- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feri1977
senior tag
Azért rúgta ki párom a főnöke, mert ismétlem csúnyán beszélt így adta elő a problémáját, hozzá teszem jogosan, mert már elege volt a rendszerből, és hogy a főnöke nem óhajt semmit tenni, csak ígérget, hogy majd bemegy, és megbeszélik az egészet, és legyint az egészre, közben meg nincs semmi olyan szer meg anyag amivel a munkát el lehetne végezni, és ebből lett elege, meg hogy a kollégái hátráltatják, nem csinálnak semmit és helyettük is dolgozik. És ennek hatására kirúgta a főnöke, pedig ő segítő szándékkal akarta jelezni, hogy a rendszer rossz, és mivel így beszélt kollégáiról meg rárakta a főnökéra csúnya beszéddel a telefont, hogy akkor..így most fenyegetőzik a főnöke, hogy a kettejük közti e beszélgetést a rendőrséggel kikeresi, és eljárást fog intézni ellene. Ennyi a lényeg.
-
üszök
őstag
válasz
Feri1977 #8639 üzenetére
Én is fizikai munkát végzek,és az az érdekes,hogy én ezt havonta 3x 4x elmondom a közvetlen főnökömnek,hogy 3 ember munkáját végzem,és van aki nem csinál semmit (sokak szerint én sem csinálok semmit),meg is szoktam mutatni melyik pozíciót szeretném magamnak,de még sosem akartak kirúgni érte.
-
-
Kkt. 21. § (4) A bírságolással kapcsolatos eljárás lefolytatására a Kormány által rendeletben kijelölt hatóság jogosult. A hatóság az (1) bekezdés a)-g) pontjában meghatározott szabályszegés miatt hozott határozatát az ügyfél részére az előírás megszegését követő 70 napon belül, az (1) bekezdés h) pontjában meghatározott szabályszegés miatt hozott határozatát az előírás megszegését követő 180 napon belül kézbesíti. A (2) bekezdés szerinti közigazgatási bírságot kiszabó, elsőfokú határozat meghozatala informatikai eszközzel, automatizált módon történhet. Automatizált egyedi döntésen a kiadmányozásra jogosult aláírása és a hatóság bélyegzőlenyomata is informatikai eszközzel rögzíthető, ha az aláírás és a bélyegzőlenyomat hitelességét a hatáskör gyakorlója egyedi döntésével hitelesítette.
(4a)199 Az (1) bekezdésben meghatározott szabályszegés miatt indult első fokú eljárást az előírás megszegését követő négy hónapon belül be kell fejezni. -
üszök
őstag
Ha valaki még emlékszik esetleg, aug 13-án írtam,hogy átmentem egy sárgán egy akasztófa alatt. Jelentem nem jött semmi,a 60 nap pedig eltelt szerintem.
Feri te meg ne szedj be minden sz@rt,és ne szívj annyit.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
davenport #8637 üzenetére
Hat azert bizom benne, hogy betartjak az adatkezelesi szabalyokat.
Amugy letelt a hataridejuk.
Utaljak vissza a penzt. Meg van par napjuk arra is.
Utana kikerem a velemenyeteket, hogy menjen-e level az nfh-hoz, vagy ne.Feri, egy telefonbeszelgesrol kikerestet a csajod fonoke egy hangfelvetelt a rendorseggel, ami olyan vonalon tortent a csajod, mint munkavallalo es a fonoke kozotr, amirol egyebkent nem keszult hangfelvetel..
Oke.
Just a question: titeket minden szar dumaval be lehet szaratni? -
Feri1977
senior tag
válasz
Magnum_ #8636 üzenetére
Amit a párom a főnökével péntek este beszélt, mert kikelt magából, pedig segíteni akart, mert a munka morál nem áll a helyzet magaslatán ott náluk, és 3 ember munkáját végzi kb. és a többiek semmit nem csinálna, és elege lett ebből, és a főnöke meg mondta, hogy azt a hangfelvételt ami kettejük közt hangzott el amikor elege lett páromnak a munkatárasiból, és rátette a főnökére a telefont mert az meg nem volt hajlandó segíteni, hanem fél válról vett mindent, és mondta majd bemegy és megbeszéljük, elege lett páromnak és elküldte ba..meg, szóval és rátette főnökére a telefont, és a kollégáira is megjegyzést tett obszcén szavakkal, hogy milyen kollégái vannak semmit nem csinálnak stb. és a főnöke mondta, hogy akkor kivan rúgva, és ezt a hangfelvételt kikeresteti rendőrségen és így meg úgy, és nem értjük miért csinálja ezt a cirkuszt, épp elég, hogy párom kirúgtam, pedig ő csak azt akarta, hogy a melóhelyén minden rendbe menjen, és az ellenkezőjét érte el vele, mert párom felkapta a vizet, és úgy beszélt ahogy nem kellett volna, mert ez a hangvétel nem tetszett neki.
-
-
Feri1977
senior tag
válasz
Magnum_ #8634 üzenetére
Mivan, milyen büntetőjogi eljárás? :-(( Anno mondta tisztelt Saint, hogy abból nem lesz semmi, +azzal a témával nincs is semmi, ez egy teljesen más téma, a párom főnöke nem a DJ, az az én ügyem volt. Ez teljesen más, ez ma történt a párommal, történet az, amit leírtam. A hangfelvételt arra írtam, hogy párom beolvasott a főnökének, hogy a kollégáit leszúrta obszcén módon, hogy semmit nem csinálnak, meg a főnökre is tett jelzőt, az én ügyem teljesen más, az nem munkahelyi, hanem az egy komment volt egy oldalon anno.
-
mike1334
veterán
válasz
Magnum_ #8632 üzenetére
Az komoly...hát látszik, hogy a közszférában mekkora elvárások vannak..annyira nincs jogász, hogy a múltkor láttam olyan belső álláspályázatot, ahol a jogi munkakörnél csak az előnynél szerepelt a jogi végzettség....
Amúgy, hogy ontopik is legyek...szerintem a dj megegyezik a párja főnökével, hogy a bíróság foglalja összbüntetésbe őket....
Amúgy milyen hangfelvétel? -
Magnum_
nagyúr
válasz
mike1334 #8631 üzenetére
Ne engedd at, en engedem at
Eletem leggyorsabb es legsikeressbb allasinterjujan (felvettek, de nem eltem vele vegul) kiemelt all.ig.szervnel (miniszterium)1db szakami kerdest intezett elem egy 5tagu bizo (helyettes allamtitkar es allamtitkar is volt, meg fo.ov. es ket ov.): Saint, mi a hataskor es illetekesseg? Rohogtem egyet magamban, valaszoltam, kovi kerdes: az XY utcaban lakik? Igen. Koszonjuk. Masnap reggel 9kor hivzak, hogy felvettek es kuldik az ajanlatot
-
Feri1977
senior tag
Sziasztok! Anno írtam biztos emlékeztek a DJ történetem, hogy volt egy kommentem..azzal még nincs semmi, de van egy újabb történet, ami a páromról szól, segítsetek kérlek.
A történet, hogy párom nehéz fizikai munkát végez, és a kollégái egyre szemetebbek lettek mostanában, na már most ezt a főnökének a párom többször jelezte, hogy a helyzet tarthatatlan, és ezen változtatni kéne, a részletekbe nem megyek bele, csak a lényeget írom. A dolog odáig fajult, hogy párom idegei már pattanásik voltak feszülve, és totál elege lett jogosan a kollégáiból és a helyzetből, és felhívta újra a főnökét, de ekkor már kiakadva és itt a lényeg, a főnök csak leakarta rázni, hogy majd bemegy aztán megbeszéljük, ebből általában mivel semmi nem szokott lenni, és a párom ezt már utálta, így felkapta a vizet és mondta a főnökének, hogy akkor "b..meg", és a kollégákra is káromkodó megjegyzést tanúsított persze jogosan, mert ő segítő szándékkal lépett volna fel, csak ugye ahogy előadta a főnöke kikelt magából, hogy hogy beszél vele, és a kollégáiról se beszéljen ilyen mocskosan stb...lényeg, párom felmondott telefonban, de végül kirúgták, és akivel dolgozott kollégájával őt is kirúgják, mert hogy ő meg nem dolgozik jól, de itt az indok, hogy akkor mindkettőjük repüljön. A mai nap bement a kollégája, és körbe állták meg a főnök is, párom nem ment ma be, a héten fog bemenni jelenléti ív stb. miatt. és a kollégájának elég durva dolgokat mondott róla, és páromról, na most jön a lényeg:
Mint a véresrongyra úgy néztek a kollégájára, az meg már majdnem sírt, lehordták mindennek, és mondták neki, hogy ez bűnrészesség, hogy állítólag nem fogta vissza párom, hogy higgadjon le stb. és hogy miatta rúgják ki a kollégáját is, és hogy a rendőrségre el fognak menni, és kikérik a hangfelvételt is, és feljelentik a párom meg a kollégáját is, mert ahogy a párom beszélt ugye a főnökkel abban a hangnemben és a megjegyzései a többi kollégákra akikből elege volt, erre nagyon berágott a főnök.
Kérdés az, hogy ebből lehet e valami, azaz fel jelenthetik e a párom, meg tényleg ilyen baromságért, hogy ő segíteni akart de már elpattant a húr nála és sajnos obszcén beszéddel jött ki belőle a többi kollégára és a főnökre is a véleménye, kikérheti e a felvételt valahogy a rendőrségtől, és indulhat e emiatt valami eljárás, vagy csak ez amolyan fenyegetés szintű fogfehérje kimutatás a főnöke részéről a kollégák fel, hogy így ilyet nem szabad csinálni, így nem szabad viselkedni stb, okuljanak a többiek is belőle, hozzá teszem a párom kollégáját akiről írok azzal jóban van ugye, és megvádolták, hogy szarul dolgozott amúgy is, tehát indok a kirúgására ez is, de ez mellékes.
Köszönettel várom véleményeteket, hogy ebből lehet e valami komolyabb ügy.
-
Elvileg jónak tűnik, a jogszabályi hivatkozások rendben vannak, meg ahogy nézem az ado.hu oldalról szedték össze, ami azért megbízható. Itt a jogszabály is a biztonság kedvéért. Szja 2017-
Ahogy nézem a garzon eddig is többszemélyes volt, a változás annyi lesz, hogy a nem garzonban lehet szobánként egy személy.A mobilitási célú támogatás esetén:
Az hogy ketten legyetek egy lakásra, arra itt van egy limit:
9.7.3. Amennyiben munkavállaló által bérelt ugyanazon lakás tekintetében több magánszemély is jogosult adómentes lakhatási támogatás igénybevételére, azt közülük csak - a döntésük szerinti - egyikük veheti igénybe.de szerintem itt két külön dologról beszélünk:
1. egyrészt a munkásszállásról, mint nem pénzben kapott juttatásról, ami meghatározott feltételek esetén adómentes, és itt érdekes az hogy hányan laknak egy szobában
2. a mobilitási célú támogatásról, ami egy százalékos arányú támogatást ad, de lakásonként csak egy azonos munkáltatónál dolgozó magánszemélynek. -
htc07
addikt
Sziasztok!
A jövő évtől életbe lépő cafetéria módosítással kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek, egészen pontosan az albérlet-támogatással kapcsolatban, ha valaki tud segíteni.
Jól értelmezem, hogy erre én nem vagyok jogosult, amennyiben egyedül bérlek egy garzonlakást?
+ ha összeköltöznék egy munkatársammal mondjuk egy kétszobás lakásba, akkor mindketten igénybe vehetnénk a munkáltatótól ezt a támogatást (és mindketten a minimálbér 40%-át)?
Köszi, üdv
-
mike1334
veterán
Nem. Az az adathordozó meg a fénymásoló/nyomtató árába beépített díj, pl az artisjus matrica az üres dvd-n. Kicsit prejudikált a jogalkotó, úgy veszi, hogy ha üres dvdt pendrivot stb veszel, akkor tuti jogsértő cuccal töltöd meg. Tehát, ha ki is írod a dvd megvételekor megfizetted a (2) bekezdésben meghatározott díjat. (Kivéve pl, ha szlovák webshopból rendelsz üres dvdt...de az mas tészta).
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #8618 üzenetére
Feljelentette már az anyjat? Kezdeményezett az anyja ellen büntetőeljárást?
A szankció egyébként a tenyallasban rögzítették szerint alakulhat, DE azért az nem úgy van, hogy valami 3evig terjedő, akkor 3evet kap valaki.... Nem bortonbuntetes van, mint intézkedés. Sok mindentol függ.
-
Tav-Csoves
őstag
-
válasz
sutykuru #8615 üzenetére
Hm, de az 5-os pontba kimondott tobbszorozes nem jelenti azt, hogy mondjuk kiirja dvd-re es ezaltal a 2. pontban leirt kotelezettseget elmulasztja?
Persze csak sajat celra, nem adja el, de semmilyen hordozoi dijat nem fog fizetni a szerzonek es mivel nem vette meg igy vagyoni hatranyt okoz. -
sutykuru
aktív tag
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése
385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvény szerint a magáncélú másolásra tekintettel a szerzőt, illetve a kapcsolódó jogi jogosultat megillető üreshordozó díj, illetve reprográfiai díj megfizetését elmulasztja.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését nagyobb vagyoni hátrányt okozva követik el.
(4) Ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését
a) jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig,
b) különösen nagy vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés két évtől nyolc évig,
c) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés öt évtől tíz évig
terjedő szabadságvesztés.
(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja. -
Magnum_
nagyúr
válasz
mike1334 #8612 üzenetére
Köszi. Én is így tudtam.
Persze, hogy nem bonthatja ki. De hát anyuka kíváncsi volt.Egyébként durva, hogy a btk. Magát a felbontassal történő tartalom megismerését is szankcionálja.
Utána kellett néznem, jelentős erdekserelem okozás remlett, de az más tenyalladeknal van, mint spec körülmény.
-
mike1334
veterán
válasz
Magnum_ #8611 üzenetére
A könyvelt postai küldeményt es a hivatalos küldeményt természetes személy címzett esetén átveheti egyéb jogosult átvevő is (alkalmi atvevő, helyettes atvevő, közvetett kezbesítő). Helyettes átvevőnek minősül a címzett 14. életévét betöltött Ptk szerinti hozzátartozója (meg egyebek, de ez a releváns). (335/2012. Korm. rend.)
Szóval átveheti, de nem bonthatja ki. -
mike1334
veterán
válasz
Magnum_ #8609 üzenetére
Sőt btk tényállás is a levéltitok megsértése. Egyébként mint hozzátartozó átveheti magánszemélyek esetén. De ehhez kellene látni a postáról szóló rendeletet, majd bent megnézem. De ki nem nyithatja, az bűncselekmény!
A gyakorlati tapasztalat, hogy a posta hülye, hivatalos gazdasági társaságnak szóló tértis levelet is odaad a képviselő feleségének...egyedül az s.k. címzés segíthet, legalábbis nálunk az vált be...(volt hogy 3x küldtem ki egy levelet, minden alkalommal megkerestem a postát, hogy ez szerintük szabályos kézbesítés volt e...persze mindig az volt a válasz, hogy nem bocsi...sokra mentem vele...küldtem s.k. címzéssel...úgy meg nem kereste lett)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tav-Csoves #8608 üzenetére
Itt nem az a baj, hogy a hozzátartozó átvette, hanem, hogy felnyitotta. Jól értem?
Anyuci miért bontotta ki?
A Ptk. 2:46.$ rendezi a levéltitkot.
2:46. § [A magántitokhoz való jog]
(1) A magántitok védelme kiterjed különösen a levéltitok, a hivatásbeli titok és az üzleti titok oltalmára.
(2) A magántitok megsértését jelenti különösen a magántitok jogosulatlan megszerzése és felhasználása, nyilvánosságra hozatala vagy illetéktelen személlyel való közlése. -
Tav-Csoves
őstag
Először is köszönöm szépen az előző kérdésemre a választ!
És - sajnos - de itt egy újabb segítségre szoruló embertársunk.
A hölgy elmúlt 21 éves, és egy lakcímen van bejelentve édesanyjával. Arra lenne kíváncsi, hogy mely jogszabály rendelkezik arról, hogy azonos lakcímen lakók átvehetik egymás nevére szóló levelét.
Ugyanis olyan levelet vett át az anyja, amit a hölgynek címeztek, és bizalmas dolgokról szóltak.
Ha átveheti - tehát nem tiltja a jogszabály - akkor mely paragrafus rendelkezik azon esetről, amely a levél felnyitás tényét taglalja.Nagyon szépen köszöni
-
válasz
Magnum_ #8606 üzenetére
Mondanám hogy olyan régen volt mikor tanultam, hogy még alig volt IKEA :-), de igen, a kérdés persze hogy mennyit fizettek érte hogy bekerüljenek a tananyagba :-)
Így egy 10%-os Gulden Draak után kicsit jobb a helyzet.
A legszebb az, hogy kihozták a szállítók, be is állították, mikor hazaértem egy centit nem mozdítottam rajta, és mikor a bedugáshoz készítettem elő a vezetéket néztem a hátulját hogy a hőcserélő össze-vissza áll hátul és az egyik távtartó elgörbülve, nekünk nincsen olyan tárgyunk a közelben, aminek itt verhették volna oda ebben a magasságban. Persze hívtam az ügyfélszolgálatot, sajnálják, majd jövő héten elviszik, ilyen hűtőt nem tudnak adni, mert nincsen raktáron.Hozzáteszem Afrikában meg gyerekek éheznek, és valszeg az MM is korrekt lesz, azaz valszeg túléljük a dolgot, csak a régi hűtő meg ment volna tovább, a hétvégét meg arra szántuk volna hogy az átpakolom kipucolom összecsomagolom, így most csúszik az egész.
-
biker
nagyúr
Sztori röviden: Az utcánk elejébe épült egy ovi. Ezzel együtt arról volt szó, hogy az utcában, ahol az út fut, legalacsonyabb vonal, építenek csatornát és végre nem önt ki minket a víz minden eső után.
Lakók közül 1-2 zsíridióta megvétózta, így bár már megvágták a betont, nem lett csatorna
e helyett a telkek mögött, majdnem a dombtetőn(!!!) épült egy csatorna, ami nem is ér az utca végéig, nálunk, az utca legmagasabb telkénél véget ér. Az eső ilyenkor hatalmas tócsában elterül, és hozzánk elkezd befolyni, mivel kb 50cm-el magsabb kint a talaj, tehát a talajvíznyomás is ellenünk van ekkor.
3x jeleztem, 3x ígérte meg a polgármester, ki lesz javítva, vagyis folytatják lefelé a csatornát.Ma már elég keményen írtam nekik, mert megint itt az eső. Már nem foghatják arra sem, hogy összejárják a vetést.
Mennyire bonyolult dolog egy ilyen helyzetben a saját költségre ha elvégeztetem a javítást, és beperelem az összeget a városházán, mint az épült ovoda üzemeltetőjét és fenntartóját, és aki megrendelte a csatorna kivitelezését?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Félkonfigom eladó! (MSI GTX 1660 Super Gaming X, i3-10100F, HyperX Predator 16GB DDR4, FSP 500W)
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- DJI Mini 2 SE Drón, Új, Bontatlan, Garanciális, Hasznos kiegészítőkkel, Ingyenes szállítás
- Logitech G915 Wireless mechanikus (tactile) billentyűzet (US)
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest