Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25545) biker


biker
nagyúr

Előleg kérdés...

B2B üzletről van szó, nem magánszemélyek.
Megrendelő megrendelt egy berendezést tavaly januárban. ajánlat szerint 50% megrendeléskor, 50% leszállításkor értendő, melyre március volt a cél.
A berendezést megrendeltem, megérkezett, az ügyfélnél nem készült el az áram betáp. ez addig húzódott, hogy másfél évvel később, manapság lemondja a megrendelést.
akkor ez a cucc 1.1mFt volt. Ma ha eladom, a gyártó visszavenné, 790eFt már csak, mert lement az ára.

Nekem benne áll az ár fele és az elmaradt haszon. Ha eladható mai áron a készülék, akkor a befizetett előleg és az én össz költségem közt van egy bő 200e ft rés, amit nyilván én nem vagyok hajlandó lenyelni, mert nem az én érdekmúlásom miatt hiúsul meg az üzlet, a termék készen van, csak nem tudtuk leszállítani mert nem tudta fogadni az ügyfél

Átvenni nem akarja, az ő elképzelése hogy minimum fele-fele alapon álljuk a veszteséget. De én továbbra sem értem, miért nekem lenne veszteségem?
Az áru itt van, kiszámlázom neki, azt ennyi, fizesse ki, ha megrendelte, és vigye el, adja el akinek akarja ha nem kell neki.
nehogymár azért legyen károm, mert teljesítettem a vállalásomat.

mi erre a jogi rész?

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.