- Hóban vigad a ló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sherlock82
senior tag
Pontosan, jól mondod.
Tetszik neki egyèbkènt. :)
Illetve ha màr ott voltam vettem pàr nèmet gyàrtmânyú gillette pengèt is.Meg hàt nàlam is mindig van bicska úgy ahogy mondod.
Soha nem lehet tudni.
Övtàskàban egy svàjci bicska
Meg egy puma bicska ha épp farmer v vàszon nadràgban vagyok.Iphone se 2, Mizuno Wave Rider 25, Garmin Instinct 2
-
veterán
-
gyapo11
Topikgazda
Elég bosszantó, hogy amikor kell valami akkor bedöglik. A fényképezőgépet pótolhatja a telefon, a lámpát is és az órát is. De mi pótolhatja a kést? Egy másik kés.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Fred23
nagyúr
Civivi szerintem nagyon felkapott márka lett, és nem véletlenül. Az elmúlt pár évben bizonyították, hogy jók.
_Harcos: Én az M390/20CV-nél jobban kedvelem a sokkal olcsóbb 14c28n-t. Egyéni preferencia. A Nitro-V viszont bár hasonló acél, egyelőre problémásabb a késkészítők szerint. Gyakran nem tudják hibátlanul elkészíteni az acélt, míg a 14c28n meg kábé mindenkinek sikerül elsőre. Sokkal megbízhatóbban hozza az elvárt szintet.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
32k a webshopban, de onnan azonnal elviszik az elérhető darabokat, én 37k-t adtam érte, ennyit nekem megért, hogy ne kelljen vadászni rá, a Lurdy-ba is sokkal többe került volna eljutnom (ha jól tudom, lesz ott karácsonyi vásár is). Facebook árverésen 40-ért ment el tegnapelőtt egy hasonló (rezes, nem alpakkás).
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Most vagyunk welnessezni Zalakaroson, a legolcsóbb kínai bicska damaszkolt mintájú verzióját használom az étkezéseknél, minden pincér le van nyűgözve a késtől. Szóval nem kell vagyonokat költeni egy használható, de látványos és éles késre, persze ha a tesódat akarod lenyűgözni, akkor zsebbe kell nyúlni rendesen.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
dzsi23
addikt
Szerintem nézd meg a felsorolt mesterek munkáit, és azt válaszd, amelyik a legjobban tetszik, szerintem egyikkel sem lőhetsz nagyon mellé. Esetleg, ha kézbe is tudod venni vásárlás előtt, az még jobb, mert akkor minden szögből láthatod. Pl. Szankovitsék csak személyesen adják el, nem lehet távolról rendelni tőlük (állítólag), de a töbiekét is biztos meg lehet valahol tapogatni.
[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
Én vagy 20 éve nem jártam olyan helyen, ahol nyiszatolni kellett volna a húst. Csirke, sertés általában puhára van sütve/főzve, steakhez meg mindenhol adnak recés kést.
Ettől függetlenül természetesen mindenkinek kell egy elegáns bicska (is). Szalontai, Révész, ha meg a legjobb kell, akkor Kocsis Ferenc -
petipetya
nagyúr
Ha belefér a 6 hét várakozás:
Szalontai bicskák
Nekem a legolcsóbb Fejesgörbe van tőle, kifogástalan minőségben és olyan borotvaélesen érkezett, mint amilyen a Spyderco szokott lenni gyárilag.Ha azonnal kell:
Nagy István bicskák
Ha egy modern slipjoint is belefér a keretbe, akkor:
Manly Wasp[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
dzsi23
addikt
Nálam a fejesgörbe a nyerő, mert az tetszik igazán, de ha csak evésre használod, arra bármelyik megfelelhet, egy kicsi szalonnázó is.
Szerk.: Rozsdamentes acélt javasolnék, nem kell félteni a nedves közegtől, és mivel étteremben általában nem fatányéron eszünk, ígyis-úgyis kopni fog az éle, tehát valami olcsóbb is megteszi szerintem, amit könnyebb élezni.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Nekem is kell a kés.
- A kertben almát, barackot, szilvát felvágni, fügét meghámozni, kötözésnél madzagot elvágni, jól jön a penge, de a fűrész is, mert az elszáradt, megtámadott ágat, azonnal le tudom vágni. A szorítók meghúzásához meg csavarhúzó.
- Ház körül, rokonoknál, ha elromli ez - az, késsel vágom le a vezeték szigetelését, de a csavarokhoz csavarhúzó kell, és a kábelt is inkább a fogóval csípem el. A műanyag vezeték tartót meg fűrésszel metszem. Festékdoboz felnyitására is inkább a csavarhúzó részét használom.
- A körmöm levágására ott az olló, hozzá a reszelővel. Ha piszok megy alá, kés heggyel is tudom takarítani. Kizárólag a magamét és utána a kést is tisztítom.
- Az irodában, a tűzdelt papír szétszedésére is kést használok. A póstai feladó nyomtatványt viszont ollóval vágom ki. A bicskám ollójával.
- Étkezésnél is a bicskáim közül választok. Kenyeret, paprikát, paradicsomot, sonkát szelni elég élesek. De pástétomot kenni is megfelelőek. Étkezés után ha kell, ott a fogpiszkáló mindegyik VIC bicskámban.
- A természet járása közben, sem baj ha a kés pengéje mellett ott lapul a fűrész. Ha otthon maradt a séta pálca, akkor 1 db faág is tud segíteni. Jobb fűrésszel vágni, mint késsel csapkodni. A kést inkább a sonka, szalonna, paprika, paradicsom szeletelésére használom.
- A bicajozásnál használt dolgokat meg inkább fel sem sorolom.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
"sosem lép ki a házból kés nélkül az udvarra se, nála ez a népviselet része"
Én se tudom elképzelni, hogy zsebkés nélkül menjek el itthonról akárhova. Szerintem kb. olyan 10 éves korom óta. Mondjuk nincsenek különleges igényeim, megteszi egy kulcstartóra tehető vagy egy victorinox is, csak zavarna a tudat, ha nem lenne.
-
petipetya
nagyúr
Elegendőnek tartod a Muela Peccary markolatának hosszát? Relatív kis kezem van (hosszú ujjakkal), és a Manly Wasp 10 cm-es markolata nagyon kényelmes ehhez a 7 cm-es pengehosszhoz. Nyilván rámarkolva elegendő lenne a 8.5 cm-es markolat, de ha forgatom és különböző fogásokat alkalmazok, akkor az ujjak már elterpeszkednek a a nyél teljes hosszán. Ebből gondolom, hogy időnként hiányozhat neked plusz 1 cm a markolatnál, de lehet csak megszokás kérdése az egész?
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Lightyear - befektetési app
- One mobilszolgáltatások
- Autós kamerák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ukrajnai háború
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest