Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #7648 üzenetére
Pláne, ha hatan veszik körbe... akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a tulajdonosra sokkal veszélyesebb; marha nagy mázli, ha nem benne köt ki. Képzetlen kézben talán a kés a legrosszabb önvédelmi opció, képzett kézben meg talán ki sem tudja magyarázni az önvédelmet.
#7636 _Harcos:
Hogy a kérdésedre is válaszoljak: nem számít a thumb stud, a markolatig kell nézni a pengehosszt. -
momcrew
tag
Pár éve egy kutya ránk támadt és valóban, puszta kézzel semmire nem mentem. Illetve, de, mert itt vagyok(unk) az utolsó ütéstől összeakadtak a szemei és elsétált. Ennek az volt az ára, hogy mind két csuklóm szétment olyan szinten, hogy a jobb kezemmel még a fenekemet sem bírtam kitörölni egy hétig. Másnap azt hittem eltörtek. Onnantól kezdve az efféle "ilyen nem történhet" dolgokra is készülök.
-
válasz
gyapo11 #7646 üzenetére
Egyetértek, támadó kutyát (kutyákat, ha többen vannak) nem nagyon fog megbicskázni senki, arra ez mint védekezési mód szerintem nem alkalmas. Paprika spray inkább jó szerintem, de ennek is megvannak a hátrányai. Erdőben sétálva mondjuk egy bot is többet segít, mint a kés.
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
momcrew #7642 üzenetére
Nekem a télen hordott kabát zsebében van egy saját készítésű koga, de szerintem kutya ellen nem jó, ha támad nem nagyon érzi a fájdalmat. Nem tudom mi lenne kutya ellen hatásos, amitől nem sérül meg, de lehet, hogy nincs ilyen, mert ha ráharapott valamire, azt nem fogja elengedni szembe fújt spraytől vagy ultrahangtól. Van egy hosszú elemlámpám, ha azt sikerülne a szájába nyomni keresztben, azt harapdálhatná, csak nem azt a lámpát hordom.
-
-
gyapo11
Topikgazda
Szerintem nem az a jó megoldás, hogy egy szabályt nem tartatnak be, hanem vagy betartjuk, vagy meg kell szüntetni. És nem azért kell betartani, mert a rendőr 5 m-enként átkutatja a zsebeimet, hanem mert ez a szabály.
Nekem nem igazán okoz gondot a 8 cm korlát, főleg úgy, hogy tokban és táskában vihetek nagyobbat is, van is egy 9.6 cm pengehosszúságú a hátizsákomban. Néha meg a 20 centis fixpengés, de az tényleg inkább csak terepre. A zsebem szélére csíptetve meg egy 8 cm alatti, és vidáman bontom vele a boltokban a fóliákat, pántokat, kartonokat, vagy le tudok vágni vele zöldségekről nem odavaló részeket.
Arra nem is gondolok, hogy fegyverként kellene használni, biztosítást se azért kötök, hogy használni kelljen.
El lehet gondolkodni, hogy van-e értelme ilyen szabálynak, hordhatna-e mindenki bármilyen kést, sokkolót, viperát, nem lenne-e akkor több a támadás, testi sértés vagy gyilkosság, ehhez nem értek. -
petipetya
nagyúr
Nagy hirtelen berendeltem egy ilyen clipet a Para 3 LW-hez, amit egy youtube videóban láttam. Nem keresgéltem máshol, lehet van olcsóbban is. Plusz ez lesz az első kinti rendelés az áfa/vám szigorítás óta, így kíváncsi vagyok mennyi lesz a vége.
-
törölt tag
Én is mondok egy sztorit. Kolléga egy hónapja van nálunk. Kérdeztem tőle, hogy érdekli e eladó bicska. Azt mondja soha nem kéne neki kés. Kérdeztem miért. Mert egy évet ült miatta. Tessék? Elmesélte, hogy hatan rugdosták már a földön ezért elővette, használta. Mondom neki ez tiszta önvédelem, ezért nem zárnak be, mekkora kés volt - kérdeztem. Jött a válasz: tíz centi.
A sztori egyedi eset, nyilván nem fognak mindenkit hatan rugdosni a földön, de ha van nálad kés és muszáj akkor nem cssk doboz nyitásnál veszed majd elő. Ha pedig hosszab lesz 8cmnél akkor mindenkit bezárnak. -
válasz
lemmy71 #7635 üzenetére
Mitől törtek el a morák nálad? Fa volt velük hasítva? Vagy egyszerűen kézben használva? Azért kérdezem mert nekem 2 mora van, egy kisebb (Classic 1/0) és egy nagyobb (companion HD) és még igazán nem terheltem őket, keményebb dolgokat a jakaaripukko késsel szoktam csinálni, de a mora könnyebb súlyra, nem volna baj ha bírná (nyilván a companion).
-
40 éve mászkálok fejesgörbével, 90+ mm. Soha egyetlen egyszer sem kérdezte tőlem senki, hogy van-e nálam kés, bicska, szúrószerszám, lőfegyver, kard, sokkoló...(mivel szoknak még mászkálni?)
De kiterjesztem a kört. Nemcsak tőlem nem kérdezte rendőr, de ismerősi körben se hallottam soha ilyenről. Még olyantól se kérdeztek ilyet aki többet nyüzsög az éjszakában, mint nappal.
Ez a "80 mm felett büntetnek", dolog olyan szinten van túlparázva itt, hogy elképesztő. Biztos vannak az országban olyan helyek, ahol van rá esély, hogy rákérdeznek (nyócker talán). De ott is csak olyantól kérdeznek ilyet, akit rendes átlagpolgár már messziről kikerül az utcán (tudjukkik) -
törölt tag
A sima Bugout az "törvényenkívüli"? Nem lehet azzal játszani, hogy a szúróhossz a thumb stud miatt nem a nyélig tart?
-
lemmy71
őstag
válasz
Yszapos #7634 üzenetére
Nem tudom milyen célra használnád azt a kést, de ha túrára akkor inkább mást választanék. Nekem volt már két hasonló "műanyag" nyelű mora -m, mindkettő tőbe eltört. Éltartásban nagyon jó volt azzal nem is volt gondom, ez olyan "hentes kés" kategória szerintem, arra tökéletes
-
Yszapos
tag
Sziasztok újra!
Mora késekből 3-4 ezer forintos kategóriában melyik a legjobb választás? -
-
törölt tag
Para 3-at hol lehet kipróbálni? Pontos címre gondolok, mert nálunk sincs az Extrametálban.
-
Yszapos
tag
Sziasztok
Alirol szeretnék venni két kést. Egy taktikai kést és egy kicsit nagyobb méretű fix pengéset. Melyek az ajánlott márkák? -
törölt tag
https://youtu.be/v6GyPgzOOzI
Olyan a markolat mint a RAT 2-é, a penge egy egyenes Spyderco-é, liner lock plusz cspágy. -
dzsi23
addikt
válasz
petipetya #7615 üzenetére
Köszi!
A "gyári" tokjában hordom, de egyelőre csak táskában, mert még próbálom kitalálni, hogy zsebbe milyen tokkal lenne jó.
petipetya #7614:
A legtöbb órás csoportban kötelező leírni a hirdetésbe a speckót és az árat, de a késes csoportokban ezt nem akarják bevezetni az adminok, pedig nem egyszer volt már ilyen kérés feléjük. Én sem akarok minden eladóval privátban barátkozni, így sokszor én is inkább hagyom a fenébe.
A fenti bicská(ka)t hirdetővel viszont beszéltem már korábban más ügyben, ez a bicska elvileg eredetileg csak neki készült, az ő igényei szerint (bár annak izgalmasabb pengeformája volt), másnak is tetszett, ezért készült még pár, de szerintem egyelőre ez is csak teszt jellegű, ezért nincs nagy dobra verve.
Viszont valóban nulla marketingje van a modern magyar bicskáknak, pedig meglepően sokan készítenek, de csak elvétve látok egyet-egyet, amikor valamelyik vásárló feltölti, és "jé, ilyen is létezik, jó tudni", főleg, hogy a készítőről sem hallottam soha.BloodRay #7616:
Természetesen nem az asszony osztja be a pénzem, főleg, hogy nem is egy háztartásban élünk.Inkább csak egy gesztus részemről, hogy kikérem a véleményét, hogy ezáltal IS éreztessem, hogy fontos nekem, másrészt kértem is, hogy próbáljon lebeszélni arról, ami neki nem tetszik, mert ha sikerül neki lebeszélnie, akkor tudom, hogy azt nem is akarom igazán megvenni, így lecsökkentettem az impulzusvásárlások számát, amik 2-3 hét után úgyis eladásra kerülnének... az eladás egyre inkább macera számomra. De a végső döntés mindig az enyém, tehát amiről nem tud lebeszélni, azt úgyis megveszem, attól függetlenül, hogy neki tetszik-e.
-
Kutyasétáltatás mellékterméke általában "kutyagumi" szokott lenni. Két hete viszont egészen más lett. Kutyaséta közben (vásoson kívül, földút mellett) találtam egy bicskát. Ott lehett már pár hónapja. Megtisztítottam, rendberaktam, hogy legalább e komment erejéig kinézzen valahogy.
Egy békebeli Mikov multitool bicska, elég viharvert állapotban. Egyik ága letörve, a másik oldalon valaki egy alulemezzel megbuherálta. A fűrésze viszont egészen szuper még most is. A korát csak sejteni lehet, de a pengetőbe beleütött "Czecho Slovakia" több évtizedes kort mutat. 1993-ban bomlottak szét Cehországra és Szlovákiára. Ezek szerint 28 évnél idősebb.
Nem fogom megtartani, majd elajándékozom valakinek.... -
petipetya
nagyúr
Szép, benéztem az adott csoportba, de csak a szokásos...:
- alapvető paraméterek nincsenek feltüntetve (pl. penge hossza, anyaga stb.)
- ár nincs feltüntetve, írjunk privátot (nem írok)
- van belőle 10db
hagyjuk
Ez nagyon jól megtestesíti azt, hogy mit utálok a magyar készítők modern bicskáinak nem létező marketingjében - mindent. -
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #7610 üzenetére
Nálam az asszony engedékeny, mivel még nem élünk együtt, na meg őt is meglepem néha, így magamat is meglephetem.
Viszont így muszáj magamnak gátat szabnom; órákból is igyekszem nagyon különbőzőket venni, különben azokkal is tele lenne a ház.
Az én listámon az Appalachian 2 volt még elöl, a rendelt bicska szinte minden paraméterében megegyezik vele, nehéz is volt a döntés, de meglátjuk, mennyire tetszik majd élőben, aztán még lehet, hogy az App. nyer.Addig is itt a legújabb szerzeményem, pár hete már nálam van. Azt hiszem, ez lesz az a magyar kés, amit meghagyok. A Kocsis nehéz nyitását nem tudtam megszokni, bár legalább tuti nem csukódik a kezemre, a Révész pedig könnyen nyílik, cserébe könnyen is csukódik (nyilván nem is használnám olyan dologra, ahol visszacsukódhat). Ez a Belencsák ötvözi az előbbiek előnyeit: könnyen nyílik, és esélytelen, hogy magától visszacsukódjon.
Nagy kár, hogy egy zsebklip belerondítana... -
BloodRay
veterán
Ne legyél már olyan mint az asszony!
Azért mert kék mindkettő, nagyon mások formára. És értsd jól, nagyon szép az a Ti-22 is, de nálam simán megférne egymás mellett a kettő a gyűjteményben.
Egyébként tényleg brutálisan jó a Yaru minősége, lassan talán a frame lock-ját is megszokom, bepuhul kicsit.
Appalachian 2 nekem bejön nagyon, de az első változat mellé már nem venném meg, max ha az nem lenne, de akkor elég valószínű.
Következő nekem egy WE lesz szerintem majd jövőre, de nagyon sok vágyott áll sorban.
Majd azért csak mutasd azt az újat. -
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay #7606 üzenetére
Szép az a Yaru, én is elfogadnám.
Bár nehezen férnének meg az Ti-22-vel, mert távolról eléggé hasonlóak: kék titán markolat, framelock "túlnyomásgátlóval", flipperes nyitáslehetőség... persze, a Yaru valószínűleg 1-2 minőségi lépcsővel feljebb áll.
"Na, mit rendeltél épp?"
A magyar bicskás kitérő után ismét külföldi vizekre eveztem; érdekes, hogy magyar boltból rendeltem, amerikából jön, a gyártó pedig kínai.De az még hetek kérdése, ha egyáltalán megérkezik.
Mit szólsz az Appalachian Drifter II-höz? Megvan benne a zsebklip és az egykezes nyitás, mint az első verzióban (csak flipper helyett front flipper lett), és van benne zár is, ami miatt én a Rustic Gent felé hajlottam (bár ez is változott: back lock helyett liner lock).
-
gyapo11
Topikgazda
válasz
zolikaDB #7603 üzenetére
Ha a Spyderco forma tetszik, akkor a Byrddel azt megkapod, nekem is van egy, éles mint állat, markolatot csak próbával tudod, de bemész egy késes boltba és megmarkolászod. Vagy webshopban veszed és 2 héten belül elállhatsz a vásárlástól. Szerintem egyébként rövid a pengéje enni, csomagbontás, biztonsági öv elvágás fejreállva arra jó. A hosszabb pengéjűek meg egyrészt nem hordáskompatibilisek, másrészt drágábbak is.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Digitalpimp #7602 üzenetére
Ha az olcsó is éles, megbízható, akkor megfelel az is.
Ha drágábban sokkal jobb a minőség (acél, edzés, élkiképzés, nyél), akkor arrafelé. De nem akarok 20-30e Ft-os késvásárlásba belemenni
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest