Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Remélem, hogy jó topikban járok, a segítségeteket szeretném kérni a következővel:
Édesanyám 2025.Január 20-án éri el a nők kedvezményes öregségi nyugdíjkorhatárát, és ezzel kapcsolatban hangzottak el érdekes információk a munkáltató részéről, majd a mai nyugdíjfolyósítónál tartozó ügyintézés során is.
Számomra a munkáltató által mondtak eléggé shady-k.A munkáltatója szerint ilyenkor "fel kell mondani" közös megegyezéssel ?!?! azonnal megszűnik a jogviszonya a cégnél Január 20-án, és ezután már nem fog tudni ott dolgozni - szeretett volna, de ez részlet kérdés.
Nyugdíj-folyósítónál úgy tájékoztatták, hogy nem kell felmondania.
Szerintem csak szimplán kihasználja a cég az ott dolgozók tájékozatlanságát, ezért megy bele mindenki ilyenkor közös megegyezésbe náluk.Elég sokat olvastam a témában, de vagy nem találtam választ, vagy összezavarodtam.
Az én elméletem szerint Január 20-án semmit nem kellene tennie, csak jelezni a nyugdíj-folyósítónak, hogy minden rendben van e, de még ebben sem vagyok biztos.A munkáltatója részéről pedig két lehetőséget látok:
1. Tovább alkalmazzák nyugdíjasként -> Új szerződés
2. Elküldik:
- Közös megegyezés -> Nem fog belemenni.
- Elbocsájtás indoklással -> Rossz teljesítmény, minőség nem játszik, csak leépítésre tudnának hivatkozni; Következmény:
30 napos felmondási időre eső bér és béren kívüli juttatás, időarányosan (Január 20+30 nap-ig) a szabadságok kifizetsése, valamint 17 év munkavizony után járó 4 havi végkielégítés kifizetésére lenne kötelességük.
Mi a következménye pontosan egy munkahelyen a nyugdíjkorba való lépésnek? A munkáltató "meséje" szerint úgy értelmeztem, hogy számukra ez automatikus közös megegyezéses automatikus felmondás.Kollektív szerződés bár van, nincs erre kitérő pont, szerződése pedig nem tartalmaz ugyancsak semmit a témáról.
Köszönöm előre is
!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A Moto G37, G37 Power és G47 bővíti a Motorola mindennapokra szánt szériáját
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 - Intel Core U9 275HX, 64GB, 2TB, RTX 5080(16GB), OLED 240Hz
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
!