kiszedte, majd utána a 220-as illetve 6000-es szalag már tudta a dolgát végezni.
Ebben az esetben a túl durva szalagtól károsodhat a kés, vagy annyi történik hogy egy teljesen új durva él lesz létrehozva és kicsivel többet leszed a késből mint a 220-as szalag?iPhone 16 Pro Max
-
gyapo11
Topikgazda
Egyikkel sem dolgoztam még, így nem tudom. Stabilitás, pontos visszaállítási lehetőség ugyanarra az élszögre, a kövek tartóssága, miyen hamar veszítik el a sík felületet, milyen gyorsan kopnak, ezek határozzák meg hogy melyik jobb.
-
xcvbxcvb
aktív tag
A skandináv élezés nem túl jó a tapasztalataim szerint. Nagyon hamar kimegy az élük .
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
törölt tag
-
Fred23
nagyúr
Puukko 3V.
Szép lett. -
Aflamin
tag
Üdv!
A Mora konyhakéseim élezésére [ez] megfelelő lehet, vagy maradjak a sima kőveknél? -
gyapo11
Topikgazda
válasz Arcsi93 #9082 üzenetére
A leírás és a képek alapján rendben van, ára persze sok. Nem látok penge vastagság adatot, nekem szemre kicsit vastag, de én szeretem a vékony pengéket. Szimmetrikusan kell élezni, de tudni kéne a VG10 mag vastagságát, hogy mennyit lehet oldalra elmenni az élszalaggal anélkül, hogy elhagynánk a kemény magot.
-
Arcsi93
újonc
Sziasztok !
Valaki tud valamit mondani erről a késről ?https://www.kesekollok.hu/yaxell-mon-japan-szakacskes-20-cm-es-damaszk
-
petipetya
nagyúr
válasz #86883328 #9080 üzenetére
A becsukódástól nem félnék, de vizuálisan zavar a videókban, hogy nyitott pengével a CME kilóg a markolat síkjából. Vagy legyen rézsútosan csiszolt, változó vastagsággal, amely révén követné a liner dőlésszögét. Vagy legyen egyenesre kivégva mint most, de akkor a szélessége legyen csak a 2/3-a, mert úgy nem lógna ki a síkból.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
válasz petipetya #9079 üzenetére
Én is ki akarom próbálni csak attól tartok, hogy ha túl nagy a bumszli rajta és rászorít az ember a bicskára azzal, hogy kijjebb került a zár mechanika akár be is csukódhat a penge. Én inkább azon gondolkodtam, hogy vagy barázdálttá tenni a felületét, hogy jobban kapaszkodhasson bele az ujj, vagy fémből egy 1-2 mm-es hasonló de kisebb bumszlit rácsavarozni amit mutatsz de középen kivájva, tehát egy mélyedéssel a közepén. Az ujj mintájára szabva egy ergonómikus peremet képezni neki, valamint a markolaton a szemben lévő oldalán egy gömb fejű Dremel fúróval szintén egy enyhe mélyedést kialakítani, mintegy a csippentő mozdulatnak megágyazva.
-
petipetya
nagyúr
Engem most ez a compression made easy foglalkoztat, de mivel nem találtam hozzá EU-s beszerzési forrást, így arra gondoltam, hogy akár egy fekete/sötétkék radírból is ki lehetne faragni Ez gyári kép a honlapjukról:
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz #86883328 #9076 üzenetére
Egy vastag karton szeletelésekor tapasztaltam, hogy a finger choilt is használva a kisujj pont arra a sörpocakra fekszik fel a markolaton, amely által így is betonstabilan volt a kézben a folder. Lehet hiányozna a megléte, de nincs tapasztalatom a skinny scale-el.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Rávettem magamat, hogy lecsiszoljam a Para 3 markolatot a skinny vonalvezetésűre. Bizonyos szempontból jobb mint a gyári de majd használat közben derül ki, hogy ez jobb lesz e.
-
törölt tag
válasz Lev Abalkin #9074 üzenetére
Köszi a választ. A szempont alatt mire gondolsz? Hogy beleférjen az órazsebbe, vagy modern záras legyen?
