Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCGaiwer
addikt
válasz
üzenetére
kérdeztél a bérletről, válaszoltunk is korábban, kilakoltatási moratórium van, ha a szerződésed is érvényes volt, akkor hiába akart kirakni, simán megtagadhattad volna a kiköltözést, a tulaj meg pöröghetett volna a fején a román szomszéddal együtt. Ha ezt a tanács ellenére sem tetted meg, akkor ott bizony te hibáztál.
itt voltak a villanyszerelők nála okoztak 500k kárt, ami később kiderült, hogy kamu
még ha igaz is lenne, neked ahhoz semmi közöd. Beszélje meg a villanyszerelővel, aki a kárt okozta.Ha 50k-ert akar telefont valaki rakjon hozzá még 100-at. Röhejes.
gondolom itt nem az összeggel, hanem az azért elvárt funkciókkal van a baj... Ha telefonálni meg sms-re kell egy készülék, biztos tudtak volna ajánlani valamit 50k-ért, de ha kell az 50mpx kamera, 10gb ram, 256gb tárhely meg az 5g is, akkor nem tudnak segíteni. -
törölt tag
válasz
MCGaiwer
üzenetére
Gratulálj azért, mert fél évig kerestünk albérletet, kutyával nem könnyű találni, majd lett írva egy szerződés, hogy amit felújításra költünk azt lelakhatjuk. Aztán a román szomszéd szerint, amikor itt voltak a villanyszerelők nála okoztak 500k kárt, ami később kiderült, hogy kamu volt, de a főbérlőt csesztettek, ki akar rakni. Csontrakom van, térdműtétre várok több, mint fél éve, vallmutetre szintén kb. fel éve. Két hónapja huztak be neten másfél misivel. Köszönöm ba pozitív és építő jellegű hozzászólást. Fogalmad sincs az eletemrol. Az én prostituált anyámat, hogy feljarok erre a fórumra, bár manapság csak röhögni.

Régen az ember segítséget kért, azt is kapott. Most kirohogik, hogy hülye. Ha nagy pácban van még bele is rúgnak. Ha 50k-ert akar telefont valaki rakjon hozzá még 100-at. Röhejes. -
MCGaiwer
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerős rendelt Euronicsbol egy TV-t és egy vezeték nélküli billentyűzet egér kombót. A TV volt 250 kg, a másik két tétel 20. Utánvéttel rendelt, egy rendelésben.
A helyzet az hogy két csomagszam lett. Érdeklődtem neki, az első csomagot tegnap kapta, a TV volt, nulla utánvét. A másik csomag kedden megy neki 272 utánvéttel. Mi van ha nem veszi át? Ha az első csomagra később azt mondja, hogy ő nem volt otthon, biztosan az egyik szomszéd vette át. Mi baja lehet ebből, ha gyökér módon adta fel a cég?
-
válasz
amargo
üzenetére
Szerintem egyértelműen leírtam, hogy semmi akadálya az újabb benyújtásnak. Nem értem, hogy miért kéne bíróságra menni, ha pótolható a hiányosság. Vagy olyan iratról hiányzik a szárazbélyegző-lenyomat, amelyen már nem pótolható?
Haláladó alatt mit értesz? Csak mert Magyarország öröklésiilleték-rendje egészen baráti. Számos példaképnek tartott mintaállam deklaráltan nem támogatja az öröklést, és még családon belül is befigyelnek 50% fölötti kulcsok, igaz, nem feltétlenül általánosan.
MaCS
-
LuckyL
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
én legutóbb csak fél százalékot fizettem, egyáltalán nem gondolom általánosnak
-
amargo
addikt
válasz
mike1334
üzenetére
Az egyenesági igen, az oldalági pedig: [link]
J. három nappal megelőzte a jogerőre emelkedést viszont mellette ezt olvasom:
Ha vagyonszerzés után a NAV akár fizetési meghagyással, akár határozattal illetéket állapított meg, és ez a döntés 2020. július 8-án még nem vált véglegessé, akkor a döntést kibocsátó igazgatóságnál lehet kérelmezni a megállapított illeték törlését vagy a befizetett illeték visszatérítését. -
LuckyL
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
szabad piac van, mint minden, ez is alku kérdése
-
amargo
addikt
válasz
MaCS_70
üzenetére
Alapjában véve a probléma, hogy fellebbezésnek helye nincs egy pecsét pótlására. Nincs pótlási lehetőség, stb. Azaz csak is bírósági úton lehet újra kezdeni az egészet jelen helyzet alapján, ami szerintem egy vicc vagy az ügyvéd nem ért hozzá (?)..
A történet lényeg, B. testvére tavaly elhunyt J. nek volt egy Bt-je abban többek között ez a két ingatlan is.
Tehát jelenleg ott tart a dolog, hogy nem lehet bírósági ügyet indítani, mert az illetéket be kell fizetni az elindításához, de ennek az összegét senki nem tudja.
bitpork: B. már milliókat fizetett ki a haláladó révén. Rettenetes ez az ország. Azt még elhiszem, hogy a Bt miatt kell fizetni, hogy átkerüljön az emberhez, de amikor a szülői háznak az elhunyt rokon utáni részét is lehúzzák az embertől azért az eléggé bicskanyitogató. Ha valaki nem tudja kifizetni a 9%-ot az mit csinál?
-
mike1334
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Nagyobb érték, nagyobb felelősség. Ferrarit se annyiért javítanak, mint egy Trabantot
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Ingatlanügyekben teljesen mindennapos az értékarányú munkadíj, és nem is egészen alaptalanul -- bár logikus, hogy ne végig lineáris legyen a görbe.
Egy vagyonjogi nyilatkozatnál már kicsit már a helyzet, de az érték figyelembe vétele itt sem az ördögtől való.
Összességében persze az sem mindegy, hogy milyen bonyolultságú okirat készült, milyen minőségben és milyen esetleges extrákkal.
A 110e Ft nem kevés, de egyáltalán nem biztos, hogy eltúlzott.
MaCS
-
válasz
amargo
üzenetére
Nem egészen értem a problémát.
Ha jól értelmezem, beadtak a földhivatalhoz egy kellékhibás okiratot,a földhivatal pedig észlelte a hibát és ennek megfelelően szabályos elutasító határozatot hozott. Mi ezzel a gond?
Be kell adni még egyszer, szabályosan. Az eredeti iratokat visszakapják.
Vagyonátruházási illetéket egy tulajdonosváltáshoz kétszer biztosan nem kell befizetni. Itt valami nagyon nem stimmel a történetmeséléssel.
Bt.-k esetén egyébként tényleg adódnak cifra történetek, mivel ugye személyegyesítő vállalkozásról van szó, de itt mintha nem ezzel lenne probléma.
MaCS
-
bitpork
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
1-2% szerintem még nem sok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kollégám megházasodott és mivel van egy lakása óvatosságból szerződésbe foglaltatta, hogy a házasságkötésekor ezzel ő rendelkezett. Csak nekem tűnik pofátlannak egy ilyen szerződésért 110k HUF?
(ügyvéd kérdése: mennyit ér a lakás? 13 millió mondta a kollégám. Akkor 110k jó lesz?) Szolnok a helyszín. -
inf3rno
nagyúr
válasz
raven12
üzenetére
Mindig végig kell olvasni, hogy mit tesznek eléd. Én is amikor eü-be mentem dolgozni simán elém raktak olyan papírt, amiben alsóbb bérkategóriába soroltak, nem a képesítésemnek megfelelőbe. Meglepődtem, hogy ennyire nincs gerinc a kórház vezetésben, vagy csak az illető nem volt kellően körültekintő. Nem derült ki, de simán átvertek volna. Ha nem adtak neki saját példányt, akkor kérjen egyet. Kötelességük adni szerintem. Van orvos ismerősöm, már nem először volt munkaügyi pere a kórházzal, mert valamit nem akartak kifizetni neki, vagy éppen olyasmire akarták kötelezni, ami nincs benne a szerződésében, és maximum önként csinálhatta volna. Ez Veszprém, de simán lehet, hogy máshol is így megy.
-
amargo
addikt
Kicsit hosszú lesz elnézést!
Figyeljétek a dátumot, mert lehet, hogy a köv. sztori vagy annak egy-egy része csak vicc. Kitaláljátok mi benne az igaz és mi a mese?
Mese a két garázsról Franz Kafka (K.) nyomán:
B. még januárban megkapta a hagyatékátadó végzést, amely szerint megörökölt egy céget, egy Bt-t, annak tulajdonában két garázsingatlannal. Azon nyomban fel is keresett egy ügyvédet, a tulajdoni jogok intézésére, hiszen B. a céget bezárta. A garázsok tulajdonosának korábbi természetes és jogi személye megszűnt, nincs, meghalt, nem létezik. Az eljáráshoz csatolta a Hivatal által kiállított hagyatékátadó végzést, a korábbi cégtulajdonos Hivatal által kiállított halotti anyakönyvijét, a cég felszámolási jegyzőkönyvét beleértve a vagyonfelosztási jegyzőkönyvet, és a cégbíróság törlő határozatát, és befizette a két illetéket, hiszen két ingatlanról van szó.
Néhány hétre rá megjött a földhivataltól a két Bt-s garázs B. nevére való átírásáról a határozat: elutasítva. Indok (szó szerint idézve, nyelvtanilag is, nincs benne elírás (az "esten" sem elírás, az aláhúzás is másolva): "A kérelemhez a bejegyzéshez alapjául szolgáló okiratot, vagy a föld tulajdonjogának felszámolási, illetve önkormányzati adósságrendezési eljárás során történő megszerzése esten az árverési jegyzőkönyvet nem csatolták."Fellebbezésnek helye nincs. Azaz a 2x illetéket a Hivatal szépen zsebretette.
B. elküldte az iratot az ügyvédnek, hogy akkor ez most mi? Egyáltalán mi kellhet még, hiszen az összes lehetséges, az ügyhöz kapcsolódó dokumenumot csatolták. Nem látja a Hivatal a saját rendszerében még csatolt iratok nélkül is, hogy az ingatlannak nincs már tulajdonosa és, hogy a törvényes örökös B.? Egy egészen aprócska rugalmassággal a Hivataltól nem várható el, hogy hatékonyan tegye a dolgát, azaz az amúgy tök egyértelmű ügy végére mihamarabb pontot tegyen? Az ügyvéd felhívta a Hivatalt, hogy mégis, mi nem jó. A válasz: hiányzik egy szárazbélyegző. A vagyonfelosztási jegyzőkönyvet, egy adásvételi szerződéshez hasonlóan, ügyvédnek kellett volna ellenjegyezni. Utólag ez a bélyegző nem pótolható. Akkor mit lehet tenni?Bírósághoz kell fordulni, a Bíróság fog az ügyben dönteni. Ennek persze anyagi vonzata is van, nem beszélve a hatvan napos átfutási időről. B. ezen már nem lepődött meg, nem is mérgelődött különösebben, hiszen már egy ideje edzi magát a Hivatallal való szélmalomharcra. Mennyi lesz? Kifizeti és OK. Végülis valamiből finanszírozni kell a Hivatal munkáját is, mégsem halhat szegény éhen. Mennyi lesz? Az ügyvéd felhívta a bíróságnál egy ismerősét, aki erre egyértelmű választ nem tudott adni. Csak egy hasonló esetre hivatkozott, amikor annyi meg annyi volt. Akkor nézzük meg az illetéktörvényt, mondta az ügyvéd. Sajnos abban az ügyvéd konkrétan ilyen esetre nem talált fél óra alatt hivatkozást. Hiszen ez sem nem peres eljárás, sem nem is amolyan peren kívüli egyezség."OK", mondta B., indítsuk el a bírósági eljárást, a Bíró majd utólag kiszabja az illetéket, és B. majd akkor befizeti. Az sajnos nem megy, tájékoztatta az ügyvéd, mert az illetéket előre kell fizetni, és ha nem annyi, amennyi, akkor az ügy és pénz ugrott. Legalábbis ebben a körben. Próbálkozzunk 5.000-es lépésekben? Gondolta B. Végülis, a 0-adik kör már lement a Hivatali illetékekkel. Vagy 10.000-esben? De mi van ha a Bíróság csak forintra egyező összeget fogad el, se többet se kevesebbet? Mekkora annak a valószínűsége, hogy elsőre eltalálja? Mennyi pénz fog várhatóan így B. zsebéből a Hivataléba vándorolni, amíg sikerül eltalálni, hogy mekkora illetéket vár a Hivatal? Ennek megbecslése már magas szintű matematikát, valószínűségszámítást igényelne. Inkább megpróbálja az ügyvéd kideríteni. Az valószínűleg olcsóbb lesz.Ha B.nek szerencséje van, egy fél napnyi ügyvédi munka elég lesz rá.
Mi az igaz és mi a mese?
A sikeres megfejtők nyernek.
Tapasztalatot. -
raven12
senior tag
Sziasztok!
Párom állami egészségügyis, kirendelték kórházba COVID osztályra, most kezdett, de iszonyat káosz van. Írattak vele valami szerződést, sajnos nem olvasta végig, de gyanítom, neki is adniuk kéne egy példányt és nem adtak, már itt az első bökkenő.
Igazából ami nagyon zavaros és szeretnénk rá választ kapni, hogy ebben az esetben ki fizeti a bérét, és, hogy milyen pótlékokra jogosultak (munkaszüneti napi 100%, éjszakai 30% ha jól tudom, MT szerint kötelezően jár, de jár-e veszélyességi pótlék a covid miatt), mi lesz a túlórákkal...
Erről hol tájékozódhatnék (munkáltatóján kívül persze, van-e a rendeletekben/magyar közlönyben erről valami?)?Köszi, ha valaki tud bármit!
-
válasz
Sanyabá
üzenetére
A nagy kérdés az, hogy mi a terület besorolása. A termőföldre speciális szabályok vonatkoznak.
Arra helyből őszintén szólva nem emlékszem, hogy családon belül milyen mentességek vannak, de nemrégiben egy ügyfelemnek akartak ajándékozni egy önálló termőföld-ingatlant, és mivel ő nem volt hivatalosan gazda, nem jöhetett létre az ajándékozás. Tehát bizony, termőföldek esetén az ajándékozás is erősen korlátozott, akárcsak az adásvétel.
MaCS
-
MCGaiwer
addikt
válasz
Sanyabá
üzenetére
azt azért pontosítsd, hogy egy osztatlan területben van mondjuk 1/100-ad részed, vagy egy nagyobb területtel határos, de külön tulajdonú földed van?
Ha szomszéd, abból arra következtetek, hogy külön tulajdon, de fontos a pontosítás ugyanis a kettő esetben lényegesen eltérőek a törvények. -
Sanyabá
senior tag
Föld ügyben kérnék egy kis felvílágosítást.
Egy nagyobb földterületben van egy pici földecském, na már most a nagy tulajdonosa meg akarja ezt tőlem vásárolni. De ezt én a testvérem-nek szeretném eladni (elajándékozni ) meg tehetem-e ? Van-e elővásárlási joga a nagyobb tulajdonú szomszédnak? -
LuckyL
őstag
válasz
bucihost
üzenetére
minden használt termék esetében fennáll 6 hónap szavatossági kötelezettség, de mivel magánszemélyek között köttetett az üzlet, ezért a vevőnek kell bizonyítania a hibát
egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy igazságügyi szakértőt kell fogadnod, aki megállapítja a hibát, ezután tudsz polgári pert indítanivan egyáltalán szerződésed arról, hogy mit vásároltál és kitől? mert ha az sincs, akkor szerintem ez tanulópénz lesz....
jobb lett volna, ha vásárlás előtt jössz a topikba, én biztos leírtam volna neked, hogy ez a hazsnált felni/gumi ugyanaz a kategória mint a pár százezer ft-os használtautók piaca
csak akkor érdemes ilyesmit vásárolni, ha van lehetőség vásárlás előtt alaposan átvizsgálni, mert több a szar, hibás mint a jó -
LuckyL
őstag
válasz
bucihost
üzenetére
ha azon gondolkodsz, hogy elkezded nav-al, más hatósági feljelentéssel zsarolni, azt nem ajánlom, mert ha van egy kis rutinja, te fogod megszívni a végén, sokan nem tudják, de 1-5 éves bűncselekmény a zsarolás
természetesen jogod van bejelenteni bosszúból a nav-nak, de ezzel zsarolni nincs jogod
őszintén szólva fogalmam sincs fognak e foglalkozni vele, ha adod nevedet a bejelentéshez inkább, ha névtelenül akkor kisebb eséllyel
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Facebookon hirdettek egy garnitúra felnit gumistól. (gyári fényezés, 2-3 szerint kibíró gumik, lecentírozva,szóval egyből mehet a kocsira.). Elmentem (130km oda-vissza) másnap értük. A helszínen derült ki, hogy fel van pattogva a lakk, meg minimális patka nyom. Ebből adódóan alkudtam, valamint beszámítattam egy felnit. Úgy váltunk el, ha bármi van keressem. Haza értem, egyből mentem gumis ismerőshöz, hogy tegye fel. Kiderült, hogy centírozni kell az összes kereket, az egyik gumiban volt egy csavar, valamint az egyik minta meg van szakadva. (Ezt én a helyszínen nem vettem észre sajnos). Ezt azonnal jeleztem fotókkal neki. Amire ennyi volt a reakció: "Huha, na de fasza. Bocsi már. Én se láttam Egy folt és goo..."
Kiszedték a csavart, megjavították a gumit, lecentírozták a kerekeket majd mentek fel a kocsira. Látszólag minden patent volt, mindaddig amíg kinem mentem a városból a kocsival. 50-60 korül elkezd "dübögni" az egyik kerék, valamint rázni.Ezt is jeleztem az eladó felé, hogy itt valami nagyon nem f@asza. De ő erösködik, hogy már pedig ezeknek semmi bajuk.
Felajánlottam neki, hogy:
- Vissza viszem és adjon helyettük olyanonat amik tuti jók és a helyszínen ki tudok próbálni.
- Vissza viszem a kerekeket és állítsuk vissza az eredeti állapotot, valamint a felmerülő költségeim felét fizesse meg.
- Elmegyek újra gumishoz, leszedetem az összes gumit a felnikről és megnézetem mi bajuk lehet. Viszont ka kiderül, hogy tényleg szar valamelyik gumi akkor a teljes eddigi felmerülő költségemet fizesse meg.Szerinte ha leszedetem a gumikat akkor utána már biztosan szarok lesznek. Valamint váltig állítja, hogy semmi bajuk a kerekeknek. Azóta válaszra sem méltat. Ugyan úgy pakolgatja fel a hirdetéseket, sőt már azt a felnit is hirdeti amit én számoltattam be vele.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mit lehetne tenni, hogyan lehetne kicsit "megfingatni", és jobb belátásra téríteni? Gondolom ha velem megtette, akkor már mással is.
Nem is azon az "x 10ezer Ft" on van a hangsúly amivel lehúzott (bár jó lenne viszont látni, mert így vennem kell másik gumikat). Hanem ezzel a patkány hozzáállás, addig foglalkozik az emberrel amíg pénzt lát utána ha gond van már nem is válaszol.
Az udvarán halomban állnak a felni / gumi garnitúrák melyeket különböző portálokon hírdet, árul természetesen számla nélkül. Ezt ekkora méretben csinálhatja magánszemélyként? Esetleg egy navos bejelentés érhet valamit?
-
darvinya
titán
válasz
Magnum_
üzenetére
Hangfelvételt, ezért raktam zárójelbe, automatikus megy a felvétel.
Jövőhéten rákérdezem pontosan mikor szándékozik visszaadni, s ha nagyon ködösít, akkor további lépéseket indítok.
KöszönömMaCS_70
Konkrét dátum nincs, csak december eleje, mint visszaadás, és email pontos dátum.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hülyeségeket ne tanácsoljunk már, ha szabad kérnem.
Egy magánjogi ügylet, mint jelen esetben egy tartozás NEM TARTOZIK a rendőrség kompetenciái közé. Ők bűncselekményekkel és szabálysértésekkel foglalkoznak, amiről itt ugye szós sincs.
A témához: visszafizetési határidő szerepel abban a bizonyos emailban? Mert anélkül kicsit problémás meghatározni, hogy mikortól számít lejártnak a követelés.
MaCS
-
Magnum_
nagyúr
válasz
LuckyL
üzenetére
Egyertelmuen nyerheto, a kerdes inkabb az ilyenkor mindig, hogy ha meg is nyeri, a rokon fizetokepes-e (vegrehajthato vagyona van-e ha arra kerul sor), csatlakozva a velemenyedhez.
Darvinya: velemenyem: en magam nem varnek nyar vegeig, addigra lehet, hogy nem lesz semmije. (Nekem sok koveteles ervenyesitese iranti perem van - holnap is ellentmondasra irok egy kereseti kerelmet 🤭)
Hangfelvetel nem kell (gondolom, nem kertel hozzajarulast), emailezes, utalas jo.
-
darvinya
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Hát, igen.
asdf_
Nyár elején lehet megejtek ilyet.
-
-
darvinya
titán
Köszönöm, akkor várok még, azaz augusztusig várok.
Amúgy vállalkozóként tervező. -
LuckyL
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
egy fizetési meghagyással megpróbálkozhatsz, ha nem mond ellent, akkor végrehajthatóvá válik, ennek is lesz majd költsége amit te fogsz megelőlegezni, a foylamat részletesen le van írva a közjegyzők oldalán
ha ellentmond, akkor érdemes konzultálnod ügyvéddel és átbeszélni nyerhető-e a per és ha nyerhető, van-e esély bármit végrehajtani a kedves rokonon
ha kitanult zsibis a a rokon, akkor nyugodtan keresztet vethetsz a pénzre, de ha van valamiféle fizetési hajlandósága/lehetősége, akkor talán van esélyed
látatlanban ennél konkrétabbat nem lehet mondani#20138MaxxDamage
mégis miylen alapon jelentené fel?
azt akkor érdemes ha történt bűncselekmény
-
válasz
darvinya
üzenetére
Nem kell kölcsön adni...max. nagyon közeli rokon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félre téve szólj neki, hogy ha nem fizet x napon belül akkor élned kell Magyar Állampolgári kötelezettségeddel és jogoddal....feljelented a rendőrségen (minden bizonyíték a kezedben!) aztán talán ráveszi magát a vissza fizetésre...Más is biztos ír valamit a témára, várjuk azért meg. Nekem ez jutott hírtelen eszembe.

"Szó elszáll, írás megmarad" -
darvinya
titán
Üdv
Röviden, család tagnak adtam kölcsön.
Papír nem volt, csak email-ben írás, átutalás és megjegyzésben kölcsön.
(Telefon beszélgetés hangfelvétel)
6 hónapja nem igazán töri magát a fizetésre.Hogyan tovább, hogy még idén visszakapjam?
-
coco2
őstag
válasz
fjudors
üzenetére
Ha beírom a katasztrófavédelem oldalán az irányítószámomat, kijelzi nekem, hogy budapesti lévén én a főkétüszhöz tartozok.
Azért is nyelem ezeket a doksikat, hogy kiderítsem, mi a fene ez a halom sok ellentmondás, hogy már nem kötelező a vizsgálat, de akkor is érvényben vannak ugyan azok a törvények - a jogtár kijelzése szerint nincsenek hatályon kívül helyezve. Olyan kitétel sincsen benne egyértelműen, hogy az egész már csak társasházakra vonatkozna, egylakásos ingatlanokra nem.
De tekintettel a GDPR világára, akár meg is fordítható a kérdés. A főkétüsznek joga van az adataimat a hozzájárulásom nélkül tárolni? Van még olyan előírás érvényben, ami neki jogalapot ad nyilvántartásra?
És a felső szintű jogi anyagot továbbra sem találom
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Milyen munkarendbe dolgozol? Irodai (8-16:30) vagy valamilyen folyamatos (24/72, stb).
Hivatalos bejelentett állásod és béred van? -
coco2
őstag
Sziasztok!
Nyelem a jogi anyagot kéméynseprésről innét: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1600021.bm meg innét: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1600099.kor és eddig nem sikerült zöldágra vergődnöm egy kérdésben: még merre találok joganyagot, amit nem találtam meg ehhez kapcsolódóan? Az egész lóg a levegőben, mintha valami felső szintű joganyagot nem találtam volna meg.
A pletykák arról szólnak, hogy 2018 óta magáncélú lakó ingatlanban már nem kötelező az évenkénti kéményseprés. Opcionális lehetőség, külön szolgáltatásként rendelhető. Ezt mondja a pletyka. Viszont a linkelt joganyagokban nem találom azt a részt, ami arról tájékoztatna, hogy a szolgáltatás igénybevétele nem kötelező.
Ha valaki egy hátralévő életben sosem áll többé szóba a főkétüsszel, megsért azzal valami törvényt vagy rendeletet? Egy törvény úgy szokott kinézni, hogy nem teljesítése esetére leírják azt is, milyen büntetést lehet érte kapni. Semmi ilyesmit nem találtam a linkelt joganyagokhoz kapcsolódóan. Feltételezem, valami dokumentumot még nem olvastam el.
Valami linknek vagy törvény címnek örülnék, még mit olvassak el?
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ünnepnapok kifizetése tekintetében ez az eltérés a kettő között.
-
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Fix havi bérrel vettek föl, vagy órabérben vagy? Fix havi bér esetén nem jár plusz pénz az ünnepnapokra, mint ahogy akkor sem kapsz több/kevesebb pénzt, ha egyik hónapban mondjuk 22 munkanapot dolgoztál, a másikban meg csak 20 munkanapot.
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Munkaszerződéstől, munkarendtől függ, normál munkarendben, fix havi bér esetén csak akkor jár plusz bér munkaszüneti napokra, ha munkát végzel.
-
bitpork
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szia!
Ezt munkaszerződés és bővebb információk nélkül nem lehet megválaszolni. Egy munkajogászt keress meg ha biztosra szeretnél menni. -
Sziasztok,
Itteni utolsó pár h.sz. a téma (nem akarom újra be írni)
Tudna valaki mondani rá valamit?
-
Sziasztok. Egy ismerosom kerdeset tennem most itt fel
Tehat meghalt egy rokon, ok lemondtak az oroksegrol, ha jol tudom akkor tartozas miatt. Viszont maradt egy oreg auto az udvaron, aminek erteke majdnem a nullaval egyenlo. Viszont nagyon el kene mar tunnie az udvarbol a kocsinak. Igazabol mit kell ilyen helyzetben csinalni? Allitolag a Vagyonkezelonel sem tudnak mit mondani nekik. Gondolom nem vitetheti el hulladekba vagy ilyesmi? Tobb mint 2 eve all mar az udvarban a kocsi, szoval szeretnenek mar valamit kezdeni vele, vagy elvitetni, de konkret valaszt meg nem kaptak sajnos
Koszonom, ha tudja valaki a pontos mnetet a dolognak
-
Cicero
őstag
válasz
Cicero
üzenetére
Erre a problémára van ötletetek? Üzleti útra történő szállás igazolását ha jól tudom csak munkáltató adhat. A szállástulaj meggyőződéssel állítja, hogy én is, mint magánszemély kiállíthatom, ha azt írom bele, hogy ingatlan vásárlási céllal nézem meg a placcot. Egy éjszakát maradnánk asszonnyal, évfordulóra, erdei kabinban. Én azért fosok, hogy ránktöri a TEK az ajtót, a szállástulaj szerint ebből még nem volt probléma.
-
LuckyL
őstag
válasz
üzenetére
nem vagy köteles elfogadni, és igen, visszakaphatod
előtte azonban meg kell próbálnod tőle kérni, erről legyen írásos bizonyíték (email)
ha elutasítja a határozott kérésedet akkor mehet a banki panaszmindazonáltal minden helyzet más, és nem garantált hogy a javadra dönt a kártyatársaság, csak nagyon erősen valószínűsíthető
-
asdf_
veterán
válasz
inf3rno
üzenetére
Én nem is néztem, mi a felkínált lehetőség és hogy van-e egyáltalán, úgyis elmegyek, bármikor is lesz majd.
(de most visszanéztem a emaileket, mindegyik időpontváltozásnál felajánlották, hogy 1 hónapon belül vissza lehet váltani, ez esetleg kiskapu is lehet a kérdezőnek, mert nálam az elhalasztott koncert elhalasztott dátumának elhalasztottjának az elhalasztottjáról beszélünk, azaz vagy 4-szer szállhattam volna ki belőle, tehát ha neki jön még egy módosítás, na, majd akkor kell lépni időben) -
inf3rno
nagyúr
Nekem is van bent két koncert, de írtak mindegyiknél, hogy halasztják, és ha nem felel meg, akkor írjak és visszaadják a pénzt. Nekem igazából tökmindegy, nem egy nagy összeg, és ha ez tartja őket lélegeztető gépen, akkor tőlem megtarthatják. Ha lesz koncert és belefér az időmbe, akkor persze elmegyek rá.
-
asdf_
veterán
válasz
ilyennincs
üzenetére
Ezt a részét azért nem értem, mert akár kártyával fizettél, akár utalással, megvan minden, hogy visszakerüljön hozzád a della. Más persze a helyzet, hogyha a rendezvény nem törlésre került, hanem elhalasztják, utóbbi esetben nem feltétlen jár vissza a pénz, sok százezreknek áll bent sok pénzük 1-2 évvel eltolt koncertek, fesztiválok kapcsán (én pl. már nem is tartom számon, talán két koncertjegyem meg egy repülőjegyem van, egyszer egy koncertjegyet majdnem megreklamáltam, hogy azt mondták, hogy törölve és visszaadják, de nem kaptam meg a pénzt, aztán közben kiderült, hogy arra a koncertre végül nem is vettem jegyet
, majd lesz vele valami, nem idén, ez már azért elég biztosnak tűnik).
Ha te arról csúsztál le, hogy a rendezvény elhalasztása mellett, annak, aki élni kívánt vele, felkinálták azt, hogy a megvásárolt jegyet visszaválthatja, az egy egészen más történet, mint a lemondták és nem kaptad vissza a pénzt. -
LuckyL
őstag
válasz
üzenetére
ez nem kiskapu, ez a kártyával fizető fél joga
meghallgatja a kártyatársaság az ellenérdekelt felet is és a saját szabályzata alapján hoz döntést
szállásfoglalásnál akkor lenne helye iylen panasznak, hogyha pl nem azt a fajta szobát, szolgáltatást akarja adni az üzemeltető amit te lefoglaltál és nem adja vissza a pénzedetjegyvásárlásnál ebben az esetben azért teljesen egyértelmű a dolog, mert kifizettél valamit és nem kaptad meg a beigért szolgáltatást
ezt akármiylen saját szabályzattal csűri-csavarja a kártyaelfogadó, nem fog megállni és vissza fogják vonni tőle a fizetéstösszefoglalva, kell hogy legyen valami olyan a tranzakciónál, ami egyértelműen nem tisztességes a foygasztó felé, és akkor van értlme panaszt tenni
mindenképpen legyen levél, kinyomtatott email is csatolva a panasz mellé, ami bizonyítja hogy megpróbáltad megoldani az ügyet a szolgáltatóval első körben
olyan mint egy paypal panasz, csak még inkább a vásárló oldalán állnak
-
LuckyL
őstag
válasz
ilyennincs
üzenetére
vásárlástól számított 180 napig tudsz beadni bankkártya panaszt, a szabályzatuktól függetlenül visszakaphatod a pénzed, ha még benne vagy
-
MCGaiwer
addikt
válasz
ilyennincs
üzenetére
ÁSZF valószínűleg megmondja.
Elmarad a fesztivál vagy meggondoltad magad?
A két esetben jelentősen mások a lehetőségeid. -
ilyennincs
tag
Sziasztok,
Egy fesztivál elővételes jegy esetén milyen jogszabályok vannak a visszatérítést illetően?
Azt mondták, a határidő már lejárt, és hogy küldtek e-mailt, de én nem kaptam ilyen e-mailt vagy ha igen, akkor spam-be kerülhetett és már nincs meg.
Tehát most úgy néz ki a dolog, hogy én kifizettem a jegyet, aztán nem kaptam semmit a pénzemért, ők pedig megtartják? Ők szabhatnak határidőt hogy meddig lehet visszatérítést kérni? Törvényileg nincs ez szabályozva?Köszönöm előre is.
-
defyhb
csendes tag
válasz
MCGaiwer
üzenetére
"végzettség nélküli kér X-et
végzettséggel rendelkező meg 3X-et."Tévedés, mert TÁBLÁS bér van így pontosan tudható az új ember mennyit kapna: amennyit a mostani is kap. Többet egy fillérrel se mert erről szól a bértábla.
És itt a lényeg: hogy táblás bérért lehetne találni valós végzettségű embert is-akkor mit keres itt ugyanezért a pénzért egy nulla végzettségű senki?
-
MCGaiwer
addikt
válasz
defyhb
üzenetére
mert így jobb a matek.
végzettség nélküli kér X-et
végzettséggel rendelkező meg 3X-et.Közben a munka és a bértámogatás ugyan az. (ha pedig a munkát végzettség nélkül is ugyan úgy el tudja látni az, aki jelentősen kevesebb fizetést kér, akkor a tulajnak több marad a jachtra)
-
defyhb
csendes tag
Üdv!
ezt a kérdést lehet nem egy jogi alfórumon kéne feltegyem, hanem a „diliház“ fórumon, de mégis felteszem itt.
A kérdés: egy munkáltatónak miért éri meg lassan 20 éve csalni hazudni egy minden képzettség nélküli embere miatt? és kockáztatni a lebukást?
Bővebben.
Nem állami fenntartású intézmény, amely az államtól havi bérnormatívát kap, ebből fizeti a béreket.
De bért csak olyannak fizethet, aki az állam által előírt poziban és előírt végzettséggel rendelkezik (szakma, egyetem-diploma).
A cég azt alkalmaz akit csak akar egyébként, de azt ő fizeti saját zsebből.
és mit tesz a cég lassan 20 éve? Van egy minden szakma és végzettség nélküli embere, akiről behazudja hogy ő X végzettséggel rendelkezik. És így „jogszerűen „ veszi fel utána a bérnormatívát. 20 éve!
Kérdés: ez miért éri meg a cégnek-mi ebben a biznisz?
Nem azt kérdezem, miért hazudja be a végzettséget-azt értem, mert így veheti fel-csalhatja el az állam pénzét a bérre.
Hanem azt kérdezem, miért éri meg egy nulla végzettségű senki miatt 20 éven át hazudni-csalni-falazni?
Miért nem vágják ki a francba és vesznek fel valakit, akinek tényleg van papírja is?
Volt rá 20 évük megoldani.
Ez lenne a kérdés. -
Exodion
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Lassukcsak, tavaly:
- majus elso/masodik hetvegejen szombaton 9-14 -ig orankent 6db lyuk ablakcsere miatt, az 2nap.
- szeptember utolso heteben villanyszereles miatt eleg durva gepekkel dolgoztak (kedd,szerda kb delig) legyen 2nap
- oktober elso heteben almennyezetet csinaltunk 3nap 3x30perc kb mire kifurkaltunk minden lyukatIden meg lesz most ez aprilis vegen 2x1.5-2ora mire megint furkalok egy jopar lyukat, meg valamikor osszel a csmpet le kell vesni a furdoben az is lesz egy 2-3 ora de arra gepet kell berelnem
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Philips Sonicare 9900 Prestige elektromos fogkefe
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- EliteBook 6 G1i 14 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ellenben, ha egy fészerről van szó, ami 130 ezer, akkor 1300 HUF?

Koszonom, ha tudja valaki a pontos mnetet a dolognak
, majd lesz vele valami, nem idén, ez már azért elég biztosnak tűnik).