Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• totron

addikt

válasz Essejó #23511 üzenetére

Hát ezt iróniásan írtam, az a nagy igazság. Azt írta ez neki szinten aluli! Úgyhogy nem is tárgyal róla. De lehet, hogy csak az én interpretálásomban nem tetszettek a tények.

Szimpatikus nagyon a passzív okosság. Valamiért az emberek nem látják, hogy nem jó a jelen irány. A bevált ötleteket meg felváltották a rovidlátó érdekek.

A választott és tanult szakmád izgalmas szerintem. Hogyan veszi ki magát ebben a mai korban?

Ha már így megidézted, akkor a lehalás előtti utolsótól folytatatjuk, a klímáról mindenképpen eszembe jut. A szigetelésről írtál valószínűleg, mert én is.
    "Essejó: Lehet, de értelmes konstrukció esetén fel sem merül, maximum egy kis szar-szalma kiegészítés vagy 1-2 sor plusz vályogtégla. Le kell választani az egyéb logikákat és rá nem illő szokásokat a vályogról. A nád inkább vakolatmegtartó szereppel bír, de igen, léteznek kompatibilis megoldások. Kompromisszumokat azért ne kötögessünk ebben. A pára zárása vagy diffúziós készség anyagtulajdonságon áll vagy bukik. Hogy érted a felrögzítést?

#23483Z_A_P, szar hát. Egyet mondj meg: miért látsz mindenhol klímát? Vályogházakon pedig miért elenyésző mértékben? Az eleve vastagság dolga meg érintődött már jópárszor. Mikor hőségriadó van kint, a maga 37 fokával, abból itt bent nem sokmindent veszek észre (túlzás nélkül). Az említett benti értékek csukott mindennel értendőek. Nyitva ezt-azt nyilván alakítható. Nincs lemenetel 15-ig, nincs ekkora ingás egyszerűen - egy fűtetlen telet kivéve értelemszerűen, egész évet nézve. Ha éjjelre vagy napközbenre nyitva marad az ajtó, az intervallum is tágul. De a légcseréhez szükségeseken túl nincs túlzásba víve ez, megvéd zajtól, széltől, hőtől a konstrukció, ez a dolga egy háznak. Bele lehet feledkezni a benti stabilitásba. Másoktól meg tömegesen hallani a népdivattá lett, szüntelen jajveszékelést a meleg miatt. Nem tűnik túl nagy dealnek. Elintézik egy "ez van, nincs más"-sal, meg "el kell viselni"-vel. Hát hm. Eszetlen nergiafelhasználás, egymás fülébe klímázás, mind-mind előremutatók."

soldi3rnek volt egy táblázat linkje,
    "A táblázat meg jó dolog, de többváltozós a ház témája is, mint tulajdonképpen minden más is az életben. Még egy kiemelt tulajdonság sem indokolja az egyváltozóra leredukált (nem)gondolkodást. A légréses téglák javarészt légréseikkel érik el a jó eredményeket, így sokkal kisebb hőtehetetlenséggel is bírnak, tömörség nincs, ami ugye ilyen szempontból nem jó, hamar és nagyon fel tud melegedni. Vagyis egy fa többszörösen indokolt elé-köré, mint egy vályognál. Végeredményben több fűtés, több klímajáratás és panaszkodás esik a modern téglák között, bárhogy tekergetjük."

Hihetetlen, hogy már az összeomlás előtt is milyen okos voltam.

Új hozzászólás Aktív témák