Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisharsany
aktív tag
válasz
pigsty
üzenetére
Ezért is lakok falun. Engem nem zavar ha valaki vasárnap nyírja a füvet, mindenki dolgozik, ha ekkor fér bele ekkor fér bele, jobb mintha tojna rá. Ellenben összetartó a közösség, mindenki köszön és beszélget mindenkivel, ha kell segítünk valamit a másik házánál és nem az megy mint pár km-el arrébb a megyeszékhelyen és az eliteknek épült kisvárosban, hogy rendszeresek a feljelentések amiért átlóg a szomszédba a 80 évvel azelőtt is ott álló fa egyik ága... de persze folyamatosan épülnek az új házak a 200 nm-es telkekre, hogy legalább egymás szájában lehessen mindenki.
-
pigsty
aktív tag
Üdv,
kis társasházi kisregény, sorry, ha ide nem fér be; igen, keresek új lakást/ lakókocsit/sátort egy nyugodtabb helyhez
Van legális út megtudni, adott lakást kiadó ember hol lakik,valami elérhetőséget hozzá? Közösképviselő? Ő se tudja állítólag. Felszólítás, birtokháborítás miatt bevonnánk ,(felszólítanánk a jogellenes állapot befejezésére, mondja fel a szerződést bérlőkkel stb) mint tulajt. Vagy mit lehet legális, etikus eszközökkel tenni a lentiek esetében?
Anyámmal lakom, így max 2 tanú áll szembe min. 2 tanúval,nem együttműködő a többi lakó.
Lehet, a hsz-em már több energiát égetett el,mint amit az egész ér, jogi úton legalábbis, mert az új Társasházi tv. nem lett jobb szerintem,kevesebb konkrétum, definiálás, szemben több gumiparagrafus, nyitva hagyott kérdés,talán ex-lex helyzet is. A kerületi jogforrások is többnyire semmit nem érnek, legyen az fapusztítás, kutyatartás kérdése stb.Sajnos birka a lakóközösség, semmi SZMSZ,semmi nincs, (ami 12 lakásos társasház esetén jegyzőgyanús dolog??) pletykagyártásban,közellenség gyártásban, néha fenyegetőzésben merül ki az itteni jogérvényesítés. KK szerint új szmsz nagyon időigényes, nehéz munka, ezért nem akarja megcsinálni, mondta ezt kb egy évtizede......leváltani sosem sikerült gyanús túlárazások, kötelességszegés ellenére sem [talán egy 198X évekbeli SZMSZ van,de csak egy szomszédházbelinek van meg,fénymásolva-több ház van egy telken.]
Lehet-e bármilyen jogi úton kötelezni a felső szomszédot, valami hangszigetelés, szőnyeget rakjon fel legalább? Akár feles költségbe is beszállnánk. Az ép. vasbeton szerkezete sem segít sokat, az tény. Érdemes heti szinten feljelenteni,ha szép szó nem segít, elköltözik, szankcionálják? Ki lehet dobni, ha feltűnően zavaró? És ha "határeset" a zavarás mértéke?
Más, hasonló ügyek miatt egyszer voltak a kerületi birtokháb. osztályon, ha egy éven belüli tartamú a jogsértés, de kiábrándító volt a válasz, ráerősítve, mintha a hivatalnokok nem akarnának dolgozni, adófizetőkért, holott tudom, ez árnyaltabb.Kis társasházban felénk tulaj ígérete ellenére hangos,zavaró bérlők költöztek. Elvileg két egyetemista korú csaj,de elég gyakran jönnek (teljes erőből szaladva éjszaka is a hálószobám falával határos beton lépcsőn), van hogy egész este kopogós cipővel mászkálnak egy kis szobában órákig.
Eddigi szomszédoknál nem volt ez gond, ezeknél minden beszéd lehallatszik, tényleg ordítva beszélnek, a lépcsőházban is, nappal, éjjel 10-12 órakor is, röhögnek,mint a tehén, szállnak a faszomozások, falon át tisztán érthetően. (Budai kertvárosi járás, XI.ker, eddig ez nem volt népszokás erre.)Van valami fiú, róla nem tudunk semmit, postaládán sincs kinn a neve, nem tudjuk, be van-e jelentve ide, fél éve ordibálós, dobálós veszekedés volt, az egyik lány teljesen bebugyolálva, zokogva, arcát takarva, ránk se nézve az ajtóban, ment el esős időben este. A zokogást felvettem, dehát kevés bizonyítéknak.
Majd fél óra múlva másik nő hazaért felénk, ment a nagy röhögés. Mekkora barátok lehetnek, tényleg vicces szétverni valakit.....az a fura,ezek után is járkál fel ez a fickó.pár hónapja egy csütörtök éjjel 3 óráig ment a teljes hangerős vidámkodás, zajongás. Én meg a balek, nappal dolgozom, standard 8 és fél órásban, plusz utazás.
Hívtunk rendőrt, nagy nehezen kijöttek, becsöngettek hozzájuk (hozzánk be se jöttek, hogy úgymond tettenérjék őket, hallják,amit mi), erre nemes egyszerűséggel nem nyitottak ajtót a rendőrnek, akik fél perc után elmentek, még hozzánk se csöngettek be,csak mobilon hívtak vissza.hm, ezek után én is tehetem ezt, ha rám hívnak rendőrt,egyszerűen nem veszem tudomásul,így nem is érhet szankció?
Fél óra múlva felmentem, nekem kinyílt az ajtó,, erre ártatlan arccal mondják, biztos lentről (tőlünk) jött a zaj....
volt,hogy nyugdíjas anyám tök normálisan szólt, ne lábodaveréssel szaladjanak a lépcsőn, a kb huszonéves csaj flegmán: miért, repüljek?
A lányverő barátja is közel fenyegetően vissza szólt ugyanígy anyámnak.
[ez is fura szokás utóbbi 15+ évben, mindenki lélekszakadva szalad, bárhol, ha lépcsőt lát,l.metrók mozgólépcsői, ha pont elment a szerelvény,akkor is.Fura, én egy túra bakancsban tudok tempósan úgy menni, magas sem hallom a talpamat ugyanott.Járás technika is]Volt,hogy anyám látta, a 2 m magas fickó mögött láthatóan leszegett fejjel, megtörten ment, ilyenkor nem értem, hol a nagy feminizmus, női öntudat.
Milyen női összetartás, hogy ezek után nem sokkal együtt vihognak, mint a majom? Fura.Tudom, tyúkper, tipikus minden második házban hétköznapi eset...de zavaró,sírás határán vagyok.Születésem óta itt élek, egyre durvábbak,hangosabbak az emberek. Na ez tipikusan olyan terület,amin a mostani kétharmados felhatalmazás se fog hamar segíteni, szvsz......az emberek fejében hány generáció alatt,milyen demokráciával raksz rendet? Az is jó kérdés, ilyen embereket miért nem nézik ki másutt, munkahelyen, más társaságban? Régen számított még, tahókat nem fogadnak be közösségekbe.
+bónusz kérdés: van egy másik,erőszakos önkorm-i bérlő.
Ki lehet tiltani a közös osztatlan tulajdonú kertből, annak az ablakunk alá eső részéről?
Úgy viselkedik, mintha teljes jogú tulaj lenne, kutyát szarat, dobálja virágágyásba, meg járdára a csikket, lefoglal és leül, bármire, amit kirakunk a kertbe.
És folyamatosan figyeli az ablakunk. Durva, naponta 3-6 alkalommal le föl járkál. Az a baj, itt se állna senki mellénk, szopják a f.szát,mert másokkal olyan udvarias,csevegős.Vagy lehet megfelelő számú tulaj-i jóváhagyással valami kerítést zárható kapuval építeni, ahova pl csak a kertre néző lakások tulajai kapnának kulcsot, s a bérlő,ki lenne zárva?
Tudom, necces,bonyolult, több a leves, mint hús szitu, de ... olyanok voltak, ha nyáron locsoltam, a bérlő fenyegetett, ne csináljam, elzárta a vizet,letépte a slagot a csapról stb, becsmérlő dolgokat mondott. Most erre mire rendőrt hívok...vagy birtokháborítást indítok, hol lesz rá tanú,bizonyíték,elmarasztalás? Max állandóan kéznél levő mobil,felvevő üzemmódban segít valamennyit.de nem lehet nálam mindig könnygáz spré, önvédelmi eszköz, egy volt polgári városrészben.
Ezzel szemben érdekes, egy tulajdonos társ kvázi kiutált a kertből, földszinti, mint a kutyás bérlő; azt hiszi, csak az ő lakása tartozéka a kertrész. Meg akarja szabni,ki mit tehet, szerinte engedély köteles építmény 1 /2 négyzetméteres betonszegélyű virágágyás......
Köszönöm, aki végig olvasta

-
válasz
Omegared
üzenetére
tudomásom szerint ha nem fogadsz el semmit, akkor felmondanak majd neked*.
a felmondás jogalapja adott ([link])
ha volt kollektív szerződés, akkor abban szabályozva van, mennyi a végkielégítés, ha nincs, akkor 15 év után jellemzően 4-5 hónapnyi bér jár. (nem néztem utána, de mintha 3 évente járna 1 hónap, ez rémlik) meg a standard felmondási időn túl még legalább egy hónap plusz felmondási idő, ami alól fel fognak menteni (nem dolgoztatják le veled, hiszen megszűnt a munkaköröd) így azt is kifizetik. ez a végkielégítésen felül jár, nem összevontan. ha eléd tolnak egy közös megegyezést, akkor csak úgy írd alá, ha ennél még JOBB feltételek vannak benne. különben meg várd meg, míg felmondanak.
te magadtól szerintem ne mondj fel, sok dolgot elveszítesz, például a végkielégítéshez való jogod.
*egy átlagos cég nyilván arra játszik, hogy te magadtól mondj fel, nekik az lesz a legolcsóbb. a következő logikus (pénz takarékos) lépés a részükről a közös megegyezés, amiben a törvényinél kevesebb illetmény lesz benne. a kölcsönös megegyezésben az a szép, hogy elméletben BÁRMIBEN meg lehet egyezni, sokkal többen is, mint amit a törvény előír, meg sokkal kevesebben is.
illetve igyekezhetnek majd olyan ajánlatot tenni, ami ugyan neked nem elég jó, de a törvényt csak az érdekli, ha neked konkrétan hátrányos (például alacsonyabb fizetés) -> elméleti példa, de felajánlhatják az új munkakört, amire te eddig nemet mondtál, vagy nemet akartál mondani, de a jelenleginél magasabb fizetéssel. és ha ezt nem akarod majd elfogadni, és úgy rúgnak ki, akkor se jár semmi. de ez már tényleg pusztán elmélet.nem ismerem a céged, nem tudom mennyire akarnak genyózni veled.
-
Omegared
csendes tag
Sziasztok,
Munkahelyemen az eddigi fő tevékenység megszűnése miatt csoportos létszámleépítés történt, amiből kimaradtam. Mivel a jelenlegi munkaköröm nekem is megszűnik, új munkakört ajánlottak fel, amit elutasítottam (más jellegű munka, kevesebb fizetés), majd kicsivel később felajánlottak egy másik munkakört is, de az számomra hasonlóan hátrányos lenne, mint időbeosztás mint bérezés tekinetében ezt sem szeretném elfogadni. 15+ éve vagyok alkalmazásban. Ha nem fogadom el ezt a felajánlott pozíciót sem mire számíthatok, felmodás és végkielégítés tekintetében?
Köszönöm, ha segítetek. -
4ron
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Igen, erre nagy esély van, pedig le kellett adnom az igazolást a gyerek születése után, tehát biztosan megvolt nekik minden információ.
A feleségemnél valóban kimaradt az új hibakód, de lehetséges, hogy nem is kell feltölteni azokat a mezőket, ha ő csak a 30 év alattiak adókedvezményét igényelte, ez nem egyértelmű számunkra. Ha beírom az adóazonosítót/eltartott nevét/születési helyét és idejét, akkor dobja fel a piros hibakódot:

Ez így teljesen ellentmondó információ, mert a 4-es kedvezménytípus a 30 év alatti anyák kedvezménye, azt nem kell korrigálni szerintem.Amúgy mi van akkor, ha ezeket a sárga hibakódos sorokat elrontjuk? Felhív a nap x hónap múlva, hogy nem lett jó a bevallás, korrigáljátok? Vagy büntetés?
-
Szia!
Valószínűleg azért van így kitöltve, mert a 91. napos igazolással felvette a bérszámfejtés az adókedvezményt, de a születés után vagy te nem adtad be az új igénylőt, vagy csak nem foglalkoztak vele év közben, így a kedvezményezett adatai (ami magzat esetén még nem volt feltölthető) nem lettek frissítve.
A várandósság vége abban a sajnálatos helyzetben jelentős, amikor magzat jogán igénybe vett kedvezmény megszűnik, de gyermek jogán már nem lehet a kedvezményt igényelni.
A várandóssági jogosultság végének így számodra adóügyi jelentősége nincs, de egyébként a pontos születési dátum a beírandó a zöld mezőbe.
A feleségednél az alap állapoton lévő kép érthető, de a kitöltés utáni hibáról nem adtál meg részleteket, így nehéz tanácsot adni. -
envagyok
veterán
Az mi szja bevallásunkkal most egy órát szórakozott a könyvelő.
2 gyerek, egyik tartós beteg 2025 május óta, asszony gyed mellett dolgozik, a nőknfk júniustól variáltak valamit.
Halandó ember nem tudja ezt megcsinálni.
Pont írtam a mesterséges intelligencia topikba, hogy szerintem hamarosan ki fogja szorítani a könyvelőket. -
4ron
senior tag
illetve még egy további kérdés, mert a feleségem adóbevallása is hibára futott: ő a 30 év alatti anyák adókedvezményét igényelte. Alapvetően csak az alsó hibaüzenet fogadta őt, de ha feltöltjük az adóazonosító jelet és a nevét, akkor viszont már hibára fut az űrlap.
Ez az adóbevallás mindig egy ilyen agyrém volt?
-
4ron
senior tag
Sziasztok!
Adóbevallásban kérnék segítséget, mert hibaüzeneteket dobott fel, életemben először. 2025-ben született meg a kislányunk, neki köszönhetően igénybe tudtuk venni a családi adókedvezményt, pontosabban ezt én vettem igénybe.
Viszont amikor megkaptam az adóbevallást, nem volt kitöltve az adóazonosító jel / név / születési hely / születési idő (sárgával jelölve), valamint a "Gyermek után voltam családi pótlékra jogosult, vagy ilyen..." check box (kékkel jelölve), illetve még a Várandóssági jogosultság végénél is 2025.12.31. szerepelt (zölddel jelölve), miközben a gyerek 2025.08.09. született.
Módosítottam a bevallást az alábbi módon:
Aki már csinált ilyet, meg tudná erősíteni, hogy ez így megfelelő? A feleségem nem vett igénybe semmit, csak a 30 év alattiak adókedvezményét, tehát ezt a fentit teljes egészében én igényeltem meg.Köszi!
-
jerry311
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
Ha jol van beallitva az AI, akkor meg jo is lehet.
DE...
Az AI nem intelligencia, hanem statisztika. Jol kiszamolja a kerdes parametereit, majd a parameterek alapjan visszaad egy szoveget, ami a legnagyobb valoszinuseggel fedi a kerdes parametereit.
Ha rosszul kerdezel, akkor rossz valaszt kapsz. (garbage in - garbage out)
Rossz a kerdes, ha tul keves benne az informacio --> altalanossagban, feluletesen valaszol, kimarad(hat)nak fontos reszletek, stb.
Rossz a kerdes, ha tul sok benne az informacio es tema, mert ez esetben a kiszamolt parameterek tobb iranyba mutatnak, statisztikailag nem csucsosodik ki elegge, hogy mit is akarsz. -
envagyok
veterán
Erről az mi alapú jogi segítségnyújtásról mi a vélemény?
-
-Solt-
veterán
Sziasztok!
Bírósági végrehajtással kapcsolatos ügyekben is tudtok segíteni? Ha igen, akkor leírom a lényeget, ha nem akkor nem fárasztanám a társaságot...
Köszi előre is!
-
AssAssynn
addikt
14 napos elállás él ebben az esetben?
Jófogáson találtam egy céget, akik cserepet árulnak, emailben kommunikáltunk, leírtam mi kell, kaptam díjbekérőt, számlát, utaltam. Megjött a rendelés, de az egyik tétel nem jó, egy műanyag antennakivezető cserép. Ettől szeretnék elállni, visszakapni a pénzt. Megtehetem?
Megírom neki, visszaküldöm, ő meg nekem visszautal? -
lewenhaupt
csendes újonc
válasz
maximilian4
üzenetére
Igen alapvetően 2025. szeptember 1-től kellene kapnod.
Munkaviszony, táppénz, más keresőtevékenység nem volt az ezt követő időtartamban? -
maximilian4
addikt
Igen, ez tiszta. Csak nem teljesen értem a határozatot, mert több dátum is szerepel benne:
“A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal *****részére 2026. február 6. napjától rokkantsági ellátást állapít meg.”
“A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A kérelmet március elején adtam be, tehát elvileg a 6 hónap onnan visszamenőleg járna. De ezt a február 6-ot nem tudom hova tenni.
-
biker
nagyúr
válasz
maximilian4
üzenetére
igen, de a benyújtástól, tehát ha 04.01. beadod, akkor 2025.10.01-től visszamenőleg megkapod, nem máustól

-
maximilian4
addikt
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: Rokkantsági ellátással kapcsolatos.
Megkaptam a komplex minősítésem: D kategória, 30%-os egészség és a jövedelmem alapján a maximum összeget kapom. Egyik vesém sem működik, hetente 3x4 órát dializálnak és vesetranszplantra várok.
A határozat szerint: “A megállapított egészségi állapot kialakulásának időpontja: 2025. május 1.”
A határozat szerint: “A rokkantsági ellátás a jogosultsági feltételek bekövetkezésének napjától, de legkorábban a kérelem
benyújtásának napját megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg.”
Akkor elvileg 6 hónapra visszamenőleg is jár az ellátás összege? -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Remélem még nem volt témában az alábbi. Cégre tervezek a következő 1-2 hétben mobiltelefont (iPhone) vásárolni, egész pontosan a Yettelnél. Ami miatt elgondolkodtam, hogy cégre vásárlás esetén 1 év garanciát követően nincs több jótállás, szemben a 3 évvel ami a magánszemélyeket megilleti. Ugyanakkor találtam az alábbi kormányrendeletet:151/2003. (IX. 22.) Kormány rendelet
Nem vagyok jogász, kérlek segítsetek: ennek megfelelően jól értem, hogy március 1-től akkor mégis a sávos jótállás - cégre vásárlás esétén - esetemben a mérvadó?
A rendelet végén ugyanakkor szerepel az, hogy a kiadástól számítva 60 nap múlva lép érvénybe. Ezt vajon mennyire szokták nézni?Köszönöm szépen a segítséget, szép napot!
-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
a xanax kizárólag rövid távú kezelésre való, mivel olyan fizikai függőséget okoz, hogy az ajánlott csökkentési dózis 1-2 hetente legfeljebb 10%-al csökkentett adag
veled meg hat éve szedetik (hagyják hogy szedd)
alvásra 5-6 féle remek gyógynövény készítmény van, de nem az elvonási tünetekre.
elsősorban elhagyni kellene, amihez viszont orvosi segítség kell, utána megnézni pl Javallat kapszulákból ashwaganda, vagy más nyugtató keverék -
carl18
addikt
Sajnos alvás javítására szedem, most abba a cipőbe vagyok ha nem veszem be nem tudok elaludni nélküle. Sajnos ez egy féle csapda is, elsőnek 0,25mg volt a kezdés, aztán jött a 0,5. 2 éve még el voltam "Vállalható szinten a 0,5mg SR mellet".
De az a baj hogy ha kialakul a Tolerancia akkor egyre több kell.
Nappal nem veszek be, meg vagyok nappal nélküle is. De mikor az esti alvás rész jön akkor vagyok abba a helyzetbe hogy kénytelen vagyok használni.
De persze nekem is az a bajom ( Hogy jövök le erről) ?
A Xanax remek szorongás oldó egy átmeneti időszakra, mélypont vagy trauma.
De nem feltétlen jó ötlet hosszú távon nagy adagat szedni.
Még ha el is kezdem csökkenteni és lerakom még az is lehet évek kérdése.
Pont ez a baj néha ha üres a szervezetem és nem veszem be, néha nappal is a semmiből rám tör a szorongás.
-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Az 30/100db kiszerelésben kapható, 2x1 esetén is 15 nap a 30-as, írass fel 100-asat ha 3x1-et szednél, de őszintén, ha 6 éve szeded, már totál hatástalan lehet, nem ártana valami alternatív szer
nagyon gáz de ész nélkül adják a dokik
Az egy havit fel lehet íratni 1x100db de többet szerintem nem adnak ki -
carl18
addikt
Ja elnézést lehet én voltam félre érthető!
Nekem semmi gondom azzal hogy havi 1X kell telefonálni és úgy írják ki a gyógyszert ez még belefér. Csak ez a 10 naponta telefonáljak oda gyógyszerért nekem nem jó.
Benzodianem (Xanax)
Csak úgy értem most 1 éves szakorvosi javaslat esetén ez a 36X telefonáljak oda 1 évbe szerintem (Túlzás) Mert én is tudom 1-3 havonta ha felkeresem őket bőven elég lenne neken és nem volna panaszom. De ez a 10 napos nekem nem igazán optimális.
-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
Értem, hogy frusztrált vagy, de nem én hoztam a törvényt, jelenleg 90napnál hosszabb érvényességű receptet nem lehet kiadni, ezért 4x kell felhívnod a háziorvost.
Ezt leírtam, nem?
Sem nem lehet egy recepre egy éves adagot felírni, sem nem lehet egy évre előre receptet kiállítani
általános rutin a havi recept gyártás
a 10 napos nem normális.Amúgy meg nem tudni, milyen jellegű gyógyszer, ezért írtam extrém példát is, te meg felkapod a vizet rá. ne nekem hőbörögj, ha lehetséges
-
carl18
addikt
Bocs de én 6 éve szedem ezt a gyógyszert! 1 éves szakorvosi javaslat nem átmeneti kezelés hanem állandó. Ha most 10 naponta kell hívni őket írják fel ez 1 évbe 36X telefon vagy időpazarlás.
Nem is járok orvoshoz, csak ha gyógyszer kell.
Megnéztem a felhőbe és valahogy nem értem (Mi ez a korlát?)
Akkor inkább felhívom azt a helyet ahol felírták hogy nem tesznek eleget a szakorvosi javaslatnak. Ott mondták ha gyógyszer kell hívjam inkább őket...
-
biker
nagyúr
válasz
carl18
üzenetére
a leghosszabb amire lehet 3 hónap, addig érvényes a recept
de alap a havi recept, 3db felírva, és havonta kiváltod
a javaslat érvényessége nem jelenti azt, hogy előre megkaphatodÉs örülj a 10 napnak, mikor a gerincem miatt fentanyl tapaszt adtak, 3 naponta kellett menni érte, ünnepnapra előre egy receptet még kiadnak, de nem válthatod ki csak 3 naponta egyet, és abban a patikában ahova kérted az engedélyt
szerencsére egy hónap után megműtöttek, de előtte egy héttel abbhagytam, borzalmas volt 2 napig utána, soha többet
-
carl18
addikt
Üdv!
Érdeklődnék hogy ugyebár van pár gyógyszer amit nekem szakorvosi javaslatra felírtak 1 évre. Tegnap elmentem a házi orvoshoz ahol az aszisztensnek oda is adtam, felírta a gyógyszert de a felhőbe megnéztem ( 10 napra kaptam gyógyszer ellátást)
Szakorvosi javaslat 1 évre érvényes, Email címük nincs!
Ma reggel a gyógyszer íratás idő pontjába felhívtam az aszisztens csajt és kérdeztem miért csak 10 napra írták fel a gyógyszer?
Végül megkérdeztem akkor 10 naponta hívjam fel őket hogy írják fel a gyógyszerem?
Most 1 év esetén 36X Hívás és ( a lényeg hogy ne felejtsem el).
2026-ba most ilyenkor mit csináljak? Persze még benne van a Pakliba hogy a aszisztens ront és az orvossal még tudok beszélni személyesen talán , egy esélyt még ennek adok.
De úgy kíváncsi vagyok a magyarázatra hogy mi alapján nem lehet felírni 1 hónapra azokat a gyógyszereket amik a javaslaton rajta van?
Orvos 65 éves elmúlt 70 év körüli talán az aszisztens egy 40 körüli nő? Sok jót nem várhatok?
-
asdf_
veterán
Az lesz a gond ezzel, hogy egy adott időszakra átlagosan kell meglennie a csendháborításnak, két ajtónyitás nem fogja ezt összehozni.
De amúgy első évben jegyző, utána már csak burosag. -
Atomantiii
addikt
válasz
Simivok
üzenetére
Bemész a jegyzőhöz és megkérdezed. (De sok reményt nem fűznék hozzá, hogy foglalkoznak is érdemben vele. De ha igen úgy sincs meg 40 dB a zajforrás gondolom).
Engem pl nagyobb zajforrással is elhajtottak a búsba, persze mehetek ügyvéddel ha akarok a bíróságra de gondolhatod mennyi értelme van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Odyssey G7 S28BG702EP IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszönöm