Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10632) gyapo11 válasza KD6-3.7 (#10631) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Kicsit azért egyénfüggő is, hogy kinek milyen kés jön be. Pl. nekem a séfkés pengéje ívelt, fölhúzott a hegynél és az él végig szabad, a tövénél sem lehet bumszli. Van akinek a bumszlis kés jön be, és olyan is van, akinek az sem fontos, hogy a deszkára le tudja nyomni az élet úgy, hogy közben az ujjai nem ütköznek a deszkába. Mindegyikkel lehet vágni csak kicsit másképp. És akkor még az acél, a markolat anyaga-formája, a súlya, a súlypontja, a penge vastagsága, szélessége, meg még biztos van egy csomó szempont.
Biztos vissza lehetne keresni, de ahhoz lusta vagyok, leírom mit használok sokat.
20 centis séfkés, 25-30 centis séfkés, előre görbülő pengeformájú hámozókés, kenyérvágó kés hullámos éllel, 15 centis evőkés, tompa hegyű tompa élű kenőkés.
Mi az amire azt gondoltam hogy fogom használni és nem? Nakiri, semmi előnyét nem találtam a séfkéshez képest, bárdok, a könnyebb a kínai-féle használathoz, de arra szerintem születni kell, a nehezebb a durvább csontokhoz de vagy darabolva veszem vagy a boltban földaraboltatom, sashimi hosszú vékony halszeletelő, kerámia. Egyáltalán nincs filézőkésem, nem nagyon eszek halat, a húsokat meg fölszeletelem a séfkéssel, még sose hiányzott, igaz nem is tudom milyen vele dolgozni. Nincs pizzavágó korongos késem, van egy santokum, de a hegye elakad a deszkán a walk on a table vágásnál, nem használom.
Tehát ha nem kenyeret vágok vagy zöldséget hámozok, akkor séfkés. Ezt kell jól kiválasztani, mert sokat lesz kézben. Nekem is vannak olyan séfkéseim, amik kevésbé váltak be, nem is használom őket, ezt a többlet vásárlást nehéz elkerülni, mert a boltban hiába fogdosod körbe az nem elég. Használat közben derül ki mi az ami jó, jól megy a fenése, megfelelő keménységű az anyaga, nem töri a kezedet a markolat, nem csúszós amikor vizes, bármilyen kemény zöldséget vagy gyümölcsöt szét tudsz vele vágni.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.