Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Most hétvégén street fighter motoros nap mezőberényben: [link], Szokás szerint tök ingyenes, én ott leszek, mivel ott lakom

Valaki jön, vagy idén is lusták lesztek?
-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
a te motorod is teljesen jó

volt kint egy bandit, k2-es gumival, helyi menő srác lehetett, úgy odavert engem mint a szart. nem zavart, de azzal a motorral is gyönyörűen lehet menni ilyen helyen.
és ha nem hiszitek, megkell nézzétek persu mit tud az mz-vel.. vicces volt mikor a nagy bikákat az ezresen ülve tolta lefelé..
-
-
zsoltee10
addikt
nekem is jó lenne a kecsóring. Hring gyors, a motorom lassú, én inkább olyan helyre mennék, ahol lassan is lehet jókat dönteni...

-
Integra
titán
-
F1DO
senior tag
Node jobban belegondolva úgyis mindegy, inkább múlik ez szerintem majd azon, hogy milyen lesz az idő, ki mikor ér rá, illetve, hogy olyan bazi messze tényleg ne legyen a pálya.
(esetleg mibe fáj a pályadíj.. érték / arány az első botladozáskor - hamár lehet ilyet nézni)Végüli mindenhol 'tudni kell' menni gyorsan avagy lassan egyaránt..
-
F1DO
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
A szokásos Hring, EuroRing.
A Hring-et elsőre kicsit soknak tartanám, mondjuk Ering játszhatna.
Személyes preferenciám:

Ha már lehet olyan helyeket kéne nézni, ami mondjuk Bp + max 100 Km bármely irányba
(az oda-vissza már 200 Km így is a pályázáson kívül)és lehetőleg kezdőknek való, azaz nem vaduló (vagy a másik véglet hogy nagyon figyelmetlen) pályázokkal van tömve. (Persze tudom hogy álmodik a nyomor, örüljünk ha valami lehetőség van, de itt az első pár alkalmakról lenne szó még)
Egyébként a Slovakiaringet mondják jónak mind árban, mind másban gyakorlottabbak..
-
Integra
titán
először azt javasolnám, hogy gyűjtsük össze a lehetőségeket, pályákat.
ki milyen pályáról tud, és mely pályákon volt már.
aztán nem árt ha van személyes tapasztalat és pálya alaprajz.
nyitva tartási időpontokat is gyűjtsük össze, ahogy elérhetőségeket, címeket, telefonszámokat, továbbá árakat. -
Integra
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
ezért kell a gokart pályákon tanulni és gyakorolni. mert sehol sem vagytok határ közelében, miközben utcán is már para van egy szűkebb kanyarnál.
nem fog fals önbizalmat adni, ugyanakkor jóval biztosabban mersz motorozni utcán, nem magad elé bámulsz és parázol szituknál, hanem magával a közlekedéssel tudsz foglalkozni, nyugodtabban motorozol, jobban felkészültebben. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Nemcsak egymáson röhögnétek hanem rajtam is, mert hasonló a szitu, mondjuk én azért nem üresben gurulnék a kanyar fele, hanem motorfékkel de ennyi lenne a különbség.

Max amikor már a 30-adik körben vagyok, lehet hogy adnék icipicivel több gázt hogy hogyan milyen amikor gyorsabban próbálok bevenni egy kanyart...
El kéne menni hármunknak egy ilyen hajnali 5-6 órakor körözésre, de menni is csak úgy mehetnénk hogy egyszerre csak még 1 ember van a pályán és rohadtul később indul...
-
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Épp ezt mondom, nem "lealáznak 3 körön belül", mert én egyáltalán nem az időre mennék
Laza óvatos becslés szerint minimum dupla időket futnék, mert sehol nem akarnék szinte semmivel se gyorsabban, mint a kanyarokban 
Nem nekem való, amíg bárki van ott, akit az idő érdekel
(De az is lehet, hogy egy kör alatt vernének rám hármat
) -
Integra
titán
válasz
alvaro
üzenetére
ideális az, ha olyna időpontot választasz, mikor alig vannak. ez leginkább hétköznap délelőtt, hét első felében. nyitástól amíg jól esik, ált zárásig

de délután jönnek a helyi menő kis tasunkók, mert akkor már a szülők sem dolgoznak, kikapják a kisbuszból a zümmögőket, aztán lealáznak 3 körön belül..
-
zsoltee10
addikt
én is mennék pályázni.

-
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Lehet elmennék valamikor pályára a poén kedvéért - csak ne legyen ott más rajtam kívül, mert valami hihetetlenül nem ugyanazt csinálnánk. Én minden egyenesben azon lennék, hogy kicentizzem azt a tempót, amiről üresben a kanyarig lelassulva pont be tudom venni, és hangosan káromkodnék minden áldott alkalommal, ha mégis rá kéne markolnom a fékre

-
F1DO
senior tag
Ameddig csak lehet én is 'riadókész' állapotban tartom a vasat, titkos várakozásom az október őszi - langyosan meleg napsütéses délutánok..
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
beviszed a forgalmit az okmányirodába, pecsét bele és kész
6 hónap után automatice visszakerül, ha hamarabb rakatod vissza 2300ft... -
Daywalker
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Lesz...sajnos. Majd október-november környékén kiderülnek az árak. Autónál-motornál lóerő alapú számítás lesz. Nehogy a 92 lovas astrával balesetet okozzon a mammer, maradjon inkább az 50 lovas switnél.
runner125: nem szoktam, mert most van először motorom, de gondolkodok rajta. Egyszerű, már egyszer leírtam, de ismétlés a tudás...apja

Okmányiroda, 1500 forint. Bemész, beírják a forgalmidba, hogy ideiglenesen kivonva eddig és eddig. Ezt fogod és lejelented a biztosítónak is.
Amint lejárt, automatikusan mehetsz vele, nem kell visszahelyeztetni (rendszámot sem kell levenni-bevinni). Ellenben a bejegyzés elveszi a forgalmiból a helyet, emiatt hamarabb kell azt cserélni.
Egy évben max 3 hónapra vonhatod ki, ha azt akarod, hogy a kötelező biztosításod bónusz fokozata ugorjon (12-ből 9 hónap a megfigyelési időszak). Ha nem akarod, akkor azt hiszem 5 hónap a max. -
Integra
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
mikor vittem vissza a bringát bp-re a vonaton, a kabinban egy osztrák faszival jöttem, neki az 1150gs-ét vitték el fényes nappal bécsben az utcáról, jó környékről. és bécs egy csöppet komolyabb motoros város mint bp. szóval ez sajnos mindenhol ott van.
múlt héten egy jóbarátnak durrantották meg garázsból a drz400-as suziját mo-n
-
Daywalker
addikt
Most olvastam, hogy az egyik ismerősnek elvitték a 125-ös Honda CBR-jét. Komolyan mondom, vicc ez az ország.
-
Daywalker
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Én is kocamotorosnak érzem magam
Általában lassabban veszem a kanyarokat, mert sosem lehet tudni mikor homokos vagy olajos az ív, ami még tegnap nem volt az. Ha a határokat feszegetném, akkor abból nagyobb eséllyel lenne perec -- no meg pesten amúgy sem lehet döntögetni annyira, mert "olyan jók az utak" -- a sínektől meg félek, mint a tűztől, de ott még a racerek is lassan mennek.Gondolkoztam, hogy lehetne ezt megtanulni, de szerintem is menni kell...sokat.
Persze olyan is előfordult, hogy toltam neki, kicsit soknak tűnt a kanyarban, de nem volt más választás, ici-pici hátsó fék, bedöntöttem, rákormányoztam és máris íven maradt. Szerintem ráérünk fejlődni, nem kell mindent az elején tudni. Gondoltam rá, hogy kéne venni egy MZ-t vagy valami erőtlenebb gépet, amit nem sajnálok és azzal kimenni valamilyen pályára. Ha perec van, akkor perec van...
-
Integra
titán
ezért kell pályára menni. feltéve, hogy tényleg feszegetni akarod a pofonos ládát

de ettől függetlenül a határ kibaszottulkurvamesszevan... az agyad sokkal hamarabb megálljt parancsol, mint ahogy a technika felmondaná a szolgálatot.
én ezzel küzdök jelenleg. elértem egy határhoz amit most nagyon nehéz átlépni és ez fejben van, még nem tudtam leküzdeni ezt az akadályt. remélem jövőre sikerül.
addig gyakorlok úgyis, amíg elérem.
-
emre
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Vezetéstechnikai tréning szerintem Szombathelyen idén ez lesz az utolsó.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Ez akkor van bennem amikor direkt gyorsabban megyek mint szoktam próbálgatom magam.
Ez nem feltétlenül gyorshajtás. Illetve egy nagy problémám nekem hogy nem bízok a gumikban. Ez a legnagyobb bajom szerintem. Nem használom ki amit a gumi bír. Erre akkor is rájöttem amikor a veztech tréning volt és körbe körbe mentünk egy bólya körül és akkor noszogattak hogy még adjak gázt és döntsem nyugodtan, nem fog kicsúszni. (El is tűnt az összes majrécsík..
) Többet kellene ilyesmit gyakorolnom. Jobban bíznék a gumiban. 
-
Integra
titán
válasz
Gaboman
üzenetére
én is mondtam ilyet régebben, ma már azt mondom, hogy nagyon nem igaz és csak a tapasztalatlanság beszélt belőlem. persze mindenkinek más és más a realitás, én továbbra is azt mondom, hogy menni kell és próbálni, gyakorolni, vannak amiket nem lehet közúton gyakorolni, vagy ha igen, az necces is lehet szélsőséges esetben.
a határokat minden esetre soha nem fogod megtapaszalni rendesen ha nem pályázól, ez igencsak biztos. -
Integra
titán
ezzel tök egyet értek, a menekülő útvonal nekem is mindig ott van a fejemben.
de nem szabad, hogy ez vegye át a fejben az irányítást. szerintem. ha kell, azonnal bekapcsol a program, amúgy standby-on a háttérben.
nem gondolom, hogy a paranoiás motorozás jót tesz, nem lehet rettegni. tisztelni kell a vasat, tudni mire képes, tanulni, képezni magad tovább, mindig törekedni a még pontosabb motorozásra és menni. különben soha nem lesz egy elfogadható rutni sem.
magyar autópálya meg egy döbbenet, elég volt belőle múlt héten.
-
F1DO
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Ezzel annyiban kicsit nem értek egyet, hogy igenis jól jöhet ha az ember keres menekülőzónákat, illetve mikor egy adott szituáció veszélyesnek tűnhet akkor gyorsan az is végigfusson a vezető agyán, hogy ha baj van tudjon mit tenni.
Pl: Autópályán közepes tempónál viszonylag torlódás van, a sávok eltérő sebességgel haladnak és látod hogy valaki előtted elkezd a sávok között cikázni, mondván haladni akar. HA a követési távolságod pont akközött van hogy még nem túl közel, de nem is biztonságosan távol akkor még megpróbálhat hirtelen eléd besorolni, neked pedig jobbról-balról az autókkal teli sávban lehet hogy hirtelen manőverezned / menekülnöd kell ha az eléd bevágó autó előtt fékeznek egyet.
Tudom paranoja már-már, de életet menthet. Hány pl pont a vázolt szituációból eredő balesetet láttam már.... és míg autónál ez koccanás, motornál elesve a másik autó alá kerülhetsz..
-
Integra
titán
válasz
alvaro
üzenetére
pálya pálya és még több pálya. és nem feltétlen a hringre gondolok,hanem sokkal inkább gokart pályákra ahol motorral is lehet menni. itt sokkal nagyobbat lehet fejlődni közutakra, mint nagy versenypályán.
nagyon jót mentünk múlt héten kecsón a gokart pályán, büntetlenül lehet gyakorolni, tanulni az íveket és megtanulni jobban bízni a technikában is, ahogy a tekintet hordozást is.
egyébként biztos hogy jó helyre nézel kanyarodás közben? biztos jó a testtartásod hozzá? biztos hogy megbízol eléggé a technikában, a gumikban? mert ezek is könnyedén befolyásolhatják a motorozásod. -
alvaro
senior tag
válasz
Integra
üzenetére
Mindezzel együtt, közúton, kifejezetten óvatosabban merek csak balos kanyarokat venni. És akárhogy is, ennek köze van a csúszáshoz, merthogy ott jobban be vagyok szorítva: szélről tartok az út külső részétől, ami könnyebben lehet dzsuvás, mint a többi, kavicsok oda szóródnak bentről ki, meg a padkáról be; középen meg megint nem tudok annyira bejönni, mint jobbosnál, mert "átfejelek" a szembesávba, ami mondjuk egy busszal szemben nem udvarias
Szóval talán ha fele olyan széles a sávom, ha balkanyart veszek - gyakorlatilag rögzített az ívem. És persze még ennek is úgy kell nekimenni, hogy legyen módosítasra lehetőségem, érdekes dolgok vannak néha az úton.
Persze nem biztos, hogy ez az oka annak, hogy jobbkanyarban bátrabb vagyok, de esélyes. A különbség az idén szerintem csökkent. Ez meg azért, mert van még hova fejlődnöm. Bőven. -
Integra
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
lehet hogy én vagyok túl maximalista, de nagy bajnak tartom ha itt ilyeneken megy már a filózás, hogy hova jobb kicsúszni és hogy ezért és hogy és melyik kanyart mekkora sebességgel veszem. közúton.
mész, fék, leszúrod, tekintet a helyén és bedöntöd, aztán gáz.
nagyon nincsen az szvsz rendjén, hogy akkor most ezt lassabban veszem, azt meg gyorsabban, mert.. közúton minden kanyart saját sávban, megfelelő biztonsággal kell bevenni és fel sem merülhet annak a lehetősége, hogy netán kicsúszol.
nincsen menet közben elemezgetés, mint a terminator éjjel vezet a sötétben, te motorozol közúton a lehető legnagyobb biztonsággal.
-
Djuree
félisten
persze, tapasztalat többet számít, de nekem így az elején ez számít amit írtam. kb. semennyire sem merem bedönteni a motort, mivel az MZ-men is már slick gumi volt, azzal sem mertem csak gyök2-vel kanyarodni
így is mindenki lehagyott a kiránduláson kanyarban, mert ők be tudják dönteni a motort én meg nem, vagyis inkább nem merem, azon csodálkozok mindig hogy a versenyzők hogy tudják úgy bedönteni 
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Hát nekem meg pont azért megy jobban a balos szerintem, mert inkább a szalagkorlátba meg az árokba megyek-csúszok mint a szembejövő sávban egy másik kocsi alá...

Kicsit jobbak is a túlélési esélyeim. Míg a jobbosban lehet hogy még a sávomban is maradok (nem csúszok át a szembesávba) mégis elüt egy idióta, mert ő meg átjön az én sávomba kanyarodáskor. Úgyhogy ezért veszem lassabban a jobbosokat és tartok megfelelő távolságot a felezőtől, inkább az út széle felé sorolok. És bebizonyosodott már többször hogy jól tettem. -
Gaboman
nagyúr
Számomra úgy érzem mindegy,mindkét irányba lábtartóig le tudom tenni a gépet ha a kanyar úgy kívánja.Nem érzem azt hogy valamelyik oldalamra gyengébb lennék.De ez valószínű pályán jobban kijönne,mármint hogy melyik ténylegesen a gyengébb oldalam.
-
Djuree
félisten
azért nehezebb a balos mert ott csak 1 sávot tudsz használni, a sajátodat, ha gyorsabban mész már lemész az útról, míg a jobbos kanyarban ha minden kötél szakad átmész legfeljebb a másik sávba, ott még van hely, csak ne jöjjön szembe senki

ennyi...zsoltee10: végre valaki aki gondolkodik is nem csak motorozik

-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nálam a balos az erősebb, gyönyörűen látszik is a hátsó gumimon, hogy bal oldalt már peremig lemotorozom, jobb oldalt meg még mindig van szűz terület

egyszerűen nem tudok úgy jobbos kanyarban még lemászni a motorról mint balosnál. nekem erre állt rá az agyam.de azt mondták anno a verseny oktatók is, hogy senkinek sem ugyanolyan erős a két oldala, mindig van egy jobb és egy gyengébb, attól függ, hogy kinek melyik agyfélteke fejlettebb. és mindegy hogy versenypályán vagy utakon, ha kimennél versenypályára ott is ugyanez lenne, pedig ott mindkét irányba kirepülhetsz.

-
zsoltee10
addikt
nekem is a jobbos megy jobban, ennek egyszerű oka van. jobbos kanyarban még van bőven aszfalt, ha megcsúszol.... balosban, ha csúszol.....árok, szalagkorlát...
-
emre
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Azért kérdezem mert én is így vagyok ezzel

De eddig azt hittem csak én vagyok rosszul összerakva.
Különben ha jól emlékszek nekem is a balos megy nehezebben, de fingom sincs mitől lehet.mod:
Melyikőtök balkezes?
Én az vagyok, de egy csomó dologban használom a jobb kezemet is.
TayRol
Ez igaz, de nem értem miért van köze a beszarásjelző felvillanásához?
Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Crimson Desert
- Eredeti játékok OFF topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- ASUS routerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkpad P15 Gen 2 - 23 akkuciklus - 27% ÁFÁS (0358AB)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szted én hogy vettem a kanyarokat már? 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

rossi is elesett így egyszer, és ő a másik legnagyobb

Általában lassabban veszem a kanyarokat, mert sosem lehet tudni mikor homokos vagy olajos az ív, ami még tegnap nem volt az. Ha a határokat feszegetném, akkor abból nagyobb eséllyel lenne perec -- no meg pesten amúgy sem lehet döntögetni annyira, mert "olyan jók az utak" -- a sínektől meg félek, mint a tűztől, de ott még a racerek is lassan mennek.