Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10901) eldoble válasza H-Zol (#10900) üzenetére


eldoble
aktív tag

Komoly? Hogy? Melyik app az?

(#10902) H-Zol válasza eldoble (#10901) üzenetére


H-Zol
senior tag

Nekem ez van fent Smart Protractor 1.5.14
Nemsoká haza érek és le fotózom egy másik telefonnal , nagyon jó , bárhogy tartod le tudod nullazni és akkor onnan mér !!

(#10903) eldoble válasza H-Zol (#10902) üzenetére


eldoble
aktív tag

Ja, szögmérő, na kipróbálom.

(#10904) H-Zol válasza eldoble (#10903) üzenetére


H-Zol
senior tag

Itt egy kép rólla ezzel szépen be tudod állítani a 15 fokos vagy amijen fokban akarod a kést élezni !!

(#10905) eldoble válasza H-Zol (#10904) üzenetére


eldoble
aktív tag

Köszi, igen erre jó (hogy beállítsd az élező szögét), de a kés eredeti élszögét meghatározni nem az igazi.
Lehet azt inkább szemre kell, befogod a kést, majd szemmel nézed, hogy mikor fekszik az élszalagra szépen az élező.

(#10906) H-Zol válasza gyapo11 (#10894) üzenetére


H-Zol
senior tag

Milyen számú csiszoló szallagot használsz , pont most nézegettem Alin , a kínaiak le masolták a WORK SHARP KNIFE & TOOL SHARPENER MK.2 !!

(#10907) Donki Hóte válasza eldoble (#10899) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Konyhakések esetén nemnagyon kell foglalkozni az eredeti élszöggel, a kés alkalmazási formája határozza meg az élszöget.

Finom munkára való kések esetén 12-15 fokos, hús csontozására, nagyobb húsdarabok vágására való kések esetében pedig 15-20 fokos élszöget érdemes beállítani.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#10908) H-Zol


H-Zol
senior tag

Ezen [kép] [kép] [kép] [kép] gondolkodok , az utolsó képen a gép , 4 alap csiszoló szallag és 180-320-600-1000 ezekből tíz tíz szallag 110 $ -ba jönne ki , sok pozitív vissza jelzés , videót is találtam rolla !
Itt ismeri valamelyitek :)

(#10909) gyapo11 válasza eldoble (#10897) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Az él az ami minden vágáskor behatol az anyagba, ezért szerintem az kopik legjobban. Fejlámpával szoktam élezni, és ha ránézek az élre pontosan szemből, ha látok fényvisszaverődést akkor tompa az él, ha éles akkor semmi fényt nem látni, mert nincs ami visszaverje. Csak addig kell fenni, amíg ez a visszavert fény eltűnik, a többi már fölösleges. A kés olyan irányban álljon, hogy megegyezzen a lámpa és az egyik szem vonalával.
Az acélról azt olvastam, hogy a mikro kihajlásokat tereli vissza az él vonalába. Az él elég vékony, és ha nem töredezik ki akkor a masszivabb anyagok vágásakor sérülések érhetik oldalirányú erőhatáskor, egyszerűen kihajlik az él egy kis szakasza, ezeket tereli vissza az acél, vagy letöri, de onnantól az már elég problémás él. Henteseknél látni a gyakori acélhasználatot, beleakadnak a csontokba, másrészt nincs idő munka közben rendesen fenni, és főleg nem naponta 20-szor, ezért meghúzzák, vonalba kerülnek a dolgok, mehet tovább.
Elrontani egy élet bármivel lehet. Ahol nincs az élszög vezetve, ott a kéz rontja el ha nem egyezik a szög a késével. Ahol vezetve van, ott meg az él egyenletessége van veszélyben a kés teljes hosszában, mert ha egy helyen több csiszolást kap, akkor ott lesz egy lépcső. Ez akár a pálcás, akár a gépi csiszolásra is igaz. Ezeknél az élezőknél nem az élszögre kell figyelni, hanem az egyenletes késmozgatásra és nyomóerőre. Ilyen szempontból a fedekövesek vannak előnyben, ott az élszög is viszonylag jól tartható gyakorlat nélkül is mert csak függőlegesen kell tartani és úgy húzni, meg a lépcső belecsiszolása sem lehetséges. Hacsak valaki nem függőlegesen mozgatja a kést és csak egy pontot csiszol az élből.
Az igaz, hogy kézzel nem nagyon lehet pontos élszöget tartani, Azonban vegyük figyelembe, hogy az él mögött mi van az nem számít a vágáskor, ott csak azért van fém mert az élet az tartja. Vagyis kell egy előcsiszolás ami valamilyen élszögű, és egy második finomabb kövön, ami egy kicsivel nagyobb élszögű. Azt meg mindenki érzi, hogy az előbb kicsit laposabb szögben volt a kés a kövön, most meg egy kicsit merdekebben. Tehát nem abszolút szöget kell tartani, hanem relatívat. A nagyobb szögű finomabb csiszolás biztosítja az élet, és kevesebb lesz a munka, mert csak az élszalag él felőli szélét kell finomra fenni, a mögötte levő élszalag felület marad durvább, az úgyse vesz részt a vágásban. Ez tulajdonképpen csak 2-3 húzás oldalanként a finom kövön. De a ferde kerámiakorongos élezővel se sokkal több. Kialakítja a másodlagos élszalagot pillanatok alatt. Aztán mikor már a fenések miatt szélesedik a másodlagos élszalag, és egyre hosszabb idő a fenés, akkor megint kell a kisebb szögű élszalagot a durvább kővel kialakítani, és megint a finommal a másodlagost.

[ Szerkesztve ]

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10910) lugosi válasza Donki Hóte (#10898) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Valószínű nagyon jók ezek a típusú élezők, de én személy szerint nem látom magam, amikor egy ilyennel nekiállnék szüttyögni. A véleményem erről a típusú élezőről az, hogy ez azoknak készül, akik szeretik egy kicsit misztifikálni az élezést. :)

(#10911) gyapo11 válasza eldoble (#10905) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Be kell filcezni az élszalagot, és könnyed mozdulatokkal párat húzni a kövön, rögtön látszik hogy sok vagy kevés vagy pont jó a szög.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10912) gyapo11 válasza H-Zol (#10906) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

1000-est, ez a legfinomabb a 10 szalag közül amit kaptam hozzá. De ez is úgy harap, hogy csak lehelet finoman kell hozzáérinteni a kést.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10913) gyapo11 válasza H-Zol (#10908) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Valaki már írt ilyen élezőről és dicsérte.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10914) xcvbxcvb válasza H-Zol (#10908) üzenetére


xcvbxcvb
aktív tag

Nekem eredeti Ken Onionos van,
de még nem találtam hozzá megfelelő utángyártott csiszoló szalagot.

ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html

(#10915) eldoble válasza gyapo11 (#10911) üzenetére


eldoble
aktív tag

Ja, ez jó ötlet, igaz.

(#10916) eldoble válasza lugosi (#10910) üzenetére


eldoble
aktív tag

Nekem sincs ilyen élezőm, de van pár késem aminek 60HRC fölötti pengéje van, ha ezek egy kicsit tompulnak, akkor jó lehet egy ilyen élező, hogy csak finoman, az eredeti élszöget tartva, kicsit átcsiszolva újra penge éles legyen.

(#10917) H-Zol válasza gyapo11 (#10912) üzenetére


H-Zol
senior tag

Bocsánat itt vagyok csak el vetettük a búzát !
Akkor alapból meg venném az elemző gépet adnak hozzá 4 szalagot és külön lehet hozzá venni 1000 szalagot sőt 2600 és 5000 is !
Egy kérdés minden szalag így van össze ragasztva a 600-ason látszik , amikor szembe megy a késsel a ragasztott része , nem akad bele a kés élébe :U

(#10918) H-Zol válasza gyapo11 (#10913) üzenetére


H-Zol
senior tag

Találtam rolla egy rövid egyszerű videót [link] vannak rolla hosszabb videók is de ez olyan egyszerű !!

(#10919) gyapo11 válasza H-Zol (#10918) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

Látszik milyen könnyedén tartja a kést, éppen csak simogatja a szalag.

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10920) milan26


milan26
senior tag

Ez nem élezés, ez csak fenés. Ez egy élszalag karbantartására való eszköz, még akkor is, ha neve élezőnek van fordítva. Élezni csak mozgó, nagy kövön lehet (köszörű). Szerintem ennek a motoros fenőnek akkor van értelme, ha nagyüzemben történik a fenés, pl egy húsipari helyen. Otthonra én azt gondolom elég egy sima kézi gyémántos fenő élszögvezetővel, ügyesebbeknek/gyakorlottabbaknak egy kő. Nagy ritkán, amikor már túl vastag az anyag az élszalag mögött, akkor el kell vinni éleztetni szakemberhez. (Nem Mister Minit és társaihoz)

(#10921) FBLLMAG


FBLLMAG
senior tag

Mivel a fenésről van szó, rászántam magam a WORK SHARP Guided Sharpening System és az Upgrade kit kiegészítő csomag mellett. Gyémánt, kerámia, bőr, minden van itt. Ezt szárazon is tudom használni. :D

(#10922) LamaCube válasza milan26 (#10920) üzenetére


LamaCube
addikt

Nem értek egyet, hogy csak köszörűn nagy kövön lehetne élezni, persze ez az én véleményem :)

HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...

(#10923) tannoyfan


tannoyfan
tag

Szép napot,
nálam hirtelen felindulásból felmerült a 2014-ben vásárolt Ruixin Pro nem túl acélos kínai rendszer Haidu HCZ kövekkel való pimpelése, nos úgy tűnik, bevált. Természetesen már minden egyéb fejlesztés megtörtént a kínai technikával korábban, mert sajnos nem éppen a fajtája dicsősége. Végeredmény tekintetében határozottan jónak tűnik, a szabadkezes wetstone megoldáshoz képest mindenképp. Ez még az a verzió, ahol a penge megfordítása percekig tartó szereléssel jár, nagyjából evolúciós zsákutca.

(#10924) eldoble válasza LamaCube (#10922) üzenetére


eldoble
aktív tag

Hát, ha mondjuk szigorúan megkülönböztetjük az élezést és a fenést, akkor igaz lehet persze a köszörű, de én is használom az élezés szót is sima fenésre (kerámiarúd és acélrúd használatra).

(#10925) H-Zol válasza milan26 (#10920) üzenetére


H-Zol
senior tag

Szerintem , ha erről a szallagos elezőröl beszélsz , igaz még csak most készülök egyet be szerezni de ez ki védi a köszörűt , ezt úgy írom , hogy sarok csiszolón sok ilyen korongot el koptattam így tudom , hogy mit bírnak , de van itt akinek már van ők többet tudnak rolla mondani !
Utóirat, ezen is tudsz oldalról kézből dolgozni pont úgy mint egy köszörűn !!

[ Szerkesztve ]

(#10926) lugosi válasza LamaCube (#10922) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezt én sem értem, hogy miért élezés ha a kő mozog (forog) és nem élezés ha a kő áll és a kés mozog rajta.

(#10927) st6969


st6969
őstag

Sziasztok,
ehhez hasonló konyhai séf kést keresek, a keretem sem több 50$-nál. Nem tudom, hogy mennyire reálisak az adatlapon megadott adatok (67 réteg, 62 HRC...) ekkora összegért...Én bármit elhiszek, mivel nem értek hozzá, de szeretnék egy igazán jó konyhai kést (amit nem kell szinte naponta élezni, mint a Fiskars functional form késemet :( ).
Van esetleg javasolt eladó Alin (és javasolt modell), vagy akár itthon (de gondolom itthon jóval drágább)?
Ha azt mondjátok, hogy szorozzam be 10-zel a keretet, én azt is elfogadom, de akkor marad a functional form :))
De azért a fent megjelölt keretért szeretném tudni, hogy mit érdemes beszerezni.
Előre is köszi :R

(#10928) milan26 válasza lugosi (#10926) üzenetére


milan26
senior tag

Nem attól lesz élezés hogy mozog a kő, hanem attól hogy nem csak az élszalagot tartod karban, hanem a mögötte levő részt is újra leprofilozod. Ezt egy sima kicsi kövön szerintem csak irgalmatlan nehezen, nagy rutinnal és aránytalanul sok idő alatt lehet megcsinálni, és ritkán lesz szép. Vannak, akik a szamurájkardot a mai napig így készítik.

(#10929) FBLLMAG válasza milan26 (#10920) üzenetére


FBLLMAG
senior tag

"A fenés és az élezés hasonló fogalom, mégsem azonosak. Élezni ritkábban szükséges, mint fenni, hiszen az élezéssel újra be lehet állítani az élszöget, a fenés alatt viszont erre nincs lehetőség. Az élszög beállításával kiküszöbölhetjük a késen lévő csorbulásokat és kipattanásokat, valamint egy erősebb, strapabíróbb élt is létrehozhatunk, legalábbis egy minőségi késélezővel. A fenés szinten tartja az élt, és kiegyenesíti a rajta található apróbb torzulásokat. Ezért többször kell fenni, de amikor úgy érezzük, hogy az már nem segít, érdemes teljesen megélezni a kést."

Ezek szerint nem csak nagy kövön lehet élezni. :U :F

Én (200), 300, 600, 800 gyémánt bevonatú lapokkal élezem (fenem) a kést, bicskát, majd átmegyek (600), (800), 1000, 2000 -es kerámiával rajtuk. Esetleg a végén bőrrel. De ezt már nem minden késen használom. A szőrszál normálisan elpattan az él hozzáérésétől. A papírlapról tized mm -es csíkot tudok vágni. A paradicsom, hagyma nem fut el, elég kicsit rányomni a pengét, nem kell huzogatni (ha nem így vág, már életlen, anyu szerint). :DDD Akkor most fentem vagy éleztem? :U :F

Van vizes Arkansas kövem is 400/800, 1000/6000 is. De ezeket a konyhakésekre használom. :D

(#10930) milan26 válasza FBLLMAG (#10929) üzenetére


milan26
senior tag

Amit leírtál az szerintem fenés, hisz csak az élszalag karbantartását végzed el. Nagyon sok fenés után már annyira vékony lesz az élszalag, hogy a mögötte levő bevezető rész már túl vastag hozzá képest, ezért azon is köszörülni kell, gyakorlatilag végig az egész pengét. Ez már élezés.

Nem szó szerint értendő, hogy nem lehet élezni csak köszörűn, hanem gyakorlatilag. Aki egy sima kis kövön végigprofiloz egy pengét, és ilyen szép lesz mint a csatolt képemen, az előtt le a kalappal.

Arról nem is beszélve, hogy egy holkert vagy egy konvexet mégis hogyan lehetne megcsinálni egy kövön, ami tök egyenes és nem mozog. Sehogy...

[ Szerkesztve ]

(#10931) eldoble válasza FBLLMAG (#10929) üzenetére


eldoble
aktív tag

Amit idéztél én ezt gondolom pontosnak, de a élszalagot újra beállítani, új élszalagot csinálni csak köszörűvel lehet.
Vagyis elméletileg élezőkövön is lehet, de kíváncsi lennék a gyakorlatban csinált-e már valaki új élszalagot és az hogy nézett ki ... (persze biztos volt már a világban akinek sikerült ...).

[ Szerkesztve ]

(#10932) milan26 válasza eldoble (#10931) üzenetére


milan26
senior tag

Nem véletlen készül olyan sokáig egy hagyományos, eredeti szamurájkard, és nem véletlen olyan nagy a respektje. :)

(#10933) eldoble válasza milan26 (#10932) üzenetére


eldoble
aktív tag

Persze, de mondjuk egy Cold Steel vagy Benchmade minőségi vadászkés élszalagja nem lehet olyan mint egy kézzel készített japán szamurájkard .

(#10934) lugosi válasza milan26 (#10930) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezért nem értem, mert én a skandináv késemből vizes kövön kivettem a mikroélszalagot. Szerintem az új élprofilt meg lehet csinálni kövön is. Nem zsebélezőről beszélek persze.
Holkeres élt valóban nem nagyon fogunk csinálni (kialakítani) lapos kövön, de annak a gyakorlati szüksége talán nem is olyan nagy. Holkeres élben nekem a borotvakésem van, most nem akarok hülyeséget mondani hogy hány éve van meg mert elég régi, élezni mindig csak lapos kövön éleztem illetve szíjon fentem. Szóval új holkeres élt nem fogunk csinálni egy fémdarabból egy lapos kövön, de megélezni meg lehet rajta, sőt ha az élszalagjának az élszöge nem szimpatikus akkor azt is meg lehet csinálni lapos kövön (talán egy hónapja csináltam egy újonnan vett borotvakésen).

(#10935) milan26 válasza lugosi (#10934) üzenetére


milan26
senior tag

Kicsit játszunk a szavakkal, hogy mi számít élezésnek és mi fenésnek. Nagyon sokáig elég a fenés, évek kellenek ahhoz hogy köszörülni kelljen. Pláne ha valaki "ésszel" fen, nem esik neki egyből egy durva kővel. Sokszor elég lenne a fenőacél is. Szerintem hasonlóan a fogászathoz itt is az kell(ene) legyen a cél, hogy először minél kevesebb anyag eltávolításával hozzuk helyre a dolgokat. Én pl kerámián szoktam megfenni a skandijaimat, Work Sharp Guided Field Sharpener kerámia részén még az élszög is pont jó hozzá (25fok). A gyémánt része 20fokos, az meg pont jó az egyenes leélezésű késekhez. Fenni a finomabbal szoktam, a durva gyémánt részét csak akkor használom, ha kipattan egy darab az élszalagból, Nagyon kicsi hibákat még helyre lehet hozni vele. (Egy darabig.)

fenés=pici élszalag karbantartása
élezés=újraprofilozás

[ Szerkesztve ]

(#10936) milan26 válasza eldoble (#10933) üzenetére


milan26
senior tag

:K

(#10937) H-Zol válasza milan26 (#10935) üzenetére


H-Zol
senior tag

Kicsit játszunk a szavakkal, hogy mi számít élezésnek és mi fenésnek.
A kaszánál egyszerűbb de , mégse :D
Egy ideig fenjük a kaszát de viszont azzal élesebb lesz , tehát megelőzzük :K de egy idő után nem megy már jól és akkor jön a kalapálás kis ütéssekkel zsilet vékonyra el nyújtjuk az élet de csak egy pár millimétert és a végeredmény megkent éles lessz a kasza és ezzel az eljárással is megéleztük :D
Én még meg tudom kalapalni a kaszát anélkül , hogy hullámos legyen , annak egy titka van , nem szabad vele sietni , szépen lassan kis ütésekkel kell csinálni !!
Régi mondás verd meg a kaszát mert másképp ő ver meg téged :DDD

[ Szerkesztve ]

(#10938) eldoble válasza H-Zol (#10937) üzenetére


eldoble
aktív tag

Én még kaszálni, fenni tudok, de kalapálni már nem, de azt már nekem nem tanították, nem csináltam soha.
Amikor már nem volt aki megkalapálja, és már fenéssel csak pár percig volt éles a kasza, akkor fogtam a flexet és azzal megéleztem, majd megfentem.

[ Szerkesztve ]

(#10939) H-Zol válasza eldoble (#10938) üzenetére


H-Zol
senior tag

Én még anno a TSz-ben nagyapámmal részbe ( vagyis negyed rész a miénk , háromnegyed a TSZ-é volt ) le nyomtuk a hektár lucernát évi 2-3 alkalommal :D
Itt [link] egy új kasza beüzemelő videó !!

(#10940) peestike válasza st6969 (#10927) üzenetére


peestike
senior tag

nincs baj ezekkel a késekkel, nem kell majd naponta fenni. :)
árakat nem néztem, hogy 50-be belefér e hasonló, de ezekkel a boltokkal nem volt gond:
qing
xituo
xinzuo
sunnecko
itthon van több méret, én szeretem.

42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.

(#10941) st6969 válasza peestike (#10940) üzenetére


st6969
őstag

Nagyon köszönöm :R , ezekből simán tudok választani :)

(#10942) eldoble válasza H-Zol (#10939) üzenetére


eldoble
aktív tag

Herét nem volt rossz kaszálni, a füvet nem szerettem, azt nehezebb volt szépen kaszálni.
A videót azért majd megnézem, de már van benzines fűkaszám ...

(#10943) gyapo11 válasza eldoble (#10942) üzenetére


gyapo11
Topikgazda

A kínai szalagos csiszolón ha kicsit rányomom, akkor pár perc alatt mm-eket tudnék leszedni a pengéből, tehát ezzel akár a levezető élet is meg lehet szüntetni és fölcsiszolni a pengehátig. Ezt én élezésnek nevezném, pedig kő nincs sehol, csak szalag. A vezető görgőkön elég domború a szalag, ott valami vezetéssel eléggé homorú élszalagot is tudnék csinálni, de borotvakésen kívül ennek nem látom értelmét.
Ennek ellenére a nagy vizes kő nem rossz, láttam méter ármérőjűt videón, csorgott rá a víz, nem tudom hogy egyáltalán kő volt-e vagy pl. fakorong ráragasztott szalaggal. Ha nem csorog rá víz, akkor akár be is merülhetne egy csiszolópor-víz kevekéket tartalmazó kádba, az optikai lencséket is hasonlóan csiszolják sima vas fejjel, amit ezzel a csiszolóporos lötyivel kennek/locsolnak. És ami az üveget viszi az az acélt is.
Fenni bármivel lehet, kistányér alján is a máz nélküli kerámiával, fenyődeszkára kent polírpasztával és még hosszan sorolhatnám. Egy a lényeg, valami olyan anyag súrlódjon a pengén ami képes koptatni. Az élezés alatt gondolom mindenki egy kicsit komolyabb alakítást ért, amihez egy kicsit komolyabb eszköz kell, lehet ez egy durvább kő, egy géppel mozgatott szalag

menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

(#10944) kriminális


kriminális
csendes tag

Üdv.
Kérem, ha tud valaki címet, vagy bármilyen elérhetőséget
olyan személyhez , céghez, ahol vállalnák kétélű tőröm
élezését , írja meg. Előre is köszönöm!

(#10945) milan26 válasza kriminális (#10944) üzenetére


milan26
senior tag

[link]

Sokat kell rá várni, de megéri.

(#10946) petipetya válasza kriminális (#10944) üzenetére


petipetya
nagyúr

link

"nincs rá lezsóidő"

(#10947) H-Zol válasza petipetya (#10946) üzenetére


H-Zol
senior tag

Érdekes az oldalon a videó " milan26 " felhasználónak is ajánlom , hogy nem csak nagy köszörű kövön lehet a kész megélezni , újra profilálni !!

(#10948) petipetya válasza H-Zol (#10947) üzenetére


petipetya
nagyúr

Ha elvállalják egy kés rendbehozatalát, akkor azt rendben elvégzik. Egyszer voltam náluk egy kisfixet venni, láttam, hogy emberileg és szakmailag is ott vannak a szeren.

"nincs rá lezsóidő"

(#10949) H-Zol válasza petipetya (#10948) üzenetére


H-Zol
senior tag

A videó után szerintem is jó fejek , csak ezért írtam , mert minap volt vita a fenés , élezés , él szalag karbantartás között , hogy mit mivel lehet csinálni , és ezen a videón ki derül , hogy nem csak nagy köszörűn, hanem szallagon is jól meg lehet csinálni :K !

(#10950) kriminális válasza milan26 (#10945) üzenetére


kriminális
csendes tag

Köszönöm,megnézem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.