Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vadkörte

addikt

válasz hanee #6904 üzenetére

Háát nem tudom.
    Ősöreg asztali F-S Scenic W300 PC-men előtelepített XP-Home volt, az első indításkor belőtte magát és annyi. Az égvilágon semmi problémám nem volt vele.
    A mellékelt CD-n lévő meghajtókat használom ma is, kivéve azt a hardvert ami már frissült.

Noti:
    Megleptem magam karácsonyra egy Imibácsi féle MSI PR-210X-070HU subnotebookkal. (ahhoz képest, hogy 010HU-t rendeltem, nade mindegy) Imádom. Kicsi, könnyű (nem Wind "tömegű", de pofátlan könnyű) pár miniatürizált gombot leszámítva kényelmes. A Wind-nek kicsinek találtam a kijelzőjét, ez volt a legnyomósabb ok, amiért nem Wind-et vettem. Pedig, ha visszakeresel én voltam az egyik legnagyobb rajongója a kicsikének.
    Meg vettem mellé egy 15,4-es Belkin Providence Street tatyót 5.000 pénzért. Kényelmes, tágas, az MSI féle "táskában" kényelmesen elfér a valódi táskában. Így cuftra pakolva - táp, madzag, farkatlan Lidl-ös egér, pár toll, cirkafirka papír, USB toldó(k), mobilnet modem stb... sincs olyan nehéz, mint a régi gépem volt önmagában.

(az Imibácsi féle jobb lett volna, de annak már kicsit húzós volt az ára a helyi TESCO-ban :C )
    Sokan panaszkodtak, hogy a gyári driver CD eléggé vacak. Így leszedtem az MSI honlapjáról a drivereket, és miután kinyúlt 2 Vista telepítés (szó szerint megmakkant az explorer) meg egy XP Pro is, (meguntam, hogy se BT, se WLAN) az utolsó Vista telepítést követően a mellékelt lemezről tettem fel a meghajtókat. Eddig tökéletesen működnek... Vicces. :F
    Az MSI driverekkel szokott olyan "érdekesség" történni, hogy - ammennyiben van Vista verzió - felkeverednek a verziók. XP alá megy fel a Vista driver és fordítva. Egy ismerős is járt így a PR210X-ével.

Ghostolás. Én a gyári előtelepített XP-t nem nagyon ghost-olnám. Minek??? Ugyanaz van a recovery DVD-n is. Inkább a már éles belőtt konfigról készítenék egy Image file-t. XP alá jó a Norton Ghost 9 is. Ha Vista-ban gondolkozol akkor valami újabbat keress. Pl. a Ghost 14-et. Csak még nem jöttem rá, hogy lehet bootolható CD-t (DVD-t) készíteni vele.

Sorry a szájmenésért.

Új hozzászólás Aktív témák