Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) mike1334 válasza varmi2 (#14744) üzenetére


mike1334
veterán

Bírósági bizonyítás nélkül bárki bármit mond neked az kamu. Millió dolgot megvizsgálnak, akár pszichológust is igénybe vesznek, mint szakértőt. És akkor még azt figyelembe sem vettem, hogy ahány bíró, annyi ítélet...ez nem olyan, mint egy kártérítés vagy munkajogi vita. Szubjektív nem kicsit.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14752) varmi2 válasza mike1334 (#14751) üzenetére


varmi2
nagyúr

A hölgy úgy gondolj, ezekszerint tévesen, hogy a magyarországi ítéletek mindig a nőnek kedveznek, akkor ez ugye nem igaz. És pont annyi esélye van az apáank is, hisz a hölgy volt hűtlen, és ő lép ki a kapcsolatból, még annak ellenére is, hogy időlegesen el kell hagyni a fiát is. Ez is egy iránymutatás. Köszönöm.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#14753) galoslac válasza varmi2 (#14752) üzenetére


galoslac
tag

A gyermek érdeke számít, nem az, hogy ki volt hűtlen.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14754) davenport válasza varmi2 (#14742) üzenetére


davenport
aktív tag

Az alaplapok nem jogszabály, bírói mérlegelés, szakértői vélemény és emberi kapcsolatok alapján működnek. Erre még az esetlegesen felkért ügyvéd sem fog tudni választ adni minden esetben. Ezért felesleges kiakadnod.

Ami általánosságban elmondható sorvezetőnek. Alapesetben a felek megállapodása az, ami a gyerek elhelyezésében mérvadó. A bíróság akkor fog bejönni a képbe, ha nem tudnak megegyezni. Itt pedig jöhet szakértői vélemény, ügyvédi taktika/praktika, akár a gyerek meghallgatása is (4 évesnél mondjuk ez nem valószínű), gyámhivatali, óvodai vélemény kb. ezer dolog. Nehezíti a dolgot az érzelmi zsarolás, és egyéb trükkök bevetése, ami nagyban függ az éppen elváló emberek habitusától, értelmi, érzelmi szintjétől.

Ami változóban van, az az, hogy már nem automatikus az, hogy az anyuka kapja meg a gyereket. Az, hogy az apa saját ingatlanban lakik jó, de nem ez lesz a döntő ok. Az, hogy az anya albérletben lakik szintén nem szitokszó. Összességében azt kell nézni, hogy akárhol is laknak, a gyerek érdeke, testi, értelmi, erkölcsi fejlődése mit kíván, milyen a szülők életvitele, a gyerekkel való kapcsolata, kötődése.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#14755) mike1334 válasza varmi2 (#14752) üzenetére


mike1334
veterán

A családjogi perek többsége (pláne ha gyerek is érintett) zárt tárgyalásos, így az van jobban képben a gyakorlattal, aki ezzel foglalkozik aktívan. Alapvetően igaz, hogy a nőknek kedveznek, de nem minden áron. Az, hogy kilépett a kapcsolatból nem feltétlenül értékelhető a hátrányára, attól még simán elhelyezhetik nála a gyereket. Mondjuk az, hogy otthagyta egy időre az már más.. de így is kérdéses az egész. Célszerű erre szakosodott ügyvédet keresni, régen volt egy iroda, ami kifejezetten a férfiakat képviselte ilyen perekben.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14756) norbert1998


norbert1998
veterán

Sziasztok.
Lenne egy munkajogi kérdésem.
Édesanyám a mai napon elrontott egy próbavásárlóit, és a főnök ezt egy 30 ezres fizetés levonással hálálja meg. Ehhez mennyi joga van? :(((

(#14757) mike1334 válasza norbert1998 (#14756) üzenetére


mike1334
veterán

Mt.

179. § (1) A munkavállaló a munkaviszonyból származó kötelezettségének megszegésével okozott kárt köteles megtéríteni, ha nem úgy járt el, ahogy az adott helyzetben általában elvárható.

(2) Az (1) bekezdésben foglalt feltételek fennállását, a kárt, valamint az okozati összefüggést a munkáltatónak kell bizonyítania.

(3) A kártérítés mértéke nem haladhatja meg a munkavállaló négyhavi távolléti díjának összegét. Szándékos vagy súlyosan gondatlan károkozás esetén a teljes kárt kell megtéríteni.

(4) Nem kell megtéríteni azt a kárt, amelynek bekövetkezése a károkozás idején nem volt előrelátható, vagy amelyet a munkáltató vétkes magatartása okozott, vagy amely abból származott, hogy a munkáltató kárenyhítési kötelezettségének nem tett eleget.

(5) A kár megtérítésére a 177. §-ban foglalt rendelkezést kell alkalmazni.

Szándékos károkozásnak minősül, legalábbis a korábbi joggyakorlat szerint az, de mondjuk ez csak a kártérítés mértékét érinti, az meg itt nem számít az összeg miatt. (Szándékos károkozásnak minősül a nyugtaadási kötelezettség elmulasztása. (Mfv. II. 10.990/1995. sz.)) Mondjuk ha ma "bukott", akkor még nincs tényleges kár (még nem szabták ki a bírságot), szóval nem tudom honnan vette a 30e forintot, meg ugye kártérítés csak kár esetén lehet, az meg még nincs.

Mondjuk ha tényleg nyugtát nem adott, akkor azért ennél jóval magasabb is lehet majd a bírság, plusz nem akarlak elkeseríteni, de nyugtaadási kötelezettség elmulasztása esetén nem csak a céget bírságolják, hanem külön az alkalmazottat is.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14758) mike1334 válasza norbert1998 (#14756) üzenetére


mike1334
veterán

Nyugtát nem adott?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14759) norbert1998 válasza mike1334 (#14758) üzenetére


norbert1998
veterán

Kávét és katalógust nem adott csak. Nyugtaig nem szoktak eljutni, mert több százezres rendelesekrol van szó. Egy szőnyeg -, függöny - és parketta bolt-láncban dolgozik, mondhatni, hogy mediterrán olasz férfi név a bolt neve. Állítólag több millióra büntetik érte a boltot :F

[ Szerkesztve ]

(#14760) davenport válasza mike1334 (#14758) üzenetére


davenport
aktív tag

Szerintem láncon belüli próbavásárlás, nem NAV, hanem franchise, stb. Munkaköri leírást, munkaszerződést kellene átnézni.

No money, no honey.

(#14761) Magnum_ válasza norbert1998 (#14759) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Tegnap pont ott voltam, burkolatot rendeltunk.
Kaveval es vizzel megkinalt az elado (meg is lepodtem, de koszonettel visszautasitottam, mert este volt), katalogust nem kaptam.

Viszont ez biztos, hogy -ahogy davebport is irja- csak cegen beluli teszt volt, ilyen nincs, hogy ezert tobb milliora buntetne a nav, mert nem kinalta meg kaveval a vasarlot :D nincs ilyen kozelezettseg, ha onmagatol vallalja, akkor se kenyezeritheto ki igy.

Csatlakozom, munkaszerzodest, kollektivet kene nezni, de szerintem ezert fizeteslevonas nem jarhat, megtamadnam. Max figyelmeztetes, hogy az onkent vallalt dolgokat ne felejtse el, esetleg a bonuszabol vonhatnak le ezert, az alapberbol biztos, hogy nem.

Amugy meg nem fogjak kirugni, nem talalnak embert.

I humbly and respectfully decline™

(#14762) mike1334 válasza davenport (#14760) üzenetére


mike1334
veterán

Ja, akkor vissza az egész, azt hittem NAV-os.
Mondjuk attól a károkozás még állhat, ha van kára ebből a boltnak.

[ Szerkesztve ]

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14763) Magnum_ válasza mike1334 (#14762) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Milyen kara lenne abbol, hogy azzal akar vevot fogni, hogy kaveval kinalja az ugyfelet, vagy sem? Semmi. Ugy latszik, ez a padlobolt is elment rossz iranyba a munkaltatoi magatartas tekinteteben.

(En mondjuk.ott vasaroltam eddig is, azert oda mentem tegnap is)

I humbly and respectfully decline™

(#14764) mike1334 válasza Magnum_ (#14763) üzenetére


mike1334
veterán

Ha benne van a munkakörijében vagy kapott oktatást, hogy ezt így kell, mert előírás a franchiseon belül, és olyan franchise szerződése van a boltnak, hogy szankcionálható szabálysértésért, akkor lesz kára. Ezeket elég szigorúan fogják (hálózat egységes arculatának fenntartása, bárhol a világon kapsz kávét, stb.).

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#14765) Magnum_ válasza mike1334 (#14764) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Szerintem ez nem kár, ha a kave kinalas elmarad.

I humbly and respectfully decline™

(#14766) norbert1998


norbert1998
veterán

Értem, tehát akkor ne hagyjuk annyiban, bujjunk bele a szerződésbe.
Amúgy szerintem mindenkivel ezt csinálja, de anyám most rontott először, így kvázi most vált nagyon érdekessé számomra.

Bónusz nincs, sőt, minimalberre van jelentve heti 5*8 órába, zsebbe kapja a többi minimálisat, amivel fogja, hogy ne lépjen el, miközben szakmunkát végez (kettőt is egyszerre, varr és elad, ésindkettorol van képesítése), heti 5-6*9 órában, de utóbbit a munkaidő kerettel elsusmusolják valahogy.

(#14767) galoslac válasza Magnum_ (#14765) üzenetére


galoslac
tag

Nem kár, de vannak bizonyos dolgok amiket meg kell csinálnia ha belép egy vevő. Ezt rendszeresen csekkolják a shopperek, és azért 1-2 shoppert csak az nem szúr ki aki nem akar....
(tök poén amikor a shopper előtt beszélik meg a dolgozók, hogy a hónapban még nem volt és már nagyon ideje lenne.. :D )

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14768) davenport válasza Magnum_ (#14765) üzenetére


davenport
aktív tag

Sztem olyan lehet benne, hogyha nem csinálja meg a kötelező dolgokat, akkor bónuszelvonással, vagy drágább beszerzéssel bünteti az adott partnert, vagy nem kap vissza év végén valamilyen juttatást, és a sokadik után megvonja tőle a lehetőséget, hogy árulhassa a termékét.

No money, no honey.

(#14769) Corsair90


Corsair90
tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek ingatlan üggyel kapcsolatban.
Van egy telek, azon 2 külön álló ház található. Egyik az én tulajdonom, másik a szomszédé. Egy tulajdoni lapja is van egyébként. A szomszéd eladja az övét, de az új tulaj csak hitellel tudná megvenni, ezért az ügyvédjük szeretne aláírattatni velem egy ingatlan használati szerződést, melyben az áll, hogy a "felek hozzájárulnak ahhoz, hogy a másik tulajdonostárs saját tulajdoni hányadát szabadon megterhelhesse."
Én nem szeretném, hogy a saját részem megterhelhető legyen akár hitellel is, szóval a kérdésem az volna ez így rendben van, vagy mit kellene még beleírni ezzel kapcsolatosan, vagy átfogalmazni?
Azt tudom, hogy a tulajdoni lapon fel lesz tüntetve, hogy a hitel, az kit érint, de nem szeretnék hibába esni, és félek az enyémre is terhelés kerül majd.

(#14770) davenport válasza Corsair90 (#14769) üzenetére


davenport
aktív tag

Igazából nem a legszerencsésebb, de létező dolog az, hogy osztatlan közös tulajdon egyik hányadát terhelik meg. Egyértelműen, és pontosan írjátok meg a használati megállapodást (ezt a hitelnyújtó bank is megköveteli), és így megoldható a dolog, a te részed pedig mentes marad a tehertől.

No money, no honey.

(#14771) Magnum_ válasza davenport (#14770) üzenetére


Magnum_
nagyúr

következő lépésben meg jó lenne megszüntetni az osztatlant közöst :)

I humbly and respectfully decline™

(#14772) Jorus válasza Corsair90 (#14769) üzenetére


Jorus
nagyúr

Normál eljárás osztatlan közös telken levő ingatlanok esetében. Nekünk is volt egy olyan házunk, ahol a telek osztatlan közös volt a szomszéddal, aki hitelre vette a házát. A bejegyzés / terhelés természetesen csak az ő tulajdonrészét érintette. Az adott településen érvényes HÉSZ szabja meg, hogy megszűntethető-e az osztatlan közös pl., hogy ha elfelezik, akkor teljesül-e a legkisebb önálló telek méret kritériuma. Nálunk mondjuk nem, ezért nem is volt megszüntethető az állapot, de minden további nélkül el tudtuk adni a mi részünket, annyi volt a plusz, hogy az osztatlan közös másik tulajdonosának elővételi jogot kell biztosítani.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#14773) davenport válasza Magnum_ (#14771) üzenetére


davenport
aktív tag

Az már Hawai lenne, de gondolom van egy minimális telekméret ami alatt nem engedik.

(#14772) Jorus : a hitelfelvételnél az elővételi jogról való lemondást is csatolni kell.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#14774) Corsair90


Corsair90
tag

Így van, a telekméret miatt nem lehet, mert nincs meg a minimum.
Van egy kiskapu azért, a társasházzá nyilvánítás, ami talán egy picit jobb és elvileg ez megoldható lenne majd.
Elővásárlási jogról való lemondás is van, de az csak pár sor, sima ügy ez a része.

Szerintetek az a mondat így megfelelő és elégséges akkor? Vagy mit tanácsolnátok, hogyan lehetne, vagy szükséges-e átfogalmazni?
Szerdán kell aláírnom és az ügyvéd úgy fogja beleírni majd elvileg, ahogy én javaslom, szerencsére nyitott efelé.

[ Szerkesztve ]

(#14775) nyogo83


nyogo83
senior tag

Sziasztok!

Társasház kezelôknek van valamilyen felügyeleti szerve?
Illetve van-e valami társasházi törvény ami a fizetèsi kötelezettségekre és kezelèsère vonatkozik?
(Vagy az SZMSZ határozza meg?)

Konkrét probléma:
A túlfizetés miatt a rendszeres utalást leállítottam, a közösképviselôtôl azt wz ígéretet kaptam akkor, hogy ha kifut a jóváírás az egyenlegemen, értesít. Mivel a 2018 közepén megkapott 2017-es egyenleg értesítô még mindig jelentôs túlfizetést mutatott, nem foglakoztam vele.

Most kaptam saccra 80ks elmaradásról ügyvédtôl fizetési felszólítást+10k ügyvédi költség(a társasházkezelô megbízásából).
Kicsit zabos vagyok, mert egy darab fecnit nem kaptam egész évben az aktuális egyenlegemrôl, vagy akár arról, hogy elmaradásom lenne.
Nincs semmiféle kötelezettsége, hogy figyelmeztessen? Kicsit erôsnek érzem, hogy 10k-t valaki másnak fizessek egy levélért, amiben viszont már benne van tételes havi lebontásban a havi egyenleg és befizetendô összeg...

(#14777) LuckyL válasza #05304832 (#14776) üzenetére


LuckyL
őstag

te milyen levélről beszélsz?
postai vagy email?

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14779) LuckyL válasza #05304832 (#14778) üzenetére


LuckyL
őstag

hát mindig előkerülnek érdekes figurák itt a topikban :)
azt tudod hogy van olyan hogy spamszűrő?

csak hogy a kérdésre is válaszoljak, én nem kezdenék kamurendeléseket leadni a helyedben, mert a szándékos károkozás az bűncselekmény is lehet akár

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14781) LuckyL válasza #05304832 (#14780) üzenetére


LuckyL
őstag

oké hanyagollak, de tényleg felmerült bennem hogy nem tudod hogy létezik iylen, annyira furcsa amit akarsz

van egyébként valami hatóság ami foglalkozik elvileg iylesmivel, de utoljára kb 20 éve lehetett ez valós probléma szvsz

szerk:

kigugliztam neked, itt tehetsz panaszt (amugy első találat volt, csak megjegyzem)
[link]

[ Szerkesztve ]

cryptot minden termékemért elfogadom

(#14783) Magnum_ válasza LuckyL (#14781) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Nem a NAIH-nal?

I humbly and respectfully decline™

(#14784) galoslac válasza #05304832 (#14782) üzenetére


galoslac
tag

Milyen szerverről küldik a mailt?

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14786) galoslac válasza #05304832 (#14785) üzenetére


galoslac
tag

Nem.
A levél headerjében mi a küldő szerver IP-je?
(arra vagyok kíváncsi, hogy saját maguk küldik, vagy sendgridet vagy valami tömeges mail küldőt használnak)

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14787) davenport válasza #05304832 (#14785) üzenetére


davenport
aktív tag

Itt tudsz bejelentést tenni. Hogy bármi értelme van-e, na az kérdéses.

A rendelés előtt meg nézd át, hogy az ÁSZF miről rendelkezik (pl. az első rendelés leadása feljogosítja őket arra, hogy további öt terméket szállítsanak még stb.), és csínján a személyes adatokkal.

No money, no honey.

(#14790) asdf_


asdf_
veterán

Ha nem magyar szerverről jön, akkor kár a gőzért, még magánszemély esetében sem foglalkoznak vele, cégesként meg pláne fölösleges. A leiratkozás gombot nyomogatni egyébként nem jó ötlet az álmoskönyv szerint, azzal ugyanis visszajelzed, hogy élő, spammelhető fiókod van.

(#14791) Jorus válasza #05304832 (#14776) üzenetére


Jorus
nagyúr

Engem az IRL postaládába dobott szórólapok, reklámújságok sokkal jobban zavarnak, például, mert az eső rámossa őket a kapura, és otrombán néz ki. De sajnos sokat nem lehet tenni egyik ellen sem érdemben.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#14792) davenport válasza #05304832 (#14789) üzenetére


davenport
aktív tag

Bocs, ez nekem nem volt egyértelmű. Amennyiben egyértelműen azonosítható hogy az e-mail cégé, akkor sajnos nem sok mindent tudsz tenni, mert a Grt. (a gazdasági reklámtevékenységről szóló tv.) 6. § (1) bekezdése csak természetes személy esetén tartalmaz erre vonatkozó rendelkezéseket.

No money, no honey.

(#14793) Corsair90


Corsair90
tag

Ez a mondat mit jelent egyébként?

a "felek hozzájárulnak ahhoz, hogy a másik tulajdonostárs saját tulajdoni hányadát szabadon megterhelhesse."

Mindenkinek csak a saját tulajdon része terhelhető? A tulajdoni lapon fel lesz tüntetve, hogy csak a szomszédom részén lesz hitel?

(#14794) davenport válasza Corsair90 (#14793) üzenetére


davenport
aktív tag

Igen, nézd meg a tulajdoni lapot. Egyszerűsítve, ketten lesztek rajta tulajdonosok, ott lesz a tulajdoni hányadotok. A jelzálogjog, vagy bármi más teher, az ő hányadára lesz bejegyezve. De mivel osztatlan közös a tulajdonotok, ezért kell egy sorvezető, ami megmondja, hogy a tiéd a mondjuk bal oldal, az övé meg a jobb.

No money, no honey.

(#14796) Corsair90 válasza davenport (#14794) üzenetére


Corsair90
tag

A jelenlegi szomszéd elakarja adni az ő házát, talált is rá vevőt. A jelenlegi szomszédnak még van rajta hitele és úgy is van most a tulajdoni lapon, hogy fel van tüntetve kire vonatkozik, azaz ő részére.
Az ingatlan használati szerződésben van ez a mondat, de ez is a lényege ennek az egésznek, mert az új tulaj is hitelre szeretné megvenni a házat tőlük.
Az is fel van tüntetve a szerződésben egyébként, hogy kié a bal és kié a jobb, stb.

Az ügyvédje már magyarázott nekem mindent, hogy ezt a bank így fogadja el, nyugodjak meg, az én részem nem tudja megterhelni stb.
Nagyon félek amúgy, hogy az én részemre is rákerül a terhelés. Mert hitel és megterheléssel kapcsolatban ez az egy mondat szerepel ebben az ingatlan használati szerződésben. a "felek hozzájárulnak ahhoz, hogy a másik tulajdonostárs saját tulajdoni hányadát szabadon megterhelhesse."
Akkor tuti ezer % hogy így rendben van, és ott lesz a bejegyzés is a tulajdoni lapon ismét, hogy ez az új tulajra vonatkozik?

[ Szerkesztve ]

(#14797) galoslac válasza #05304832 (#14795) üzenetére


galoslac
tag

A legratyibb szolgáltatóknál is van manuális spam lista.
Írsz a supportnak, hogy x címről és y szerverről érkező leveleket rakják spammbe.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14799) galoslac válasza #05304832 (#14798) üzenetére


galoslac
tag

Gondolom benne van valamelyik kiszivárgott dumpba és bepróbálkozott.
Itt tudod csekkolni.

Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál

(#14800) biker


biker
nagyúr

Jogászemberek véleménye érdekelne az elektromos autó pályázat kapcsán. [link]

Kérdéseimet elküldtem az e-mobinak is, de érdekelne a ti véleményetek is

- 3. oldal, 1. pont: "Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: Támogató) pályázati kiírást tesz közzé az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében, új, a pályázat benyújtását megelőzően forgalomba még nem helyezett,”

- 4. oldal 3.2. pont: "3.2 Nem jogosult pályázatot benyújtani, aki
...
• b) az elektromos gépjármű beszerzést már végrehajtotta, vagy a pályázat benyújtása előtt a forgalomba helyezése megtörtént (kivéve a tesztautóként/demóautóként regisztrált elektromos gépjárművet);”

Ezen pontok alapján a pályázat benyújtása ELŐTT nem szerezhető meg a tulajdonjog.
Ezzel szemben állnak a következő pontok:

- 6. oldal 4. pont: "A támogatás felhasználása a Támogatói Okirat alapján történik. A Támogatói Okirat hatályba lépését megelőzően beszerzett elektromos gépjárműre támogatás nem nyújtható! A Támogatói Okirat hiányában vagy nem a pályázati dokumentáció feltételei szerint beszerzett elektromos gépjármű beszerzéséhez támogatás nem vehető igénybe.
Az elektromos gépjárműbeszerzés (a végszámla szerinti teljes vételár összegének kiegyenlítése a gépjármű vásárlása esetén a Kedvezményezett által, lízing esetén a Kedvezményezettel hitel-, lízingszerződést kötött finanszírozó által) kizárólag a Támogatói Okirat hatályba lépését (Támogatói Okirat hatálybalépése lásd II/4. pont) követően történhet meg.”

A fenti két pontok által meghatározott időpontok közt akár 60-90 nap is eltelhet, tehát nem kis különbségről beszélünk.
Valóban ellentmondásos ez a két pont, vagy hogyan kell értelmezni ezeket a dátumokat?

---
Esetemben azért lenne érdekes, mert 01.13 körül be lett nyújtva a pályázat, 01.22-én visszaigazolták, hogy befogadták, ugye innentől 90 napon belül kell döntést hozzanak.
Közben az autó megérkezett a kereskedésbe. Korábban jött mint vártuk

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.