Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) doc válasza csapos2 (#1650) üzenetére


doc
nagyúr

marmint gyerektartas fizetese HELYETT?

(#1652) jerry311 válasza csapos2 (#1650) üzenetére


jerry311
nagyúr

Lemond a lakás tulajdonjogáról az asszony vagy a gyerekek javára, hogy ne fizessen gyermektartást. A hitel ráeső részét fizeti közben?
Ha ezt az asszony is elfogadja közös megegyezésként, akkor szerintem lehet. Persze az is biztos, hogy jól le kell papírozni, nehogy egy év múlva meggondolja magát a csaj és újabb keresetet adjon be a gyerektartásért.

(#1653) Peethy válasza csapos2 (#1650) üzenetére


Peethy
őstag

Nem vagyok jogász, de családunkból egy házaspár ilyen feltételekkel vált el, szóval biztosan lehetséges, közös megegyezés alapján. A részleteiről nem sokat tudok.

(#1654) csapos2 válasza doc (#1651) üzenetére


csapos2
addikt

Igen így van, a gyermektartás fizetése helyett. A hitel ráeső részét sem szeretné fizetni, hiszen nem él a házban, és az feleség el kívánja adni a házat a későbbiekben.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#1655) róland válasza csapos2 (#1654) üzenetére


róland
veterán

Nem jogi nézetben. - Mindannyian "megfizetik" az árát a válásnak. Leginkább a gyermek. S ez a legnagyobb baj a válással.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#1656) Ariadne válasza csapos2 (#1654) üzenetére


Ariadne
őstag

A hitel ráeső részét egész biztosan fizetnie kell, ha közösen vették fel. A lakáshitelt nem azért fizeted, mert benne laksz, hanem mert te vetted fel a hitelt és a te tulajdonodban van a lakás egy része (jelen esetben esélyesen a fele). Az ettől való eltéréshez nem elég a válás során ebben való megegyezés, hanem a banknál szerződésmódosítást kell kezdeményezni. A gond az, hogy a bank csak úgy nem fogja engedni, hogy a volt férj mint adóstárs kilépjen, plusz fedezet vagy másik adóstárs kell minimum. Első körben érdemes együtt elmenni a bankhoz és megkérdezni a részleteket, úgy lehet kideríteni, hogy egyáltalán opció-e ez a válás során.

A családjogi részét nem ismerem pontosan fejből, nem akarok hülyeséget írni és utánakeresni most nincs időm, de hátha ez is segít valamit...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1657) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Üdvözlöm a topiklakókat!
Tanács kéne, hogy kihez menjek, milyen indokkal. A sztori a következő:

2011.08.05
Vettem egy routert XYZ boltban. A tulajt ismerem, jó barátom, sokat beszélgetek vele. Kézséges.
2011.08.12
A router elromlott, beszaladok vele XYZ boltba. Mondta hogy ő elutazik, megkérdeztem kérek-e csere routert, egy kicsit gyengébbet. Mondtam neki nem, három hetet kibírok. Mivel ő elutazik, mondta hogy a közeli boltban vette, nagyker áron, vigyem be oda. Nevezzük a boltot ABC boltnak.
2011.08.16
Beviszem a routert ABC boltba, nem kérdezték meg kell-e csere, bár nem is baj, úgy is azt mondtam volna hogy nem. Leadom, kapok papírt. Nincs ráírva sehol egy 15 nap. Nem is tudom hogy rá kéne-e írniuk, lehet hogy meg kellett volna néznem. Nem tudom. Megadtam a telefonszámomat, értesítenek ha megjött.
2011.09.15
Nem lettem egyszer sem értesítve. Bementem, megkérdeztem mikor lehet rá számítani. Nem tudják, értesítenek ha igen.

Mi tévő legyek? A router már kéne.
Melyik bolthoz menjek reklamálni, XYZ, vagy ABC bolthoz? Nem nagyon szeretnék fogyvédhez menni.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#1658) Cicero válasza Cucuska2 (#1657) üzenetére


Cicero
őstag

XYZ számítástechnikai bolt gondolom?
ABC számítástechnikai bolt?

"mondta hogy a közeli boltban vette" -- wtf? ez már itt gyanús egy picit ha számtech bolt az xyz.

mi van a papíron amit az ABC boltban kaptál? ráírták a router sorozatszámát? van bizonyítékod hogy azt a routert megvetted XYZ boltban már ezelőtt?

"Bementem, megkérdeztem mikor lehet rá számítani. Nem tudják, értesítenek ha igen."

Hogy volt pontosan a szitu? Azzal a sráccal beszéltél aki anno visszavette és adta a papírt is? Tudtak rólad vagy tök homály a szitud számukra?

(#1659) Cucuska2 válasza Cicero (#1658) üzenetére


Cucuska2
őstag

mi van a papíron amit az ABC boltban kaptál? ráírták a router sorozatszámát? van bizonyítékod hogy azt a routert megvetted XYZ boltban már ezelőtt?

ABC boltban mondták, hogy tényleg onnan jött eredetileg, a sorozatszám rá van írva a garanciapapírra. XYZ bolttól kaptam számlát a vásárlásról.

Hogy volt pontosan a szitu? Azzal a sráccal beszéltél aki anno visszavette és adta a papírt is? Tudtak rólad vagy tök homály a szitud számukra?

Nem tudom azzal beszéltem-e, lévén egy hónap telt el. Először megnézte a papírokat, ott megtalálta, mondta hogy még nem jött meg. Utána gépen is leellenőrizte, nem tudott róla semmit sem, ők már rég odaadták a nagykernek.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#1660) csapos2


csapos2
addikt

Mindenkinek köszönöm a segítségét.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#1661) Cicero válasza Cucuska2 (#1659) üzenetére


Cicero
őstag

Annyit tudsz csinálni, hogy sűrűn bejársz az ABC-be és ha egy hét után sem történik semmi megmondod hogy kéred vissza a régi routert, vagy a fogyasztóvédelemhez fordulsz, bizonyítékod van.

(#1662) Szibilla


Szibilla
aktív tag

Sziasztok!

Adott a következő helyzet: jelenleg részt veszek egy felsőoktatási alapképzésben, amit a munkáltatóm finanszíroz. Kötöttünk tanulmányi szerződést, mit és mennyit fizetnek, minden le van papírozva. Erre most egyre inkább olyan érzésem kezd lenni, hogy a cég próbál kihátrálni ebből a szerződésből, bár nem tudom még, pontosan milyen indokkal.
Én a rám eső részt maradéktalanul teljesítettem, kérdem én: megtehetik, hogy felmondják csak úgy a szerződést? Ez mégiscsak szerződésszegés, nem? Milyen esélyeim vannak szerintetek, hogy életben tartsam a szerződést?

(#1663) jerry311 válasza Szibilla (#1662) üzenetére


jerry311
nagyúr

A tanulmányi szerződés megszegése a munkáltató részéről: A munkáltató akkor követ el szerződésszegést, ha például nem biztosítja a szerződésben vállalt támogatást, a szabadidőt. Ilyen esetben a munkavállaló mentesül a szerződéses kötelezettségei alól, ezenfelül követelheti kárának megtérítését is. Ez azt jelenti, hogy a munkavállaló nem köteles a szerződésben rögzített időt a munkáltatónál eltölteni, sőt a meg nem fizetett tandíj iránti igényét mint felmerült kárát is érvényesítheti, hiszen elkezdett egy iskolát, amit a munkáltatónak felróható okból nem vagy csak saját költségen tudott folytatni.

Mellesleg a tapasztalat azt mutatja, hogy nem érdemes olyan helyen dolgozni, ahol nem látják szívesen az embert.

(#1664) Szibilla válasza jerry311 (#1663) üzenetére


Szibilla
aktív tag

Eszerint van némi mozgásterem, ha alkura kerül a sor.

"...sőt a meg nem fizetett tandíj iránti igényét mint felmerült kárát is érvényesítheti, hiszen elkezdett egy iskolát, amit a munkáltatónak felróható okból nem vagy csak saját költségen tudott folytatni."

Erről nem tudsz törvényt/paragrafust mondani? Ha jól értem, ez a jövőben felmerülő tandíjakra, költségekre vonatkozik?

Eddig nem volt semmi bajom a céggel, hideg zuhanyként ért az egész. Eleve ők javasolták, hogy képezzem magam, persze erről írás nincs...

(#1665) Ariadne válasza Szibilla (#1664) üzenetére


Ariadne
őstag

Szerintem kezdd azzal, hogy elolvasod, mi volt a szerződésben pontosan. Nem nagyon lehet jogi tanácsot adni egy szerződéssel kapcsolatban úgy, ha nem látja az ember magát a szerződést...

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1666) Szibilla válasza Ariadne (#1665) üzenetére


Szibilla
aktív tag

Ez rendben is van, de mit keressek benne? Csak annyi van benne, hogy ha a munkáltató nem teljesíti kötelezettségeit, én is mentesülök a szerződéses kötelezettségeim alól. Viszont én nem akarok mentesülni alóluk, erre keresek megoldást, hogyan "kényszeríthetem" a munkáltatót, hogy tartsa magát a megállapodáshoz?
A tanulmányaimat csúszás nélkül végzem, úgy vélem, ebbe nem köthetnek bele. Elvárt tanulmányi eredmény nincs is kikötve a szerződésben. Beleugrottam egy olyan képzésbe, aminek a költsége évente kb. fél millió forint, most saját hibámon kívül emiatt abba kell hagynom? Nem hiszem el, hogy erre nincs valami olyan jogi védelem, ami a munkavállalónak kedvez.

(#1667) Ariadne válasza Szibilla (#1666) üzenetére


Ariadne
őstag

Nem lehet felelősen tanácsot adni a szerződést nem ismerve... Előszöris kérdés, hogy egyáltalán szabályos tanulmányi szerződésről van-e szó, de ezt látatlanban nem lehet megállapítani. Munka Törvénykönyve, 110-116. § írja le, hogy minek kell benne lennie pl.

egyre inkább olyan érzésem kezd lenni, hogy a cég próbál kihátrálni ebből a szerződésből, bár nem tudom még, pontosan milyen indokkal
Vagyis még semmit nem tettek... Feltételezve, hogy szabályos a szerződés, csak úgy minden indoklás nélkül nem mondhatják fel, de lehet olyan indok is, ami megfelelő. Attól függ, mivel jönnek, de mivel egyelőre semmivel nem jöttek, ezért nem igazán tudom, mit is vársz... :U

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1668) Szibilla válasza Ariadne (#1667) üzenetére


Szibilla
aktív tag

Ezek benne vannak, nem először írnak ők sem ilyet.

Tanácsot vártam, hogy ha előjönnek valamivel, legyen némi infó vagy ha úgy tetszik "fegyver" a tarsolyomban, amivel védekezhetek.

(#1669) Szibilla


Szibilla
aktív tag

Annyit ma sikerült kihúzni a főnökből, hogy valóban fel akarja mondani a szerződést, ahogy kivettem a szavaiból, a tanulmányi eredmények miatt. Viszont erre vonatkozó, elvárt teljesítményről szóló pont nincs a szerződésben...hivatkozhat így erre?
Más kérdés, hogy az eredményem bőven közepes feletti, minden vizsgám megvan, nincs csúszás, lógás, stb. Ahogy kivettem a szavaiból, most a "hátam mögött" az egyetem tanulmányi hivatalától kér igazolást, amit én tegnap adtam neki, azt nem fogadja el. Nekem már az is kérdéses, hogy adnak e a cégnek igazolást az én dolgaimról?

További bonyodalom, hogy a most aktuális félév díját már be se fizették, persze erről nem szóltak, én meg elmentem az első konzultációra. Ezzel kapcsolatos költségelszámolásról(szállás, útiköltség) ne is álmodjak...Jövő hét végéig kéne fizetni, kétlem, hogy addig kapnak egyáltalán választ a tanulmányitól. Most mit tegyek? Írásban figyelmeztessem a céget, hogy utalni kéne a tandíjat? Ezt hogy tudom úgy megtenni, hogy később bizonyító erejű legyen?

Bonyolódik, pedig én nem akarom, hogy tovább fajuljon a dolog.

(#1670) LuckyL válasza Szibilla (#1669) üzenetére


LuckyL
őstag

szerintem ha hajthatatlanok, mert például szarul megy a cégnek és egyszerűen nem akarnak erre költeni, akkor nem fogsz tudni mást csinálni, mint saját zsebből fizetni és utólag adott esetben beperelni őket a szerződésszegés miatt
esetleg mond fel a szerződést és akkor az eddig kifizetetteket bebukják, te meg ha befejzted a tanulmányokat saját szebből oda mész adolgozni ahova akarsz, nem köt hozzájuk semmi

cryptot minden termékemért elfogadom

(#1671) Szibilla válasza LuckyL (#1670) üzenetére


Szibilla
aktív tag

Nem megy rosszul a cégnek, nem ez lehet az ok. Igazából kíváncsi vagyok, hivatalosan mivel indokolnák meg a szerződésszegést? Én biztos nem mondom fel se a szerződést, se a munkaviszonyomat, akkor tuti vesztésre állnék. Így még lehet talán esélyem.

[ Szerkesztve ]

(#1672) benike123


benike123
tag

hello!

alba volán buszon utaztunk 3an, és nem vettük meg teljesen a jegyet, csak 2 megállóval hamarabbi helyre, nem addig amíg utaztunk. A jegy érvényessége után érkezett egy ellenőr aki kicsit ellenszevesen viselkedett velünk, jelezte hogy ez így nem lesz jó és hogy adjuk oda az iratainkat, mi próbáltuk megbeszélni vele, hogy milyen más módon tudnánk ezt megoldani, de ő csak azt hajtogatta hogy vagy iratokat adunk vagy rendőrt hív. Úgy döntöttünk hogy megvárjuk a következő megállót és inkább sétálunk, azonban a buszt megállíttatta az ellenőr és rendőrt hívott. Mi közöltük a sofőrrel is és az ellenőrrel is hogy engedjenek le, azonban ezt kb leszarták... ugy 20 perc mulva kiértek a rendőrök, felvették az adatainkat, én itt közöltem velük hogy ne adják ki az adataimat az ellenőrnek, de erre annyi válasz jött hogy valami 1996-os rendelet szerint kiadhatják...

2 kérdésem lenne: 1. jogosan tartottak fel a buszon? 2. jogosan adta ki az adataim a rendőr?

a bírságot befizetjük, de ez a 2 dolog érdekel...

előre is köszi a válaszokat:R

(#1673) Ariadne válasza benike123 (#1672) üzenetére


Ariadne
őstag

1. igen 2. igen...

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1674) benike123 válasza Ariadne (#1673) üzenetére


benike123
tag

minden esetbe kiadhatja a rendőr a személyes adatokat egy ellenőrnek/kalauznak?
ha igen akkor ez hol van leszabályozva és hol lehet megnézni? :R

(#1675) Cicero válasza Ariadne (#1673) üzenetére


Cicero
őstag

szerintem meg 1. nem, 2. igen

(#1676) doc válasza Cicero (#1675) üzenetére


doc
nagyúr

ugy tudom, regebben az volt az allaspont hogy az ellenor nem akadalyozhat meg abban hogy elmenj (szemelyi szabadsag korlatozasa)
ez megvaltozott volna? :F

(#1677) pepe_g válasza doc (#1676) üzenetére


pepe_g
tag

Ott a pont!
Személyi szabadságot korlátozott...
Semmi joga feltartani...

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1678) benike123 válasza pepe_g (#1677) üzenetére


benike123
tag

valaki tudna erre valami törvényt vagy szabályt mondani konkrétan?

(#1679) pepe_g


pepe_g
tag

Sziasztok!
Tanácsot kérnék!
Próbálom tömören:
Vettem egy videókártyát. Elromlott. Még garanciás jövő évig. A vásárlás helye gondolom nem megnevezhető itt, pedig kiírnám... A baj, hogy kiderült, hogy a cég FA, azaz felszámolás alatt.
Felvettem a kapcsolatot, válaszoltak kérdésemre levélben: Röviden a tartalma az volt hogy nekem jogilag jár a garancia! Mondom OK! Kérték a termék garanciajegy másolatát. Elküldtem. Erre ők kipostázták az eredeti papírokat, amiről kiderül ugye hogy jogos az igényem. Nade mondom hogy gyorsabb legyen a dolog telefonálok. Megkérdeztem hogy akkor most miért is küldték ki nekem a papírokat? Nekem van papírom!
Mire elég értelmetlen válaszokat kaptam, rájöttem hogy lerázás szaga van a dolognak!
Azóta se kép se hang! Nem válaszolnak semmire!

Felvettem a kapcsolatot a nagykerrel is, ahonnét kapták az alkatrészt, de ők is azt mondták hogy a garancia a kiskernél érvényesíthető!
Valaki meg tudja mondani nekem mit is kellene ilyenkor tenni? :F :F :W :W

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1680) pepe_g válasza benike123 (#1678) üzenetére


pepe_g
tag

Itt olvashatsz utána bővebben.
"Aki mást személyi szabadságától megfoszt, bűntettet követ el."

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1681) jerry311 válasza benike123 (#1678) üzenetére


jerry311
nagyúr

Neked meg a PTK szerint semmi jogod megszegni egy szerződést, mégis megtetted.
Így az állás 1:1.

Egyébként, hogy illik a fenti történetedhez az aláírásod negyedik pontja?
4. ha átversz, etikátlan dolgot írsz elvágtad magad nálam

Vagy ez rád nem vonatkozik, csak másokra?

(#1682) jerry311 válasza pepe_g (#1680) üzenetére


jerry311
nagyúr

A személyes szabadságot nagyon sok esetben szabad korlátozni. Nem csak hatóságnak, gyakorlatilag bárkinek. Hogy kinek és mikor és mennyire, jól le van írva a a magyar jogban is, tessék szépen jogtárat olvasgatni.

(#1683) benike123 válasza jerry311 (#1681) üzenetére


benike123
tag

1.nyílván azért írtam mert nem akarom átrágni az egész jogtárat
2. átverés az ide sehogy se jön mert értelmében teljesen más jelentést hordoz mint a bliccelés fogalma
3. ha valaki lop 1 boltból 1 zsömlét és elfut de a tulaj mondjuk 1 idős ember és nem tud futni ezért lelövi akkor az is jogos? 1:1 elvégre csak a tulajdonát védte.... ez nem így megy, van ami nagyobb prioritással bír
4. nem a lehurrogó megjegyzések miatt írok, de köszi szépen ezzel nem sokra megyek! :R

[ Szerkesztve ]

(#1684) jerry311 válasza benike123 (#1683) üzenetére


jerry311
nagyúr

A bliccelés is átverés, csalás. A kifizetett útnál hosszabb távon vetted igénybe a szolgáltatást. Átverted a sofőrt (meg az egész céget), hiszen tovább maradtál a buszon, mint szabad lett volna.
Vagy ezentúl lehessen 2 megállónyi távolságot lopni minden buszozáskor?

3. Kevered a Jézuskát meg a géppuskát. (Ebben az országban nem lehet lelőni a tolvajokat. Sőt megverni sem. Sajnos. De van ahol le lehet lőni vagy éppen levágni a kezét, esetleg megkövezni. Hogy mit szabad és mit nem, azt az adott ország jogrendszere határozza meg.)

Mellesleg Ariadne már megadta a választ, mindkét kérdésre.

(#1685) Cicero válasza doc (#1676) üzenetére


Cicero
őstag

így van, nekem is ez a tippem

én biztos péklapátnyi pofával ordítoztam volna a szabadságomért.

más a helyzet a BKV-val, ha ott fognak az szopó mert a kékek már közteresek

kis sztori: előző hétvégén állítólag autómentes nap volt. én gyanútlanul megvettem a buszra a jegyet amit kb évente 3x használok - egyik megállóban felszáll két khm drapp egyed. fülemben hangosan szól jeff mangum, de kiveszem egy pillanatra mikor látom a buszsofőr visszahívja őket (vidéki busz, csak elől felszállós) a jegyekért. a faszi elkezd csapkodni, meg anyázni hogy autómentes nap van hogy képzeli ezt. vártam volna, és szerintem a sofőr is hogy megüsse. hirtelen kapott volna 3 év hűvöst.
amúgy a vezető nagyon jól reagálta le és a végén meg is köszönte a jegyvásárlást. majd' lefordultam annyira kuncogtam :DDD

(#1686) benike123 válasza jerry311 (#1684) üzenetére


benike123
tag

igen a 3. pontnak épp ez volt a lényege h nem lehet, de látom az iróniát nem igen érzékeled...
amugy meg ha válaszoltak akkor nehezedre esett volna megállni a pofátlan kioktatást?
legalább normális stílusba tetted volna ember... :W

(#1687) jerry311 válasza benike123 (#1686) üzenetére


jerry311
nagyúr

Bocs, nem vettem észre a smiley-t a hármas pont végén. :DDD
Jaaaa, hogy nincs is ott? :U

(#1688) Ariadne válasza jerry311 (#1684) üzenetére


Ariadne
őstag

És én is azért voltam olyan szűkszavú, mert pont azokat írtam volna, amit te is... Kicsit ki tudok akadni azokon, akiknek magától értetődő, hogy minden jár nekik ingyen, és még nekik áll feljebb, ha ebben megakadályozzák őket. :U

benike123: A betörőt is bezárhatod vagy lefoghatod, ha elkapod a lakásodban, amíg kiérnek a rendőrök... Az ellenőr meg pláne feltartóztathat, amíg meg nem érkezik a yard, neki az a munkája, hogy a magadfajta bliccelőket kiszűrje - ha nem tartóztathatna fel, mindenki ingyen utazna, és akkor aztán hamar nem lenne több tömegközlekedés.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#1689) Woodslave válasza Ariadne (#1688) üzenetére


Woodslave
nagyúr

csak nem ugyanaz a két eset. Az egyikben jogszabályi felhatalmazás alapján bűncselekmény elkövetésén tetten ért személy tartóztatsz fel a rendőrség kiérkezéséig, bliccelés esetén pedig nincs bűncselekmény (nem nézek utána most, de szabálysértés sem rémlik)
Egyszerűen egy polgári jogi szerződés megszegéséről van szó (nemfizetés). Az ellenőrök nem azért hívnak rendőrt, mert tetten értek bcs elkövetésén, hanem mert még a személyidet sem vagy köteles nekik odaadni, azaz a rendőrségi igazoltatás a szerződő fél személyazonosságának megállapítására szolgál.

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1690) benike123 válasza Woodslave (#1689) üzenetére


benike123
tag

És valóban kiadhatja az adataimat?

(#1691) Woodslave válasza benike123 (#1690) üzenetére


Woodslave
nagyúr

úgy rémlik, hogy közvetlenül nem adhatja át az ellenőröknek, hanem a BKV kéri ki a rendőrségtől. Hogy ennek mi a menete, meg hogyan azonosítják arról gőzöm nincs, de lehet a rendőr simán odamondja az ellenőrnek oszt' jónapot :U

"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

(#1692) pepe_g válasza jerry311 (#1682) üzenetére


pepe_g
tag

Volt jópár bliccelő már a buszon. Saját szememmel láttam, halottam hogy mi volt... Buszsofőr az egyik haverom, idéznék tőle:
"Semmit se tehetnek veled az ellenőrök... Azok nem rendőrök! Hanem jegyvizsgáló dolgozók."

Valaki tud valamit az én felvetett témámra??

[ Szerkesztve ]

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1693) adalbert1


adalbert1
veterán

Ha egy lakásnak van egy tulaja és egy haszonélvezője, akkor csak a haszonélvező adhatja ki? Vagy kiadhatja a tulaj is? Esetleg megosztva is kiadhatják? A haszonélvező megbízhatja a tulajt hogy járjon el az ügyben?

(#1694) benike123 válasza Woodslave (#1691) üzenetére


benike123
tag

csak érted én kértem h ne adja ki, ott volt 2 barátom is szval megvan a 2 tanú aki igazolja h kértem, mégis kiadta...
ezekről hol tudok olvasni? :)

(#1695) benike123 válasza Woodslave (#1691) üzenetére


benike123
tag

"A személyes adatok védelméről szóló tv.:
3. § (1) Személyes adat akkor kezelhető, ha
ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben - helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

Tehát a Rendőrség szolgálati szabályzata nem rendelheti el, hogy a személyes adatokat közfeladatot ellátó személynek átadják. Ha a rendőr mégis megteszi bűncselekményt követ el."

érdekes...

(#1696) pepe_g


pepe_g
tag

Tanácsot kérnék!
Próbálom tömören:
Vettem egy videókártyát. Elromlott. Még garanciás jövő évig. A vásárlás helye gondolom nem megnevezhető itt, pedig kiírnám... A baj, hogy kiderült, hogy a cég FA, azaz felszámolás alatt.
Felvettem a kapcsolatot, válaszoltak kérdésemre levélben: Röviden a tartalma az volt hogy nekem jogilag jár a garancia! Mondom OK! Kérték a termék garanciajegy másolatát. Elküldtem. Erre ők kipostázták az eredeti papírokat, amiről kiderül ugye hogy jogos az igényem. Nade mondom hogy gyorsabb legyen a dolog telefonálok. Megkérdeztem hogy akkor most miért is küldték ki nekem a papírokat? Nekem van papírom!
Mire elég értelmetlen válaszokat kaptam, rájöttem hogy lerázás szaga van a dolognak!
Azóta se kép se hang! Nem válaszolnak semmire!

Felvettem a kapcsolatot a nagykerrel is, ahonnét kapták az alkatrészt, de ők is azt mondták hogy a garancia a kiskernél érvényesíthető!
Valaki meg tudja mondani nekem mit is kellene ilyenkor tenni? :F :F :W :W

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1697) LuckyL válasza pepe_g (#1696) üzenetére


LuckyL
őstag

jogi út:

annyit tudsz tenni hogyha még benne vagy a 45 napos (azt hiszem ennyi idő áll rendelkezésre) határidőben a felszámolás közlönyben való közzétételét követően, akkor bejelented a videokártya értékének megfelelő követelésed a felszámolóhoz (illetéket kell fizetni, erre nem emlékszem mennyi pontosan talán 1-2% a követelésnek, de google a barátod), és ha lesz vagyona a cégnek amit értékesíteni tud a felszámoló, akkor a követelésed egy részét vagy egészét meg fogod kapni (véleményem szerint kizárt hogy egy fillért is fogsz látni, de ez persze attól függ mennyi a cég apeh és egyéb tartozása, mennyi a vagyona)

ahogyan én csinálnám:

keresnék egy ismerőst a nagykernél, vagy ha nincs, egyszerűen odamennék az egyik szervizeshez és elkérném a telefonszámát, és megbeszélném vele munkaidő után, hogy a kártya értékének a feléért-harmadáért cseréltesse ki nekem
ugyanis a elképzelhető hogy a kisker tartozást hagyott a nagyker felé is, ezért leszarják a garanciás ügyintézést, ráadásul, még ha nincs is így, akkor sem köteles veled szóba állni, mert nem neked adta el az adott terméket hanem a kiskernek
(esetleg még azt lehet, hogy keresel másik kiskert aki szintén vásárol onnan és lehet nekik van ott olyan reputációjuk, hogy kicserélik nekik a más által vásárolt kártyát is)

harmadik út: (elég reménytelen)

mivel jelen pillanatban a felszámoló képviseli a céget megkérném/felszólítanám, hogy tegyen eleget ügyintézési kötelezettségének és cseréltesse ki a nagykerrel a kártyádat
viszont nagy valószínűség szerint a felszámolóbiztos magasról tenni fog egy iylen piti max néhány tízezres tételre és le se fogja szarni a problémádat :(

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#1698) LuckyL válasza pepe_g (#1696) üzenetére


LuckyL
őstag

ja és a cég természetesen nyugodtan megnevezhető, ha tudod az ügyvezető nevét, azt is írd be, hogyha majd legközelebb új céget alapít (mint ez iylenkor szokásos), akkor ha valaki begooglizi a nevét, hadd lássa micsoda mocskot hagyott maga után az előző cégével

cryptot minden termékemért elfogadom

(#1699) pepe_g válasza LuckyL (#1698) üzenetére


pepe_g
tag

A cég neve:
Comproll Kft Budapest Wittmann István
Ha az infóm helyes akkor ő lenne az: [link]
De itt egy konkrétabb oldal amire éppen ma találtam rá! A helyzetem így még elszomorítóbb lett... [link]
Hosszú de érdemes elolvasni... Erről a cégről szól!

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=

(#1700) Ariadne válasza pepe_g (#1699) üzenetére


Ariadne
őstag

Ha ettől a Comproll Kft. nevű cégtől vetted, ez nem áll felszámolás alatt, meg tudod nézni itt.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.