- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
its_grandpa
tag
válasz
Flowtation #17480 üzenetére
>> Pár éves csodasövényem van még csak ..
Embertelen meló karban tartani ha igazán beindul, évi 4-5 vágás.
Én megszabadultam tőle, volt > 20 méter. Hullik a magja idősebb korában és mindenhol lesz, nem csak nálad, a környéken is.
Lecserélném a helyedben - télizöld fagyal,babérmeggy, kecskerágó,korallberkenye - amikből lassabban lesz ugyan sövény de szebbek és kezelhetőbbek.Gépet ajánlani nehéz mert -
1 - nem írtál méreteket.
2 - ami X éve jó volt , az már lehet mára átesett a "silányítás" üzleti folyamatán.Veszel 15-ért egy 50 centis, 600 W-ost aminek jó értékelései vannak, használod 2 évig és azt mondod magadnak, havi ~ 800-at megért (18 hónappal számoltam) [link]
-
ncc1701
veterán
válasz
Flowtation #17483 üzenetére
Nem vagyok benne, van erre topik. Nekem már volt 2db ~20ezres bosch gépem, ráadásul ami anno 20e volt, az már 40e, de nem bírták soká. Most már a legalja a makita, amit megveszek, de sajna már ott is meg kell nézni, h ne túlárazott tucat gagyi legyen.
-
ncc1701
veterán
válasz
Flowtation #17480 üzenetére
"Vastagabb" ágaktól kikopik hamar, és mehet a kukába. Tényleg csak a max 2-3mm-es gallyakat viszik.
Őszinte véleményem: nettó környezetszennyezés az egész kategória. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
Flowtation #12611 üzenetére
Amikor falun laktam akkor én is ilyesmit tapasztaltam:
1. régebben rendes fű volt az udvaromon, majd
2. új fajta vásárolt-füvet vetett a szomszédom, ez átterjedt az udvaromra is
3. aztán vagy 10 év múlva egy 3. vad ismeretlen alacsony növésű invazív fűfajta véget vettet a bulimnak .Mivel utána költöztem el onnan, ezért már nem foglalkoztatott, hogy hogyan szabaduljak meg e 3. fűtől .
-
ncc1701
veterán
válasz
Flowtation #12611 üzenetére
Teljesen jó ez, ahogy elnézem.
Ha nagyok a fűcsomók, akkor az szerintem a fű fajtája miatt van. Ezt apránként felülvetéssel is tudod befolyásolni.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Flowtation #12144 üzenetére
A vízmű szokta is időnként füstöléssel tesztelni a csatornáknál, hogy ki kötötte rá az ereszt a szennyvízhálózatra. Felénk pont pár hónapja volt ilyen: [link]
Mi az összes esővizet szikkasztóba vezetjük. Jó, ha helyben marad. Nagyjából 250 m2 teljes felületről van szó. -
bringasisti
őstag
válasz
Flowtation #11402 üzenetére
Föld fölött közvetlenül el kell vágni, és felülről és oldalról szitává kell fúrni. Néhány lapát föld és tavasszal már ott sincsen
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Flowtation #11408 üzenetére
Ha körbe van ásva és el vannak vágva a gyökerek, akkor gondot nem okozhat.
Lefelé vastagodik a fenyő gyökérzete úgy látom: [link] Oldalirányba csak a felületen mennek vastagabbak.
15m? Az döfi!
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Flowtation #11408 üzenetére
... és ha a láncolt markoló ferdén húzná, egyébként akkor videót is csinálj róla, majd linkeld be de !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
... no igen, igen ! Markolóval szedjétek ki, de ne úgy, hogy a földet markolod vele, hanem úgy hogy a markoló kanáljára láncot tesztek és e láncal ... ♥
-
6030D
őstag
válasz
Szalonnasütő? Akkor miért nem gyújtod meg?
Olyan, mint egy épített kiskonyha. Begyújtod, süttök, lelocsolod. Begyújtod, süttök, lelocsolod.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Flowtation #11383 üzenetére
Tuskómarás vagy minikotró körbe ássa aztán egy kopott lánc+vezetővel rendelkező láncfűrésszel elvágni a maradékot. Hasonló méretűt egy napig ásikáltam. Másikat minikotrós kiszedte egy óra alatt, 12 ezer frocsi. A már említett égetés sem rossz, nyárfával csináltam olyat. Nem értem át a törzsét a kezemmel olyan vastag volt. Pár szalonnasütést kiadott. Viszont a fenyő nem buli a gyanta miatt.
-
shteer
titán
válasz
Biztosan ki akarod venni? Ha nem kell a helye 20cm-nél mélyebben, tuskómarást javasolnék inkább ahogy Dorian
gyokerek.hu
Balázs elintézi gyorsan, tisztán, korrekten
nálunk is eltüntetett pár tuskót a kerítés telepítése előtt
meg anno a diófákon gyakorolt a szolgáltatás indításakor
-
User_2
tag
válasz
ha tudod még kerülgetni pár évig, készíthetsz belőle hügelkultur dombot.
pl a föld felszínén a csonkot levágod, hogy kertészkedés közben ne akadj bele, betemeted földdel kb 20-30 cm vastagságban, lesz egy kb 1 méter átmérőjű dombod, amit a körbevevő területnél kevésbé kell öntöznöd, vagy ugyanazt másképp fogalmazva: vízigényesebb virágok is könnyebben túlélnek rajta.
a levágott csonkot felhasználod bármi másra vagy felaprítod és bedolgozod a dombba. -
6030D
őstag
válasz
Tuskómarásra keress rá. Tapasztalatom nincs vele, de az első találat ~200 Ft x cm árat ír, az nem vészes (+kiszállás, gondolom). Szomszéd lépcsőháznál tűntettek így el egy 80 cm átmérőjűt egy óra alatt. Még mulcsod is lesz
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Nálunk is így volt, hogy idővel kirothad, de láttam már, hogy a temetőben a fákat daru helyet bágerra kötött lánccal huzigálták ki a talajból .
Ha van valami traktorod, avval is kiráncigálhatod, de rendes gépi emelővel is neki eshetsz, mindenesetre az eredményt írd meg ide ♥
Én személyesen a fogjuk meg és húzzátok ki módszert kedvelem, aztán vacsizunk együtt !
-
ncc1701
veterán
válasz
Flowtation #11385 üzenetére
Nagyon lassú folyamat, én egyszer csináltam. De az tuti, h nem kell szopnod az ásással, kisbaltával, meg kiskanállal, csákánnyal.
-
ncc1701
veterán
válasz
Mennyire sietsz vele? Mert ez retúrjegy a szopórolleren. Ha sok időd van (ráér a dolog), akkor körbeásnám mondjuk 30cm mélyen, és elkezdenék körbe tüzet rakni.
-
Panthera
őstag
válasz
Flowtation #7584 üzenetére
Pár éve a kertben mindenfelé üveget ástam le (utána gyorsan eltűntek egész évre, amit ennek tudtam be). Nem ferdén, hanem egyenesen tettem le őket. Az elásásnál szerintem fontos, hogy az üveg helyéről ki kell emelni a földet egy virághagyma ültetővel. A járatok ne omoljanak be, hogy jobban terjedjen a szél hangja, magyarán tudjon koppanni a vakond az üvegen, ha nekimegy.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Flowtation #7489 üzenetére
Nekem a régi szovjet kézi hajtós fajta van narancssárga műanyaggal, nem volt még ilyen gondom vele.
-
huan
őstag
válasz
Flowtation #7424 üzenetére
Nagy méretű mező, az illetékes hivatal is tudja, hogy a tábla nem akadályoztat meg senki ebben, de ekkor
legalább "megtettük amit meglehetett"... -
ncc1701
veterán
válasz
Flowtation #7403 üzenetére
Nálunk is ilyen a kertben. Egy időben már irtottuk, annyira elszaporodott a bokor.
-
csemege86
tag
válasz
Flowtation #7273 üzenetére
Tudnátok javasolni pontos tömlőket meg az említett lábszelepet mindkét csatlakozáshoz?
Valamint ha jól értem a válaszokból, ezzel akkor direktben nem is tudnék locsolni, csak kigyűjteni a vizet pl. egy hordóba? Mert nekem csak olyan szivattyú jó, amelyikkel egyből locsolni is tudok. Ha ez ilyenre nem képes, inkább nem bajlódok vele.Ugyanitt másik kérdésem, hogy 6 fiatal leylandi ciprus miatt kéne most nagyon a víz. Csak nemrég vettem észre, hogy nagyon megviselte őket ez a nyár. Lassú, folyamatos, gyenge vízsugárra gondoltam a kútból, amivel esetleg még megmenthetném őket. Lehet, hogy már késő? Nagyon nagyon sajnálnám, de ha igen, akkor duplán nem bajlódok az egésszel.
-
csemege86
tag
válasz
Flowtation #7271 üzenetére
Köszönöm! Akkor a nagyobb átmérőjű műanyag lesz a beszívó rész, gondolom, azt hagyom akkor szabadon a vízben. Még annyit kérdeznék, hogy minden alkalom után ki kell venni a vízből? Az előző szivattyút egész nyáron víz alatt hagytam és évekig működött. De lehet, hogy pont ezért romlott el mostanra...
-
kicsi kecske
tag
válasz
Flowtation #7210 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=uPvMI6XMTyA
Ez az a gép ami elvileg a követ alulra ássa, ilyet szeretnék bérelni vagy megbízni valaki akinek van, hogy csinálja meg -
inf3rno
nagyúr
válasz
Flowtation #6683 üzenetére
Tuti ez megy nálatok is: [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Flowtation #6665 üzenetére
Lyuk méret függő, ha nagy a lyuk, akkor patkány is lehet, ha kicsi, akkor pocok talán. A vakond vakondtúrást csinál, nem szimpla lyukat. Ő bentről ás kifelé és a talajban él, a lyuk csinálók meg kint élnek, és kintről ásnak befelé, nekik csak alvóhely, fészek, menedék a lyuk, de általában rágcsálók és kintről szerzik a táplálékot.
A vakond védett állat, ha lehet ne reklámozd az irtását.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Flowtation #6662 üzenetére
Nekem szomszéd megcsinálta a sajátját, de fogalmam sincs, hogy hogyan. Géppel csináltatta, gondolom rotálás, ilyesmi volt, utána meg kisgéppel még széttúrta, amíg egyenes nem lett. Nálam gyakorlatilag szántás volt jó mély barázdákkal. Olyan 5 év alatt most már valamennyire kiegyenesedett magától is.
-
vendingo
veterán
válasz
Flowtation #6662 üzenetére
A leghatásosabb: gyomirtás, szántás, rotálás, fűmag.
Én is ezzel a problémával küzdök, de beletörődtem. A nagyon rossz részeket ásóval megoldom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Raspberry Pi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Kugoo Kirin G1
- Edge Ryde Seven 26" első-hátsó kerékszett Shimano SLX agy
- Prologo Nagó Evo Tri 40 kerékpár nyereg
- 3+2+1-es ágyazható ülőgarnitúra eladó bordó színben.
- Alig használt Philips darálós, tejhabosítós kávéfőző
- Philips LatteGo 5400 Automata Kávégép I Új Tejtartály I Frissen Tisztítva I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest