- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Itt ne! Oldjátok meg privátban!

-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó ideje nem szerkesztünk bele hozzászólásokba.
Az, hogy valami csak ritka helyzetekben igaz, attól még igaz marad.
A szóhasználat pont a jogban nem mindegy. Azaz a lemondás és a visszautasítás nem véletlenül külön fogalmak a törvényben.
Ilyen értelemben az összes törvény "nyelvtannnáci"
Az adósság örökléséről.nem igaz, nem tudsz nettó tartozást örökölni, mert az örökség terhéig örökölhetsz
Ez sem igaz így ebben a formában. A pontos megfogalmazás az, hogy a tartozást amit örökölsz, csak az örökség értékéig kell törlesztened.
Jogász ugyan nem vagyok, de a magyar nyelvet saját véleményem szerint bírom olyan szinten, hogy a fórumon leírt mondatokat helyesen tudjam értelmezni.
Azaz például ez is igaz:
Még annyi, hogy nem csak javakat lehet örökölni, hanem tartozásokat is, szóval jobb óvatosnak lenni ismeretlen életvitelű rokonok után kutatva.
Természetesen örökölhetsz tartozást. Visszautasíthatod az örökséget, ha csak tartozást örökölsz, de nem vagy köteles visszautasítani. Például van egy kedves öreg nagymamád, akit szerettél életében. Saját vagyonnal nem rendelkezve meghal. Viszont marad utána egyhavi áramszámla, víz, stb.tartozás. Ezt megöröklöd, mert a szüleid visszautasították az örökséget. Úgy döntesz, hogy ne szálljon az államra a személyes tárgyak halmaza, amik utána maradtak, inkább kifizeted ezt a tartozást és elviszed a régi fényképeket, tányérokat, nippeket emlékül.
Az a baj itt a fórumon általában, hogy a vitában értelmezzük amit a másik mondott, viszont nem feltétlenül jól értelmezzük a közölt szöveg alapján, a közölni kívánt gondolatot. Ebben mindkét fél esetében lehet hiba. Azonban visszakérdezés helyett rögtön vitázni kezdünk, ráadásul a mi ellenérveinket is félreértelmezheti a vitapartner.
Szakmai esetben is előfordulhatnak ilyenek, de a nem szakmai topikokban nem lehet mérési eredményeket beírni érvként, bizonyítékként. Ráadásul a jog annyira szerteágazó, hogy a szakemberek is szakosodnak benne, egy büntetőügyekkel foglalkozó jogász például a gazdasági jogban óvatosan ad véleményt, mert nem feltétlenül rendelkezik olyan mélységben szakértelemmel ott, mint a saját szakterületén.
A kolléga viszont azt írta nekem, hogy
Nem akarok én semmilyen szabályzattal viaskodni.
A "helyi jogalkotó" biztos nem az ilyen esetekre gondolt az ÁSzF III./10.19. pontban.
Az azért engedtessék meg nekem, hogy tizenévnyi moderátorkodás után a saját Szabályzatunkat tudjam értelmezni.
10.Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
19. Korábban moderált tartalom ismételt elhelyezése.
Egyértelmű a tiltás. Ha ezt sem érti, akkor felesleges neki sokkal bonyolultabb jogi szövegeket ide beidézve, azok értelmezéséről vitatkozni.
Ráadásul nekem nem tisztem a törvények értelmezését tudnom, elég a Fórum szabályait alkalmaznom.
Hardveres analógia. Ha valaki azt írja, hogy vannak hibás Intel processzorok, akkor nem fogom felülbírálni, hogy biztosan nincsenek. Ha azt írja, hogy minden Intel processzor hibás, az már más tészta, mert nyilván vannak nem hibás Intel procik is.
Nagyobb mélységű szakmai kijelentések esetén meg nem fogok ítélkezni, mert nem értek annyira hozzá, hogy egy adott típus jellemzőit feltétlenül ismerjem.
Nem elemeznék egy bírósági ítéletet, mert nem vagyok jogász. Egy fórumhozzászólást ellenben ennyi gyakorlattal általánosságban meg merek ítélni. Ha úgy válaszoltatok volna Lauda fórumtárs kijelentésére, hogy pontosítsunk, mire gondoltál, mert nekünk nem egyértelmű, hogy amit leírtál, amögött milyen gondolat van, akkor nincs ez az egész perpatvar.
Ti gondoltatok valamit arról, hogy ő mire gondolt, ő azt írta vissza, hogy nem arra gondolt amire ti gondoltatok, hogy gondolt, aztán elment az egész félre.
Természetesen ő sem szakmabeli, nem pontosan fogalmazott nyilván és nem teljes körű szóhasználattal, de alapvetően nem hamis amit írt.
A nyelvtannáciságról meg annyit, hogy mikor először olvastam a rendőrségi hírekben, hogy "A rendőrség kérte az ügyészséget, hogy indítványozzák letartóztatása foganatosításának elrendelését" égnek állt a hajam, de ez így működik, a rendőrség kéri az ügyészséget, az ügyész indítványoz, a bíróság elrendel...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Te milyen okból tartod szakszerűbbnek az Ő bejegyzéseit
Nem írtam ilyet.
Annyit írtam, hogy igaz amit írt. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Ezt hívják szereptévesztésnek...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Itt arról van szó egyszerűen, hogy ezen a Fórumon nincs több jogod csak azért mert hangosabb vagy...

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Nem vagyok ügyvéd, ezt már többször is jeleztem itt, gondolom a vitatárs se az, mert ilyen válaszokért már régen kivágták volna az ügyvédi kamarából.
Ha nem vagy ügyvéd, akkor milyen okból tartod szakszerűbbnek a véleményed a jogról, a vitatársadénál?

Nincs kedvem újra fogalmazni, ezért priviben vagy bármi módon kérem a törölt hsz-aimat.
Természetesen újra bedobom ide, ne maradjon már itt, akkora marhaság, amiket a ft összehordott. (aláhúzás tőlem)
Ezzel viszont konkrétan szembe akarsz menni a Szabályzattal. Ami pont azt bizonyítja, hogy a jogértelmezésed sajátos. /ÁSzF III./10/19.../ -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Formai logikát tekintve nem helytelenek a válaszai.
Az örökség akkor jár a vér szerinti gyereknek, ha másként nem rendelkezik az örökhagyó.
Azaz, ha az örökhagyó másként rendelkezik, akkor nem "jár" maximum az örökség perelhető...
Lemondhatsz róla, de csakis az örökhagyóval kötött szerződésben, tehát a halála után már nem élhetsz ezzel a lehetőséggel.
Erre ez a válasz.Ügyvéd vagy? Vállalsz hagyatéki pereket?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Pontos és releváns jogi szakvéleményt úgyis csak konkrét tényállás és adatok alapján lehet adni. Erre itt a topikban nincs lehetőség. Nekem is van az ismeretségi körömben olyan, mint akivel Lauda elméletben példáz. Kitagadták egy végrendeletben az örökségből. a végrendeletet kézzel írták, az érvényességét csak bíróságon lehetne kétségbe vonni.
Mindig kérdés, hogy megéri-e a köteles részről pereskedés. Ha nincs nagy vagyon, szerintem nem. -
philoxenia
MODERÁTOR
A felesleges vitát töröltem. Legyetek szívesek nem folytatni!

A meghagyott válaszokból megértheti a kérdező a lehetőségeit. -
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Nem. Mindenki azt eszi, amire sokan(?) szavaztak, de ez tényleg politika. Ténylegesen a gyülekezési törvény jogi vonatkozásai érdekelnének, tekintve, hogy nálunk a rendőrségnek utólag mindig igaza van, a panaszokat elutasítják. Ezt szeretném megelőzni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Keresnek nyolc embert, aki maszkot tett föl. A legutóbbi fiaskójuk ismeretében elég, ha hasonló ruhát viseltél mint ők és bevisznek két hétre.
"Mi az, hogy alibije van? Mi az hogy kétszáz kilométerre volt? Ezt bárki mondhassa... "
Itt a rendőrök is maszkban vannak. Nekik szabad? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
EmberXY
üzenetére
Általában. Karmelita előtt nyilván gumibot stb.
Hogyan bizonyítják, hogy egy olyan gyűlésen vettem részt, ami nem volt meghirdetve? Mi van, ha épp csak arra jártam? Bármikor használhatok maszkot, ha nem akarok másokat leköpködni. Mi van, ha csak az intézkedő rendőr védelmében használtam a maszkot, mert pl. influenzás stb. vagyok? -
philoxenia
MODERÁTOR
Szeretnék érdeklődni, hogy erőszakos maszkviselésért mit lehet kapni?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
Igazából ha a versenyjogot nézzük, adniuk kéne feltétel nélküli hardvert, amire olyan OS-t teszel, ami neked tetszik. Azaz ha eltávolítod az oprendszert és egy saját magad írtat teszel rá, vagy külön vásárolsz egyet és azt teszed föl annak jogilag bele kéne férnie. Műszakilag más kérdés.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Tudtommal a képviselő-testület dönthet területek átminősítéséről, gondolom hatósági egyetértéssel.
A túl sok lakos szinte a teljes pesti agglomerációban probléma szerintem. Nemcsak kis településeknél. Nálunk például rengeteg a lakatlan ház a faluban, nyilván nem támogatnák új területek átminősítését ezért sem.
De mindenképp az önkormányzatnál kell érdeklődni. Többek között a közművekkel való ellátottság is szükséges az építési telekké nyilvánításhoz gondolom. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Illetékes önkormányzat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedések törölve, ne kezdjétek újra!
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az értelmetlennek tűnő ismétlésekről:
Anno az egyik kollégám szörnyülködve mesélte, hogy az üzemorvosnál sorban állva, a másik üzemorvos, akinél épp senki sem várt, behívta, hogy mérjük már meg a vérnyomását. Amikor megmérte és jó volt az érték, akkor azt mondta a doktornő, hogy mérjük meg a másik karján is.
Ezen mindaddig jót derültem, míg a fiammal kórházban tartózkodva a szobatársa, mérte az egyik karján, aztán a másikon is. Kérdeztem, hogy mi értelme ennek, mire közölte, hogy a másik oldalon jobban elzáródottak az erek és fontos ott is mérni, jelentős a különbség. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
envagyok
üzenetére
? így?
Megnősült a szűkszavú cowboy, és viszi haza lován az ő gyönyörű kis feleségét. Egyszer csak a ló megbotlik, s erre megszólal a cowboy:
- Egy...
Mennek tovább, de a ló újra megbotlik. Megszólal a hallgatag cowboy:
- Kettő...
A ló harmadszor is megbotlik. A hallgatag cowboy leszáll, előveszi a coltját, s agyonlövi a lovat. Fiatal felesége sikoltozni kezd:
- Nem szégyelled magad, ilyen kegyetlen vagy? Egy ilyen apróságért agyonlőni ezt a szép állatot, ez kegyetlenség...
A hallgatag cowboy megszólal:
- Egy... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
herdsman12
üzenetére
Kipróbálás nem játszik például a Media Marktnál sem.

Vettünk szombaton egy vízforralót, még csak ki sem bontották. De a kibontottakat sincs lehetőség kipróbálni.
De szerintem ez szinte minden boltban, minden termékre igaz. Megnézel egy terméket és egy másikat hazaviszel egy dobozban. Szerszámot például hogy próbálnál ki?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Itt most nem a legalizálást támogattam, csak a kriminalizálást kifogásoltam inkább.
Igazság szerint az alkoholnál (nem túladagolásképpen, hanem "népegészségügyileg") veszélyesebb a rengeteg cukor, finomliszt és az adalékanyagok....
A nikotin is azért sokkal erősebb méreg. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mérő
A kamera hogy jön ezekhez? Annyi volna a lényeg, hogy zárt a rendszer, azaz nem tudod nézegetni, hogy ki járkál az úton. Ha baj van, akkor meg meg lehet nézni, hogy adott időpontban mi történt.Így működnek a rendőrségi kamerák is.
A Rendőrség által készített kép- és hangfelvételek, személyes adatok csak az esemény helyszínén elkövetett bűncselekmény vagy szabálysértés miatt kezdeményezett eljárás során, valamint körözött személy azonosítása céljából használhatók fel.” Ugyanígy szabályozták az felvételekhez való hozzáférést, a felvételek tárolásának maximális idejét.[link] -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem más betegről van szó, hanem magadról. Nem biztat arra, hogy mást gyógyíts, csakhogy a saját betegségedre neked rengeteg időd van, míg egy családorvosnak sokszor csak percei. Azonkívül nyilván minden betegséget nem tud követni egy orvos sem és naponta jönnek új eredmények.

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
Vonatkoznak minden vitára. A szaktekintély maga csak akkor érv, ha releváns az adott területen. Azaz pl. egy jogszabályt pontosabban értelmez egy jogász, mint egy laikus. A szakmai területe viszont a jogásznak is megvan, ugyanúgy, ahogy egy orvosnak is.
Az egyik legnagyobb magyar szaktekintély diabetológiában írta egyik könyvében , nem lesz pontos az idézet, mert nem találom most a könyvet:
Egy jól tájékozott cukorbeteg tud annyit a betegségéről, mint egy általános családorvos. Azaz a legtöbb információ kellő kutatással megszerezhető. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
A gyakorló orvoslás az orvostudomány által ajánlott kezeléseken alapul. Nem vírusos.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
A másik, hogy nagyon nem mindegy a hatóanyag, dózis, gyakoriság, beviteli mód, résztvevők életkora, egészségi állapota, és így tovább, amikor egy vegyület hatásait vizsgáljuk
Sajnos gyakorló cukorbetegként az ellenkezőjét tapasztaltam. A kezelésemben aktív 41 éves férfiként nagyjából azt kaptam, mint egy nyolcvanéves nyugdíjas nő.
Nem hiszek az orvostudományban. Bízom benne bizonyos mértékig természetesen, de mindig vizsgálom több oldalról, a lehetséges összefüggéseket. Hiszen a tudomány lényege nem a hit, hanem a kritikus szemlélet.
Hinni Istenben kell. Minden mást alaposan meg kell vizsgálni.
Az általam több cikkben talált információ az volt leginkább, hogy még nem elégségesek a vizsgálatok. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
inf3rno
üzenetére
Nem. Te érveltél először azzal, hogy neki milyen végzettsége van. Ez meg az "ő kezdte " nevű óvodás érvelés volt most.

De mint mondtam, a más szereknél (alkohol, dohány stb.) erősebb tiltás volt az alapkérdés. Magyarországon rengeteg alkoholista van, még ha magamat nem számítom is...
de az alkohol nemcsak szabadon vásárolható, de a fogyasztását sem tiltja semmi. Ugyanez igaz a dohánytermékekre is. Azt kellene vizsgálni, hogy valóban annyival veszélyesebb-e a kannabisz, hogy ily módon büntessék a használatát?
Ezt nyilván olyan országok példájával kellene vizsgálni, ahol régóta legális a szer. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Alkoholról ne beszéljünk inkább, naponta iszom és használok mérőt. Tudom mikor mennyit mutat, mennyi fogyasztásnál mennyi idő után. Amúgy olyan, hogy "egy sör" egy feles" nem létezik. Milyen mennyiség, hány fokos, mennyi idő alatt fogyasztva stb.
Mariska így azért nem jó, mert ki sem próbálhatod, az is bűncselekmény. Még soha nem próbáltam.
Kameráknál nem értettél jól. Nem nézheted vissza a felvételt, csak meghatározott esetekben. Semmi nem sérül, csak a "bűnelkövetéshez való jog..." -
philoxenia
MODERÁTOR
Ugye ez eleve egy katyvasz.
A NAIH azt is hangsúlyozza, hogy közterület megfigyelésére főszabály szerint magánszemély, illetve társasház nem jogosult.[link]
Nem fogok behunyt szemmel járkálni az utcán, hogy nekimenjek mindennek... Mert ugye nemcsak kamerával lehet megfigyelni. Mari néni néz ki az ablakon naphosszat. Zárjuk börtönbe?
A szokásos magyar eljárás. Hülyék vagyunk szabályozni? Tiltsuk be, "Mer' a zemberek úgyis hülyék" ...
Mindig azt a réteget szívatják Mo-on, aki szabálykövető. Ne lehessen vezetni 0.2-es alkohollal, mert "úgyse tartcsák be a népek" Ehhez képest tele vannak részegekkel az utak. Legyen műszaki vizsga használattól függetlenül. A fekete műszaki ugye ismeretlen nálunk. Ne legalizáljuk pl. a marihuána fogyasztását rendezett körülmények között. Szívjanak az illetők inkább patkányméregbe áztatott dudvát....
Simán engedélyezni kellene a megfigyelőrendszert ellenőrzött módon zárt rendszerként elhelyezve és kész.
Baj esetén vizsgálhatja a rendőrség a felvételt szabályozottan és senkinek semmilyen normális joga nem sérülne. Az önkormányzat által elhelyezett köztéri kamerát nem magánszemélyek nézik? Honnan importáltak robotokat hozzá? Vagy jóskapista ha bemegy a "tanácsra dolgozni" elveszti magánszemély jellegét?
Eleve ellenőrizhetetlen a mai technikák használatával, hogy figyeled-e az utcát kamerával, vagy nem. Úgy elrejthető kamerák vannak, hogy egy zuhanyzóban nem veszed észre, akkor hogy vennéd észre az utcáról? -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Laca1212
üzenetére
Valaki beleszerkesztett a hsz.-edbe... Ott ezt is olvastam:
pl. ha valaki kiad egy ingatlant és a tudtán kívül bejelentkezik a bérlemény címére a bérlő az adásvételi szerződéssel.
De persze lehet online csekkolni, írsz egy e-mailt a tulajnak...
Vásárláskor is van lehetőség. [link]
Állampolgári lekérdezés adott címre nem létezik tudtommal. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Laca1212
üzenetére
Ebből kikövetkeztethető.
Kell-e a lakás tulajdonosának/haszonélvezőjének a hozzájárulása a bejelentéshez?Igen, a lakcímbejelentéshez a lakás tulajdonosának/haszonélvezőjének vagy a lakás használatára egyéb jogcímen jogosultnak a hozzájárulása (szállásadói hozzájárulás) szükséges. A szállásadó általi hozzájárulásra azonban nincs szükség, ha a bejelentkező olyan érvényes teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal rendelkezik, amely a lakás használatára feljogosítja. Ebben az esetben az okiratot a lakcímbejelentő lappal együtt kell a járási hivatalnak benyújtani. Ha a lakcímbejelentéssel érintett ingatlannak több szállásadója van, a szállásadók hozzájárulását a lakcímbejelentés során eljáró szállásadó írásbeli nyilatkozatával igazolja.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mike1334
üzenetére
Nem támadni akarom az informatikai részét, de mikor már gyakorlatilag tiltva volt a Java mindenhol, senki nem használta, az Apeh-nél még mindig az Abevjavát erőltették, kezelhetetlen vacak volt átlagjúzer számára. Mióta megcsinálják a bevallási javaslatot azóta szerencsére nem kell vele szenvednem...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN
üzenetére
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Bérlő a határozott időre létrejött bérleti szerződést rendes felmondással nem mondhatja fel, kivéve, ha az életében olyan jelentős mértékű változás következett be, mely a szerződéskötés időpontjában előre nem volt látható és ezt hitelt érdemlő módon igazolni is tudja. Ebben az esetben Bérbeadó méltányosságból eltekinthet a határozott időtartamból hátralévő időszakra vonatkozó bérleti díj megfizetési kötelezettségtől, azonban ebben az esetben a szerződéskötéskor megfizetett kaució összege teljes egészében bánatpénz jogcímen Bérbeadót illeti.
Ez az eset áll fönn elvileg.
Méltányosságot kérhetsz természetesen. Követelni szvsz. nem érdemes. Persze én sem vagyok jogász.Töröltem a dokut tartalmazó hozzászólásod a benne olvasható személyes adatok miatt. Ezeket olvashatatlanná téve tedd fel újra!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Salex1
üzenetére
Azért annyira nem körülményes, mivel a gyerekek gyámja a másik lesz, csak gyámhatósági hozzájárulás kell. Ellenben, ha nagykorúak lesznek majd az körülményesebbé teszi. Hiszen ott az eladásnál bejön az elővételi jog stb. Amúgy ma már a hátramaradó házastárs is örököl egy részt, a maradékra haszonélvezet.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
goodboy007
üzenetére
A jogalkotó elvileg/szerencsés esetben független a jogalkalmazótól.
Ilyen kérdésekben pl. az országgyűlési képviselődhöz fordulhatsz. Nekem lett volna ilyen ötletem, csak az én képviselőm túlságosan boldog volt....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
philoxenia
üzenetére
Olyanokra gondolok, mint az önbíráskodás veszélyei. Csalók elleni törvényes fellépési lehetőségek. Végrehajtás esetén ajánlott teendők stb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A jövőbeni agymenések elkerülése céljából írtam az összefoglalóba egy figyelmeztetést. Kérem a jogi végzettségű topiklakókat, hogy segítsenek pár mondattal az összefoglaló bővítésében!

-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
envagyok
üzenetére
Ezt nézd meg inkább!
Kizártnak tartom, hogy kizárólagos használat esetén a bérbeadó ki-be járkáljon a távollétemben a lakásba, amit bérlek.
Attól, hogy egy ügyvéd ilyeneket leír, még nem lesz joga. Keverednek a fogalmak az idézett "műben" A szerződés kötésekor meg kell egyezni az ellenőrzés módjáról és időpontjáról. Te már ott tartasz, hogy kamerát szerelhet fel, hogy ellenőrizze, megfelelően használom-e a lakást?
Önkormányzati bérlemény esetén szerinted ki jogosult kulccsal rendelkezni a lakásomhoz?
Magánlaksértésről.
Ez a lövészklub meg eleve gyerekes. A bátyád erősebb volt az oviban a másokénál? Elfelejted azt, hogy például ha én bérlek tőled egy lakást és felirattal jelzem, hogy kamerával megfigyelt terület, akkor jogosult vagyok felvételt készíteni. Ilyenkor simán fenyegetve érzem magam, ha eljössz követelőzni. Önbíráskodás Közlöm veled, hogy szándékozom kiköltözni, de most hagyd el a lakást.... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
envagyok
üzenetére
Most már teljesen mást mondasz.
Ha valakivel kötök egy bérleti szerződést, amely kezdeti időpontja 2022.03.01, időtartama határozott idejű, egy hónap, akkor 04.02-án igenis bemehetek az ingatlanomba, és igenis kirakhatom onnan.
Ezt mondtad. Te nem mehetsz be. Most a moratórium miatt a Rendőrség sem. Kilakoltatás céljából. Más okból természetesen előfordulhat, hogy bemehetnek, Te ellenben csak látogatóként. -
philoxenia
MODERÁTOR
Az is lehet, hogy csak az engedély hiányzik, aminek gondolom elég borsos ára van. Ez olyasmi is lehet, mint némely gyógynövénykészítménynél, ahol csak számolható el egészségpénztárra, aminek olyan engedélye van, míg a másik akár ugyanolyan gyógynövénykészítmény nem.
Érdemes volna jobban utánanézni magának a készüléknek, a működési elvének stb. Akár bevizsgáltatni a szűrt vizét. Nem tűnik gagyi cégnek. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
astorre19
üzenetére
Nem úgy néz ki, hogy mindig új szerződést kötsz. Nyilván a szerződéskötés feltétele pl. a fizetőképesség is.
Amúgy felénk sok szociálisan nehéz helyzetű fogyasztó előrefizetős órát használ.
Nyilván több "sori, meg kisebbségi" családot ismerek mint Te.
A kikapcsolás ellenben nem rasszfüggő, ezt a vonalat ne erőltesd.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez most hogy?
Valaki kiadja úgy a lakását, hogy nem jelenti át a szolgáltatásokat a bérlő nevére? Ez moratórium nélkül is óriási bukó lehet... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
bandi0000
üzenetére
Szerintem igen, hacsak nem sürgős a pénz. Akkor lesz minden tiszta, jobb alkupozícióban is leszel és teljesen pontosan tudod hirdetni. Esetleg, ha nem ódzkodsz a dologtól ingatlanossal érdemes már most beszélni, a kapcsolatai révén jobban ismer lehetséges vevőket és a procedúra végén azonnal lesznek ajánlatok.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
dethroner
üzenetére
Ilyenkor az számít, hogy nála is jelentkezett-e a hiba és eltitkolta, vagy azt lehet vizsgálni, hogy az épület és épületgépészet állapota a korának megfelelő-e.
Egyébként amúgy de, próbafűtést nem októberben kell tartani, mikor már kell a fűtés, hanem korábban.
A "tartósan" meg ne hülyéskedjünk már, mennyi az időtartam, ami kellően tartós?
Évek? Veszel egy lakást, a fölötted lakó Angliában dolgozik, majd a pandémia miatt itthon reked és szteptáncol fölötted. Az eladó lesz a hibás? -
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Padisah
üzenetére
Apai oldalról nem ennyire egyértelmű
A Csjt. 39. §-ának (1) bekezdése pedig kimondja, hogy ha az anya a gyermek születése után házasságot köt [36. § c) pont], férjét - az egyéb [a 39. § a) és b) [pontjában meghatározott] feltételeknek is a megléte esetén - a gyermek apjának kell tekinteni, ha a férj a házasságkötést megelőzően az anyakönyvezető előtt a gyermeket a magáénak ismerte el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszáll a Vivo a Pro Max csatába
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Videó stream letöltése
- PlayStation 5
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Samsung kuponkunyeráló
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de az alkohol nemcsak szabadon vásárolható, de a fogyasztását sem tiltja semmi. Ugyanez igaz a dohánytermékekre is. Azt kellene vizsgálni, hogy valóban annyival veszélyesebb-e a kannabisz, hogy ily módon büntessék a használatát?
Méltányosságot kérhetsz természetesen. Követelni szvsz. nem érdemes. Persze én sem vagyok jogász.