Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Retekcloud
üzenetére
Lemondhatsz róla, de csakis az örökhagyóval kötött szerződésben, tehát a halála után már nem élhetsz ezzel a lehetőséggel.
Az örökségekkel a járási hivatalok hagyatéki osztálya foglalkozik, azonban először ki kellene deríteni él-e és ha igen merrefelé, már ha érdekel. Szerintem kezdésnek menj be a kormányablakba és majd útbaigazítanak. -
válasz
Retekcloud
üzenetére
Szia!
Az örökség akkor jár a vér szerinti gyereknek, ha másként nem rendelkezik az örökhagyó. A kormányablakban tudsz érdeklődni az anyakönyvi alapján, hogy merre találhatod meg. Amúgy ha meghalt volna és van mit örökölni, akkor kiértesített volna a járási hivatal. Még annyi, hogy nem csak javakat lehet örökölni, hanem tartozásokat is, szóval jobb óvatosnak lenni ismeretlen életvitelű rokonok után kutatva.
-
válasz
Retekcloud
üzenetére
hatósági lakcím lekérdezés működik
-
Retekcloud
tag
Sziasztok! Egy elég érdekes szituációban vagyok és érdekelne milyen lehetőségeim vannak. Most vagyok 39 éves, nem tudom ez számít e a storyban, de hàtha. Édesapám mikor megszülettem a kórházban aláírta a papírokat, vagyis az anyakönyvi kivonatomban szerepel mint apa. Utána nem volt anyummal, soha nem voltak házasok, de élettársak se. Volt saját családja 2 gyerekkel ilyesmi. Nem is ismertem kb 10 éves koromig, 2-3 szor láttam életemben. Egy útlevélhez kellett az aláírása 14 éves koromban és ez az utolsó kapcsolatom vele. 26 évesen felvettem a nevelőapám vezetéknevét, de az apám neve ugye rajta maradt az anyakönyvin. Most én meg tudom valaha, hogy életben van e? Értesít engem a hatóság? Van bármi esélyem hagyatékra, bármire? Ha kiderülne hogy 5 éve meghalt ( amit nem tudom honnan tudhatnék meg) akkor utólag kérhetek bármit az örökségemből? Tudom ez kicsinyesnek tűnhet, de gyerektartást se fizetett anyumnak egész életébén, és érdekel a dolog, hogy hogy van ez. Köszi előre is
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
GYED-es kérdésem volna, én venném igénybe mint dolgozó apa. Munkaltatómnál leadtam az összes dokumentumot az igényléshez július első hetében. Tegnapelőtt rákérdeztem, mert a 08.05.-ei fizetéssel nem kaptam meg. Válasz, hogy leadták de a kincstár még nem igazolta vissza (valami olyasmi, hogy az anyának a kifizetéseit ellenőrizniük kell).
Ma reggel kaptam a kincstártól a határzatot, hogy jogosult vagyok. Kérdésem: a julius havit így mikor kapom meg? Van-e bármi teendőm? -
pn4hvq
senior tag
MM friss történés: 07.02-án adtam le rendelést készleten lévő termékre, 07.11-ig volt ütemezve az áruházi átvétel. 07.15-én felhívtam az üfsz-ot a rendelés miatt, ott azt a választ kaptam, hogy beszerzés alatt. Ma még változatlan volt, így ismét telefonáltam: ja, akkor kaptak visszajelzést, hogy a termék kifutott (hogy nekem miért nem szóltak?), de most ajánlottak hasonló terméket ugyanazon az áron. Azt elfogadtam, így várom a helyettesítő termék megérkezését, ami így saccra egy hónappal későbbi átvételt fog eredményezni. Ha megkapom és megjön.
-
ja nem, én nem tudok arról, hogy a törvény kötelezné-e a webáruházakat kötbér fizetésére, a PTK akkor szabályozza, ha az ÁSZF egyébként tartalmazza.
arra járna ÁSZF nélkül is kötbér ha kifizetted volna, megkapod, majd elállsz egy szerződéstől a határidőn belül, és 14 napon belül nem kapod vissza a pénzed. (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) de a te esetedben erről nincs szó úgy értelmeztem, hogy még meg sem kaptad és ki sem fizetted. -
Helló!