Az órazsebbe férhetőség azért fontos szempont mert ha nem ott hordanám arra van más kés is. Sokszor csak azért van nqlam egyáltalán bicska mert aznap nem zavar az órazsebben. Amúgy nem vinnék mást.
A zárral kapcsolatos szempontra már nem tudok egyértelmű választ adni, de megpróbálom megválaszolni. A liner lockkal is be tudom csukni egy kézzel a bicskát, szóval ez a szempont nyilván nem elsődleges inkább kényelmi szempont. Egy első generációs Suzuki Swift is elvisz a munkahelyre, csak vannak kényelmesebb, biztonságosabb autók. Megrshet, hogy véletlenül belémbotlik valaki miközben becsukom a liner lockkal a bicskát és elvágom az ujjam. Nyilván egy ezrelék ennek az esélye csak a biztonságosságra is akartam példát felhozni. A fogást biztosan rontja rövigebb markolat de attól még lehet használható is. Ezt tesztelni kell. A Bestech amit ajánlottál még ennél is hosszab nyéllel rendelkezik. 8 centi fér el az órazsebben de 2-3mm kilóghat. -
Lev Abalkin
tag
válasz #86883328 #9073 üzenetére
Bocs, követem itt az órazseb-mánia elfajulását, de ezen a ponton hátra kellene lépned kettőt, és kicsit átgondolni...
Tényleg ez a legfontosabb szempont?
És később, ha megvalósítottad, akkor is az lesz?
Mert ha nem, én nem rontanám el egy nem olcsó késnek a tervezője által megálmodott, egyébként tökéletes formáját, és főleg nem áldoznék be fél centit a stabil fogásból.
Egyébként rengeteg gyári megoldás van, ha pénz nem számít, ajánlom figyelmedbe pl. a Bestech Goblin-t, igazi zsebékszer...
-
törölt tag
Valahogy így:
-
törölt tag
Azon gondolkodom, hogy ha a Lil Native-ból klip felőli végéből fél centit le lehetne szedni akkor beleférne a farmernadrág órazsebébe mint a képen mellette lévő Baby Banter. Csak próbálok az elavult technológiáktól szabadulni (liner/frame lock).
-
discrate
aktív tag
Köszi szépen mindenkinek a segítséget a tegnapi Victorinoxos témában!
Sikerült 18 fokon egy egész jó élet előállítanom. -
BloodRay
veterán
válasz Beni2360 #9069 üzenetére
USA-ból ilyesmi, plusz vámáfa.
Nagyobb gond csomó top amerikai márkánál(OZ Machine, Koenig, Grimsmo, Chris Reeve, SOC...) , hogy ha akarna az ember se tud venni mert vagy pillanatok alatt fogy el a készlet, vagy várólista, lottó rendszer megy..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
törölt tag
Én az elején elrontottam azzal, hogy oldalirányban is húztam. Az a jó módszer, ha csak előre-hátra mozgatod majd arrébb teszed a követ a pengén és ismét előre-hátra.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz discrate #9058 üzenetére
x55CrMo14
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
-
törölt tag
válasz discrate #9054 üzenetére
Nem tudom milyen acélból van a Victorinox. A Tesco-s krumpli hámozó kést elég 6x végighúzni /kő, a D2 kb. 10 perc - ez még az elviselhető kategória - az S45VN már megizzaszt.
Csak nagy mozdulatokkal élezek. A durva kővel oda vissza, a középsővel is de a végén csak kifelé, a kerámiával csak egyszer megyek át oda vissza, azután csak kifelé. Egyébként befelé vagyis toló mozdulatokkal lehet elérni a legsorjamentesebb élt de fütyülök rá. A paszta sokat segít de én még nem éreztem hiányát.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz discrate #9054 üzenetére
Én fel-le húzgálom a köveket a Work sharp precision adjustnál, illetve bicskánként más és más az élszög, de általánosságban oldalanként 17 fok. Kivéve A Victorinox, melyeket csak 20 fokon tudok élezni, mivel annál kisebb esetén a kő beleakadna az élező csőrébe. Veled ellentétben eddig minddent borotvaélesre tudtam vele húzni, élszöget javítani, újat kialakítani, módosítani, mindez gyerekjáték vele. Nyilván a legvégén pásztás bőrön is áthúzom őket.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
discrate
aktív tag
válasz #86883328 #9052 üzenetére
Köszi.
Lehet, h túl sokat dolgozok egy-egy oldalon?
Nagyobb, csak toló mozdulattal élezel vagy kisebb toló-húzó mozdulatokkal?
A sorját én pl a késhát felől az él fele finom húzással szedem le.
Komolyan előben kellene egyszer valakinél megnéznem...
Valszeg rögtön kiderülne, hol hibázik a történet. -
törölt tag
válasz discrate #9050 üzenetére
Én mindent 17,5 fokra élezek, hogy ne felejtsem el melyik milyen élszögű. Nekem bevált. Mindegy nekem, hogy kemény vagy lágy acél. A Worksharpnál egy a lényeg, hogy a sorját sűrűn kell nézni vagy fogdosni és csak ott élezni tovább ahol még nincs. Ezzel tudod ellensúlyozni az él egy pontján eltöltött idő többletet vagy a nyomóerőt. Nincs mese ellenőrizni kell. Egy-egy kővel való élezés végén egyre finomabban 2-2 aztán 1-1 alkalommal áthúzom, a sorját ily módon eltávolítom. A finom kerámiakőnél itt kaptam egy jó ötletet, a radírt. Miután végeztem a kerámiakővel leradírozom és megint fele akkora erővel átmegyek az élszalagon. Minden használat után elmosom a köveket. Ez jobb mint a radír, de ki várja meg amíg megszárad. Bár ha minden beállítást úgy hagyok akkor a mosott kerámiával még jobb eredményt érek el. Mivel én nem pasztázok - egyelőre még - egy papírlapon áthúzom az élt mindkét oldalon. Ezzel már sorja nem jön le de egyenesbe áll vagyis középre. Ennyi.
-
MODERÁTOR
válasz discrate #9050 üzenetére
Érdekes, ennek kapcsán jutott eszembe, hogy én a victorinoxokat mindig a gyári victorinox élezővel szoktam élezni (a legegyszerűbb fajta élező, az egyik része egy rúd, a másik egy V élező a kupak alatt). De szerintem a 20 fok a jó.
A konyhakést miért 25-re? A 25 az nem inkább munkaeszköznek, vésőnek, baltának van? Konyhakést 15 körül szoktak inkább, esetleg 20. -
discrate
aktív tag
Hagyatékból került hozzám egy Victrinox Champion. Nagyon szutykos állapotban volt, sikerült szépen megtisztítani, és egy kis olajozás után már nyitogatni is lehet
Viszont az élezéssel nem boldogulok. 15-20 fokot olvastam gyáriként. World Sharp Precision-nel probáltam, de gagyi az él 20 fokkal, amit végeredményjént kapok. Mind3 lappal végigmentem rajta, majd fél óra.
Valamit biztos rosszul csinálok, mert ezzel az élezővel sosem tudok borotvára élezni. Lansky turn boxom is van, ott egy konyhakés is 5 perc, pl 25 fokon.
Az is furi, h ha pl. a Lansky 20 fokosán élezek, akkor az nem ugyanaz mintha a WSP-ön használom a 20 fokos beállítást.
Videókat néztem, próbáltam többféle technikát, erőt is alkalmazni...Szóval milyen fokkal próbálkozzam?
WSP-höz jótanács? -
Szulita28
senior tag
Véletlenul tudja vki, Szlovéniában mik a késhordási szabályok?
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
törölt tag
Szülinapi akció van a Bladeshopnál.
Pont azon gondolkoztam ha lenne 15%-os akció vennék egy bicskát. Bár még úgy is drágább a postajöltséggel terhelt külföldi árnál, de két ezer forinton nem múlott volna, hogy inkább a magyar céget támogassam. Erre nem elvitték. -
FBLLMAG
senior tag
Mi a véleményetek a MIKOV bicskáiról?
-
törölt tag
Én is csak tippelek, de szerintem ezzel biztosan lehet milliméteres paradicsom szeleteket vágni.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz #86883328 #9039 üzenetére
Csak tippelem, hogy nem is annyira az él a kérdéses, polírpaszta oszt jóvanaz, hanem az utána következők. Milyen szögben vastagodik, mennyire csúszik rajta a vágott anyag. Ha egy 5 mm vastag bárdot borotvára fenek, akkor sem fog úgy átsiklani egy paradicsomon mint egy 1 mm vastag penge, nem tudok vele hajszálvékony szeleteket csinálni. Szóval azon túl, hogy élesnek kell lennie az ilyen finom vágásokhoz, vékonynak és csúszósnak is kell lennie a penge anyagának. Maga az él 5 foktól 45 vagy még több fokig ugyanaz, a szemcsemérettől függően lesz egy szélessége meg egy barázdáltsága. Ha nagyon finom a fenés, akkor közelíteni lehet talán az 1 atomos élhez, amikor már a kristályokat is úgy letördeljük, hogy egyetlen atom legyen elöl és ezek sorakozzanak. Ez az él nagyon könnyen bemegy minden nála puhább anyagba, aminek az atomjai kisebb erővel kötődnek egymáshoz mint a penge anyagának atomjai. De atomi út megtétele után már kezd vastagodni, tolja szét a vágott anyagot, és ha nem tükörpolír az élszalag, akkor a barázdák is roncsolják, tépik az anyagot, ott már vágásról nem beszélhetünk. Meg kell nézni a favágó versenyeken a fejszéket, tükrös polírosak, hogy a lehető legkönnyebben hatoljanak a fába. Simán el tudom képzelni, hogy még be is vannak kenve valamivel, hogy még jobban csússzon rajtuk a fa.
-
törölt tag
válasz FBLLMAG #9036 üzenetére
Én olyan videót láttam - sajnos nem találom - amiben a konyhai törlőpapír egy kockája van az asztalra téve állítva. Ahogy meghajlik pont megáll az élén. Eddig sikerült is. A kést fölülről tolják végig a papíron úgy, hogy a papírt nem fogják sehol. Na ez számomra lehetetlen. A legkisebb érintésre is elhajlik a papír. Igazából ezt a tesztet szerettem volna kipróbálni. A videót nem találtam ezeket dobta be a Youtube. Gondoltam ebben mi a kunszt. Igazából ha nem borotva éles akkor nem viszi a törlőpapírt.
-
gyapo11
Topikgazda
-
gyapo11
Topikgazda
De a kés az nem olyan mint a karalábé, hogy hónapok alatt már régen tönkrement. Utána évtizedekig használható, ahhoz képest a hónapok semmi. Viszont egy több tízezres tárgy rendelésénél sokkal jobb a kézbe fogás mint akármilyen weboldal millió képpel/videóval.
-
törölt tag
Ilyen helyeken előfordul liner lockos bicska is vagy csak fix meg hagyományos?
-
BloodRay
veterán
Csomó készítő visz ezekre az eseményekre olyan darabokat amiket csak hosszú várakozás után lehetne venni amúgy. Max itt abból választasz ami van, nem te szabod meg mi milyen legyen.
Én pl 3 hónapja várok egy bicskára amihez hasonlókat visz ki az a mester, de az enyém pl akkor is egyedi lesz.
De amúgy Kocsis is szokott vinni eladó darabokat."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
őstag
válasz BloodRay #9021 üzenetére
Szinte biztos, hogy elmegyek, 25 km nem távolság. Viszek egy marék pénzt, aztán nem veszek semmit, mert egyrészt nincs szükségem se késre, se bicskára. Másrészt ami tetszene, az nem eladó, csak megnézhető és rendelni lehet belőle. Egy Kocsis bicskára hónapokat kell várni, nem hiszem, hogy ott meg azonnal vihető lenne.
-
őstag
A magyar kések kedvelőinek egy lehetőség:
Jún. 25. Székesfehérvár, Tűzzel vassal fesztivál. 64 magyar késkészítő jelezte részvételi szándékát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Konyhai törlőpapíros éltesztet próbáltátok már?
[link] -
BloodRay
veterán
Pengeforma valóban, de összecsukva az nekem valahogy nagyon nem adja.
Plusz valahogy nem tudok bízni az ilyen lámpagyártó kést készít(-ttet) dologban. Ez nekem olyan mint a Tommy Hilfiger óra..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
törölt tag
válasz gangstagergo #9009 üzenetére
Nem küldik Magyarországra.
-
gangstagergo
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdést teszek fel de jól gondolom, hogy ha a leatherman.com-ról rendelek egy kést akkor még számolnom kell még további költséggel a vételáron felül? (vám+áfa)
-
törölt tag
A zárással kapcsolatban mégis egy megjegyzés.
A keresztzár legtetejével célszerű zárni mert akkor egy kis kiálló rész ütődik az ujjhoz és nem az él.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy napi használat után a következőt tudom írni a QSP Penguinról. A zárással semmi gond a nyitás viszont érdekes. Mindig más erő kell ahhoz, hogy gyorsan kipattanjon a penge. Van úgy, hogy 10-ből egyszer vagy kétszer nem sikerül nyitni mert kevés erővel próbálom, ha viszont mindig erővel nyitom akkor többször is csak lassan nyílik és nem gyorsan kipattan. Ilyen volt akkor is mielőtt a teflon alátétet kidobtam belőle. A technika is megvan amivel legkönnyebben nyílik. Hüvelykujj külső, a többi ujjtól távolabb eső oldalával lehet szebben nyitni. Legalábbis az én kezemmel. Sőt ha kb. 90 fokkal elfordítom az ujjam a kés hátának irányába akkor még jobb. Jött ma egy csomag Vivantisról és egy Alzáról. Elmondhatom, hogy a sheepfoot formánál nincs tökéletesebb a doboz nyitására. Beváltak a számításaim. Jól hordható még abban a nadrágban is aminek a zsebéből többször kiesik valami az autóban. A markolat mérete pont jó. Se nagyobb se kisebb ne legyen. A shredded carbon markolatot csak a külcsíny miatt választottam, de még egyszer sem éreztem csúszósnak. A Civivi Bo-val pont a csúszósság volt a bajom. Meg kicsi is volt. Ez a változat 15000Ft volt a Bladeshpban. Én bátram ajánlom. Eddig ez a legolcsóbb késem de ezért a pénzért megfelelő a minősége. Nyilván nem úgy nyílik mint a Para 3 de az most majdnem ötször ennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Donki Hóte #8997 üzenetére
Ez nem olyan.
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #9001 üzenetére
Én se sajnálom a Sebenzát se használni, de ettől még van helyzet, hely ahova nem azt vinném magammal hanem valamit amit nem sajnálok mégannyira se, akkor se ha elhagynám, eltulajdonítanák.
Meg persze különböző alkalmakra különböző darab ahogy előttem is írták, nálam is kicsit olyan mint egy ruhadarab."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
gyapo11
Topikgazda
válasz petipetya #9001 üzenetére
Kifejezetten szeretem, ha egy eszközön látszik a használat, persze csak akkor, ha hibátlanul működik. A csittifitti vitrinszökevények nem az én világom. Ha veszek új valamit, akkor persze újnak látszik mert az, de ez hamar elmúlik ha használom. Ha meg nem használom, akkor nem is látom.
-
petipetya
nagyúr
Nem vagy vele egyedül, én is leszarom ha baja lesz, folyamatosan a legdrágább bicsakomat használom (Para 3). Ha kell, akkor megfenem vagy kijavítom az élszalagot. Persze ezelőtt én is másik bicskát fogtam be az aljamunkához, és remegett a gyomrom, ha a legjobb cuccal kellett volna bármit is elvégezni, de az már a múlté. Azért van az eszköz, hogy kiszolgáljon. Ha most lenne egy Spyderco Slysz Bowie-m, vagy egy CRK Sebenza 31, akkor azt használnám mindenre.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Path of Exile 2
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Mobil flották
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest