Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocee
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ez jelenleg nem úgy van a civil életben,hogy ha később változik a szabály mint az esemény megtörtént,akkor visszamenőleg egy új szabály nem érvényes.persze nem vitatkozok, pusztán érdekel,engem pl jobban zavar,hogy vannak koleszok ahonnan nem jöhetsz ki akármikor...az meg szabadságjogos dolog sztem ,de ezért vagyok kíváncsi.
-
Pocee
senior tag
Erre kíváncsi vagyok laikusként,ha van egy szabályrendszer az iskolában,akkor nem merül fel az,hogy nem volt kötelező ide jönni, mondván a szabály az szabály és ugye ma mindenki azt skandálja,hogy be kell tartani a szabályokat.
Gondolom egy Angol kisasszonyok vagy pannonhalmi suliban is komoly és nem biztos hogy könnyen érthető dolgok vannak lefektetve,mégis ha odamész be kell tartani. -
Pocee
senior tag
válasz
envagyok
üzenetére
Én nagyon felkészülten az eddigi történésekből bemennék az elbeszélgetésre,és közölném,hogy rögzítem a beszélgetést,de minden keresztkérdésre tudni kell ilyenkor válaszolni...gáz ha Te veszed fel és csak makogsz ha bekapsz egy kérdést...
Hülye kérdés de ügyvéddel menni?Szerk: mire megírtam,közben egész sok válasz érkezett,offba teszem
-
Pocee
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Az általában nem zavarja az embereket ami a saját komfortzónán belül van.
-
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
Ez szomorú történet...
De nem kapcsolódik a fenti történethez.
Biztos gonosz vagyok,de ez önsajnáltatás.
Fogjuk másra minden bajunkat.
Mindenki életében vannak mélypontok,ezektől erősödni kell,nem tolatni.
Továbbra is fenntartom,hogy ez nem bíróság,majd a rendőrség kinyomozza,a bíró meg eldönti ki a bűnös.
De az,hogy Te nem rendőrségre mentél,hanem ide irogatni,akkor nincs itt olyan nagy baj
-
Pocee
senior tag
Amennyire eddig sikerült ezt az embert megismerni, mindenképp meghallgatnám a másik oldalt,mielőtt megsajnálom a fenti embert.már csak azért is mert ha tényleg olyan a nő mint amilyennek leírta miért élt vele 1 évig?nemá'
-
Pocee
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Én nem vitatkozom Veled,félre ne értsd,sőt azzal hogy azt mondtam ez profitgenerátor alá is támasztom az álláspontod,de ha ő azt mondja,hogy csak és akkor vállal garit ha ő építhet be,akkor vagy beadod a derekad vagy majd ha netán úgy alakul indítasz egy bizonyítási eljárást,de mint mondtam nem vagyok jogász,lehet hogy a jog abszolút Téged véd és nemes egyszerűséggel bekaphatják...
-
Pocee
senior tag
Én nem vitatok jogot és hozzáteszem,hogy csak laikus emberként írtam,de egy elektromos rollerben a vezérlő és motor mind egy elektromos rendszerre csatlakozik,és mind hatással lehet egymásra,így ha forgalmazó lennék szerintem joggal vitatható hogy sufnituning után én vállalok e garit tovább,hisz honnan tudjam,hogy az gyári forrásból származik és szakszerűen lett e beszerelve,elhiszem,hogy plugnplay és hülyebiztos,ezért is írtam hogy ezek profitgenerátorok az én olvasatomban.a példádat elfogadom,mert a váltó és az ablak nincs összeköttetésben,viszont próbálj meg egy garanciális motorban költséghatékonyság miatt másik vezérműtengelyt beépíteni.szerintem ez a forgalmazó oldaláról támadható dolog.
-
Pocee
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Sztem:a garancia addig él szinte minden termék esetén(ha nem mind) amíg a mezei user bele nem túr,nyilván ezzel biztosítanak maguknak profitot is,mert akkor X ideig az ő termékük fogy,teljesen mindegy,hogy "hülyebiztos".Ha nem az adott bolt vagy aki garanciát adja, végezheti a javítást,sztem nem kell tovább vállalnia a garanciát.
-
Pocee
senior tag
válasz
herdsman12
üzenetére
Tisztában vagyok vele,de ha belegondolsz,hogy tényleg azért rakod ki a videos csengőt hogy lásd az ajtóban ki áll ,semmivel több rosszat nem csinálsz mint a közterületi kamerák.nyilván ha arra használod hogy beláss vele egy privátszférába,az gyökérség.engem például nem zavar ,hogy a szomszédok kamerái átlátnak az udvaromba.embereket nem zavarja,hogy lehallgatják,az adatforgalmát monitorozzák,Google mindent tud rólad,ki tudja egy okostv mire képes...de ha egy közös lépcsőházban valami nem odavaló,azonnal "sérülnek a jogok"
-
Pocee
senior tag
Én akkor kíváncsi lennék,hogy akit zavar a csengőd,az tisztában van vele hogy közterületen megfigyelik?
Vidékiként nekem ezek totál értelmezhetetlen dolgok és csak az akadékoskodást és ártó szándékot látom benne.mi olyat művel a lépcsőházban ami miatt zavarja a kamera, feltételezem semmit... -
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
nyilván a történet nem csak fekete és fehér,az hogy a kriptoval lehúztak,az is a Te hülyeséged...
Plusz lehúzásra biztatni másokat,mert Neked nem jön össze,rohadt szánalmas és az én értékrendemben üldözendő...bocs hogy ilyen szarnak születtem.
Belegondolsz abba,hogy az a futár(akit majd jó eséllyel elküldenek,plusz kihallgatásokra járhat(pedig nem az övé a haszon))vagy a bolt aki adta a bizalmat,igazából lehetnél Te is?!
Tipikus dögöljön meg a szomszéd lova is...ne csodálkozz,hogy nem akar az életben összejönni semmi. -
Pocee
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha lesz időm majd leírom az esetem,ha érdekel vkit,csak hogy miken lehet elcsúszni,hogy józan gondolkodású emberként csak annyit tudsz mondani hogy mivanh'?!
-
Pocee
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Azért a statisztikát is remekül nyomja pozitív irányba,hogy az emberek lemondanak tárgyalási jogukról enyhébb büntetésért vagy pénzre való megváltásért,mert ezek felgöngyölítettettként iktatódnak.a büntetési tételem 1-5ös volt amit felfüggesztettel megúsztam volna viszont lehet még 3 évig húzták volna meg ki tudja mit csavarral volna még rajta...az ügyvéd megegyezett velük a színfalak mögött... másodrendű vádlott voltam,vagyis lettem egy olyan dolog miatt amit nem hitt ép az ügyvéd sem hogy ez alapján hogy rántottak bele az ügybe.na mindegy vége lett .
Testközelből tapasztaltam hogy nincs ártatlanság vélelme és azt csinálnak velünk amit akarnak -
Pocee
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Jövedéki törvénysértés, természetesen ártatlan voltam csak rajtam verték el a port
-
Pocee
senior tag
válasz
amargo
üzenetére
szerintem a rendőr már bírói engedély nélkül mehet befelé, igazolja magát, Te pedig vagy hátráltatod vagy nem, max panasszal élsz majd. nyilván én sem engedek be senkit, de amikor hozzám jött a Nav hogy megalapozott a gyanú hogy bűncselekmény történt az ingatlanon, elmentek egy hatósági tanúért és levágták a lakatot az ajtókat meg nem tudom hogy de kinyitották,és nem volt bírói papír.
-
Pocee
senior tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
elindítottam a chargeback-t, de azt mondták majd a bank elbírálja hogy visszaadjak vagy sem
a kártyát letiltattam. igényeltem újat, az első 8 szám alapján én is magyar bankhoz tartozónak találtam a szamlaszámot. -
Pocee
senior tag
válasz
mike1334
üzenetére
nem,nekem soha nem volt,de ilyen céllal nem is adnék,egy barátomnak adtam adatokat,a lányának vett egy pulcsit amcsiból,de ő nem lopna meg.
11500140-88888888 ez a bankszámlaszám,egy találatot hoz a google,microsoft vásárlás 29900 ftra [link]
hogy tudom visszahívni a pénzt,vagy letiltatni ezt a fiókot a sonynál,bármi amit tehetek? -
Pocee
senior tag
Üdv!
A Playstation Network levont a számlámról 18ezer forintot,anélkül,hogy bármelyik emailcímemre jött volna tájékoztatás,nincs is regisztrációm ide,tök véletlen vettem észre ma,hogy a netbankban olvasgattam a számlatörténetem.
Nyilván van egy dombornyomott kártya amit használok a neten,de csak full legal oldalakon.
Egy két ismerősöm használta már a kártyát de bennük full megbízok,nem tudom,hogy valakinek a gyereke hozzáfért volna az adataimhoz.
Vissza lehet ezt a pénzt hívni,vagy ki lehet nyomozni honnan indítottak tranzakciót? -
Pocee
senior tag
Üdv!
Tényállás: Papám meghalt májusban,év elején még kifizette a köbénél az egész éves lakásbiztosítást,augusztus 4.én volt egy nagy vihar és egy nagy fa rádőlt a melléképületre nagy kárt okozva,Édesanyámék biztosítós segítséggel benyújtottak egy 1.1milliós kárigényt,ezt a biztosító nem tudja elfogadni,mert mivel a ház szerintük nem volt lakott a vihar idején mert a papám meghalt,így nem jár a biztosítás,Anyámék lenyilatkozták,hogy a testvérek közül felváltva aludtak ott,hogy ne lopják szét a házat,de ez nem felel meg a biztosítónak,viszont méltányosságból felajánlottak 500ezret ami viszont kevés a kárra.mi tévők legyenek a testvérek?
Tud valaki valami okosat javasolni?
Előre is köszönöm! -
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
hát ilyen világot élünk...az emberek intoleránsak AKARNAK lenni,mert hát megtehetik...és közben még azt is elhitetik magukkal,hogy bank és a közterület kamerák veszélytelenek a jogaikra,de ha egy privát üzlet kamerái véletlen rossz szögben állnak...akkor "NANEHOGYMÁ"
agyrém,komolyan. -
Pocee
senior tag
Oké,tehát nem lehet köztartozással regisztrálni,ellenben még azt kérdezném ha valaki kata-s volt és úgy lett köztartozása,igaz hogy nem végrehajtható a kata-s jövedelmen/bevételen?
A tartozás jelen esetben egy bűncselekményből származó banki inkasszó.
Csak emberek közti félreértést szeretnék tisztázni,akik elvesztek az információáramlás során. -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Lehet kata-s olyan személy akinek köztartozása van?
-
Pocee
senior tag
Nem jogászként kérdezem mert a mi világunkban(mezőgazdaság)ha probl^más egy elszámolás és elfogadjuk de ráírjuk hogy "jogfenntartva" utána még perelhetek es pereltem is már elmaradt hasznot,de ez most inkább kérdés mint tanács.
-
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
Korán reggel túlzóan szisszentem fel a atos üzenetére,amire Te személyeskedéssel(hogy én nem ismerem a tisztességet mint olyat) belém álltál,holott igazából nem is Veled beszélgetek,és nem érvekkel jöttél hanem "számodra ismeretlen" dologgal kezdtél személyeskedni,becsületes és tisztességes embernek tartom magam,de nem szeretem amikor valaki a körülmények vizsgálata nélkül csak úgy "vétkeztél,mi lenne ha befizetnéd" dologgal reagálja a másikat,holott meg sem vizsgálta a körülményeket,szerencsétlen fórumtárs egyelőre érdeklődött.
Igazad van,ha vétkeztem vállaljam a büntetést,ezzel nem vitatkozom,de ha a jog lehetőséget teremt mentesülésre,azt meg butaság nem kihasználni...szerintem.
De nyilván nem vagyunk egyformák,de jó is ez így. -
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
Jól megmondtad,remélem mára kiélhetted magad rajtam,ha tisztességtelenség az,hogy keresel kiskaput,mert a jog esetleg lehetőséget ad,azzal nem tudom mi a baj,ezért élnek az ügyvédek...vagy akkor tisztességtelen mind,mert gyilkosokat,maffiózókat hoznak ki sokszor büntetés nélkül a börtönből és emberek akik a nép pénzét sikkasztják élnek vígan,mert kiskapuk megengedik nekik,ez a tisztességtelen,de rögtön kövezzük meg aki próbálja a saját kis pénzét megmenteni,nem csalás útján,hanem jogi kiskapukat keresve.
Manapság senki nem vizsgálja a körülményeket,hanem rögtön pálcát tör mert megteheti...nyilván ez a tisztességhez hozzátartozik... -
Pocee
senior tag
válasz
atos19881101
üzenetére
Jókisbehajtólennebelőledcimbora...

-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy valaki tudja e használni vagy használ e jogkódexet androidon,tableten?mi ennek a menete?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Heti rendszerességgel felhív magántelefonszámmal egy cég,mindig másik,hogy eladjanak hol kókuszpamut zoknit ingyen,csak a postát fizessem,hol pedig szelénadalékolt prosztatarákmegelőző csúcshightech készítményt eladjanak,amikor azzal kezdik hogy remélik nem rosszkor zavarnak és van e 3 percem már tudom hol is vagyunk a téridőben.
Amikor megkérdezem honnan van meg a számom olyasmivel jönnek,hogy regisztráltam nyereményjátékba,namost ilyet soha nem teszek,viszont sokat vásárolok neten,értelmes webshopokban.
Valaki eladta az adataimat vagy maga a telekom adott el egy bázist? hogy működnek ezek a GDPR égisze alatt?
Amikor azzal kezdek jönni,hogy adják meg az ügyvezető nevét akit feljelenthetek(soha nem tennék ilyet) vagy beszélhetnék vele,mindig megfutamodnak és szívesen törölnek a rendszerükből.
Valakinek ötlete?esetleg átsiklottam valami apróbetű felett,hogy továbbíthatják az adataim?
Szívesen megkeresném a ludast és elmondanám neki,hogy kapjon be.ui.: a legfelháborítóbb,hogy mindig randira hívom az ügyintézőt,akkor is ha férfi és eddig mindig rendre kibújtak a lehetőség alól

-
-
-
Pocee
senior tag
válasz
davenport
üzenetére
Éjszaka már kicsit késő volt csak össze csaptam,próbálom érthetőbben.
Van egy japán világcég,akinek Európában és minden egyéb országban van képviselete,namármost az európai központ megajándékozza az egyik magyar céget,hogy mától ti vagytok Magyarországon a kizárólagos forgalmazói a termékeknek.
Egy végfelhasználó azonnal meg is keresi a magyar képviseletet és létrejön az üzlet ami éveken keresztül virágzik.
DE! létrejön egy pici ki vállalkozás MO-n aki élelmes meglátja,hogy a magyar kizárólagos forgalmazó olyan áron adja a termékeit ahogy nem szégyenli,és kimegy Kínába,felveszi a világcég egyik kínai képviseletével a kapcsolatot ahol harmadáron meg tudja szerezni ugyan azt a terméket,a kínai ad is neki(DE! nem adhatna,mert neki meg kikötötték,hogy Európába nem adhat el,de ő mégis ad),a magyar kis cég meg megkeresi azt a végfelhasználót aki eddig csak a kizárólagos magyar forgalmazótól vásárolt,aki boldogan vált át a kiscégre mert le tudja felezni a kiadásait.
És történt az,hogy a magyar kizárólagos forgalmazó megkereste a kiscéget,hogy azonnal fejezze be a végfelhasználóhoz a beszállítást,mert a magyar kizárólagos forgalmazót nem lehet MO-n kikerülni,mivel a beszállított termék nem Mo-n lett vásárolva.
Perbe lehet e fogni a kiscéget?szerk: remélem átláthatóbb kicsit,nagyon köszönöm a segítségeket előre is

-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Adott egy magyarországi kizárólagos forgalmazó aki szállít valahova.
Ha van egy sima magyar cég ami ugyan azt a terméket be tudja szerezni kínából olcsóbban és a cég aki a kizárólagostól vásáról áttérne a sima cégre mert tőle olcsóbban meg tudja venni a sima cég felelősségre vonható e ha a kizárólagos joggal rendelkező cég megtámadja? -
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni abban,hogy egy szabadalom vagy termék levédetésnek hol lehet utánanézni? Adott egy cég aki gyárt valamit arra lennék kíváncsi,hozott e ilyen jellegű intézkedést,azt tudom,hogy már pereskedik valakivel regóta,namármost lehet gyártanék hasonló ugyan ilyen funkciójú terméket,es kíváncsi lennék mit nem csinálhatok.
Előre is köszönöm!
-
Pocee
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Én nem mondtam meg semmit.ahogy Lauda írta,ez egy bolt,vannak kötelességei.
komolyan,bemész egy autószalonba rendelsz egy drága autót erős motorral,megjön kifizeted,és amikor elindítod egy 1.6os szívódízel motor kerreg benne,mert elnézték,és közlik,hogy a gyárnál reklamálj.
Felháborodsz,és mész az igazad után,hogy becsaptak,vagy szemet hunysz,hogy tévedni emberi dolog?
ha egyenes korrekt ember vagy akkor erre válaszolj mindentől független őszintén. -
Pocee
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Az,hogy pistike01 nem nézett utána,hogy laptop amit apukája vett neki Lengyelországban milyen gari feltételekkel él az érthető,de hogy egy hivatalos "cég" aki aprón hirdet ennek nem járt utána az nonszensz.
Szolgáltat,magyarul szolgáljon ki normálisan és ne hüppögjön mindenfélét... -
Pocee
senior tag
mert a kutya bent szarik a szobában,a lovaik megdöglöttek mert nem kaptak kaját,a kutyák csontsoványak és nincs rajtuk szőr a rühtől.a szomszéd fűnyírótraktorából kilopták a kulcsot mert hangos,hozzánk betörtek.a pályán telepített locsolórendszert szétbarmolták,más helyen drótot húztak ki ami majdnem kivitte a cimborám szemét,soroljam?és még őket zavar valami...
bambano: erdő de utána nézek pontosan
-
Pocee
senior tag
Sziasztok! Barátaimnak segítenék infót szerezni.
Valószínűleg egy igénytelen német család tett feljelentést akiket zavar a zaj.
Történet: Falu,külterület,magánterületen önerőből a srácok csináltak egy magán krosszpályát.haszonszerzés nem történt,vagyis nincs díjszedés a pályán és csak a magánterület tulajdonosának az ismeretsége motorozik a pályán,környezetvédelemnél történt a feljelentés akik állítólag már szemrevételezték a páylát és azt állapították meg,hogy a dombok nem természetes képződmények hanem mesterséges alakításúak. kérdés tudnak e valamit foganatosítani?vagy csak próbálkoznak?vannak hivatalos levelek,ha véletlen kell valakinek privátban tudom küldeni.
Az első kérdés hogy magánterületen nem hódolhatok a hobbimnak?nem túrhatok oda dombot ahova akarok?
A terület nem nemzeti park.
első körben ennyi.mellesleg a problémás család minimum 300 méter légvonalban. -
Pocee
senior tag
válasz
Wittgen80
üzenetére
nem kell megijedni mert eljárás alá akarnak vonni,nem Neked kell bizonyítani az ártatlanságod,hanem nekik a bűnösséged,szvsz ebből egy középszerű ügyvéd is simán kimos,mellesleg én azt mondanám amit előttem már lehet többen tették(egyet láttam) hogy ez csalás lesz és visszaélnek a nő nevével.Ha nem tértivevényes ezt Te meg sem kaptad.házkutatás sem volt...neparázz!
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Nyilatkozat vagyoni helyzetről formalapot kell kitöltenem(bírósági költségmentességhez) és egy két dolog nem világos.
Hogy van e nekem :
1.Adóköteles vagyon tárgyam
2.Adómentes ingatlanom
3.Egyéb vagyonom ill. ezek megnevezése ill értékeik.Namármost van két motor,egy autó,a nevemen illetve olyan ingatlanok ahol tesómmal vagyunk ketten tulajdonosok.van még föld,illetve üres porta is a nevemen.
De nem tudom,hogy a fenti 3 pontba mik tartoznak.
Aki tudja legyen szíves segítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- GAINWARD RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 GHOST OC Eladó!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo IdeaPad Slim 5 OLED i7-13620H 16 GB DDR5 512SSD FHD+ Garancia
- Eladó új állapotban levő Realme 8 Pro 8/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- 58.5 mm full fém tamper
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest