- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
Topikgazda
Általában olcsó János vagyok, ha valamiből van olcsóbb is és működik akkor nem látom okát megvenni a drágábbat. De azt is figyelembe kell venni, hogy ha valami fajlagosan drága de nagyon sokáig elég, akkor simán megérheti. Ha 10 ml olaj 10 ezer Ft, az 1 millió/liter, de ha 2-3 évig elég, akkor az havi bontásban 300-400 Ft, az kb. 1 l tej vagy fél kg kenyér stb. És ha az olcsó még nem is jó, beragad, megmar vagy bármi hasonló akkor lehet a fejet a falba verni.
-
Apophis
őstag
KPL Original. Vagy megveszed a szettet, amiben ezen kívül van egy Ultralight (én ezt szeretem legjobban) és egy Heavy, hosszú évekre elég lesz. Van száraz verzió is. Ezek persze túlárazott termékek (plusz USA made), de direkt a célra fejlesztette egy fanatikus. Meg őszintén, százezres kések mellett párezer forintos olajon van értelme spórolni? Böker Oil Pen jó alternatíva, ez is tűszerű adagolós.
-
csp01
tag
-
H-Zol
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
-
-igu-
veterán
-
H-Zol
őstag
-
csp01
tag
-
gyapo11
Topikgazda
Nyilván kevés, egyedi cuccokat nem lehet tömegben gyártani mert akkor már nem kell a vevőnek.
Régebben bosszankodtam azon, hogy vannak jó minőségű motorkerékpárhoz való alkatrészeket gyártók, és amikor a motorkerékpár gyártónál nézelődsz, akkor nem azokból rakták össze amiket te szeretnél. Tehát még azt se oldják meg, hogy 1 helyett 10 helyről kelljen rendelni és a vevő kívánsága szerintit beleszerelni, mert már ez is drágít.
Akkor mennyit drágít az egyedi igényekhez gépet rendelni, hogy az 1 db legyártása után újra kell programozni beállítani a gépet?
Ezért szerintem nem az árbevétel számít ilyenkor, hanem az egyéb hozadék, mint hírnév, más nagy volumenű megrendelés meg még ki tudja. -
Apophis
őstag
-
koxx
MODERÁTOR
-
roseben
tag
Kevés. De kb. napi egy bicskát gyárt. Vagy heti egyet. William Henry, Shirogorov.
Az én példám. Jelenleg 154CM acélból készült késeim vannak. Amire használom arra nem is kell jobb de soha nem vennék már olyat ami ennél kevésbé tartja az élét. Szóval vágyom arra, hogy uhyanezek a kések Elmaxból legyenek. Esetleg M390 max S90V. Pedig az is jó ami van. Azzal magyarázom, hogy ritkábban kell majd éleznem. Mennyivel? Nem tudom. Lehet, hohy pár hónsp helyett fél, egy év. Tök hülyeség sz egész. De akkor is kell. -
roseben
tag
-
gyapo11
Topikgazda
-
daninet
veterán
nincs tapasztalatom a worksharppal, amit eddig láttam húzogatósat azok vagy összekarcolták a késeket vagy olyan élet csináltak rá ami nem tartós.
Lehet, hogy ez valamit máshogy csinál, elhiszem neked, nem próbáltam.Én a fogazott / recés pengéjű késekben sem hiszek, az azoknak kell akiknek nem elég éles a késük
-
milan26
senior tag
-
Digitalpimp
senior tag
-
Face8814
őstag
-
gyapo11
Topikgazda
A taktikait én is meghagyom a kommandósoknak, multitoolnál amúgy sem játszik, viszont késnél előfordulhat, hogy jól jön az egy kezes nyitás. Pl. baleset autóval, egy kéz használható és el kell vágni az övet, vagy benyúlok valahova, összerendezem a kihúzni valót de egy madzag beakadt, vagy elengedem az egész hóbelevancot és kinyitom a kést vagy csak kipattintom egy kézzel a pengét, elvágom a madzagot és kész vagyok, vagy föl kell emelnem valamit hogy alatta el tudjak vágni valamit akkor emelhetem kétszer ha két kézzel kell nyitni a kést.
-
csp01
tag
-
FBLLMAG
senior tag
Én azért tartok magamnál mindig fogós multit. Miért? Szokatlan használatok.
-., Kapunál a zár szorult be a hidegben. Nehezen fordult el a kulcs. Kézzel szinte nem lehetett elfordítani.
-., A felmosó rúdja beszorult. A fogó részével tudtam jól megfogni.
-., A Toyota Corolla fényszórójában az égő mélyen helyezkedik el. 2 újjal nehéz manipulálni vele. A tartó rugóra gondoltam. A hosszú, vékony fogóval könnyedén ráhajthatók a rugók az égőre. Tartalék égő van mindig az autóban.
-., A műanyag flakon kupakját néha nehéz megindìtani. A SOG PowerPint / PowerLitre segítségével sokkal könnyebb.
-
l@ja2
csendes tag
-
FBLLMAG
senior tag
A hangomat sem szeretem hallgatni, meg nem én vegyok a jelölt szerintem.
A Leatherman -tól előszedte a Wingmann -t később a Sidekick -et "ez már volt" kijelentéssel. (Ezek a belépő kategória a LM esetében.) Jött a Charge TTi meg a Wave. Ugyanazt mondta ezekre is. Nem emelte ki, hogy mi jár a Charge modellhez. Hogy titánium markolat, CPM S30V acél a penge "ez nem lehet" szerinte. Jár a bittartó a lapos, dupla bitekkel. Klipsz + O gyűrű. Gyémántpor a reszelőn (bár ez van a Wave esetében is. Ahogy a cserélhető fogazat a fogónál.) A LM egyébként 420Hc acélt használ.
A Gerber SUSPENSION NXT esetében az ollót írta le, holott ez Fiskars -tól való. 420Hc acél. Az egész multi jobb minőségű mint a Wingmann. A keresztcsavarhúzója is használható.
A SOG esetében a PowerLitre lett keverve a PowerAccess multival. A PowerLitre zárjára nem jött rá mire való, hiszen csak képről leste. A szögmérővel, vonalzóval is gondban volt.
A Ganzo mennyire jobb. Nem mondta, hogy a fogó csípőfogó része nem használható, rövidek a szerszámok, és a keresztcsavarhúzó is hiányzik. Igaz 440C acélból készült.
Meg még 1 csomó észrevételem lett volna hozzá.
Kb ezekről beszélt.

-
FBLLMAG
senior tag
-
User_2
aktív tag
én szoktam - kézzel, nem 15-öt csak 10-et kb.
úgy kéthetente, nagy csirkebontó késeket és kis konyhai késeket,
de tovább tart a kések elmosása fenés előtt, mint maga a kézi élfenntartó fenés.nem hinném el mennyi zsírfolt marad a pengén és a nyélen, ha nem magam mosnám el.
a zsír a pengén egyenesen kenődik bele a kőbe, nyélről a kézen keresztül.
könnyű betartani a higiéniát, ha az ember rájön mitől romlik el a fenőkő. -
schawo
titán
Sok időt meg lehet takarítani a géppel. Lehet hozzá jó késeket venni jó acéllal, és így ritkán kell élezni, és azt is gyorsan. Pár hete 5 nagy konyhakésemet és legalább 10 kisebb késemet éleztem meg összesen kb. 1 óra alatt. És nem "puha" acélt, hanem többek között az S35VN-es Buck csontozót (Open Season Boning Knife). Az a késem (nitrides BD1N acél nagy konyhakés), amivel régen, Atoma gyémánt lapon több, mint egy órán küzdöttem (japán vizes kövön meg sem érdemes próbálni), most megvolt gépen (amit már 8 éve használok) 3-4 perc alatt.
-
schawo
titán
-
schawo
titán
-
daninet
veterán
Minél meredekebb az élezési szög annál tartósabb lesz az él (feltéve, hogy jó minőségű acélból van). Vadászkések mennek 20-25 fok körül ugyanezen okból, 20alatt szakácskések vannak, 15alatt pedig pengék. Él elhajlást én akkor láttam amikor elbactam a hőkezelését a rozsdamentes acélnak. A rideg késacélnál inkább apró darabok ki szoktak törni.
A tied egy tömegtermelt kés, nem tudom miért lenne rossz a hőkezelése mindenesetre fura. -
gyapo11
Topikgazda
-
Fred23
nagyúr
Sajna már meg nem találom. Akkor jött az infó, mikor számomra nem volt akkora jelentősége. Annyi maradt meg, hogy nagyon rámentek arra, hogy az acél nem törhet. Hajolnia kell. Hozzátéve, hogy a rozsdásodást se hagyják már annyira, mint régen, az eredmény a puha fejű balta. Vagyis inkább veszek egyet használtan, amit még a 80-as években gyártottak akár, és kissé rozsdás is, mint egy újat mondjuk a Praktikerből.

-
l@ja2
csendes tag
-
pittlaren
csendes tag
-
user2
tag
Köszönöm a tippet! Ma megérkeztek a kések.
Az ügyfélszolgálatuk is nagyon segítőkész volt, minden nyűgön-bajom megoldották, csillagos ötös!Gondoltam, hálám jeléül (mivel a kések mellé csomagolt ajándék finn szaloncukrot nem tudom megosztani
) és a topicot színesítendő, összeszedek pár gondolatot és képet a késekről, amikkel sikerült +/- tapasztalatokat gyűjtenem. Hátha valakinek meghozza a kedvét a reptetéshez. 
Pakisztáni "no-name" és Linder "minik" (127mm/34gr)
Ezekkel kezdtem, kb 4 méterig jutottam velük. 6db-ból 3 eltört. Már nem használom őket. (kép)
+ Olcsó.
+ A pakisztáni formája egész jó.
+ A Linder nagyon jó borítékot bontani.
- Nagyon-nagyon könnyűek.
- Nagyon kicsik.
- A Linder formája rossz, a közepén túl erősen vékonyított.
- Nagyon gyorsan tudnak visszafelé jönni, a méretük miatt látni is nehezebb őket. Ezekkel volt a legrémisztőbb "élményem".
- Rozsdamentes acél. A Linder ridegebb, csúnyábban csorbul. A pakisztáni egész könnyen javítható, puhábbnak tűnt.Kabar 1121 (238mm/185gr) (kép)
A kedvencem, majdnem tökéletes. Minden új fogást/távot/módot ezzel próbálok ki elsőként.
+ Méret és tömeg közepes, a forma közel ideális.
+ Könnyen kezelhető, barátságos, egészen pontos.
+ Over-/side-/under-arm is megy vele.
+ Gyorsan és lassan is jó dobni.
+ Sikerült vele (szériában) párszor kétfordulatos full rotationalt dobni.
+ Lepattanáskor viszonylag lassan mozog.
+ Olcsó.
- Gyárilag nem túl hegyes, volt amelyik szettnél rá kellett dolgoznom.
- A markolatnál nincs lekerekítve az oldalak találkozása.
- Rozsdamentes acél, rideg, emiatt csúnyán ki tud csorbulni ütközéskor, darabok is ki tudnak törtni belőle. Kijavítani macerás.
- Törésre hajlamos a közepén lévő lyukaknál. (kép)
A hibái ellenére nagyon jó darabnak tartom. Szénacélból, lyukak nélkül, +1mm vastagsággal hibátlan lenne.Condor Half Spin (300mm/315gr) (kép)
Nagy és nehéz, ezért elsőre kicsit ijesztő.
+ Szénacél. Könnnyen kijavítható (kép), bár nem jellemző rá a sérülés.
+ Nincsenek felesleg, rossz helyen lévő lyukak.
+ Jó a forma (lehetne konstans a szélessége, de az elvinné a súlypontot).
+ Underhand dobásnál a legjobb. Overhand kis gyakorlással jó vele, sidearm* nekem "nem adja ki".
- A tömege miatt hamar fárasztó tud lenni.
- A "polír" felület miatt érzékeny a porra, kéznedvességre, ami drasztikus változásokat okoz.
- (Gyorsan dobni nem jó, egyszerűen nehéz hozzá.)
Ebből vettem most még egy szettet. Az első szettet ki szeretném próbálni 240-250mm körüli hosszra visszavágva.Condor Dismissal (300mm/250gr) (kép1) (kép2)
Nagyon profi érzetű kés. Kifejezetten igényli az odafigyelést, a határozott dobást.
+ Szénacél.
+ Nagyon jó a porfestett bevonat, itt érzem a legkevesebb változást a körülményektől függetlenül.
+ Gyors, pontos és reszponzív.
+ A hosszanti "árok" segít az irányításban half spin dobásnál.
+ Full rotation ezzel megy legjobban (Nem meglepő, erre van kitalálva, de "természetesen" leginkább ezzel is halfspint dobok.:-))
+ Overhand nagyon jó, underhand jó. Sidearmot ki sem próbáltam.
- Nagyon-nagyon gyorsan tud visszafelé jönni.
- Kicsit delikát, sérülékeny benyomást kelt.*Inkább amolyan wave/skanf jellegű valami akar ez lenni, de nem vált a kedvencemmé, nem is megy igazán.
-
sherlock82
senior tag
-
l@ja2
csendes tag
-
lomposfarkas
aktív tag
-
csibe1
veterán
Rákeresve a késre amit említettél, lejjebb görgetve ajánlott az oldal kinyitható bicskákat is: SOLOGNAC Bicska Axis 85 Grip V2, kinyitható, 8,5 cm, fekete
Elég furák a képek, nekem úgy tűnik, hogy csak a kés egyik oldalán van markolathéj, a másik oldal sima fém.
"Markolat: ABS műanyag"
Annyira drága lenne, hogy egyik feléről lespórolják?
Neked van ilyen kinyitható késed? -
koxx
MODERÁTOR
Jogos
Múltkor keresgéltem neten és ez volt az általános megállapítás zwilling késeknél, hogy 17,5-18 fokra élezik gyárilag. Sztem amúgy eltaláltam mert nem láttam változást, hogy esetleg feljebb húzta volna a pengén az élszalagot.
A japán kést 15 fokra éleztem és azt túlhúzta, sztem inkább 17 volt az gyárilag. Mivel 18-ra volt belőve így ezt is utánahúztam és fasza éles lett. Milyen késre akarsz 20 fokot? konyhakésnél az elég extrém már hacsak nem valami hentesbárd szerűség. -
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
A PowerPint, PowerLitre már túl kicsi. Inkább rézhuzal vágására valók. A nagyobb PowerAcces Deluxe, PowerAcces Assist, PowerAssist, PowerLock már rendben van. Féltem tőlük mert gyengébb acélból készülnek. Viszont nagyobb szögű éllel készülnek. Több az anyag. Nehezebben kéne vágnia, de ezek tőkeáttétellel rendelkeznek. Másik ami bírja, a Victorinox. A Gerber vágóéle, a cserélhetők, törnek. A Leatherman vágóéle meg puhább, ezért látni a sérülést. A többit meg hagyjuk. Minimum erős kéz kell a többséghez.
-
hzsolee
őstag
-
gyapo11
Topikgazda
-
sherlock82
senior tag
Lehet nem szorítottam meg eléggé. : /
totron
DigitalpimpWilkinson sword.
Általában ilyet veszek, különösebb gond soha nem volt vele.
Amugy Gillette Series párti vagyok, csak azt nagyon ritkán lehet kapni.
Lord penge sem volt rossz csak annak is felment az ára eléggé sajnos.
De nekem ez a fajta borotva vált be a legjobban. -
FBLLMAG
senior tag
-
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
igazából magamnak én sem vennék gyűjtői darabot az ára miatt, ajándéknak való inkább.
maradok a kínaiaknál, esetleg még nézegetem az aprókat, hogy hátha megtetszik valami használt, jó áron. nem vettem még használt kést, nem tudom, hogy mennyire rizikós, ha nem tudja kézbe venni az ember vásárlás előtt. -
benfolds
őstag
-
benfolds
őstag
ez milyen?
az a baj, hogy érzem, hogy el fog kapni a gépszíj, úgyhogy gyorsan vissza a kínaiakhoz. -
gyapo11
Topikgazda
-
FBLLMAG
senior tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
gyapo11
Topikgazda
Egyébként nekem a Parkside kő nem vált be, mert - legalábbis az én példányom - szó szerint morzsálódik élezés közben
Nekem valami Mannesmann nevű barkácsáruházban vásárolt olcsó kövem van, pár 20 centis kést éleztem vele és szabad szemmel láthatóan kádas lett. Rettentő puha a kötőanyag, kiperegnek a szemcsék.
-
gyapo11
Topikgazda
A pálcás élező szinte olyan mint egy oszcilloszkóp sok gombbal meg nyomógombbal, finom műszer, érteni kell a működését, különben még egy jel nélküli vonalat sem látsz rajta, vagy csak valami fénymaszatot, a kés élét meg elrontod. Türelem, precizitás, rá kell szánni az időt a beállításra, egyáltalán nem az előkapom húzok párat és kész vagyunk kategória.
-
H-Zol
őstag
-
gyapo11
Topikgazda
nem éri el az élező az élét a késnek, mert a befogót hamarabb eléri
Bizony, erre már vásárláskor figyelni kell a mélységre is és az elvékonyításra is, hogy kis élszögű pengénél ne a befogót csiszold. Láttam fotókon borzasztó megoldásokat, kis kínai gyártó erre még nem figyel, jó vastag legyen nehogy eltörjön.
-
gyapo11
Topikgazda
Én meg matek tagozatos voltam a gimiben.
Szóval a háromszögnek van két befogója meg egy átfogója. Amúgy amit leírtál az úgy van, a kés élén van az alsó befogó egyik vége, a függőleges vezetőn a kés élének síkjában a másik vége, a függőleges befogó alsó vége az alsó befogóval érintkezik, a fölső vége a vezető és a pálca metszéspontján, és az átfogó ezekből adódik. Azzal lehet javítani az állítgatáson, hogy ha a kést befogó villák elég mélyek ahhoz, hogy a különböző szélességű pengéknek ugyanoda kerüljön az éle. Ekkor bármilyen széles pengénél is pont akkora lesz a szög. -
tibbike01
addikt
-
milan26
senior tag
-
csp01
tag
-
gyapo11
Topikgazda
-
l@ja2
csendes tag
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
gyapo11
Topikgazda
Nem tudom az Opinel és az Icel acélok között mekkora különbség van, de az én Icel evőkésem is majdnem napi fenéssel megy úgy 10-15 éve és még lesz kb 30 mire cserélni kell. Természetesen mindennapi használat, asszony is ezt használja ha az ő kése nem alkalmas vágni valamit, és nem finomkodok, hanem kaszakővel, nem túlságosan rányomva, mert minimális anyagot kell csak leszedni ha ilyan sűrűn fenem. Hagyma aprítás előtt meg ferde tengelyű Fiskars kerámiakorongos 10 húzás vízzel. Ebből is látszik, hogy kézzel laposabb szöget fenek mint a kerámiakorongos, így hatékony.
-
csibe1
veterán
-
csibe1
veterán
Ne élezd meg nekik, mert elvágják a kezüket, mint a huzat.

Ismerősnek akartam segíteni, csak a sima 2 fázisos húzogatós élezőn járattam meg a kést. Gondoltam jobb lesz, mert olyan tompa volt, hogy attól féltem amiatt lesz majd gond.
Másnap mondta, hogy elvágta az ujját, mert nem gondolta, hogy ilyen éles lesz a kés.
Aztán az a tök egyszerű élező nem egy világszám, de legalább a paradicsomot normálisan el lehetett vele vágni utána.
Van neki pár fűrészélű kése, azokat én nagyon utálom, de azt nem kell élezni.
(meg normálisan vágni se lehet velük) -
pittlaren
csendes tag
-
lugosi
MODERÁTOR
-
H-Zol
őstag
-
gyapo11
Topikgazda
Lehet hogy igazad van, mert van is rajta kitöredezés szépen, nem kevés anyagot kell leszedni.
Tudom ez nem kerámia, de amikor azt meghúztam gyémántlapon, ilyen kitöredezéseket csinált, szóval kézzel nem megy. El tudom képzelni egy kemény acélról is, hogy amikor a szemcse elhagyja az élet, akkor mágával ránt egy kitörést. Nagy fordulattal meg ott van a fölhevülés probléma acélnál.
Most már van nagy fordulatú akkus kisflexem, azzal lehetne próbálkozni, de nem épült be a kerámia kés használata a gyakorlatomba. Benke Laci bácsi is fölkapta a kerámiát, de pár adással később már ő is az acél késsel vágott. -
hatala
tag
-
koxx
MODERÁTOR
-
l@ja2
csendes tag
-
l@ja2
csendes tag
-
gyapo11
Topikgazda
A raktárkészlet akkor érdekes, ha olyat akarok venni ami még nem volt a kezemben, és feltétlenül meg kell néznem ahhoz hogy a vásárlásról döntsek. Ha ingyen vissza lehet küldeni az is jó, de nekem kényelmesebb ha kézbe tudom venni fizetés előtt. Ha viszont már ismerem a kést, akkor nem számít két hét, ha már kibírtam nélküle több évtizedet.
-
l@ja2
csendes tag
én valahol őket is értem.
emelkedő költségek mellett erősen csökkenő, árérzékenyebb piac (pl új versenytársak sokszor könnyebb helyzetben)
nameg a raktározáshoz hely is kell, és bár ez megoldható üzlet nélkül is (talán tavaly szüntették meg?),
de a készletben álló pénz erősen értéktelenedik ilyen inflációs, árfolyamingadozós környezetben.a rendszeresen vásárlók szerintem már egy ideje megvették amit szerettek volna, új célok meg általában azt jelentik, hogy van egy egy trend ami felfut, akkor azt megveszik...kipróbálják, eladják/csereberélik.
szóval énse csinálnák nagy készletet, mert könnyen csak veszteséggel lehet eladni, jól leakciózva...
-
gyapo11
Topikgazda
Igen, ezek jogos észrevételek. Temélhetőleg kitalálnak olyan befogást, hogy az él mindig ugyanoda kerüljön bármilyen széles is a penge, állítható legyen vízszintes irányban. Ebben pl. jó a görgetős élező a mágneses tartójával, csak nem elég erős a mágnes. Ha meg beltesznek egy brutál erőset, akkor meg küzdeni kell a levétellel meg az igazítással. Szóval ezen még törpölni kell a mérnököknek.
-
l@ja2
csendes tag
grat hozzá.
(az a 800as az nem 600as véletlenül? enyém ezeréves, de ezen azvan)a nagytesóhoz adnak digitális szögmérőt, ott bármikor tudod mérni. én úgy csináltam, hogy az adott kés/bicska élszalagját filccel megjelölöm, hozzáigazítom a gépet, azaz nézem hol viszi a filcnyomot teljesen, majd a jó beállítást lefotózom.
így megvan késenként a pontos beállítás.más, a befogó valóban nem kompatibilis a kis/keskeny pengékkel. én most rendeltem egy tomek svm-00 kiskés befogót, szerintem ezzel ez a probléma kiküszöbölhető lesz, ha megjön beszámolok róla.
-
lugosi
MODERÁTOR
Megjött a work sharp pálcás élező, a késő délutánt élezéssel töltöttem.
Hááááát, mit mondjak, van 2 hibája ami egyértelmű konstrukciós hiba és kb 2 perc használat után kijön. Az egyik, hogy ha nagyon keskeny a penge (nagyon keskeny = pl akár egy opinel) akkor trükközni kell a penge befogatásával, különben a tartót fogja reszelni a lap. A másik, hogy - és előre bocsátom, irtó gyenge vagyok/voltam mindig is matekból, ezért óvatosan kritizálok másokat, de - a keskeny és a széles penge közötti különbség miatt az állványon beállított élszögben 2-3 fok eltérés is lehet. Tehát a beállított 20 fok egy keskeny pengénél, mivel rövidebb lesz a háromszög C oldala, 22-23 fok lesz, egy nagyon szélesnél pedig 18-19 (a szélesebbeket jobban tolerálja). Ez mondjuk úgy kvázi nem akkora hiba (azaz igen, mert erre alapul az egész konstrukció), de legalább kijavítható, mindig mérni kell a szöget amikor egy kést betesz az ember.
Oké ez így 23-24 ezer Ft körül volt, azt mondom hogy annyit megért, de aki a 136 ezres változatot veszi, az szerintem furcsán veszi utána a levegőt. Bár állítólag abban pont a penge befogatójának a csiszolását kiküszöbölték.
Amit nagy előnyének mondanék, hogy az élszög az konstans lesz, csak nem feltétlen annyi amennyit a berendezés ír, hanem azt mindig meg kell mérni.
A hozzá adott gyémántlapok (320 és 800) nagyon jók viszont. -
Phoen|x
addikt
Köszi a tanácsod!
Értem, amit írsz. Teljesen jogos is. Bicskák terén elég régóta van egyfajta gyűjtői szenvedélyem, van pár amivel még sosem vágtam semmit, csak ápolgatom (leginkább a tradi vonal). Persze van, amit napi szinten bármire. Ez elsősorban, csak a palettát szélesítené.Már kicsit beleástam magam am, szal van elképzelésem de még nem szántam el magam.
-
Donki Hóte
veterán
-
gyapo11
Topikgazda
-
gyapo11
Topikgazda
-
gyapo11
Topikgazda
Nyilván egy 3-5 m/s szalagsebességgel ugyanazzal a szemcsemérettel szemben esélyed sincs kézzel időben. Minőségben nagy gyakorlat megszerzése után viszont jobb is lehetsz akár a pálcással akár a vizes köszörűvel. Már egész olcsón láttam hosszú menetes kínai pálcást, és 360 fokonként 1 mm emelkedéssel azért elég pontosan és gyorsan be lehet állítani a kívánt szöget. Tehát minden ezzel a technikával élezhető késre jó, vezetett, csak a kövekre kell figyelni hogy sík legyen és kész.
-
l@ja2
csendes tag
szalagos vs skandi max akkor menne, ha van szalag alátámasztás.
a ken onionoshoz van egy speci feltét(+40kb) de nem alkalmas rá(én is megvettem pontezért)szalagot amúgy lehet venni ezekhez általában/nekem nem volt ilyen gondom sose.
és a 15 fokot is tudja, sőt...skandira talán a dtgrinderes srácok gépei lehetnek jók, de azok inkább 200 mint 60.
szerk,
amúgy ha pestkörnyéki vagy, kipróbálhatod az enyémet... -
koxx
MODERÁTOR
-
koxx
MODERÁTOR
-
Lacerta
aktív tag
-
Lacerta
aktív tag
Nekem már az ezredforduló környékén tele volt a t*köm azzal, hogy hónapokig kell bármely tetszőleges szaküzletbe járkálnom, ha olyasvalamit akartam, ami nem volt épp a polcon. És még csak nem is arról volt szó, hogy a kereskedő lesz*rja, vagy hogy valami nagyon spéci dolgot akartam.
Az egyik helyen ( outdoor bolt volt ) egyszer megsúgta az egyik srác, hogy ez azért van így, mert a nagykerek év elején berendelik kb. az éves készletet, és ami nincs benne, azt nem fogod megkapni, hiába lobogtatod a pénzed.
Nade miért nincs ilyesmi az éves rendelésben? kérdem én. Mert nincs rá kereslet.
Aha. És tényleg csak én keresem ezt a cuccot? Ma te vagy a harmadik aki konkrétan ilyet szeretett volna venni.
És akkor sírnak a kereskedők, hogy nem megy be a vevő, inkább megrendeli külföldről.
Hát ja, nem csak, hogy olcsóbb, de nem kerül több heti-havi utánajárásba hogy a végén mégse kelljen a pénzem. -
Donki Hóte
veterán
Engem egyszer tanúként beidéztek a rendőrségre. A Gyorskocsi utcába kellett menni, ahol vannak előzetesben lévők is, szóval elggé szigorú a beléptetés. Délután 2-re kellett menni, szóval melóból mentem a megszokott táskámmal.
Belépés előtt kérdezték, hogy van-e nálam szúró-vágóeszköz, mert azt le kell adni. Mondom, hogy van nálam egy kajálós bicska. Szépen leltárba is vették (bár megjegyezték, hogy 10 cm-es pengéjű késsel biztosan élő marhát vágok
) aztán mehettem a beléptetőkapuhoz.A kapu persze éktelen csipogásba kezdett, mire kipakoltatták a táskámat. Elő is került egy 12 cm hosszúságú fáziscseruza

Ekkor már elég csúnyán néztek rám, mert már vagy 20 perc volt az adminisztráció.
Ehhez képest a tanúvallomás 2 percig tartott, mert olyat kérdeztek, hogy milyen kapcsolatban vagyok XY-al, akiről még életemben sem hallottam, így a többi kérdés okafogyottá vált

-
koxx
MODERÁTOR
-
gyapo11
Topikgazda
-
H-Zol
őstag
-
Snoop-y
veterán
-
H-Zol
őstag
Mindenütt ez az anyag spórolás , és ezek veszélyesek is lehetnek ( ismerős Réz , bronz menetes idomot vett tavasszal a kerti locsoláshoz , a szivattyúra , kint locsol.a kertbe , egyszercsak nem jön tovább a víz , bement megnézni , hogy mi a gond , hát olyan a szivattyú, mint egy szökő kút , anyira vékony falat hagytak az idomnak , hogy a ment vágó szinte át vágta , 2,3 tized mm fal maradt , és a rezgéstől letört
, de ha ez egy benti konyha , fürdőszoba stb történik , úszik a lakás !! ) . -
gyapo11
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Babszem kamerarendszer kerül az iPhone 18 Pro előlapjára
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Peugeot, Citroën topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Evo Black I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Roborock S8 MaxV Ultra, Fehér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I Cam I Garancia!
- Apple Watch 9 GPS + Cellular 45 mm
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

!!

Szép darab

) és a topicot színesítendő, összeszedek pár gondolatot és képet a késekről, amikkel sikerült +/- tapasztalatokat gyűjtenem. Hátha valakinek meghozza a kedvét a reptetéshez. 

, de ha ez egy benti konyha , fürdőszoba stb történik , úszik a lakás !! ) .
gyapo11