Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Brutforsz

senior tag

válasz Vudu3 #5951 üzenetére

A kommentek között belinkelt nem hivatalos változat működik a 3.0.4-es változattal: én is azzal használom.
    Még egy gondolat a témában: ez a kiterjesztés nálam általában letiltott állapotban figyel a listában, ha valami rendkívülit szeretnék a fájlműveletek körül keverni-kavarni, akkor engedélyezem, amikor készen vagyok, megint letiltom – a változtatások így is működnek, miközben maga a kiterjesztés nem fogyaszt erőforrást.

A gyaníthatóan támadó webhelyekre történő figyelmeztetés letiltásáról:

Nem szoktam az internet olyan ligeteiben bóklászni, ahol ilyenek virágoznak, ha véletlenül mégis efféle környékre tévednék, akkor sem látok sok esélyt rá, hogy egy káros szkript lefuthatna a rendszeremen.
    A figyelmeztetés leadásához szükséges ellenőrzés elvégzéséhez a Firefox egy folyamatosan frissítendő listát tölt le a Google által veszélyesnek (hamisítottnak és/vagy támadónak) ítélt oldalakról (ez a profilmappában található urlclassifier3.sqlite fájl tartalma), és az url beütésekor megnézi, hogy ebben szerepel-e a kérdéses webhely, ha igen, akkor a böngésző elküldi az urlt a Google-nek, amely az aktuális legfrissebb listája alapján mégegyszer ellenőrzi az érintett oldalt, ezután adja le az esetleges riasztást.
    Ezzel a módszerrel egy folyamatosan hízó, a különbözeti frissítések miatt töredező adatbázisban kell keresgélnie a böngészőnek minden egyes url megnyitásakor, valamint 30 percenként kapcsolódik a Google szervereihez listafrissítésért, ezt én – a fenti feltételek teljesülése mellett – erőforrás-pazarlásnak, adatvédelmi szempontból pedig megbízhatatlannak tartom, ezért eltekintek e szolgáltatás használatától.

Új hozzászólás Aktív témák