- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
Na leírom milyen volt a gurulás az új hornettel, de leszögezem, hogy véleményem szubjektív (szóval nem belekötni
) és többnyire a 2006-os hornetemre alapozom az érzéseim.
Visszanéztem, és marha hosszú, szóval csak bátraknak
A whelinél szegeden kaptam meg egy körre az új 600-ast, arany színű volt. Különösebben nem tetszik maga a motor, bizonyos elemi azért jobbak külsőre mint az enyém.
Odamentem 2re, lemásolták a papírjaimat, aláírtam, h vállalom az okozott kárt (ekkor azért elgondolkoztam), átöltöztem egy öltözőben és hajrá. Kimentünk, már kint állt. Odaadták a kulcsot, h melegítsem a mocit. Volt egy felvezető emberem, szerintem szerelő lehet és egy nagyobb supermotoval vezetett fel. Mondta, hogy felmegyünk a pályára, ott megdöngethetem, ha akarom, de ő nem megy csak 110-et, mert nagy a szél. Kifelé próbáltam kicsit melegíteni a gumikat (mintha pályán fontos lenne
), meg azért próbálgattam az üléspozíciót, tankhoz közel sportosan, hátrébb túrázósan, de amit elsőre észrevettem még a ráulés pillanatában, hogy át lett szabva a kormány és az üléspozíció. Sajnos rosszul. Rám tök rossz volt (vagy csak nagyon szokatlan, de amikor először ráültem a 2006-osra és elvittem egy keményebb menetre, akkor elsőre szerelem volt, már maga az ülés, h olyan mintha egy biciklit vezetnék, egyszerűen király, rám öntötték a motort, de a 2007-es kényelmetlennek éreztem). Egyszerűen nem találtam a megfelelő üléspozíciót. A váltó iszonyatosan el volt állítva, nem tudom kinek állították be, de épp, hogy fel-le bírtam pöckölni. Kezelőszervek is kicsit át lettek szabva. Biztos meglehet szokni őket is. Elindultunk és húzta a bajszát a szupermotonak.40-eshez járt közel az ürge, ott volt a kislánya a szalonban. Próbálgattam milyen az új cbr600 folytott blokk.Na ez az ami viszont szuper. Nagyon jól van hangolva. 4-5000 között viszont halott. Nyilván az alatta lévő tartomány városban közlekedésre lett beállítva. Természetesen ez már nem karbis. 5000 fölött olyasmi mint a régi haccázas. Megy rendesen, de az öröm 10000-nél jön, amikor is hármasban megtépem csutkára és letépi a karom, jobban mint a sajátom, bár nem értem hogyan, mikor csak 7 LE-vel több ez a gép, és Nm-re meg szerintem hajszál híján nem 80 (most nem keresem ki). Szóval blokk jó. Kipufogó rendszer is más. A divatos háromszöges és rövid. Dögös, hangja is faxa, 5000 felett erélyesebb gázadásnál a jellegzetes hörgés jön (az a gyönyörű fajta hörgés, mostanában mindig így nyomom a hornettel, mert vmi fantasztikus a hangja olyankor). Próbálgattam a kanyarodását, hisz még is csak számít az is, nagyon is. Bár a sajátomat még annyira nem tudom kihasználni, mert olyan 1,5 cm a profilon még használatlan
sry. Alföldön még mindig nem lehet megtanulni motorozni. Elsőre egyenesben egyformának éreztem a régebbivel, de a pályára felhajtás előtt és után volt alkalmam komoly, gyors, tempós, lassú éles kanyarban kipróbálni. A supermotos azért rendesen alázott kanyarban, szóval otthagyott, még kigyorsításnál is eltudott simán húzni ha nem csutkáztam meg egy kicsit. Itt még nem nagyon éreztem, mert nem találtam a helyem a motoron, de a végére rájöttem, hogy bár szerintem semmit nem változtattak semmit a futóműveken, de mégis egy hajszállal jobbnak éreztem a végére az enyémhez képest. Pályán mondta a gyerek, h bátran előzzem majd meg ha tempót akarok menni. 180-ig húztam neki. