Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Aktív témák
-
tudja valaki fejből hogy mennyi egy 10napos autópálya matrica motorra?
autopalya.hu -n nem talátlam vagy lehet nincs is csak 4 napos??
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
ha jol tudom, neki is xr1000 van.

-
yodamastah
őstag
válasz
Boci_83
üzenetére
Shoei jobb, de mar le van teljesen lakva, mar csak varosban hasznalom. A HQ1 is jo amugy, foleg mert pl huvosebb, mint az XR1000, es ez nyaron jol jon. VIszont hangosabb is, valamint a sisak maga nagyobb emiatt nem olyan jo benne nagybb temponal forgolodni mint a shoei-ben. MIndketo jo sisak, de mar egyiket sem lehet szerintem kapni

-
Boci_83
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Melyik a jobb bukó?
-
csibor
addikt
Láttam a kereskedésben suzuki intruder 250,500Km,700000Ft,~ 3 éves.2 éve áll a kereskedésben.Miért nem érdemes megvenni?Vagy ebben az árkategóriában mit érdemes nézni?Gyorsasági nem játszik,inkább napi 40-60Km kényelmes munkába járásra lenne.
-
szigmat
tag
Sziaszok!
Az A1-es jogositvány hány Kw-ig használható?
-
yodamastah
őstag
Nekem egy Shoei XR1000 van es egy HJC HQ1. Mindkettobe teljesen jol passzol a szemuveg. Persze a latoter korlatozas miatt enis lencseben motorozok altalaban. DE van hogy szemuvegben. Lencseben sokkal jobb.
-
Integra
titán
válasz
alvaro
üzenetére
sajnos ezzel nem tudok egyetérteni.
úgy kell sisakot választani, hogy tökéletesen passzoljon a fejedre, nem pedig a szemüveghez választani és nem passzol úgy a fejedre. a legtöbb sisakban már van szemüvegnek is csík, pl az enyémben is, csak nem ér semmit..
aztán vehetsz vékonyka szemüveget ami becsúszik pontosan ahogy kell.
de ekkor még mindig ott van a korlátolt látótér a szemüveg kerete miatt.plexi párásodás: pinlock-os bukó, büdös életben nem párásodik
ellentétben a szemüveggel.
csere plexi: tény, hogy egy plusz amit vinned kell, de vannak olyan övtáskák amikbe elfér, mellé még az irataid, telód, kulcsod etc. nem vészes. -
alvaro
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Szép fátyolos őszi-téli napsütés, 5-6 fok tökéletes idő
Csak rendesen fel kell öltözni. Nekem pl. a kezem fázós, és a széles kormány - csöppnyi plexi kombója semmi védelmet nem ad neki, így fűthető kesztyűt hordok.Szemüvegről: majdnem mindig abban motorozok, és igaz, hogy hűvösebb időben képes párásodni (a plexim előbb), viszont nap mint nap ülök motoron, a szemem pedig már nem bírja, hogy minden nap kontaktlencsét hordjak, minden másnap esetleg (bezzeg az elején még aludtam is benne, ha idegenben ért az este...). A szemüvegszár valós probléma, az a helyzet, hogy úgy kell sisakot választani, hogy kényelmesen be tudd csúsztatni a füled mögé, és ne nyomjon utána se. Ha a sisak már megvan, és utána kapsz szemüveget... na azzal lehet szívás. Igazából örülök is neki sokszor, hogy rajtam van, mikor kisebb sebességnél felhajtom a plexit.
Ha sötétíteni akarnék, az biztos szemüveg lenne, azt le tudom venni, és aránylag kis helyen elfér, a pótplexi hurcolását viszont nem veszi be könnyen a gyomrom. Pedig akkor kéne, mert hát könnyen előfordulhat, hogy motoron talál az éjszaka. Jelen helyzetben nem sötétítek semmit, így legalább akkor nem látok, amikor azért a többi jónép igen (a szembejövők biztosan, ha az én szemembe süt a nap...), és nem éjszaka, amikor még ők se
Egy kis fejfájás párszáz kilométeren még belefér 
Illetve ki fogjuk próbálni, milyen a fényre sötétedő szemüveg. Ha megrendeljük és elkészül, tudok majd róla nyilatkozni.
-
F1DO
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Nézd, hát meg kell próbálni és kész. Utánamenni a dolognak. Szerintem megéri ha van neked való lencse. A szemek eltérő állapota, éleslátása nem ritkaság, két külön lencsét (ezesetben lencseadagot - dobozt) kell hogy vegyél majd.
Ezt a plexit még nem hallottam, kicsit meredeknek tűnik.. (merthát pontos optikai géppel kell csiszolni az optikai lencséket..)
Olyat láttam, hogy a bukósisak bélésébe van két oldalt két vájat, a szemüveg szárainak. Már ez is sokat jelenthet komfortban.
Azonban már próbáltam a lencsét és nem variálok mással. Bevált. (sportolásról nem is beszélve.. nem reszkíroztatnám, hogy a nem olcsó szemüvegem leröpül, leverik, belekapnak, eltalálnak egy labdával stb.)
-
F1DO
senior tag
-
Djuree
félisten
párától én nem tartok, ha már olyan idő van akkor úgyis átülök kocsiba. hidegben nem kínzom magam motoron
nekem egy jó sportszemüvegem van, olyan mint a tour de france-osoknak van, gumis a "nyele", nem csúszkál, nincs kerete csak a tetején egy minimális, ebben nagyon jó motorozni (is)...persze ez csak napszemüveg, szerencsére (még) jó a szemem
de már orvos azt mondta hogy szemüveg kéne, majdnem mondtam neki hogy te hülye vagy
húgom hord lencsét meg szemüveget is, de ő is inkább szemüveg, ha épp olyan a helyzet akkor lencse... -
F1DO
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Asszem cilindert is tudnak korrigálni - egy bizonyos határig - lencsével. Viszont akkor lehet hogy speciális lencse kell neked, amit úgy kell rendelni. (ilyen is van..)
Mindenesetre érdemes variálni, próbálgatni más lencse termékeket is, mert igenis van eltérés kényelmességben.. Pl én Bausch & Lomb-al kezdtem, de a Johnson&Johnson (mindkét típusnál havi lencsék) egy próba után kényelmesebbnek bizonyult és ma már inkább olyat viselek.
-
F1DO
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Igenám, de a bukósisak mögötti szemüveg baromi kényelmetlen-kellemetlen tud lenni.
Tél felé, avagy hidegben nekem ezer százalék hogy bepárásodik akár egy pillanat alatt és olyankor semmit sem látsz. Nyomhatja kétoldalt a fejed a szára, kicsit mozog, kicsit csúszkálhat az orrodnál. A lencse ezzel szemben a szemeden van és kész. Tény, hogy érezhetsz 'valamit', elvégre egy 'idegen anyag' bármilyen vékony és rugalmas is, de meg lehet szokni --> egy jó, enyhén zselés szemcsepp (Aquify) csodákat tud tenni és egyre jobb, 'érezhetetlenebb' lencséket csinálnak már.. Én is igazán akkor hordom amikor nyomos okom van rá.. :-) (Plusz előfordulhat néha egy minimális torzítása a lencsének (ahogy éppen a szemeden 'úszkál', avagy inkább más a látás vele mint szemüveggel. Egy nagyon tuti szemüveg elvileg semmit sem torzít, a lencsénél enyhe elmosódás előfordulhat - persze épp hogy észreveszed, - mondjuk egy 1280x1024-es tűéles monitor előtt 50 centire - ezek nüansznyi eltérések)
Ugyanakkor a szemüveg nekem kicsit mindig beporosodik... pro és kontra. -
Gaboman
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Azokat akiket ismerek a semmiből kezdték és úgy építették fel maguknak a karrierjüket,nem csak a zsebükbe pottyant a siker anno,éjjel,nappal dolgoztak érte.Ez nem csak úgy jön hogy ülsz és zsebedbe hullik a pénz,vért izzadva kell érte menni.Napi 200-300km tekertem csak ügyfelezni,aztán megcsinálni,leadni,bevinni szerződni.Úgy hogy meló sok van vele,de megérte,szerettem csinálni.
Integra:
A szigorításokkal is volt baj,ennyire nem szabadott volna,mivel a lakásvásárlásnál nagyon meg vannak fogva az emberek.Persze az sem volt jó hogy már lassan munkanélküli segélyre is kaptál hitelt,ezzel egyetértek.A részletekbe nem megyek bele mert nagyon hosszú lenne leírni miért is nehéz most.
De váltsunk témát nem ide tartozik. -
Integra
titán
akkor kalandra fel

muszáj megpróbálnom, mert iszonyúan zavar már a szemüveg, főleg az új bukóban ami mm pontosan passzol a fejemre. az ókli be nem fér, külön csináltattam egy gyerek keretes szemüveget amit úgy kell bepaszíroznom még mindig és elfog idővel törni a szára, tuti.. csak pénzkidobás az egész. ráadásul mikor ráfekszem a motorra, 200 felett pont látómezőbe tud esni a keret felső része, nem biztonságos, sokat kitakar..
szemturkálástól nem félek igazán, szemcseppel sincsen gondom.
szemtengelyferdülésem van, cilinderes a szemüvegem, nemtom, hogy ezt is tudják e.. -
F1DO
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Ez - legalábbis itthon - úgy megy, hogy egyeztetsz első alkalommal egy időpontot szemorvossal ('illesztésre') aki megvizsgálja a szemed és kiválasztja neked a megfelelő lencsét - ami általában ott helyben van - ha pl optikus boltban intézed.
A szemvizsgálat van ahol ingyenes - ha ott veszel x db, vagy egy hónapra való lencsét, illetve pár ezer Ft.
Maga a vizsgálat és a kontaktlencse ki-be rakásának 'tanítása, próbája' kb egy - másfél órás szeánsz. Van aki jobban bírja ha a saját szemébe 'nyúl', van aki egyszerűen nem bírja, vagy hisztis és úgy megy el, hogy hozzá se tudtak érni a szeméhez. Aztán ha minden ok, kapsz egy próba lencsét, amit viselned kell pár napig. Ha az is ok, visszamész a boltba és veszel x adagot a lencsékből.
A továbbiakban pedig - ha nem romlik a szemed - megjegyzed a kontaktlencse adatait - megtartod a receptet, vagy a dobozát amin rajta van minden adat - és saját magad bárhol, (bármikor) vehetsz megfelelő kontaktlencsét. Évente érdemes rutinvizsgálatot tartani szemorvosnál.
Van aki lencsében alszik, avagy naponta hordja reggeltől estig, de mindenesetre jót tesz ha tart hetente egy-két napot az ember amikor nem hordja, hanem visszatér a szemüvegéhez.
Tudni kell a lencsékről, hogy akármilyen áteresztőek és modernek, mindenképp némileg kevesebb levegőt, oxigént kapnak a szemek azon keresztül. Alvásnál én sosem hagyom benn pl. Ugyanakkor meg egy jó dolog, kicsit más 'élmény' lencsével látni mint akármilyen szemüveggel. kontaktlencséhez való szemcsepp mindenképp ajánlott. -
Djuree
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
valóban rosszabb a helyzet, de simán ki tudnánk lábalni belőle, ha a politikusok akarnának tenni ellene. de minek tennének? nekik bezzeg nem csökkent semmijük

épp tegnap volt a tv-ben hogy az emberek 3/4-e tud csak félretenni, de ez régebben sem volt jobb. meg hogy régen úgy gondolkoztak hogy amire van pénzem azt veszem, most meg fordítva, amire nincs pénzem azt veszem. magunknak csináljuk a szart, amíg nem változik a mentalitás addig ilyen marad. sokan a vb-re vettek plazma tv-t, 99% hitelből
mert a sima tv-n már nem is gól a gól.... -
F1DO
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Még annyit, hogy nem tudhatod, hogy az a látványos BMW, vagy Mercedes (vagy bármi más) anno hány év hitelre lett véve..
Nem egy olyan ember van, aki panelban teng (nincs ezzel még semmi baj) de 10 év hitelre vesz 5 misi feletti kocsit (vagy motort), mert az neki 'kell'...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Te nem tudom milyen világban élsz,vak vagy vagy csak nem akarsz látni?100val szűnnek meg a munkahelyek,csak itt a környékünkön 5000 ember válik úgy néz ki munkanélkülivé.Ne a felső kategóriát nézd hanem az átlagot,minden szarabb mint volt,jobban félnek az emberek.Nincs igazad egy kicsikét sem,a pénzügyi tevékenységek bedőltek rendesen,csak tudom mivel ezt végeztem és az összes pénzügyi ismerősöm szenved nem csak én,pedig voltak olyanok köztük akiknek a havi fizetése meghaladta egy átlag ember 2-3 évi juttatását.
A bankok szigorúan álltak a helyzethez,befagyasztották,megszigorították a hitelezést,az emberek meg nem mertek felvenni hiteleket,még személyi hitelt elvétve,de jelzálog és lakásvásárlás nagyon lecsökkent.Olyan feltételeket szabtak a bankok amit az átlag emberek nem tudtak teljesíteni,25-30%kellett önerőben egy lakásvásárláshoz,honnan kérdezem én!
Na de ez a téma nem ide való! -
Djuree
félisten
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
milyen válság? kb. minden 3. kocsi bömös vagy merci vagy audi
nem tudom milyen válság van itt. semmilyen sztem. akinek volt pénze most is van, akinek nem volt most sincs
az hogy pár embernek valami rosszul jött ki az megesik máskor is. sokan meg meggazdagodtak....munka eddig sem nagyon volt, azóta meg csak romlik a helyzet, de ez válság nélkül is ilyen... -
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
nem baj, az a dolga, hogy védjen

-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
uhh, toltál egy perecet vagy mi?

amúgy piszok elégedett vagyok ezekkel a cuccokkal, a kesztyűm is rettenet jó. hányszor áztam rommá benne már, meg hidegben is használható, nyáron sem sülök bele. még mindig újszerű.mo-i a motorline? ott vettem a kesztyűm.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Sajnos én is terveztem sok mindent de mivel a egyéni vállalkozóknak a hiteltanácsadás bedőlt és mi a családban azok voltunk így kemény idők jöttek már több hónapja.
5 éve ebben dolgoztam és nem is rosszul éltem belőle,de sajna olyan szinten meghalt hogy kénytelen voltam lemondani róla,csak hát munkalehetőség nálunk egy határ sz@r és olyan pénzekért dolgoztatnak amit nehéz megemészteni,de hát a kényszer most nagy úr!
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
őt is meglepte, de azt mondta, hogy mint mindennél, itt is felléphet meghibásodás. de nem azt mondta, hogy én rontottam el, hanem azonnal mondta, hogy köszi a fotókat, már továbbítom is olaszoknak a bázisra, hogy elemezzék ki és felkészüljenek arra ha netán több ilyen panasz is érkezne és jelentkezem amint válaszoltak.
de a cseréhez természetesen lekell adnom a ruhát és akkor küldik az újat. ez kb egy 1 hónapos történet.
hétfőn meg megyek lausitzringre, aztán tovább még nürburgringre is, úgyhogy majd ha vége a szezonnak akkor adom le. -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
-
Gaboman
nagyúr
Sajnos nem a Német munka végett kell,hanem mert bedőlt a vállalkozásunk és muszáj.
Meghirdettem ha nem javul a helyzetem és elviszik ennyiért eladom,ha meg javul a helyzet akkor leveszem a hirdetést és megtartom.Sajnos most bevétel nélkül nehéz ennyi mindent fenntartani. -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
zsír, jó lesz ez, gratula

végre jutottam én is előre a ruhámmal, ma felhívott a spidi bolt, kiderült, hogy nem 6 hónap hanem 2 év gari van a ruhámra. és egyedi esetnek tűnik, de már továbbította is olaszoknak a fotókat. lényeg, hogy simán végigmotorozom benne a szezont, aztán télen kapok egy zsírújat helyette, természetesen 2 év garival újra. korrekt.

igen, kompletten, nagyon úgy néz ki. ez nem javítható. de nem is javítsák.

gondolkodtam, hogy t1 touringot kérek, de az full bőr, nem ilyen kevláros cucc és ezért az bazi meleg. ez a trackster hatalmas királyság nyárra. és ha picit hűvösebb van, felhúzok alá egy thermo vékony felsőt meg alsót. úgyhogy maradok ennél. -
runner 125
nagyúr
Noh, jelentem a ruhám fele megvan.

Ma elmentem a sráchoz, nagyon durva, mert gyakorlatilag 20k-ért vettem egy új Bering nadrágot. Pont ilyen. L-es méretű, egy kicsit azért húz itt-ott, de csak tágul.
A kabát is meglesz a héten, ez a bolt már nem árulja, de pont ilyen.
Jó, h nem kapkodtam el, így 70k-ból meg fog állni.
-
Gaboman
nagyúr
Sajnos de valós,mocim.

-
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ketten voltunk, hátsó box-szal, tanktáskával. Bár csak 5-6 között voltam az Eger-Gyöngyös szakaszon, már mentünk haza.
Pályán mentetek haza? Jó teli volt M3
Egy csávó levillogott 170-nél egy Toyota terepjáróval (szép fukszos fajta), persze aztán beállt a belső is, de jó volt faltörőnek.Boci_83: az jó
na de majd kiderül ha tankolok. Lehet rakok bele 98-ast, meg megnézem a levegőszűrőt, gyertyát én ki nem szedem onnan
már ránézésre is odateremtették a japánok 
-
Integra
titán
-
Boci_83
őstag
Ami a 3-ason van Mol kút, én még az életben nem tankoltam ott. A másik Mol kúton elvétve szoktam csak, de nem tapasztaltam ilyet még. Vagy a Shell kúton, vagy a Klub Petrolnál vagy inkább Avia kúton szoktam leginkább.
Igaz Piccó kollega? 
Benzin vagy gyújtás lehet a gond.

Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Új APPLE AIRPODS PRO 3 GEN bontatlan aktiválatlan 1 év garancia AZONNAL ÁTVEHETŐ Deák Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB kék 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 M5 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4619, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lesz helyette kétszer 4 napos... kicsit tréfás, bár nem röhögök

az szép.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)