Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Én a legfeljebb nyáron is max 35 percet csepegtetek.
Fűnyesedékkel fedem a földet. -
ncc1701
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Most vettem mechanikus időzítőt, tavaly állandóan úgy felejtettük.
Amúgy kivágod egy darabon, és megnézed. Ennél jobb tipped nem lesz. -
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Aprómulcsot használj, azt nem fújja el.
-
-igu-
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
-
ncc1701
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
A mulcs alól eleve nem jön ki a gaz.
A klasszik csepegtető szalagot én fel szoktam szedni télre, csak a csövek maradnak lent. -
ncc1701
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Én alá tenném. De ha mulcs is lesz, akkor minek a geotextília?
-
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
OK, búvár az más. De ahhoz viszont a kisebb szobányi szivattyúház erős túlzásnak érződik...
Búvárral majd arra vigyázz, hogy időnként meg kell mérni, mennyire iszapolódott fel alatta a kút.
-
shteer
titán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Én is ilyesmi méretű aknát fogok építeni ha fúratok kutat. Férj el benne a gépészet mellett az a a lényeg
Bármit is kell benne csinálni -
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
30mrol szív a szivattyú ezért lényegtelen hogy 1mel feljebb vagy lejjebb lesz a teteje
Felső szivattyú nem tud 10 méternél lejjebbről felszívni... A 30m az inkább a kút mélysége lesz, nem?
-
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
...egy legalább 1.5x1.5x1.5 és aknat csinálni.
Azt már kútháznak hívják
Süllyeszteni azért szoktak, hogy a szívómélység csökkenjen (többet szív, kisebb terheléssel), illetve hogy eltűnjön szem elől.
Kútházzal nem fog eltűnni, az ottani szívómélységet meg nem tudom. -
Barret001
addikt
válasz
kicsi kecske
üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Az öntöző rendszert szakikkal csináltattam, én annyit tettem hogy felmartam a talajt + totális gyomirtózás. Ez művelésből kivont terület, 4-5 éve itt még kukorica volt. Nagyon agyagos, kemény föld amúgy.
5 kör van összesen, ebből kettő a csepegtető rendszernek (ez össz kb. 250m-nyi, mert megy az előkertbe is, illetve a leylandik is kaptak), illetve 3 kör van a fúvókáknak, 7+7+13 fúvóka van összesen + egy esőérzékelős Hunter vezérlő + egy 750-es Pedrollo nyomásfokozó szivattyú. Amúgy Rain Bird minden ha jól tudom.
Másfél misi volt anyag + munkadíj.
A fű amúgy szebb mint a képeken, csak a nagy szárazságban kifoltosodott, főleg a járda mellett, ahol a térkő ugye szívja a nedvességet..
-
mauimagic
senior tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
[link]
En ilyet vettem, 5-6mm-est vegyél, a vékonyabb nem tartós.Szegélynyíró cirógatását is bírja évek óta.
-
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Vastagnak én ezt vettem, be is vált:
[link] -
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Műanyag szegély és műanyag szegély közt nagyon sok különbség tud lenni. Az olcsó-vékony hamar tönkre megy, a vastag-drága meg örök életű.
Olyan fűnyírási magasságot kell választanod, hogy a szegély felett simán elmenjen a fűnyíró. A jelenlegi egyre forróbb és vízhiányosabb éghajlatunkon a max 3 cm-es angol pázsitot nyugodtan el lehet / illik felejteni, a füvet 6-7 centire megtartani, hogy a talaj ne száradjon annyira ki. -
Gergőke88
addikt
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Nálunk az alföldön nagy szél van, de a mulcs mindig a helyen marad.
-
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
2. opció a kulékavics
Épp van egy kupac kavicsod, amit el akarsz ásni. Ha nem sajnálod a melót, akkor bérelj egy rostát
-
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Ez mind igaz.
-
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
..kérdés h idővel nem jönnek e fel ezek a kövek...
Ha nincs talajművelés (azt írtad, füvesíteni akarsz) akkor nem.
-
Flowtation
őstag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Szia!
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Nekem is elég egyenetlen a terület, ráadásul egy rézsű is van benne keresztben, amit nem is tudok eltüntetni. Egy ismerősöm az egészet robikapával túrta fel, amire én is gondoltam, viszont az erős fűcsomók ott maradnak, tehát alapos gereblyézés is kell utána. Arra is gondoltam (ez már lehet hülyeség) hogy darabonként letakarom/gyomirtom a füvet és utána rendezem a csupasz földet, de már vannak fák, ilyesmi, szóval ez sem biztos, hogy működne. Ha neked még ilyen nincs, akkor lehet bepróbálkoznék még egy bobcates egyengetéssel.
Nézegettem már ilyen gyeplazító, szellőztető gépet, de az csak az elhalt füvet szedi ki, nem az igazi.
A locsolásra nem tudok ötletet, ha kavicsos a föld, akkor csákánnyal, asóval ásd ki a nyomvonalakat.
Üdv! -
Nagya21
addikt
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Hali!
Akkus kinai 16L ajánlani tudom.
[link]
És ennek a klónjait.
Sima o gyürük a tömitései, 1db 8Ah akku hajtja, akár 8 óra permetezést kibir 1 töltéssel, énnekem nagyon bejött.
Üdv Nagya -
lemmy71
őstag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Magyar 18 literes háti örök élet meg egy nap, 50 év múlva is kapsz hozzá alkatrészt
Vagy egy HARDI nekem ebből van egy 8 és 20 literes permetezőm, 25 éve nyüvőm őket. Bitang jó gépek de nem az a kétforintos kategória, alkatrészek és rengeteg extra kiegészítő kapható hozzá.#5956 Brandynew
Tegyél alá vadszőlőt, útszéli erdőkből rengeteget tudsz szedni
-
Rive
veterán
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Lótrágya is jó (van, aki szerint a legjobb) de amire vigyázni kell: csak érett trágyát szabad használni, friss ló- vagy tehénszart nem.
A szar az nem trágya. -
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
-
lemmy71
őstag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Ha így csinálod akkor jó lesz, érdemes szerves marhatrágyát bekeverni a földbe az utolsó rotálásnál, csak olyan helyről hozd ahol nem muharral etetik a marhákat. Bár általában a komposztált humuszban van sok muhar mag, amit a zöldhulladék telepeken készítenek.
És a glialkát ne keverd töményebbre, mert csak pénzkidobás, várd majd ki a cirka 2 hetes hatás időt. . -
lemmy71
őstag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Most le glialkázod 2,5dl/10l keverékkel és szépen kivárod a két hetet. Ha elszáradt a gaz akkor gereblyével lehúzod amit el is égethetsz a földön és lehet rotálni az égett hamut is rotáld bele. A téglát meg a kavicsot szépen kiszeded gereblyével, ezt a mókát (rotálást gereblyézést) legalább háromszor csináld meg.
A jó füvesítés szépen kiöli maga közül a gyom nagy részét, első évben havonta egyszer bejárod a területet és késsel szépen kivágod a kétszikű gyomokat. Következő évben már lehet permetezni, "gyomstoppal" ami egy speciális hormon ami a kétszikűekre hat, persze egy kicsit a füvet is gyengíti, de azt kiheveri a pázsit. -
justmemory
senior tag
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Nem ábrándultam ki, legalább tudom (eddig nem tudtam). Vagy nem lesz kút, vagy nem lesz 50 m mély

-
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Vadkendertől még soha senki nem szívott be. Az nem marihuana. Ráadásul a marihuanát simán, hőkezelés nélkül fogyasztva sem történne semmi.
Levélen keresztül szívódik, feltételeztem, hogy az alsó centiben maradt levele, Akkor hagyj meg 40 centit.
-
Dorian
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Fűkasza, a maradék 10- centit meg lefújni gyomirtóval.
-
kraftxld
félisten
válasz
kicsi kecske
üzenetére
Pár kecskét kibérelni?

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- ldave: New Game Blitz - 2025
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Arc Raiders
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- További aktív témák...
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Új, bontatlan Philips PSG2000/20 vasaló gőzállomás - 2 év magyar bolti garival! -
- 2019 - BMW I3s 120Ah
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG STRIX LC III 360 ARGB vízhűtés gyári dobozában garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Amúgy kivágod egy darabon, és megnézed. Ennél jobb tipped nem lesz.