Rendeltem a media marktól utánvéttel, GLS automatába kézbesítéssel július 11-én két terméket, a webáruház akkor (és most is) azt jelezte , hogy Átvehető várhatóan ekkortól: 2025.07.22. - 2025.07.23. A rendelést visszaigazolták emailben ugyanezekkel a szállítási határidőkkel. A termék azóta sem érkezett meg, tájékoztatást sem kaptam semmilyen formában a késésről. Tegnap írtam nekik, hogy mizu, még válasz nem érkezett. Nekem ilyenkor nem jár valamilyen kötbér, mivel sem terméket nem kaptam, sem nem törölték a rendelést, se nem tájékoztattak a folyamatról?
-
fjudors
aktív tag
válasz
Roland861010
üzenetére
persze
leghollrisszabb esetben anyagi megváltással.
ha mód van rá, közös megegyezéssel írd a papírt. -
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Szeretnék azonnali felmondással felmondani.
Sajnos olyan családi helyzet alakult ki, hogy szinte folyamatosan vidékre (szülőkhöz) haza kellene járnom. Így jelenlegi munkahelyemen ezt nem tudom összeegyeztetni.Megoldható szerintetek?
Nem akarok egyéb indokot felhozni a felmondásra.
-
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,mi a módja ,hogy megtudjam kik vannak még bejelentkezve állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel az általam nemrég vásárolt lakásba?És ha vannak ilyen személyek azokat hogy lehet kijelentetni innen,ha a maguktól nem hajlandóak?
-
Atomantiii
addikt
Hogy a fenébe ne lenne ellenséges hangulat a szivattyúra visszatérve pl. Van amelyik június elején bekapcsolja és éjjel-nappal folyamatosan megy szeptember végéig! Ne mondja már nekem senki sem, hogy annak hónapokig, hetekig folyamatosan kell mennie.
Na meg 1 km-en belül biztos van 25 db illegálisan fúrt kút. Semmi bajom nem lenne vele, ha éjszaka nem zajolnának annyira, de egy-két embernek beszélhetsz, hiába kéred őket szépen lesz@rják, ők hazamennek mi meg hallgassuk itt, de ugyanúgy a településen lakom én is, ide születtek a szüleim is már. Most én költözzek el? Miből és hova?
Megnéztem az egyiket, 160 m-re van a lakóháztól légvonalban és ő úgy gondolja, hogy egyik nap délután beindítja a sz@rját és hát had menjen másnap estig folyamatosan erre az öntöződobra rákötve. De kiderült, hogy azért van olyan nagy hangja, mert nem egy szivattyú van, hanem hozzá van még csatolva a szivattyúhoz még egy bazi nagy valami, ami szintén szívja a vizet és úgy megy az öntöződobra. Most legutóbb szóltam neki szépen, hogy nem lehetne-e legalább éjszakára lekapcsolni azt. Még neki állt feljebb kb. Na mindegy nem vitatkoztam vele, vannak fényképeim a múltkori és mostani alkalomról is, szépen elküldtem a jegyzőnek és birtokvédelmet kértem. Persze sok bizalmam nincs benne, de háta szól neki.
De a hang sem különb, miért gondolja bárki is azt, hogy ha elkezd egy település mellett pár száz méterre durrogtatni hajnali 4 órakor azzal a sz@rral 1-2 percenként az úgy jó lesz? Neki biztosan, mert otthon alszik szintúgy. Nálunk is vannak a családban gazdálkodók, de eszükbe nem jutna, hogy másokat zavarjanak vele. Kerítse körbe a földjét vagy mit tudom én, vegye körbe kőzetgyapottal a szivattyúját, hogy ne legyen akkora zajjal vagy mit tudom én csináljon valamit. Ha volt pénze azokra a drága cuccokra akkor már nehogy annyira ne teljen neki. Amúgy meg a vadat 1 hét után ugyanúgy nem érdekli, mert odamegy mivel éhes. Hiába zajol vele.
-
Dr.Én
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Annyit tudtam meg, hogy nem kell engedély hozzá. A jegyző nem adhat ki engedély rá adásul ehhez.
Jegyzővel beszéltem.
Szombaton elösször normálisan próbálok szólni nekik egy idő után. Aztán többit majd meglátjuk. -
Dr.Én
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Nálunk itt most nagyon sok földet körbe kerítenem. Villany pásztorral. Az egy fokkal jobb. Bár a vadakat jobban sajnálom.
Az utóbbi egy-két évben itt is egyre több az ellenséges hangulat mint a normális kommunikáció.
-
Atomantiii
addikt
Volt az is, valami dinnyeföldes hülye, mert már nem tudok mit írni rá, durrogtatott tavaly is, meg előtte. Az sincs 2 km-re se légvonalban. De tavaly nem hiszem, hogy eladott 20-nál több dinnyét, idén meg kb mind lefagyott szerencsére. Nem is az ő földje, nem művelik, berakja és a kutya nem szól hozzá, hogy ő mit keres ott. Aztán hajnalban bekapcsolja a sz@rját te meg hallgasd. Amit persze a vad is megszokott kb két hét alatt és ugyanúgy nem ért semmit.
Idénre az egyiknek lett annyi esze, hogy lekerítette vadhálóval (mondjuk hozzá kell tenni tavaly tettem érte, hogy elmenjen a kedve tőle, bővebb részletekbe nem mennék bele). De van ahol ugyanúgy durrogtatnak, de nem értem, hogy mit. Egyszer az egyiket megnéztük honnan jön, valami tanyából bentről az istálló felől. De hogy miért egyszerűen nem értem.
Itt a szomszédokra nem számíthatsz benne, senkit nem érdekel, arrébb már nem úgy hallatszik. Szemben idős néni lakik, ő már úgy sem hall úgy, szintén nem érdekli. Van amelyik alkesz, na őt egyáltalán nem érdekli.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Azért ez sem kutya amit le írsz. Éjszaka rá adásul a környezeti zajok lecsendesednek a nappalhoz képest. Így mindent jobban lehet hallani. Tehát sokkal hangosabb.
Pár évi itt nálunk éjszaka sűrített levegős vadriasztót rakotz ki a gazdálkodó család. Érzékelő érzékelte a mozgást és durrant hármat brutál hangosan. Majd újra, amíg jöttek az őzek vagy bármi.
Ugyan ez volt a szitu. Polgármester és jegyző nem tett semmit.
Aztan a környéken szinte mindenki alá írt egy közös petíciót hogy valami történjen végre. És utána tiltották meg a használatát -
Atomantiii
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
Most éjszaka mi is megkaptuk a jó kis öntözést ezzel a nagy traktor után vontatható feltekert öntözőberendezéssel, de úgy, hogy valószínűleg ma estig simán fog menni (tehát tegnap délután óta megy).Már idén vagy 3-szor volt ilyen, de most hogy volt a vihar egy kicsit elhúzták eddig és olyan hangja van a szívattyúnak, mint valami rakétának, mert gondolom nem erre a kisméretű kútra van tervezve az az öntöző cucc.
Falu szélén lakom, mellette szántóföldek. Ez légvonalban kb 200-250 m-re van ahol a kút van, természetesen jó hangja van. De már nem bírjuk hallgatni, 1 km-en belül biztos van 10 fúrott kút, gondolom egy sincs engedélyeztetve. Van aki legalább áraszt egyszerre több sort, úgy még valamennyire elviselhető a zaj mert nincs olyan nagy hangja, mint így.
Van zajszintmérőm, 40 dB-t meghaladja éjszaka ha mondjuk az ablakom környékén mérem, de ha kintebb akkor valamivel magasabb.
Csak mivel falu széle szinte biztos, hogy kimagyarázzák, hogy ide nem érvényes a 40 dB vagy mennyi a határérték, mert ugye nem mindegy, hogy milyen területnek számít. De most tehetek én róla, hogy idejönnek a szomszéd faluból megveszik a földeket, mert ott már mindenki utálja őket, itt meg minket zavarnak vele. Hiába szólsz nekik, semmi értelme. A múltkor is annyit mondott az egyik, hogy neki még senki se szólt, ez közben megtörtént, de amúgy sem érdekli, amúgy meg simán megy 11-ig majd megáll, addig nem kell ablakot nyitni. Ennyi a válasz. Ő persze közben hazamegy és alszik egy jót én meg hallgassam itt a sz@rját.
A többi közelivel nagyjából sikerült kiegyezni, hogy este még megtankolja és legalább éjszaka majd megáll, de az is simán 10 után van de már az sem érdekelne. Ezt a másikat még megpróbáljuk ma megkérni, csak én most beteg vagyok így bringa se játszik nekem, gyalog meg felőlünk nem lehetett megközelíteni, mert árok is van közte meg le is van kerítve valahogy.
Jegyzőt nem lehet elérni, olyan mintha nem is lenne, de lehet nincs is csak papírom, kérdeztem a hivatalban, adtak egy gmail-es email címet amire hiába írok gondolom.
Meg ha van is az új polgármesternek a haverja, úgyhogy simán kimagyarázzák szerintem. De amúgy a polgármester is ott lakik egy utcával arrébb, biztos hallja csak nem érdekli meg ott már nem hallatszik ennyire, mivel mi vagyunk szélen és mi kapjuk telibe a zajt. Helyi rendelet tuti nincs meg ők nem foglalkoznak ilyesmivel.
De eddig is hiába írtunk bármilyen ügyben a jegyző címére a titkárnő elolvassa, majd válaszol annyit, hogy mondjak helyrajzi számot, mert ők nem tudják, hogy kié lehet. De amúgy meg nem akarnak senkivel rosszban lenni, majd még magukra haragítanak bárkit is. A jegyző meg meg sem kapta még ha rá tartozna akkor sem.
Ügyvéd haverom szerint írjak e papíron a jegyzőnek, de valószínűleg semmi értelme nem lesz.Meg amúgy sem biztos, hogy eljut hozzá, kamuznak majd valamit ahogy ismerem őket.
De most hívjak mindig rendőrt, lehet ki sem jönnek meg nekem kell cigánykodni, mert ő öntözik, de én meg aludni szeretnék legalább éjszaka.
-
Dr.Én
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
Holnap délelőtt a jegyzőt fogom hívni telefonon. Mert nincs egyenlőre semmi sem nyilvánosan jegyző oldalán bejelentve.
-
Nem vagyok jogász, és nem is mai tapasztalat, így az emlékek is homályosak, de jópár éve sok rendezvényt szerveztünk.
Azzal kezdeném, hogy a jegyzőnél családi eseményt nem kötelező bejelenteni, de ha ez megtörtént, akkor azt "zenés, táncos rendezvény"-ként kell engedélyeztetni, ami egyébként nem egy egyszerű dolog. Lásd: 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet
Egyébként meg tudod nézni, hogy blöffölnek e:
6. § (1) A jegyző az engedély megadásával egyidejűleg a zenés, táncos rendezvényt az 1. melléklet szerinti nyilvántartásba veszi. A jegyző által vezetett nyilvántartás nyilvános, azt a jegyző az önkormányzat honlapján közzéteszi.
Ha közzé nincs téve, megelőző napon a jegyzőnél érdemes érdeklődni. Mivel nyilvános, tájékoztatást kell róla adnia, hogy meddig van a rendezvény bejelentve.
Ha nincs bejelentve, akkor erősen kétlem, hogy a jegyző bárkinek kiadhat ilyen joker kártyát, amivel engedélyezi a zajongást.
A csendháborítás egyébként igenis van, ráadásul a dáridózás kifejezetten indokolatlan, arra még kivétel sincs mint mondjuk a kerti gépekre, munkálatokra. Érdemes erről is megkérdezni a jegyzőt, hogy a ti környéketeken van a módosítás a határértékekre. (Általánosságban 6-22 és 22-6 között két különböző határérték van. Ha ezt indokolatlanul meghaladják, akkor megáll a csendháborítás akár nappal is.) -
amargo
addikt
Sajnálom, mert ez így nagyon mérgező lehet. Nálam az önkormányzat csinálta ezt, 4-5 éven keresztül, olyan létesítményt üzemeltettek, amit folyamatosan hűteni kell, de a zajgátlást nem akarták megoldani, sokszor éjjel 23-kor is üvöltött még a zene.. Én költöztem el.
Jegyzőnél lehet kérni birtokvédelmet (viszont, ha a barátjuk, akkor bukta). Amúgy meg a rendőr, ha 2x jön ki csendháborítás miatt, ott elindul a szabálysértési eljárás, legalább is nekem 8 éve ezt mondták, most nem néztem utána.
- jegyző, birtokvédelem
- rendőrségi bejelentés, mindig, akkor nem a szomszédnak kell szólni
- ügyvéd, polgári per
- költözés, mellette polgári per esetleg kártérítés miattA lényeg dokumentálni kell mindent.
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy ha falun valaki nagy bulit akar tartani. Egész éjszakán át. Azt Jegyző engedélyezheti?
Csak azért kérdezem, mert az utóbbi pár hétben folyamatosan feszültség van köztünk és a szomszédok között csendháborítas miatt. Folyamatos hangos zene, buli kutyák idegelése. És mióta szólni próbáltunk feléjük csak fenyegetés, hőbörgés, verbális bántalmazást kaptunk vissza. Illetve jelezték hogy el lehet költözni ha nem tetszik. Hogy nincs csendháborítas, rendőrök se jönnek ki ha hívni próbálunk ezért. Illetve a rendőr is csak ki röhögne minket.
Szombaton kétszer és és vasárnap este is rendőrt hívtam már.
Lényegében annyi történt tegnap este hogy a rendőr szóban megrótta őket. Illetve az utcán a rendőr közvetítő békebíró volt.
De a szomszédok a rendőr előtt is elmondták hogy náluk ez fog menni minden nap amikor csak tehetik.
Ekkor jelezték azt is hogy szombaton hatalmas buli lesz náluk . A jegyző engedélyezi nekik.
És ne is menjünk szólni nekik
Dió héjjban ennyi
-
Imilenni
addikt
Sziasztok
betörtek hozzánk, rendőrök voltak, nem mondtak nagyjából semmit.
Ez volt 2 hete, tegnap újra megtörtént. Intézkedés megvolt.Miután meguntam ezt, arra jutottam hogy megnehezíteni az ember dolgát.
Lehet belőle bajom, ha esetleg a kolléga beleesik a rosdás szögesdrótba?
S nemtud onnan kijönni?
Hallottam már sztorikat, hogy a tulaj járt rosszul, ezért kérdezem. -
pn4hvq
senior tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Jeleztem a felettesemnek, hogy ez így több sebből vérzik. Mondtam alternatívát (ami nekem is talán jobb), keresi a megoldást.
A szép az egészben az, hogy neki nincs köze az én "rángatásomhoz", teljesen máshonnan jött utasítás, hogy mennem kell, szerencsétlen ember csak szív az egésszel (pláne, mert ez most valami extrémritka történés, nincs kialakult megoldási mód rá, ahány emberrel beszél a kivitelezésről, annyiféle választ kapott), mert a beosztásomat neki kell megcsinálnia úgy, hogy a máshonnan jött igényt előtérbe helyezze. -
válasz
Atomantiii
üzenetére
ez nem választható, az első 15 napban betegszabadságon vagy az évben, utána táppénzen
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Szerintem ez szabályozva van.
Az első 15 nap (f4lcon te tudtad jobban) automatikusan betegszabadság, ami a fizetésed 70%-a, utána táppénz, ami 60%. -
Atomantiii
addikt
Kb 7 munkanapra betegszabadságra/táppénzre kell mennem. Elvileg egyik hét csütörtőktől kezdve a következő hét végéig, vagyis majd a teljes hét utáni hétfőn már szeretnék dolgozni. Az lenne a kérdésem, hogy melyikkel járok jobban a táppénzzel vagy a betegszabadsággal?
-
pn4hvq
senior tag
válasz
f4lcon
üzenetére
Nincs kollektív szerződés, és jó helyen tapogatózol a munkahelyet illetően: nem riaszos, közfogis, hivatásos vagyok, hanem sima munkavállaló (akire a MT vonatkozik).
Köszönöm a választ, bennem is ezek a "nemtetsző" dolgok merültek fel (az más kérdés, hogy túlórám keletkezne, amit fizetnek, de egyrészt az alapbér is kritikán aluli, így a túlóra pénz is az lesz. Ha rajtam múlna, nem kéne, mert nekem nem ér néhány 10e-t az egész heti káosz). -
válasz
pn4hvq
üzenetére
- 11 óra pihenőidő kell, de van egy nap, amikor ez csak kettő (Mt. 104. § (1).)
- 60 óra maximum egy héten
- csütörtök estétől péntek délig műszak, vasárnap újra 06:00–22:00, így nincs meg a 48 óra pihenőidő (Mt. 106. § (1))
kollektív szerződés van? nem rendvédelmi dolgozó, vagy közfoglalkoztatott vagy véletlenül? -
Ádám16
addikt
Ha a főnököm a kis menyénekvalóját szeretné betenni a helyemre (indok nincs más, csak a leendő rokoni szál, 10 éve viszem a pozit mindenki örömére igencsak jól), hogyan tudok "védekezni"? Felesleges küzdeni, inkább egy jobb végkielégítésre kell ilyenkor hajtani? Vagy véd engem a jog annyira, hogy ezt a cserét ne tudja összehozni indok nélkül? Természetesen koholni problémát ellenem lehet, hogy fog tudni, mint bármelyik munkáltató ilyenkor, gondolom.
-
pn4hvq
senior tag
Sziasztok!
BM alá tartozó munkahelyen dolgozom munkavállalói státuszban munkaidőkeretben. Alapesetben a munkaidőm:
H-CS: 07:30-16:00
P: 07:30-13:30
Előzetes elképzelés szerint ideiglenesen ilyen munkaidő-változás van kilátásban:
H: 06:00-22:00 - másik telephely
K: 07:30-16:00 – szokásos telephely
SZ: 07:30-16:00 – szokásos telephely
CS: 07:30-16:00 – szokásos telephely
CS: 18:00-P 10:00 – másik telephely úgy kalkulálva, hogy a péntek 07:30-13:30-ig tartó munkaórák előrébb vannak csúsztatva ebbe az időszakba
SZo: nem dolgozom
V: 06:00-22:00 - másik telephely
Következő héten visszaáll minden H: 07:30-16:00 – szokásos telephely
Mennyire jogszerű egy hét alatt az elrendelt túlórákkal 73,5 órát dolgoztatni?
A csütörtöki 8,5 óra normál munkaidő után 2 órával egy 16 órás műszakot előírni?
Nem tudom, érvényes-e még, hogy 48 óra egybefüggő pihenőidőnek lennie kell, mert az sem valósul meg.
Köszönöm a hozzászólásokat. -
natë
nagyúr
válasz
Real Ghoost
üzenetére
Érdemes ügyvédet fogadni? Közben megtaláltam a levelezést a futár céggel, sőt a nyomkövetés is előhívható még a honlapjukon, ami igazol.
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
A csendháborítási/birtokvédelmi hangerők milyen mértékegységben vannak megadva hivatalosan?
dB, vagy dB(A)?
Új hozzászólás Aktív témák
- www.olcsogamerpc.hu - Intel i7-12700KF - RTX 3080 - 32GB RAM - 1TB SSD - Z alaplap
- Újszerű Sony PS4 500GB, 1db DUALSHOCK 4 kontrollerrel
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ez azt jelenti, hogy be kell vinnem az anyakönyvi kivonatom, vagy megvan nekik is és csak jeleznem kell, hogy kutassák fel?
Az ászf-et én is átpörgettem, igaziból arra gondoltam, hogy van-e erre vonatkozólag törvényi kötelezettsége a webáruháznak.