- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
válasz
üzenetére
Ment a privát. Tény ha nem fogsz ki a csoportban egy random darabot, akkor egyedi rendelésre türelmesen kell várni.
Csak flipperrel letisztultabb a kinézet, ez tény.
Számomra viszont azért jobban kézreesik a nyitópöcöc.
Furattal nála a BC sorozat rendelhető.
Amúgy tényleg nagyon jó a működés, mint az álom úgy mozog a penge(enyém golyóscsapágyas). -
törölt tag
Melyikkel könnyebb nyitni a Robicskát, flipperrel vagy a csavarral?
-
End-ru
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Az ügyes eladó oldalán árult összes kés megtalálható alin is más márkajelzéssel.
-
petipetya
nagyúr
-
-
válasz
gyapo11
üzenetére
Igen én is azt gondolom , hogy legyen japán
Igazából a filézőt lehet elengedem, mert finoman puhatolóztam ma, hogy miért is ezt a kést használja
Az a lényeg, hogy vékony legyen a penge végülis. A linkelt kés leírásában az van, hogy gerinc vastagság 1.6 és 1.5 mm. Amit most használ pedig 1.3mm. Szóval szerintem jó lenne az a japán kés, még várom sógornőmet mit mond, ad e bele vagy sem
-
válasz
üzenetére
Köszönöm mindenkinek ismét
Igen nekem is tetszik az a DSP-108, szóval dilemmázok. Nem tudom melyiket rendeljem, mert ugye oké, nem hallom azért nap mint nap, hogy Japán kés hűű-haa, de elégszer hallottam már, hogy de jó lenne egyszer egy Japán kés. Szóval ezért morfondírozok, hogy oké, de nem Japán. Itt gondolom azért a tudat is beleszól nála
Tehát vegyem meg ezt, és utánna, majd jön, hogy jó kés de jó lenne egy Japán!
Mindenesetre kaptam tőletek pár lehetőséget, választok majd
Közben én is kutakodtam azért, ennek biztos örülne, de majd beszélek sógornőmmel, hátha adna bele és megvennénk ketten
[link] -
válasz
gyapo11
üzenetére
A keménység és az éltartósság erősen korrelál egymással, de abszolút nem ugyanazok, tettem is be nem túl rég egy képet, ami sok érdekességet megmutat ezen a téren.
Egy S30V például 59,5 HRC-s keménységen 550 papírkártyát vágott el, mire elment a kellő éle, míg egy 14C28N 62 HRC-n is csak 450-et tudott, egy D2 pedig 60,5 HRC-n 500-at. Általánosságban igaz, hogy a keményebb acél jobban tartja az élét, de az acél összetétele is nagyon sokat nyom a latban, pl. sok vanádiummal nagyon növelhető az éltartás akkor is, ha a HRC nincs az egekbe nyomva.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
fojtviki
üzenetére
Valahol olvastam, hogy a keménység és az éltartósság nem egyenlő egymással, bár eredetileg én is így gondoltam. Utána kellene nézni.
A Global G21 késhez 56-58 HRC-t írtak, az még nem valami kemény.
Ha hosszasabb élezést szeretnél cserébe a hosszabb idejű élességért, akkor szerintem 60 HRC fölött nézelődj. Viszont ha a filéző formát is szeretnéd, akkor azért lesz esetleg nehéz találni, mert a csontozás nem annyira késbarát, a kemény pengéből kitörhetnek darabok, ezért a gyártók sem akarják ilyen kemény anyagból csinálni a kést. Lásd a Globalt.
Kemény japán kést találhatsz könnyen 60 HRC fölött, de az nem filéző lesz, hanem valami szeletelő, yanagiba, sashimi, nakiri, usuba meg ilyenek. A japcsik elég sok formát kitaláltak, mindegyiknek megvan a szokásos felhasználási területe.
Hogy egy szokásos evőkés formában hol lehet találni kemény anyagú japán kést azt nem tudom sajnos.
Találtam egy nem japánt: link
18 centis, 62 HRC, ~18 kFt.
Vagy nézd meg itt a DSP-108-ast, egy műalkotás, díszdobozban, 67 rétegű VG10, 60 HRC, 28 kFt. -
válasz
fojtviki
üzenetére
Tovább marad éles valószínűleg igen. De arról lebeszélnélek hogy elvidd valahova élezni, a topikban is volt már sztori arról, hogy milyen módon elrontották valakinek a kését “profi” helyen egy barbár élezéssel. Nyugodtan meg lehet csinálni otthon, nem vészes, csak türelem és odafigyelés kell hozzá.
-
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Köszönöm, de nem a látvány a fő cél. Írtam, hogy eredeti Japán kést szeretnék születésnapra.

szerk: viszont, ha nagyon kemény, akkor sokkal tovább marad éles nem? Gondolom vannak akik megélezik majd, vagy tévedek?
-
válasz
fojtviki
üzenetére
Ha csak a kinézet a fontos, akkor ilyen látványkést az aliexpressről ötödennyiért is kapsz.
Arról nem is beszélve, hogy az alis kést sokkal könnyebben fogja élezni, ha Yaxell kés középső rétege tényleg 61 HRC-re (értsd:rohadt keményre) van edzve, akkor azt elég nehéz élezni.
-
Köszi mindenkinek
Szerintem a Yaxell lesz, az olyan különlegesen néz ki, mégiscsak szülinapi ajándék lesz
-
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Köszönöm. A kés csontozó, de nem csontozásra kell amúgy
Szeletelni szokott pl hagyma, paprika, filézett hús. No meg enni is evvel szokott. Azért gondoltam, hogy legyen valami nagyon éles és japán, ha már azt hajtogatja mindig. Nézem ezt a japán kések boltja oldalt, de ott aztán vannak árak
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
fojtviki
üzenetére
Az filéző/csontozó kés. Azért ilyen keskeny a pengéje hogy a csontközeli vágásnál könnyebben forduljon. Viszont mivel a csont elég kemény anyag félő, hogy a rideg japán pengének az éléből letöredezhetnek mikrométernyi részek. Ha ügyes aki használja természetesen ez elkerülhető csak mondom, hogy ilyen is lehet. Ha látok valami jót szólok.
-
Sziasztok. Bocsássatok meg, ha nem olvasok vissza a topikban, de a kések nagyon kívül esnek az érdeklődési körömön
Viszont születésnapra kellene vennem valami jó kést. Mindig azt hallgatom, hogy a japán kések a legjobbak. Tud valaki megbízható boltot, ahol nem hamisítványt árulnak? Hát nem is tudom árban, mondjuk 40000Ft-ért lehet kapni? A mostani kés amivel igazából mindent csinál, az egy 15cm hosszú és vékony penge. De sajnos nagyon nem jó minőségű és állandóan élezni kell. Beteszek egy képet, hogy valami ilyesmi kellene formára. Köszönöm előre is
-
gyapo11
Topikgazda
A márkát ismerem, van egy 15 centis evőkésem pár éve. Könnyű, vékony pengéjű, könnyen élezhető de gyakran is kell élezni, vagy puha vagy nem kopásálló. Van egy 30 centis késem is, de azt ritkábban használom és még nem is túl régóta van meg, még a gyári él van rajta. Formára, fogásra jó, akár csak ez a 20 centis amit linkeltél.
-
-
tng
tag
Sziasztok!
Sima hétköznapi szakácskést keresek, nem vagyok sem séf, sem nagy gourmet, viszont a fiskars szakácskésemhez képest szeretnék szintet lépni. Ezt ajánlották a Wüsthof Silverpoint helyett, mert az már kifutott. Abszolút laikus vagyok a témában. Mit gondoltok erről a késről a leírás alapján? A márkát ismeri valaki? Köszi! [link]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Körbenéztem, találtam is rendes séfkés formájút, de max 18 centist 30 kFt-ért, szóval nem erőltetem.
Nálunk a fém késnek is letörte a hegyét asszonypajti, ebből már érezhető hogy mit nem szabad a kezébe adni.
-
válasz
BloodRay
üzenetére
Nálunk nem szabad kerámiakést az asszony kezébe adni, nem hajlandó megérteni, hogy azzal nem lehet (szabad) még csirkecsontot sem vágni. Azt se hajlandó tudomásul venni, hogy pengevédő tok nélkül nem szabad a többi kés közé tenni, mert lepattan a pengéje

Az ALDI-ban árul Crofton kerámiakések elég jók (jó, nem egy Kyocera, de elég jó), van pár darab nekem is belőle, de el vannak dugva, hogy az asszony ne kapja elő, ha csirkét bont.
Korábban én nagy kerámiakés rajongó voltam, nagyon élesek és régebben olcsók voltak. Sajna manapság elég drága lett a jobbfajta kerámiakés, most jobban megéri élezgetni egy átlagnál kicsit jobb acélból készült kést, mint félévente új kerámiakést venni.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
BloodRay
üzenetére
Amikor benéztem egy Kyocera boltba, akkor azzal nyugtatott a kereskedő, hogy előttem leejti a kőre és semmi baja nem lesz. Nem próbáltuk ki, mert az akkori 30 ezer Ft-os ár kicsit borsos volt. Vettem egyet még a legelső megjelenéskor, talán Lidl-ös, de buta formája van. Ha tudnátok linkelni normális séfkés formájút megfelelő áron, akkor meggondolnám a vásárlást.
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Nekem 3 db CRKT-m van, mindegyiket kedvelem, de az összesnek van valami olyan tulajdonsága, ami egy kicsit zavar, igaz, az IGNITOR-nál egyedül az én hibám, hogy a fogazott pengés változatot vettem a sima helyett; ezt így utólag már bánom, ha néha hasznos is.
peestike: Így látom én is. Kicsit túlárazottak ezzel az összetétellel a damaszkuszos Civivik, de mondjuk nem tragikusan, tényleg csak egy 10-15%-ot kéne lefaragniuk az áraikból.
gyapo11: Nálunk mindenki a saját késeiért felel elméletben, a gyakorlat meg az, hogy sokszor megélezem a többit is, mikor már nagyon zavar az állapotuk.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nálunk az asszonynak az a kés jó amit én használok, mert az mindig éles.

Mindenkinek szóló kérdés: ti hogy oldjátok meg, hogy az asszony által használt kések is mindig élesek legyenek. Akkor szól, amikor már egy bottal is jobban lehet vágni, és akkor persze már nem pár húzás egy élezés. Ellenőrizzem időnként? Hogyan? Egyek vele egy vacsorát, szentségeljek? Vagy x naponta automatikusan élezzem akármennyit használta? -
peestike
senior tag
Ez gyakorlatilag ugyanaz a kombó, mint amiről korábban szó volt konyhai kések terén. Szerintem túl van árazva damaszk tekintetében így ez a kés.
Mindenkitől kérdezném, hogy esetleg olvasott valaki vg10-ről olyat, hogy japánon kívül máshol is gyárthatják ezen a néven ezt az acélt?
Eddig ugye ez volt a különleges benne, hogy vg10=japán gyártás. Legalább is ilyen néven. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szerintem ez a két kés nagyjából ugyanaz. Van ilyen késem 15 cm-es verzióban, a pengéje nem damaszkuszi, hanem damaszkuszi mintás

Ettől függetlenül elég jó kés, a pengéje jó éltartó, egy kövel történt gondos élezés után fenőacéllal, vagy kerámiarúddal elég hosszú ideig élesen tartható

A nyele eléggé kézhezálló, a látszat ellenére nem fa, de nem csúszik nedvesen sem. Pluszban elmondható, hogy jó egyensúlyú kés (értem ez alatt, hogy a nyél és penge egyforma súlyú).
A háztartásukban ez az egyik leggyakrabban használt késünk, az asszony is szereti, szóval én ajánlom.
-
-
válasz
üzenetére
Köszi a linket, de nekem továbbra is bejön a WE Elementum, mert nem közelítek felé irreális elvárásokkal. Ez szimplán egy jó alap EDC, a frame lock átlagnál nehezebb nyitása se zavarna. Annyi, hogy általában kissé túl van árazva, de 63k-ért például már nem is olyan szörnyű.
Néztem a damaszkuszi Civivi Elementumot is, találtam róla olyan videót, amin mikroszkóppal is vizslatják. Na, ez teljesen rendes damaszkuszi acél több fémből, sok hajlítással. Közeli, nagyfelbontású képeken is látszik, viszont 30 centiről fotózott, alacsony felbontású képeken számomra lézerrel gravírozottnak hat.
sherlock82: Én is mindig szerettem a késeket, sok emlékem van róluk már 5 éves koromból is. Nekem evésre legjobban ők jöttek be, abszolút olcsó, kínai vacak a felső, és az alsó is csak a középkategória alja ( CRKT FAST LANE ). De mondjuk bármilyen késsel tudok már enni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Leszámítva azt, hogy hadar, dadog és mindezek mellett beszédhibás is, csak reklám céljából kapja a cuccokat, melyekről nulla tapasztalattal csinál egy videót. Érdemes meghallgatni utána gideonstactical bármelyik videóját, hogy érezhető legyen a különbség a beszéd stílusa között.
Ezt leszámítva az Elementum valóban jó kis folder
-
peestike
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
annyira már a kínaiak sem parasztok, fel szokták tüntetni, hogy damaszk mintázat, alin legalább is így megy a "normálisabb" boltoknál.
ez meg eu, itt nem hazudhaják, hogy az, ha nem.

-
peestike
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
nekem mindkettő a kínai damaszkusziakra hasonlít. xituo, xinzuo, sunnecko.
elszállt usd mellett most nem tudom, hogy mennyire jönne ki kínából, még lehet ezek az árak jók is.
gyanítom, hogy ez sem készül különb helyen, mint a többi, logo szitázás van.
tuti csak a közepe vg-10, vagy inkább csak a kínai megfelelője, 10cr15comov. külső rétegek többfélék lehetnek, de azokkal sincs baj, kínai acélok azok is.
többünknek van itt ilyen kése, én naponta többször használok egy 5 collost.
nyugodtan vehető, meg leszel elégedve vele, úgy gondolom.
esetleg a többiek nyilatkoznak, kinek mi a tapasztalata a sajátjával.
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya
üzenetére
A flipperes nyitás előnye pedig a higiénia. Például fel van kockázva a kenyér, kolbászkarikák és egy kis paradicsom egy légmentesen záródó ételhordóban. A bicskát a flipperrel kicsapva meg is lehet kezdeni a kajálást, elég csak a remélhetőleg tiszta pengére felszúrni a falatokat, és így nem kell hozzányúlni a kajához koszos kézzel.
-
petipetya
nagyúr
válasz
sherlock82
üzenetére
Civivi Elementumhoz még annyit, hogy szerintem is jó vele kajálni az alábbiak miatt:
- a penge íve miatt kényelmes vele deszkán/tányéron vágni
- a hegy kialakítása miatt könnyű rá felszúrni a falatokat, legyen az akár dinnye vagy hús
- a penge geometriája miatt jól lehet vele kenni
- a kerámiatányért nem annyira szereti, de például a Decathlonos műanyag túratányérok nekem beváltak a munkahelyi kajálásra, mert nemb.sszák
szét a kést
- a holkeres leélezésnek köszönhetően remekül hatol be az ételbe: a rántott húshoz nem is kell borotvának lennie, de az annál puhább májas hurka és burrito/gyros esetén tapasztalatom alapján sokat számít, hogy mikor volt fenve a bicskaA legutolsó ponthoz még annyit, hogy a tradi bicskák és a Victorinoxok akkor is jól boldogulnak a puha kajával, ha nem élesek. Köszönhető ez a vékonyabb pengének.
Nyilván ugyanolyan jó lehet egy FFG leélezésű pengével ellátott, bármilyen márka modellje.
-
sherlock82
senior tag
válasz
FBLLMAG
üzenetére
Tetszik mind a kettő, köszönöm z ötletet.
Leatherman főleg piros markolattal nagyon vagány!Fred23.
Ha olyan helyen vagyok és elszeretnék vágni vele egy szelet húst akkor tudjak vele enni illetve mindig is szerettem a késeket talán apukámtól örököltem otthon is ezt láttam mindig. Semmi különleges extrém célokat nem szolgálna. A mostani puma bicskám már eléggé régi az helyett szeretnék másikat.
Civivi Elementum nagyon tetszik, szép kis formája van, ugyanúgy mint a fentieknek is.Köszönöm az ötleteket!
-
törölt tag
-
válasz
üzenetére
Linkelhetnéd a videót, hátha gyorsabb lenne. Amiket eddig néztem, azok kifejezetten vonzónak mutatták a WE Elementumot. Miért ment el tőle a kedved?
Nekem még a damaszkusz pengés, fa markolatú Civivi Elementumon jár az eszem -pláne, hogy most szóba került a téma-, de a Civivi sem fejti ki részletesen, mit is takar nála a damaszkuszi penge.
Mobilról vagyok, de most néztem meg a képeket a G21 Gourmet késnél, látszik a VG-10 és a másik acél találkozása (amit látok, szerintem az -vagyis az élszalag tényleg VG-10 szerintem); na a damaszkusz (?) Civivinél ilyet nem láttam.
Az mintha lézerrel gravírozott lenne így képről. Árban viszont a Civivi "damaszkusz" Elementum és a WE Elementum között már nem is olyan hatalmas a difi. -
törölt tag
Én a D2-t hetente élezem úgy hogy naponta egyszer vágok vele ragasztószalagot, vagy papírt vagy zsugorfóliát. Attól van, hogy az élszalag hamar korrodálódik. Én akartam WE Elementumot venni meg tőcsavart rátetetni ahogy már mutattam de néztem róla egy videót és hál' istennek elvette a kedvemet. Az a csávó csinálta aki a kocsijában szokott review-kat készíteni meg a bőr szerelő "deszkáján". Biztos hamar megtalálod.
-
Kicsit össze vagyok zavarodva az ára miatt, de a tippem az, hogy az élmagja VG-10, a többi pedig valami 67 rétegű olcsóbb rozsdamentes (8Cr13MoV/8Cr14MoV). Teljesen tuti nem VG-10, túl drága lenne.
Szerk.: Igen, lehetne egy fémből is rétegelni, de az árat nézve maximum az élmag minőségi VG-10. Évek múlva ha kopásnál / élezésnél eltűnik a minta, akkor lebukott a kés, hogy csak rajzoltak rá. Ugye itt az lenne a legnagyobb szívás, ha az derülne ki, hogy az élmag se VG-10, hanem mondjuk az egész olcsó kínai acél. De talán annyira nem luxus már egy VG-10-es élmag.Remélem, jön valaki, aki majd megmondja biztosra.
-
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nagyon egyformának tűnnek, első blikkre mondjuk az feltűnt, hogy az elsőnél kiírták, hogy "Keménysége: 60 HRC", a másodiknál meg nem szólnak erről (lehet, csak valaki elfelejtette kiírni).
Konyhai kések bírni szokták a vizet, ez meg VG-10 is ráadásul, illetve egy része, mert ha damaszkuszi, többféle acélból áll, viszont a másik is tuti valami rozsdamentes. Nem aggódnék nagyon, hogy a csapvíztől baja lesz, és néha én is benne hagynám a mosogatóban, ha éppen úgy jön ki.Még az is lehet egyébként, hogy ezek a kések úgymond ál-damaszkusziak, vagyis teljesen VG-10-ből vannak, csak rajzoltak a pengére lézerrel egy mintát.
Ha rendes damaszkuszi, akkor a VG-10 melletti másik acél jellemzően valami olcsó rozsdamentes szokott lenni, pl. 8Cr13MoV/8Cr14MoV. -
Gondolkodom rajta, hogy vennék valami olcsó, de azért tartósabb kést.
Valaki tudja, mi a különbség e kettő között?
G21 Gourmet Damascus Premium kés, 13 cm (G21-DMSP-13KL)
G21 Gourmet Damascus kés, 13 cm (NB-D1092)
Illetve néztem egy összevetést a különböző pengeanyagokkal: [link]. Ezek korrodálódnak? Sokszor hagyom a mosogatóban (pl. egy pohárban, amiben víz van) a késeket. Semmi bajuk.
Ezeket nem kellene? -
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Szia!
Millió ilyen van, nagyon függ a felhasználás módjától/területétől, hogy Neked mi lehet a legjobb választás.Nem kifejezetten klasszikus bicska, de nagyon ajánlott mondjuk szerintem a Civivi Elementum valamelyik változata olyan átlagos használatra, napi szintű hordásra. Postaköltséggel együtt is 30k-ból simán kijöhet valamelyik D2-es pengés darab, de persze ha valakinek a D2 nem felel meg, akkor ez kiesett, mert drágább pengével már 30k fölött vagyunk.
Ereshkigal: Engem mondjuk pont zavar a D2, pedig régóta szeretnék egy klasszikus Elementumot (vagy WE Elementumot, csak az meg nagyon $$$). Lehet, végül berendelek mégis egy simát D2-vel, aztán majd meglátjuk.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
sherlock82
üzenetére
A Böker + tech tool ilyen. Nekem bejött. De a Leatherman FREE K, T sorozata is ilyen.

-
sherlock82
senior tag
Sziasztok ,
olyan kést azaz bicskát szeretnék venni ami méretre kicsit talán nagyobb mint victorinox bicska közepes mérete, és van rajta olyan csipesz amit a nadrág zsebhez lehet illeszteni.
előre is köszönöm az ajánlásokat.
30.000 ft nál többt nem szeretnék kiadni érte. -
LIONSTEEL JACK, nálunk is kapható, az alap verzió 51k. Penge hossza 77 mm, anyaga M390, vastagsága 2,5 mm, markolat hossza 98 mm. Sima klasszikus slipjoint, szerintem nagyon szép.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
Ereshkigal
üzenetére
itthon ha egy profi esküvői fotós nemzetközi gázsit kér
Ennél még durvábbat is tudok mondani, ha egy fordító kér annyit itthon mint Ausztriában, akkor munka nélkül marad, miközben otthonról dolgozik mindkét országbeli fordító, tehát teljesen mindegy hogy az internet melyik pontjáról küldi el a kész fordítást.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
jookomak
üzenetére
Az én lidl-ös 300 Ft-os séfkésemet nem tudja alulmúlni semmi.
Egy baja van, a penge tövénél kb. 1 cm-es hosszon nincs megélezve.
Fiskarsot is használok, hámozót, kenyérvágót és 16 centis séfkést, utóbbival vagdosom már pár hete a körtéket. Viszont séfkéssel néha azért komolyabb erők is vannak, és a Fiskars markolattüskés, nem tudom mekkora erőhatásra törik ki. -
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy milyen kések mennek 85-90 ezerért?
-
törölt tag
Hol lehet bőrt venni amit fára ragasztanék fenéshez?
-
BloodRay
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Kereslet, kínálat.
Én pl esküvőre nem költenék el horror összegeket(jó, fotó pl pont volt a családban, jobban is jártunk vele anno mint a "profival"). -
válasz
BloodRay
üzenetére
Nagyon szépek, a legutóbbi kéket én is elfogadnám, nem is kötözködni akartam, csak megakadt a szemem az árcédulán. Elhiszem, hogy a nemzetközi árak sokkal magasabbak, de azt egy magyar nem feltétlen fizeti meg itthon. Úgy látszik, a kések az egyik kivétel.

Ellenpélda: itthon ha egy profi esküvői fotós nemzetközi gázsit kér, akkor mehet fotózni külföldre, mert nem sokan fogják azt kifizetni. Amivel egyébként jól jár, mert bejárja a világot, többet keres, és még nemzetközi díjakat is nyer(het). Így tett anno a mi fotósunk is. -
BloodRay
veterán
válasz
Ereshkigal
üzenetére
Igen és csodálom, hogy még nem emelt árat.
Robi nagyon profi és csak minőségi anyagokkal dolgozik. Sajnos ennek ára van. Nemzetközi (egyedi, manufakturális) árakhoz képest brutál olcsó. -
-
BloodRay
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Gratula! Nagyon szép az is!
Bár "elrontottad a licit-játékot".
Megkérdeztem előtte Robit, hogy licitáljak e vagy az enyém is várható?
Szerencsére szólt, hogy a hónapban meglesz.
Jól jártál amúgy, ha az enyém nem lett volna rég folyamatban tuti lecsapok én is az egyikre. -
BloodRay
veterán
válasz
nrg.960
üzenetére
Gratula! Nagyon frankó az egér! Le nem cserélném G10-re a paneljét...
Amúgy kéne legyen gyári panel hozzá, mert van G10-es kiadása ha jól rémlik.
Nekem jövő héten jön meg végre a Robicska EDC, már alig várom élőben is lássam.
Utána meg végre érkezik majd 2 héten bellül a Vero, úgyhogy idénre megvagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A55 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Számomra viszont azért jobban kézreesik a nyitópöcöc.

Mindenesetre kaptam tőletek pár lehetőséget, választok majd

Amúgy kéne legyen gyári panel hozzá, mert van G10-es kiadása ha jól rémlik.