- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
kéne.
-
Djuree
félisten
válasz
Ferdzsoo #36291 üzenetére
én a kocsit szoktam mosni viaszos mosószerrel, az lehozza a bogarakat faszántosul. persze kell kis dörzsi neki. 3 napig cseresznye fa alatt álltam, fullra be volt borítva a kocsi levéltetűvel, rá voltak száradva, de lehozta a mosószer faszául, és a fényezés is szép lesz tőle. utána még átmegyek rajta szarvasbőrrel és mint az új
-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker #36288 üzenetére
persze, de erre magától is rájön az ember. a nagynyomású mosó még a betont is kifehéríti, szerinted érdemes azzal autót-motort mosni? úgy kapja le a fényezést hogy öröm nézni. ennyi erővel homokfúvó géppel mossuk le, az garantáltan leviszi a koszt, meg minden mást is....
-
Daywalker
addikt
Nem véletlenül mondják sokan, hogy csakis slaggal ajánlott mocit mosni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #36284 üzenetére
vigyazni kell a nagynyomasu mosoval, en otthon a sajatunkkal a muanyag kerti napozoagyat tettem tonkre, kicsit mas lett a tapintasa.
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125 #36284 üzenetére
"tiszta zsír lett."
törölgesd meg -
runner 125
nagyúr
Hali!
Noh, tegnap elvittem a bilincset próba gyanánt a helyi szakihoz, h hegessze meg, tiszta zsír lett.
Kíváncsi vagyok meddig fogja bírni, mind1, úgyis csak ideiglenes megoldás ez.
Más:
Így vizsgák után gondoltam kitolom a garázsból, lemosom ebben az évben először, olajat cserélek, stb. Annyira nem volt koszos, de gondoltam sterimóval kicsit megveretem, hát bacca meg, van a gép mindkét oldalán 1-1 szürkére színezett idom, már eleve tapintásra sem tűnik minőséginek a gyári fényezés... nem lekapta róla a festéket?!
..faom, most fújathatom le őket. -
Daywalker
addikt
No, most hallom, hogy megint drágul a benzin...örülünk...
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #36273 üzenetére
apro infomorzsak. rosszul tudtam, mert nem serult, hanem beteg volt.
-
Djuree
félisten
válasz
Gaboman #36256 üzenetére
az jó sok. hát sportlégszűrőt biztos nem veszek, nekem jó ami benne vagyon eredetileg is
gumi is jó lesz remélem sokáig, már az MZ-men is slick gumi van régótaszerpentinen majdnem meg is haltam
dynojet nemtom mi. eszik azt vagy isszák?
szervizek jó sokban vannak. habár vannak szervizes ismik, remélem engednek az árból
nekem majd kell csomagtartó doboz vagy 3. fazerre lehet oldalra csomagtartót rakni?
kell riasztó is majd, meg tárcsafékzár meg valami bika lánclesz itt költés bőven, de most úgysincs csaj, lesz pénz motorra
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree #36251 üzenetére
Nem nagyon vagy tisztában a dolgokkal mi mennyibe kerül.
Meg se számolom mennyibe volt a Fazerem nem egész 1éves pályafutása alatt.
Ez van,nem olcsó hobbi a motorozás.Első szerviz:65000Ft
Éves bizt:16000Ft
Teljesítményadó:32000Ft
Szervizelés 40000kmnél:62000Ft
1 első,2hátsó gumi:45000Ft
Sportlégszűrő 24000Ft
DynoJet:38000Ft
Tankolás 10000km alatt kb:800L=24000Ft
Egyéb szervizelések összesen:40000FtNem egész 1év alatt nekem:346000Ftba került a motorom eddig.
-
TayRol
nagyúr
egy kis 2010-es TT osszefoglalo.
-
DigitXT
félisten
válasz
Djuree #36249 üzenetére
Ezt gondold át még egyszer...
Persze hogy függ a
használattól, hiszen épp erről van szó, hogy mennyit
költesz a motorodra... Ha mondjuk nincs motorod, és
nem is motorozol, nyilván nem tankolsz bele, LOL.(Gondolod, hogy aki egyszer tankol egy szezonban,
az pl. ugyanakkor ér a 10000 km-es szervízhez, mint
aki 30x?) Üzemeltetési költségnél a benzin alaptétel:
ha használni akarod a gépet, tankolni kell... Az más
kérdés, hogy vannak olyan költségek is, amik kvázi
függetlenek a használattól (pl. biztosítás), de attól ez
még nem szigorú szempont, hanem sima józan ész. -
Djuree
félisten
válasz
DigitXT #36248 üzenetére
az is az, de ha nagyon szigorú szempontokat állítok akkor meg nem az
pl. van akinek elég 1 tank benzin, és nem költ rá többet, viszont van aki lemegy 30 tanknyi benzint 1 szezon alatt, és annak ez már rengeteg pénzt jelent
viszont ha pl az olajat nézzük, akkor az mindkét esetben ugyanannyi kell, persze ha nem eszi a gép az olajat...
-
Djuree
félisten
válasz
Ferdzsoo #36244 üzenetére
nem, de egy túlsúlyos ember, aki valószínűleg nem is sportol, lassabb reakciókkal rendelkezik pl., mivel az anyagcseréje is lassabb, lassabban jut az agyba a vér, aztán pl. a szeme is rosszabb, volt egy ilyen felmérés hogy aki egészségesen él és sportol sokkal jobb a látása. ...és ez csak 2 dolog.
benzint ne számoljuk már bele, az teljesen más dologbenzinnel együtt 1 millát is ráköltök, amennyit én motorozni fogok
Kasza08: nekem még nem, de faternak már sokadik, szóval van rálátásom a dolgokra
zsoltee10: hogy tudtad ilyen pontosan kiszámítani a fogyasztásokat?
-
zsoltee10
addikt
na ezen felbuzdulva elő vettem a könyvelésemet, mely 40000km-ig minden költséget számba vesz, és itt jön ki az, hogy ki mennyire gazdaságosan üzemeltethető motort tart....
na szóval, ha valakit érdekel, csak a cikk árnyalása képpen:
átlagos üzemanyagár: 292.10 Ft
legdrágább üzemanyagár: 344.00 Ft
legolcsóbb üzemanyagár: 241.00 Ft
összes tankolt üzemanyag: 1818.39 l
átlagos tankolt üzemanyag: 10.78 l
legnagyobb mennyiség: 14.14 l
legkisebb mennyiség: 3.83 l
összes megtett km:
Átlagfogyasztás: 4.59 l
legmagasabb fogyasztás: 6.33 l
legalacsonyabb fogyasztás: 3.75 l
Összköltség: 535,800 Ft
Átlagköltség 100 km-re: 1,350.44 Ft
Tankolások száma: 170Karbantartás
2007-06-04 1000-es szerviz: 19,500 Ft
2007-07-26 6000-es szerviz: 16,500 Ft
2007.09.31 12000-es szerviz: 15,000 Ft
2008-03-28 18000-es szerviz: láncfeszítés 13,500 Ft
2008-05-06 21500km: hátsó gumi csere 38,000 Ft
2008-05-29 24000-es szerviz: láncfeszítés 15,500 Ft
2008-06-10 26000km: első gumi csere 30,000 Ft
2008-08-11 30000-es szerviz: láncszett csere 50,000 Ft
08/12/2008 36000-es szerviz: szelephézag 32,000 Ftösszes ktg 230,000 Ft
Biztosítás: 20000+16000+12000
Telj adó: 16000+16000+16000A motor ára ruházattal együtt 2160000Ft volt.
így összességében 40000km alatt a motor több, mint 3MFt-ban van ugyan, de ha a motor árát nem számítom, akkor bizony 8000km-re vetíte messze van a 484000Ft-tól, és évi 100000Ft-ot költeni rá erre-arra felesleges szvsz. Mondjuk én megvettem mindent, ami kellett azonnal, aztán kész. (dobozok, navi, bukógomba, kipuff, stb.)
-
Ferdzsoo
addikt
Vaslovasokon olvastam:
"A mért pulzus és vérnyomás értékek kimutatták, hogy a normál súlyú és jó fizikai állapotú vezetők sokkal kevesebb baleseti kockázattal közlekednek túlsúlyos, vagy kevésbé fitt társaiknál, és természetesen a gyakorlat és tapasztalat megléte is csökkentette a kockázatot."Ez érdekes.
-
ALI_G
veterán
Mennyit költesz egy évben a motorodra?
Az átlag 484.000 Ft-ot évente
ez qva sok.
-
válasz
zsoltee10 #36232 üzenetére
Ha belegondolsz ez a motorversenyzés technikai fejlődését visszavetné - hiszen régi technikájú gépekkel versenyeztetnék a motorosokat, akkor hol lenne fejlődés - és ez ugye technikai sport, lehet vitázni hogy melyik fontosabb - az emberi teljesítőképesség, avagy a műszaki fejlődés.. ami ugyanakkor összefügg, hiszen fejlettebb - fejlődő technikával tolja ki az ember a képességei határát.. Ezt érdemes szem előtt tartani!
Persze igazán egy 'idealizált világban' működne tisztán ez a vázolt helyzet, elvégre igenis, ha mindig lenne az embernél számológép ami mindig tutira működne akkor minek megtanulni papíron számolni?
Egy technokrata világban, ahol sok területen az ember rábízhatná magát a technikára ez a fajta szemlélet igenis működik, ahogy pl a motogp-ben példa is volt rá..
Maradva a témánál:
Rossit is felültették arra a motorra tudomásom szerint amelyikkel Stoner ment, és nem tudott olyan időt menni vele, mert Rossi a 'régi iskola' beidegződéseit nem tudta levetkőzni és reflexből ügyelt arra amire ezúttal nem kellett volna.. (erről cikket olvastam anno) Stoner meg csak 'húzta mint a barom' nem törődött semmivel, rábízta magát a technikára ami mondhatni működött is és ennek a szerencsés párosításnak meg is lett az eredménye.Egyébként a korábban linkelt cikkben a BMW S1000RR motorját illető kritika is erről szól. Miszerint abban olyan technika van, ami 'sok terhet levesz a vezető válláról'..
Ugyanakkor átváltva egy üzemmódját, a technika korábbi szintű kontroll vezérlése megszűnik/megváltozik és ez veszélyes lehet, mert agyban nem feltétlen tud mindenki 'váltani' ahhoz, hogy egy megváltozott motorviselkedést lekezeljen.No mindezzel nem azt akarom mondani, hogy az alapokra nincs szükség, de néha érdemes elgondolkozni, hogy mely 'lépcsőfokokat' érdemes meglépni, avagy átugorni inkább a fejlődés tekintetében..
-
zsoltee10
addikt
azért, mert manapság az iskolában se tanítják meg a gyereket fejben számlni, mert van számológép. szerintem nem normális dolog.
ha egy hülyebiztos motorról átülsz egy régi vasra, amin mindenre figyelni kell, akkor mivan? nem ülsz fel? arról nem beszélve, hogy a motorsportban meg aztán főleg tiltanám. pont attól volna verseny, hogy a pilóták közül melyik tud jobban koncentrálni....egyszerre sok dologra. manapság inkább a gép nyeri a versenyt, nem úgy mint régebben...szvsz.utcára viszont az abs-t kötelezővé tenném minden motorra...
-
Kis túlzással, de egyébként 2007-ben (ha jól tudom) a motoGP-ben majdhogynem egy ilyen géppel lett 'Rossi verő' anno Casey Stoner.. "hülyebiztos gépen nyélgázt adott lapon lévő motorra" - és nem nagyon kellett törődnie pl elforgó hátsókerékre, mint a többieknek...
(plusz motorerő is ott volt) - meg is nyerte a VB-t..Nem hátrány szerintem - illetve komoly előny, ha a sok 'kezelendő információ' lecsökken és koncentrálhatsz másra - mondjuk ív kiválasztásra, előzésre, a többi versenyzőre egy ilyen motoron..
Filozófiai mélységekbe menve ez olyan, mint mikor a mérnökiskolában a kézi rajzolást is oktatják, avagy úgy kérnek feladatot, holott a való életben szinte sosem fogsz már oda kerülni hogy ezt kelljen csinálni..
Persze jók az alapok - mondják erre sokan - de minek, ha már feljebb lépett a technika, az 'élet' és feljebbről is lehet kezdeni? Minek újrafeltalálni a kereket? -
Gaboman
nagyúr
A Horváth út ugrott,nem lesz kész az útlevelem addigra a személyiről meg nem is beszélve.
Így kicsinyke országunk hegyvidékes tájainak fogok nekivágni. -
ALI_G
veterán
-
ALI_G
veterán
válasz
Integra #36150 üzenetére
Mert hova mész?
TayRol: e ring jól hangzik, még nem néztem idén árakat, gondolom csak esti motorozás figyel majd be, főleg ebben a melegben.
Másik: te voltál a suzukis tréningen? Luk az agyamszóval kérnék linket (kértem többször is, bocs ha már írtátok). Idén mindenképpen el akarom végezni, lehetőleg azt se 40 fokban.
-
ALI_G
veterán
válasz
Integra #36145 üzenetére
jaja, adják ide mindet egy-egy évre és mondok én fasza véleményt
Egyik felem kívánja, hogy hülyebiztos gépen nyélgázt adjak lapon lévő motorra
másik meg tényleg azt mondja, hogy ökörség, elbutít.
Túl erős, mindenki erről áradozik, slick módban 4-ben jön kerékre
az milyen már?
-
Djuree
félisten
na voltam forgalmi vezetésen, a gpz-n szarrá ültem a seggem
kb. 4-5 óra mocizás volt....majdnem elcsapott egy busz
-
Daywalker
addikt
Valaki holnap késő délutáni/esti gurulás BP-n és környékén? Feltéve, hogy jó idő lesz (most nagyon jó a hőfok
). TayRol? Többiek?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
yodamastah #36210 üzenetére
Üdv
Valaki tudna robogó szereléssel kapcsolatban segíteni? tényleg alap dologról lenne szó...alapjárat.
Az lenne a gond, hogy szétjött a gázhúzó, szétszedtem, sikerült megcsinálnom, de figyelmetlen voltam és a gázhúzó házát nem tettem úgy vissza ahogy volt, ezért lazább lett a bovden és nem volt alapjárat. A gázhúzó háza alatt van ez az üreges csavar, amit ha szétfele tekerünk, akkor annál jobban feszíti a bovdent, na annak segítségével beállítottam (meleg motornál) az alapjáratot, de ahogy mentem vele egy kört kicsit meghajtva, lámpánál megállva, megint eltűnt az alapjárat. Mi lehet a gond?
-
yodamastah
őstag
Termeszetesen lehet lassan kozlekedni. En nem szaguldozok kozuton. Nem sok elvezetet latok mar benne, lapon kanyarogni meg eletveszely.
Persze ez nem jelenti azt hogy soha nem megyek gyorsan, vagyhogy 90-el megyek lakott teruleten kivul. De az eszeveszett szaguldozast mar jo ideje meghagyom a versenypalyakra. Technikailag az eleve egy igen komplex es hosszu tavu kihivas, sokkal tobb elvezetet ad, mint orosz rulettezni az autok kozt kopp gazon.
-
válasz
yodamastah #36201 üzenetére
No meg ehhez még az is jön, hogy egy sportmotorral 'nem lehet' lassan közlekedni..
"És csak úgy vígan szaladnak a Km-erek..." -
Ferdzsoo
addikt
Basszus ti itt ilyen 0,8-1k KM-ekről beszéltek napokon keresztül.
Én SLO-ba megyek augusztusban és a 430-tól félek hogy fossáülöm a seggem.
Múltkor balcsi volt oda-vissza kb 250km, - de iszonyat sajgott a derekam meg a seggem mire visszaértünk... Nemvágom hogy tudtok ti 800km-ekről beszélni.. Főlegnem 3 napon át...ui.: tudom én vagyok a gyenge, velem van a baj...
-
yodamastah
őstag
Egy sportmotor abbol a szempontbol jobb, hogy nem lehet rajta egyszeruen csak ulni. Folyamatosan mashogy kell tartanod magad mert amugy beledoglesz. Kanyarokban ide oda rakosgatja magat az ember, tartja magat commbal, hattal stb... Azt anamikor ezt megszoktad rajosz hogy tok termeszetes az egesz, es vigan lemotorozol vele 1 nap 1000km-t.
Volt fazerem is, azzal nem volt faraszto menni, de a seggem az szejjel ultem rajta a hosszu turakon
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megújult a PROHARDVER!
- Mozilla Firefox
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest