Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ispy

    veterán

    Sziasztok!

    Mi egy 4 lakásos társasházban lakunk, ahol alul van 2 lakás és felül két tetőtéri lakás, miénk az egyik tetőtéri lakás. Felettünk nincsen beton födém, a padlástértől csak egy gipszkarton álmennyezet és a szigetelés választ el, fagerendás szerkezet van.

    A két tetőtéri lakásnak van külön a lakásból nyíló padlás-feljárója és van egy a lépcsőházban is. Mi anno a mi padlásterünket ledeszkáztuk, leválasztottuk a lépcsőházi és így a másik lakás padlásteréről.

    Ha a társas házi alapító okiratban a padlástér nincsen felsorolva a közös tulajdonok között, akkor a ház többi lakója igényt tarthat a padlástérre, ami a mi lakásunk felett van? Ami persze baj lenne, hiszen biztonsági okokból nem szeretném megnyitni a padlásteret a lépcsőház felé, hiszen így bárki bejuthat lakásba a padláson keresztül, illetve balesetveszélyes is lenne. Illetve kényszeríthetnek (joguk van hozzá), hogy hozzáférjenek a padlástérhez?

    2. kérdésem, ha már itt vagyok. :D

    Amikor megvettük a lakást, akkor az árban benne volt egy autóbeálló is az elkerített telken belül. Aztán az egy telket (amin 4 darab 4 lakásos társasház van) a vállalkozó menet közben megbontotta 4 felé, házanként. Viszont így az én autóbeállom már átlógott a szomszéd telekre, ezért írattam a vállalkozóval egy adásvételi szerződést, amiben leírtuk, hogy azon a telken egy 13m2-es parkoló az én tulajdonomat képezi. Ha a szomszéd telken lévő lakóknak ez nem tetszik és ki akarnak engem onnan paterolni, akkor ez az adásvételi szerződés "megvéd" engem?

    [ Szerkesztve ]

    "Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés