Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Sage 5?
-
BloodRay
veterán
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Nekem sem kedvenceim, de nem is mondanám sima slipjoint-nak az Appalachian-t.
Amúgy a Benchmade is szép darab, kicsit nekem már taktikaibb jellegű kinézettel. -
Lev Abalkin
tag
-
BloodRay
veterán
válasz
Lev Abalkin
üzenetére
Grat az új vasakhoz!
Ezen az Appachian II-n én is gondolkoztam, de végül úgy döntöttem, hogy pont a zárnélküliség adja a sima Appalachian fun faktorát számomra.
De nagyon szép darab a tiéd is! -
Lev Abalkin
tag
Ajánlom figyelmetekbe: Kansept Hazakura.
Egy ideje már kerestem a nekem tetsző, "japános" formavilágú zsebkést.
Nagyon meggyőző minőség, illetve anyagválasztás (bár az acél "csak" 154CM).
Kerámia csapágyakon nyílik, a front flipperrel kicsit gyakorolni kell, de mindent megér, hogy nem "rondít" bele a markolat vonalvezetésébe.
Mi van még? Titán klipsz, süllyesztett és könnyített linerek. -
dzsi23
addikt
válasz
petipetya
üzenetére
A magyar késekkel együtt a clip point formát is megszerettem (leginkább a fejesgörbe és a maskara miatt), de azért van olyan, ami már nekem sem jön be, ahol már túl hangsúlyos a letörés (pl. Kizer Junges, vagy magyaroknál a cakli, náder, juhász). A back lock és a slip joint amúgy sem lett a kedvencem (bár csak fejesgörbénél volt szerencsém mindkettőhöz).
-
törölt tag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Például a Kizer Vigor ugyanannyi eMagon és Lamnian mint Alin. Miért vásárolna valaki Aliról?
-
törölt tag
A Para 3 egy pénztemető. 15ezer vagy ki tudja mennyi egy clip, huszonzer egy markolat - nem akarok új nadrágot venni - és a kés sem olcsó. Valaki talált hozzá sima, nem fém markolatot lanyard hole nélkül?
-
-
pittlaren
csendes tag
válasz
petipetya
üzenetére
Ezt nem tapasztaltam, vagy legalábbis nem vettem észre, hogy nehezebb lenne. Azt viszont igen, hogy tisztán tartani sokkal macerásabb: ha kicsit is nedves a környezet - esetemben jellemzően enyhén nedves karton - akkor a rostok úgy rátapadnak, hogy elég alapos sikálást igényel, h. ne legyen foltos/szöszös. Emiatt kissé macerás a klasszik EDC használat, szerencsére ott a másik, azzal ez nem ilyen komplikált. Papír, karton vágásra használom, + ezek járulékos dolgai - kötél, pántolószalag - használati értékben _szerintem_ nincs különbség.
Amúgy köszi a tippet, adaptáltam az ötletet a Civivi tok hasznosítás apropóján:
-
petipetya
nagyúr
válasz
pittlaren
üzenetére
Mi a véleményed a DLC vs. satin pengéről az Elementumnál? Para 3-ból volt a kezemben DLC bevonatos is, amelyet nehezebben lehetett áttolni mindenféle anygon, legyen az egy alma vagy karton. Nyilván megvannak a DLC bevonat előnyei, ám nekem fontosabb, hogy jobb legyen a penge behatolási képessége.
-
törölt tag
Az Elementumot meg tudná valaki mutatni Budapesten. Baby Bantert mutatnék cserébe.
-
pittlaren
csendes tag
Hi all!
Mióta megvettem az Elementumot [kétszer, ugye
] megfogadtam, hogy új versenyző csak akkor jöhet, ha megritkítom a hazai állományt. Nos, ez megtörtént, a Victorinox Sentinelt, illetve Skippert skippeltem, túrára maradt a Hunter XT, a Huntsmant lecseréltem egy Hikerre, plusz, még elment némi resztli is, majd így próbáltam gyakorlati szempontok alapján kiválasztani a következő aspiránst. Valójában, ezek a kis Civivi-k olyan pöpec szerkezetek, a késztetés sem igazán volt meg, és persze, árban sem mentem volna ezek fölé. Osztottam-szoroztam, arra jutottam, hogy most valami masszívabb, robusztusabb bicskára van szükségem a finomabb vasak mellé, lehetőleg legál méretben. Így úszott... ugrott be a kosaramba ez a Leviathan: -
törölt tag
válasz
petipetya
üzenetére
Értem. Ennek viszont az a jelentősége, hogy egyáltalán nem látszik ki:
https://youtu.be/XxO4zKOj1Kg?t=717
A jelenetnél a középső clip. -
törölt tag
Ha megkérem az egyik kovács vagy lakatos ismerősömet, hogy készítsen deep carry clipet Para 3-hoz mondjuk rozsdamentes fűrészlapból érdekelne valakit? Ez lenne a minta.
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay
üzenetére
Nekem nagyon tetszik, csak ez van nálam, mióta megvan, és a front flipet is megszoktam már.
Ami nem tetszik, az a tükörpolíros klip, de ez igaz a Ti-22-re is. Bár tök jól áll neki, csak azért nem tetszik, mert túl feltűnően "csillog" zsebre rakva. Lehet csinálok rá egy kis szálhúzást, hogy mattabb legyen.
A másik negatív dolog, amit korábban is említettem, hogy összecsukáskor az ujjam kicsit meg tud akadni a lock oldali burkolatban. Ha egy kicsit lereszelnék ott belőle, tökéletes lenne, csak félek, hogy csúnya lenne az eredmény.Az Elementumnál kiemelkedik a lock (meg az egész liner), így nem okoz ilyen gondot.

Itt viszont teljesen egy síkban vannak.

Illetve még annyi, hogy örülnék, ha pár millivel kisebb lenne; láthatóan és érezhetően is nagyobb, mint a többi külföldi bicskám, de ezt tudtam már vásárlás előtt is.

-
válasz
petipetya
üzenetére
Nekem az elmúlt ~10 évben vett késeim közül egy sem adott okot elégedetlenségre, egy sem volt kevés az én felhasználási szokásaimhoz. Van köztük sandvik, aus-8, cr13mov (ha fejből rosszul írtam majd kijavítotok), de van olyan is aminél a gyártó ennyit tüntetett fel, hogy szénacél (terava). Teljesen rendben van mindegyik, egyik kés sem sérült vagy mutatott rendellenes kopást, életlenedést. Szóval én a magam részéről úgy gondolom, hogy ezeknek a mágikus késacéloknak a kergetése a gyakorlati hasznon túlmutató, inkább érzelmi dolog a legtöbb ember esetében. Speciális esetekben lehet haszna, de az nem az átlagember.
-
dzsi23
addikt
válasz
üzenetére
A toughness szívósságot jelent.
"Toughness, as considered for high hardness knife steels, is the relative resistance of a material to breakage, chipping, or cracking under impact or stress. Toughness may be thought of as the opposite of brittleness. Toughness testing is not as standardized as hardness testing. It may be difficult to correlate the results of different test methods. Common toughness tests include various impact tests and bend fracture tests." - [pdf]
-
törölt tag
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy "toughness"-en mit értenek? Nem vagyok benne biztos, hogy keménységet jelent. Szerintem az összefügg az éltartással de olykor elég nagy különbségeket mutatnak az egytől tízig való pontozásnál. Az éltartás az azt jelenti, hogy mennyire tompul a kés nem? Ez attól függ, hogy mennyire puha/kemény. A keménység egy bizonyos szintig jó lehet mert ha nagyon rideg akkor törik. Lehet, hogy a "toughness" az valami nyíróerőt jelent?
-
BloodRay
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Abból a formavilágból már itt van Vox-éktól a Yaru.
Ezt a Sonoma-t nem is igazán nézegettem mert van elég flipperem, de ezt megláttam és jött a KELLDEAZONNAL-érzés.
Talán jövő héten végre fizethetek érte még egyszer a postán...Maximum1 - > Jó beteg darab, már én is nézegettem párszor.
-
dzsi23
addikt
Fehér G10 markolat vajon hamar elszíneződik?
-
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960
üzenetére
Tapasztalat nékül, a neten olvasottak alapján (például itt) az S30V - S35VN - S45VN között nincsenek egetrengető különbségek, csak szép fokozatos fejlesztések az éltartás és korrózióállóság növelése érdekében. Mindegyik porkohászati acél, melyeket a pengék számára fejlesztettek ki.
Szerintem (és itt hangsúlyozom a szerintemet) a magunkfajta felhasználónál ezek a különbségek nem igazán látszódnak, így jómagam az S30V-vel is abszolút elégedett lennék. Emellett ugyanazon gyártó ugyanazon modelljénél még nehezebb lehet különbséget tenni közöttük, például a Para 2 és Para 3 esetén, ha az egyik S30V, míg a másik S45VN pengével van felszerelve.
-
dzsi23
addikt
válasz
BloodRay
üzenetére
Kíváncsiságból jól megfogdostam a Ratet, és egyébként bizonyos fogásoknál jobban zavar a klip hátul, mint elöl, hirtelen nem is tudtam eldönteni, hogy összességében melyik jobb. Az viszont biztos, hogy az elülső oldalon sem elöl, sem hátul nem jó.

#7841 nrg.960:
De jól néz ki ezeken a napsütéses képeken! Gratula!
Most éppen itt is süt a nap, lőnék én is pár fotót, de bent rohadok az irodában.
#7845 petipetya:
Gratula neked is! Én is szemezek vele, de egyelőre van elég Para3 a topikban.
-
nrg.960
tag
válasz
BloodRay
üzenetére
Ezt én is megfigyeltem, hogy egyiken S30V másikon meg S45VN-t látok, itt mi az eltérés a 2 "anyag" közt? Mondjuk nagy jelentőséget nem tulajdonítottam neki, mert itthonról akartam vásárolni, elég sok a kajli belőle, ezt meg annyira nem vágom és nem akartam rászaladni egy hamisra. Így erre volt lehetőség.
-
BloodRay
veterán
válasz
petipetya
üzenetére
Még azt is odaírják a kis kínaiak, hogy Lynch. Szép.
Amúgy majd írjátok meg, hogy milyenek, mert a Smock maradt, ahhoz nekem is kellene egy új clip.
Szerintem már ahol elfogyott a régi készlet, csak S45VN-es Para 3-ak vannak.
Posta(vagy vámosok) nekem még mindig Pesten hokizik a késem mellett...
-
nrg.960
tag
válasz
BloodRay
üzenetére
Köszi szépen! Igen, azt a klip-et rendeltem amit petipetya belinkelt, és abból is a simát. Késes ismerőssel szerintem fel fogom picit políroztatni, hogy hasonlítson a gyárira, feltéve ha fel lehet.
#7845petipetya
Köszi! Na akkor majd rendelek egy ilyen olajat, aztán szétkapom a kicsi pókot.
Ui.: Fasza az a CasiOak!
Képekkel meg majd jelentkezem, hátha találnék rá egy bordó-digitalcamo markolatot is, na az onnantól teljes szerelem lenne. -
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960
üzenetére
Gratula
Nekem is befutott a Para 3 (ebay), már csak ezt a clipet várom hozzá: ali2. Majd fotózd le légyszi, hogy a deep carry clippel milyen, illetve van-e hotspot a bicska használata közben miatta? Ennél a Para 3-as lengyel ebay eladónál megfigyeltem, hogy először felemeli az árát 63e HUF-ra, majd onnan viszi le 53e HUF-ra - ekkor érdemes megvenni. Emellett a leírásban S30V szerepel, de a pengén S45V van. A barcodespider.com rendben lévőnek mutatja a doboz kódját, illetve a számlán kívül blokkot is kaptam hozzá.Olajozáshoz egy ideje már a Ballistol Univerzális olaj van képben. Ezzel a pengére is szoktam cseppenteni egy leheletnyit, ha meg akarom tisztítani a különféle ragacsoktól (szigszalag stb.). Régebben használtam WD40-et és sima műszerész olajat is. A mechanikához mindegyik jó, viszont a Ballistollal egyrészt lehet utána kájálásra használni a bicskát (nyilván ilyenkor el is mosom utána a pengét), másrészt bőr tárcát is be lehet vele kenni.
-
petipetya
nagyúr
válasz
BloodRay
üzenetére
Ezt a clipet rendelte meg hozzá: aliexpress
-
Immy
őstag
Sziasztok,
https://www.victorinox.com/ch/en/Products/Swiss-Army-Knives/Swiss-Cards/Swiss-Card-Classic/p/0.7122.T2
Elveszett sajnos a kicsi kés ebből. Szerintetek alkatrészként lehet hozzá venni valahonnan? -
nrg.960
tag
Tegnap befutott a Para 3. Aránylag egész gyorsan. Kedd éjjel rendeltem a Bladeshop-tól, valószínűleg az utolsó darabot kaptam, mert levették a weboldalról ezt a sima fekete és a camo markolatos modellt.
Eddig tetszik ez a kis motyó. Majd még jön hozzá a DeepCarry, aztán szerintem rendben is lesz.
Egy olajozás azért szerintem ráfér, hogy szebben nyitódjon. Ki milyen olajat ajánlana hozzá, vagy abban már nincs olyan nagy megfejtés?Ui.: Ha esetleg valaki tudná, hol tudok rendelni emberi áron bordó vagy olyan bordó-camo markolatot hozzá mint az utolsó képen, azért hálás lennék.
-
-
törölt tag
válasz
peestike
üzenetére
Nagyon szép az a Kizer. Én már flippert nem keresek. Felesleges mozdulatnak érzem a nyitást követő fogás váltást, valamint nincs hozzá deep carry clip. Utóbbi nélkül már nem veszek bicskát. A Kwaikent - mint utolsó flippert - még kivárom mert egy öltönyös szetthez tökéletes lesz.
-
peestike
senior tag
-
törölt tag
Megint találtam egy gyöngyszemet.
Videó -
BloodRay
veterán
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Nem, de azt legutóbb se, csak jött a papír, hogy átvehetem a postán. Az utólag fizetendő összeget meg ott mondták.
Nade meglátjuk. Addig is terhelem a nyomkövető oldalt.
-
-
BloodRay
veterán
-
-
dzsi23
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem várnék 5 emberre csak azért, hogy el tudjuk osztani a pk-t, főleg, hogy már csak 4 darab van készleten. Ráadásul a klip is marhára túlárazott, szal ha már lúd...
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Na erre nem is gondoltam.
-
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem is fáj. Ez az egyetlen jó minőségű clip ami teljesen elrejti a kést a zsebben. A 10eFt mégis kicsivel jobban hangzik mint a 15eFt, ha lenne jelentkező.
-
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya
üzenetére
Megérkezett ez a clip a Para 3 LW-hez, de nem nyerte el a tetszésemet. A legalját mozgatva van oldalirányú játéka, ehhez képest a gyári drótclip stabilan ül a helyén. Az ebayes clip két kis kapaszkodója a csavar alatt vékonyabbnak tűnik, mint a gyári drótclip ugyanezen része, így szerintem más Spydercohoz sem jó a gyári csavarral. Talán egy leheletvékony alátét segítene lenyomva tartani, de ilyen kis csavarhoz való nincs kéznél. Kár érte.
-
törölt tag
Van öt olyan fórumtárs akit érdekel ilyen clip Para 3-hoz?
-
BloodRay
veterán
-
nrg.960
tag
Hali. EDC-re Spyderco Para 3 G10 vagy Native 5 G10? Mind a 2 nagyon bejön.
-
End-ru
aktív tag
Sziasztok! Spyderco Centofante bicska clipjéből kihullott egy csavar. Tudnátok segíteni milyet kellene bele rendelnem?
-
törölt tag
Szép a drop point pengével ez a kis titán Mini Begleiter. Videó
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

] megfogadtam, hogy új versenyző csak akkor jöhet, ha megritkítom a hazai állományt. Nos, ez megtörtént, a Victorinox Sentinelt, illetve Skippert skippeltem, túrára maradt a Hunter XT, a Huntsmant lecseréltem egy Hikerre, plusz, még elment némi resztli is, majd így próbáltam gyakorlati szempontok alapján kiválasztani a következő aspiránst. Valójában, ezek a kis Civivi-k olyan pöpec szerkezetek, a késztetés sem igazán volt meg, és persze, árban sem mentem volna ezek fölé. Osztottam-szoroztam, arra jutottam, hogy most valami masszívabb, robusztusabb bicskára van szükségem a finomabb vasak mellé, lehetőleg legál méretben. Így
Úgy látom, más is ugyanezt viseli ma:
gyapo11