- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- TOTP generátor PHP-ra
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz Digitalpimp #10499 üzenetére
Mindenképp a pénztárcámba tenném, mert az mindig ott van nálam, abba meg csak nagyon lapos cucc fér, azaz bankkártya vastagság.
Szerk: régi kulcs bereszelve...
[ Szerkesztve ]
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Digitalpimp
senior tag
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
G@ben
addikt
válasz Digitalpimp #10497 üzenetére
Az elsőn gondolkozom, ha nincs más...
-
Digitalpimp
senior tag
Akkor egy darab lemezből reszelj egyet. Vagy egy sniccer pengéből törj le egy szeletet.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
G@ben
addikt
válasz Digitalpimp #10495 üzenetére
A széthajthatós vastagabb, mint egy bankkártya, amikor össze van hajtva, nem? Volt nagyon kicsi nyakkésem anno, Kabar TDI LDK, de az is vastagabb a tokkal együtt.
Valami lapos fém kellene, aminek minimálisan befelé áll a vágóéle, mint egy kampó, azaz nem kell neki tok.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Digitalpimp
senior tag
Régen nyomták orrba-szájba azt a széthajthatós bankkártya kést, 1 dollár körül volt. Vagy egy nagyon kicsi lapos u.n. nyakkést kellene nézned.
-
G@ben
addikt
Adjatok tippet, hogy milyen kést, vágóeszközt szerezzek be, ami csak és kizárólag arra kellene, hogy a boltban a leragasztott doboz ragasztását el tudjam vágni, de a pénztárcában elfér, vagyis max bankkártya vastagságú, de annál jóval kisebb és a pénztárcát nem akarja szétvágni! Azt néztem, hogy pár mm hosszú él kellene csak, de legyen jó vékony az egész! Gondoltam ilyenre is, de nem mindig tudok benyúlni a ragasztó alá, ezért elvetettem.
-
Fredo78
aktív tag
Sziasztok!
[link]
Ehhez mit szóltok? Drága vagy nagyjából árában van?
Nekem egyfelől tetszik, de olyan "teleshop szagú" az oldal -
Fvp99
kezdő
Köszönöm szépen mindenkinek.
-
xcvbxcvb
aktív tag
Ikea 365+ [link]
Mi a középsőt nem használjuk mondjuk.A Lidl-be is lesz hétfőn 2500 ft-ért séf kés meg santoku. Azok se olyan rosszak szerintem.
Meg vegyél egy jó élezőt. Pl.: [link]
Én a fiskarst nem ajánlom. A kés nyelébe csak kb 2 centit van a penge beleöntve, nálunk fordult már ki. És a gumi borítás is leszakadozott róla.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
Fvp99
kezdő
válasz Donki Hóte #10484 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm.
-
Fvp99
kezdő
válasz Digitalpimp #10482 üzenetére
Körülbelül 20-30k a maximum. Séf és mindenes.
-
Digitalpimp
senior tag
Keret, európai, keleti típus, mire lenne szükséged (séf, mindenes, szeletelő stb.)?
-
Fvp99
kezdő
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy konyhatundernek egy jó séf kést?
Nem szeretnék damaszkuszit stb. csak egy jó kést, ami tényleg jó minőségű. Fiskars kések jók? Készletet éri megvenni vagy darabonként egy kettőt, amire szükség van? -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz MittuDomain_ #10478 üzenetére
Már futárral is szállítanak.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
őstag
válasz MittuDomain_ #10478 üzenetére
Köszönöm mindenkinek. Az IKEA eszembe sem jutott.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
gyapo11
Topikgazda
Fölhúzott hegyűek amiket linkeltél evésre jók. A 16 centis kicsit kevés hús szeleteléshez, a 20 centis már jó lehet, az viszont kicsit hosszú evéshez.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Szulita28
senior tag
válasz Digitalpimp #10475 üzenetére
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Szulita28 #10474 üzenetére
-
Szulita28
senior tag
Szakik, az AR-RPM9 acél az kb. minek megfelelő/egyenértékű? Nem nagyon találok róla semmit.
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
őstag
válasz Digitalpimp #10470 üzenetére
Köszi. Akkor inkább rozsdamentest nézek.
Esetleg egy-két megbízható bolt linkjét meg tudnátok adni?"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Digitalpimp
senior tag
Ezek szénacélok, több odafigyelést igényelnek, meg ha olyat eszel vele zavarhat a vas íz. Ez egyén függő.
-
őstag
A mindennapi életben a konyhába keresek fix élű kést. Ezt használnám evésre, de ha fel kell valamit vágni pl. húst arra is. Olyan "én" késem lenne, hogy a többiek ne gyötörjék ki az élét mindenféle nem rendeltetésszerű használattal. Összeghatár legyen 10000 Ft!
Erről mi a véleményetek? Vagy ez? Bár az utóbbi kissé hosszúnak tűnik."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Salex1
őstag
válasz Donki Hóte #10467 üzenetére
Köszi! A 4 kő elegendő hozzá, vagy inkább a +bőr és polír is kellhet? Tényleg nem akarok semmi extrát, csak normálisan hétköznapi módon megélezni a késeket.
-
gyapo11
Topikgazda
Hiba történt, csak a kövek annyi.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Salex1 #10464 üzenetére
Jó az ilyen pálcás, jól tartja az élszöget. Ez amit linkeltél szabadon állítható, így egy kicsit nehéz lehet a különböző élszögű késekre újra ráállítani. Esetleg lehet jelzéseket tenni a függőleges rúdra.
Az asztali köszörű szárazon nem jó, a legyezőtárcsáról nem is beszélve. Kerti késhez jó de finom élet azzal nem lehet csinálni.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani késélező készletet konyhai késekhez? Ali-lenne a legjobb. Pl. Egy ilyen készletnek van értelme? kerámia rudam van és asztali köszörűm, amire legyezős flexkorongot raktam korábban és azzal éleztem a késeket, de az csak élkialakításra jó durvázni.
-
BloodRay
veterán
válasz petipetya #10462 üzenetére
Azért ebben jóval több gyémántos lap van, finomabb átmenetekkel. Plusz jó a táska is.
Hogy kinek éri meg az meg már szubjektív.
Én is az alapszettet vettem meg anno és külön lett hozzá a kiegészítés, de nem bántam meg.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
válasz Viperator #10459 üzenetére
Szerintem nem. Az alapkészlet jóval olcsóbb, abban 320 / 800 / kerámia van (itt vsz. rossz a leírás?), ami bőven elég a mindennapokra. A bőrös "követ" és a táskát pedig teljesen feleslegesnek tartom benne.
Akár a fenés után, akár anélkül kell használni egy bőrös fenőt, sokkal praktikusabb külön megvenni, ráadásul fixpengésekhez is jó lehet a nagyobb mérete miatt."nincs rá lezsóidő"
-
Viperator
őstag
Ennyiért jó vétel?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Viperator #10456 üzenetére
Nekem olyan nincs, itt szokták dicsérni, az az elvi bajom van vele, hogy egy ponton érintkezik az élszalaggal, ez egyrészt nem haladós, másrészt az egy ponton viszonylag nagy nyomás alakul ki (nyomóerő/felület), és ha nem egyenletes erővel nyomod a kést, akkor hullámok alakulhatnak ki, másrészt a penge tövénél jellemzően nagyobb lesz a nyomóerő (erőkar/teherkar). Tehát a penge tövétől a hegy felé haladva folyamatosan növelni kellene a nyomóerőt, ami nagy gyakorlatot igényel, és az ívelt élszalagot folyamatosan merőlegesen kell tartani a kőre. Ez a hegy felé befordítás egyébként az egyszerű fenőkövön is megvan, mert ha réfektetem a kőre a kést, akkor a hegy a levegőben van.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Viperator #10455 üzenetére
Ezeket hívom én pálcásoknak, vállalhatók. Vezetett a kő, sík lesz az élszalag és a szög is stabil, ha sikerül minden élezésnél ugyanarra a szögre beállítani. Mármint adott késnél arra a szögre ami azon a késen van. Sok ilyen élezőnél a szög beállítása nem fix fokozatokban történik, hanem szabad kezes, és azoknál nem egyértelműen könnyű egy 20 fokos élszalag után átállítani mondjuk 15 fokra. Meg a hegynél kell figyelni ahol az élszalag nem egyenes hanem ívesen megy föl a hegyhez, ott módosulhat az élszög.
-
Viperator
őstag
-
Viperator
őstag
-
gyapo11
Topikgazda
válasz eldoble #10452 üzenetére
Nem csak a bőr alkalmas a pasztás fenéshez, lehet az fa vagy más olyan kemény anyag, amin pontosan lehet tartani az élszöget és az élszalag sík marad, mert nem süpped bele a bőrbe.
-
MODERÁTOR
válasz gyapo11 #10450 üzenetére
Igazából szerintem pont jól leírtad. Én is faragókések meg a borotvakés miatt használom a 6000-est, normál használatú késeknél nem. Egyébként jópár hónapja a bőrön fenéssel is leálltam (a borotvakés kivételével), mert felesleges és/vagy direkt nem jó sokszor, ha nincs egy kis mikrofogazat az élben.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz lugosi #10449 üzenetére
Egyetértek az előttem szólókkal, inkább 400/1000, és a kerámiarúd is jó dolog. 1000 fölé szerintem csak fafaragáshoz véső élhez, szikéhez, borotvapengéhez, borotvakéshez, manikűrollóhoz szóval a legfinomabb finomacélhoz érdemes menni. Ha borotva élet szeretnél a késekre, akkor bőr és paszta kell, tükrös lesz az él és baromi éles, kb. garantált ujj elvágás, mert szinte amihez hozzáér már el is vágta. El lehet ezt érni kővel is, de szerintem fölösleges, csak akkor érdemes ha számít az élszalag sík felülete, azt bőrön nem nagyon lehet megcsinálni. De kövön szabad kézzel csak nagyon nagy gyakorlattal vagy vezetett kővel, pontosan beállított élszöggel.
-
MODERÁTOR
válasz Melorin #10445 üzenetére
Nekem is egy 1000/6000 vizes kövem van, eddig csak arra nem volt elég, amikor nehezebben élezhető acélból készült teljesen életlen (legömbölyített) kést kellett totál újraélezni, oda kellett egy durvább gyémánt bevonat. De egyébként normál mindennapi használatra teljesen jó. Esetleg annyi, hogy a 6000 már tényleg elég finom, talán szükségtelen is, ha létezik olyan kombi kő, ami nem 6000, hanem mondjuk 3000, az is teljesen jó, például esetleg egy 800/3000 ha létezik ilyen.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni követ kés élezéséhez. Olvasgattam a külföldi oldalakat, és ott olyasmiket írnak, hogy általában elég egy 1000/6000 kétoldalú kő.
Nincsenek sérült késeim, egyszerűen csak szeretném őket fitten tartani, ezért gondolom azt, hogy ennél durvább kőre tényleg nincs szükségem. Szerintetek is valami ilyesmi finomságút érdemes vásárolnom?
Ja, sima Ikeás késeim vannak [link][ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz Viperator #10440 üzenetére
Egy kicsit rövidnek látom a pálcákat, nem tudom fölfelé van-e valami akadálya annak, hogy a kövek lejöjjenek a pálcáról. Amúgy az élszög tartása megoldott, az oldalirányú erő miatt jól le kell fogatni az asztalra. Kérdés mi a jobb? Pl. gyorsabb a motoros szalagcsiszolós megoldás vagy a vizes köves köszörű.
-
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Nem találtam késélezőről topikot...
Erről mi a véleményetek? Vagy tudtok jobbat?
Előre is köszönöm a választ!"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
MODERÁTOR
Mutatok nektek egy új szerzeményt.
Régóta szerettem volna már egy Skeletool-t és nagyon örülök neki, hogy meglett. Ami a különlegességét adja a dolognak, hogy innen a topikból származik, FBLLMAG fórumtárstól vettem.
Nagyon korrekt és becsületes ember, köszönöm neki a segítségét, a türelmét és a bizalmát.
[kép]A dobozt a fórumtárs adta hozzá külön pluszban, hogy a szállításkor ne sérüljön.
Nagyon örülök neki, régi vágyam volt már egy ilyen! -
FBLLMAG
senior tag
válasz Digitalpimp #10434 üzenetére
Üvegnyitóval én sem.
Viszont ha nem férek oda a csavarhúzóval, azért nem árt ha L alakban is tudok csavarozni, és racsni is van a multin. Mint mondtam, lépcsőn le, lépcsőn fel, ki a garázsba, be a házba, párszor. Néha maradok a multinál. Egyszerűbb, kényelmesebb, idegnyugtató. Nekem.
Ja és nem 5 perc alatt kell összerakni. Nyugodtan, sör mellett is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz petipetya #10432 üzenetére
Én is raktam össze 2 komódot (meg már rengeteg egyéb bútort), de eszembe nem jutott volna üvegnyitóval nekiállni. Azért valljuk be, ez inkább szükségmegoldás, mint normális szerszámválasztás.
-
petipetya
nagyúr
válasz Digitalpimp #10430 üzenetére
Bútortól is függ, hogy mivel jó összerakni. Például a komód lapjai összekötővasalattal rögzülnek egymáshoz, melyeket egy 91 mm-es Victorinox (pl. Spartan) üvegnyitójával nagyon kényelmes volt betekerni. Én legalábbis azzal szoktam az ilyet.
Ezzel szemben a szintén préselt forgácslapokból álló ágyra már rendes facsavarokkal kellett felerősíteni az ágydeszkákat - nyilván itt az akkus fúró-csavarozó volt a jó választás."nincs rá lezsóidő"
-
MODERÁTOR
válasz FBLLMAG #10424 üzenetére
Egy biciklikerék anyacsavarjának vagy üléscsavarjának oldásához és meghúzásához nem mernék nekikezdeni egy multiszerszám bitbefogójába tett csőkulccsal (bittel), félnék tőle hogy kinyegdül a bitbefogója, de lehet hogy ez a félelmem alaptalan. A knipex biciklis kitem is elég kicsi, belefér a biciklis táskába. Van hozzá egy Topeak racsnis bitkit a többi csavarhoz, elég kompakt. Majd teszek fel róla képet hogy lásd, úgy jobban érthető amit körül akarok írni. Nagyon praktikus tokja van, pár egyéb motyó is belefér.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FBLLMAG #10429 üzenetére
Azért bútort nem állnék neki összerakni multival, mikor ott vannak a normális csavarhúzók, meg az akksis csavarozó. Annyira nem tudnék lusta lenni. Na de ki-hogy.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #10425 üzenetére
Így van ahogy írod.
Ha tudom, hogy szerelni megyek, akkor bepakolom a szerszámokat a kocsiba, és kész. Otthon ugyanez a helyzet. Odamegyek a szerszámos asztalhoz és kiválasztom a megfelelőt. Autó közelében sincs gond, mert tartok benne alapból pár szerszámot (STANLEY).
De.
Ha nem vagyok otthon, vagy otthon csak 2 csavart kell behúznom, na azért nem megyek ki a garázsba, nem indulok haza. Nem is olyan régen, mikor a házon dolgoztunk, a mesterurak képesek voltak 1 elosztóba 5, 6, 7 kW összteljesítményű szerszámot beszúrni. Hiába készítettem több betáplálást számukra. Mindig csak 1 -et találtak meg. Majd szóltak, hogy füstöl a dugaljzat. Havonta kb 1 - 2 javítás volt. A szerszámokhoz meg nehéz volt hozzáférni. Na ekkor hordtam a Surge multit. Kb 40 bit fejjel. Örülök, hogy vége.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz lugosi #10423 üzenetére
Hasonlóan tapasztaltam:
- Erősebb csavart húzni/oldani könnyebb a csőfogóval vagy a knipexel, mint egy fogóval. Persze csak akkor, ha nincs kéznél a megfelelő méretű franciakulcs.
- Precízebb munkánál kényelmesebb csuklótartást biztosít a knipex, mint egy fogó.
és így tovább"nincs rá lezsóidő"
-
gyapo11
Topikgazda
válasz FBLLMAG #10420 üzenetére
A kisebbet a Banggodon vettem, de már nincs a vásárlásaim között, és a most kapható termékek között sem találom. A nagyobbat valamelyik nagyobb áruházban vettem, talán Auchan, szerintem ezeknek nincs nevük, vagy csak valami kínai.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz lugosi #10419 üzenetére
Ha célzott tevékenységhez kell, akkor persze viszi az ember, bár én pl. egész más szerszámokat viszek, rendes kombinált fogót stb. Az EDC-nek pont az a lényege, hogy mindig viszed. Pl. mindig viszek fényképezőgépet, kést, lámpát, és ezek valamilyen gyakorisággal kelleni is szoktak, de multitool még sose hiányzott, ezért nem tartozik nálam a hordandók közé. Otthon meg megint csak a rendes szerszámokat használom.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz lugosi #10423 üzenetére
Manapság a multik jóval többet tudnak. Mint írtam a biteket is képesek használni. Csak a képzeleted szab határt. Pl a Leatherman 20 lapos bitet (2× 10) + mágneses, racsnis hosszabbító bit befogót tartalmaz. A SOG multijaim alapból HEX BIT mágneses befogóval rendelkeznek. Akkor meg már szinte bármit, bármit képesek használni.
Ja és a Victorinox racsnis BIT befogója lapos. Mármint ha kissebb a hely.Remélem így érthetőbb. A SOG 2x rárősítésű. Nem igazán engedi el, amit befogott. És a Leatherman sem egyszerű természet. A vágóélek a fogónál 154cm acélból készültek.
Remélem így egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz FBLLMAG #10422 üzenetére
Ha nagyobb csavarokról van szó, amiket erősebben meg kellene húzni, vagy nehezebb lenne oldani, azoknak nem állnék neki a normál multiszerszámmal. Nem is biztos, hogy meg tudnák fogni rendesen a nagyobb csavarokat, másrészt meg valószínű hogy le is kerekítenék őket egy kicsit. Erre más szerszám sokkal alkalmasabb.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz gyapo11 #10418 üzenetére
Ez olyan mint a lámpáknál. A legtöbb esetben nincs rá szükségem, de ha kell, akkor nagyon. A lányoknak néha a köszörű kell. Van mikor az ajánlott levélhez a nyomtatványt kell felvágnom ollóval.
Unokatestvéremhez többször járunk évente. Több mint 10 km -re lakik. Kb 10 -ből 1x valamit kell szerelni náluk. LIDL, TESCO szerszámokkal van ellátva (itthon KNIPEX, NWS, WIHA szerszámokat használok). Ott helyben, inkább a Leatherman, Victorinox multikat részesítem előnyben. A LIDL, TESCO csillagcsavarhúzók kiugranak a csavarból, míg a multijaim ezzel a problémával nem szenvednek. És L alakba behajlítva, erőt is tudok átvinni.
Még a múlt évezredben az öcskös kapott ajándékba Leatherman WAVE multit. Többször láttam bútort összeszerelni vele. Üzemi utakra is magánál tartja. A kést nem használja rajta (pedig jól vág), de a szerszámokat igen. Bitkészletekkel, szerszámokkal el van eresztve, mégis sokszor a multi kerül elő nála.
Megtudhatnám, NÁLAD melyek azok a multik?
-
MODERÁTOR
válasz gyapo11 #10418 üzenetére
Nekem az esetek 99%-ában nincs szükségem a mindennapokban multiszerszámra, a maradék 1%-ot viszont nem lehet kiszámolni hogy mikor lesz. Persze mondjuk ha biciklivel megyek valahova, vagy kimozdulok valahova akkor esélyesebb. De legtöbbet én is itthon használom, vagy ismeretségi körben (lakásban), de akkor eleve tudom hogy vinni kell, mert azért megyek hogy megcsináljunk valamit.
-
gyapo11
Topikgazda
-
FBLLMAG
senior tag
Sajnos a Leatherman megszakította a Juice gyártását. Pedig azok igazi 8 cm -es EDC multik voltak. Nekem a XE6 -os van meg. Minden benne van, így picit nehezebbre sikeredett. A klipsz is hiányzik. Csináltattam bőrből tokot neki, de így is látni rajta az évek használatát. Az évek alatt kialakult, hogy napi szinten mire lehet szükségem. Amiről nem mondanék le.
1., Kés - síma élezésű
2., Olló - jól jön, akár a beszakadt körömről van szó, vagy csak egyszerű papír vágásáról.
3., Szemüveg csavarhúzó
4., Dugóhúzó - A pékségben a kisasszony szereti a zacskót becsomózni. A dugóhúzóval egyszerű kicsomózni. És néha a cipőt is sikerül becsomóznom.
5., Konzervnyitó, sörnyitó - néha még manapság is jól jön.
6., Lyukasztó - pl ha az őv nem elég szoros
7, csillagcsavarhúzó - manapság a legtöbb dologban ezt használják
8., Fogó - ha pl kaja készítése közben a villa felforrósodott a zsírban, a forró bögrét szeretném megfogni, vagy ha a varrótű beszorul javítás közben. Lehet vele szerelni, de másra is felhasználható. A SOG fogója 2x -es rásegítésű, így az apróbb méret ellenére is elég erős a fogása.
9., A SOG Power- Pint / Litre mágneses HEX BIT befogóval is rendelkeznek. Hagyományos biteket használnak. Nekem meg 100 db -os készletem is van. Így igazán sokoldalúak.
10., az elmaradhatatlan klipsz.Mi maradt ki a XE6 -oshoz képest.
- Fűrész - erre azért naponta nincs szükségem
- Lapos csavarhúzók - a PowerPint esetében a sörnyitót átalakítottam, egyébként bit befogót tartalmaznak a SOG termékei. A SOG PowerLitre bitráfogó biztosítót is tartalmaz.A SOG Power- Pint / Litre 120 / 130 g tömeggel, 8 cm -es hosszal rendelkeznek. A penge hossza 5 cm, 56 hrc keménységű. Szerintem, pont az apróbb Juice modelleket helyetesíthetik, napi szinten.
-
MODERÁTOR
válasz FBLLMAG #10408 üzenetére
Gerberből sose volt multitoolom, csak kés. Igaz most multitool téren nincs olyasmi, amire ne lenne megoldásom. Sőt, talán egy kicsit túl is vagyok vásárolva.
Valami youtube videóban láttam a gerber armbar drive-ot, az szimpatikus volt, de egyik változatán sincs klip, így értelmét vesztette arra, amire használtam volna. -
H-Zol
senior tag
válasz petipetya #10403 üzenetére
Neked is köszönöm !
Most nézem , hogy 1500 as kő külön nincs nekik , akkor veszek hozzá egy 600 ast és majd látom, hogy , hogy kopnak!
A beállítást majd ha itt lessz élőben eszelek rajta , a telefonra már le töltöttem egy szögmérő appot !
Majd beszámolok rólla , hogy , hogy boldogulok vele !! -
FBLLMAG
senior tag
Nézegetem a pár éves GERBER multikat. Régen volt Gerber multim, hátha változtattak azóta. A TRUSS és a SUSPENSION tetszik talán a legjobban. Nektek melyik jönne be, és miért?
-
petipetya
nagyúr
Mondjuk a szögmérést nem teljesen értem közben. Így csinálnám:
- az asztal lenulláznám
- az élező alapjára téve mutatna mondjuk 14 fokot, lényegtelen, mert itt is nulláznám, tehát ez lenne számára a 0 fok
- a kést befogva, a követ az élszalagra helyezve a kő tetején mérnék 17 fokot (ha éppen annyira akarom fenni)
Persze lehet, hogy a gyakorlatban abszolút nem így működik a dolog, és vakvágányra tévedtem."nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
600-ast és talán az 1500-ast, de szerintem nem fog az olyan hamar elhasználódni. Nekem a hasonló kialakítású Work Sharpnál 320 / 800 / finom kerámia trió van hozzá alapból.
Ezek közül a 320-at használom a legritkábban, mivel nem b.szom el annyira az élszalagot, hogy ezzel kelljen nekiállni. Inkább új késnél van rá szükség, hogy beállítsam a nekem megfelelő élszöget.
A finom kerámiát sem mindig használom, van hogy a 800-as kő után egyből jön a bőrös fenő.
Ebből látható, hogy főleg a 800-ast használom. Újabban pedig azzal kísérletezek, hogy a bőrős fenőt használom a legsűrűbben, igaz így ezt gyakrabban kell megtenni, mint a korábbiakban. Viszont sokkal jobb mindig borotvaéles késsel járni, mint megvárni, amíg már a köveket kelljen hozzá használni.
Nyilván mindez a személyes használattól függ, például nem fát hasogatok vele, hanem inkább kartont.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
gyapo11
Topikgazda
A kő finomsága a feladattól függ, finom él 1500 fölött, normál konyhai mikrobarázdás él, 600-1000, átprofilozás, kitörés-csorba kiszedése 100-200.
Az elhasználódás sebessége a kötőanyag szilárdságától függ. Erre vonatkozóan már nehezebb információt szerezni, inkább a tapasztalat a mérvadó.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Vallás
- Tőzsde és gazdaság
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest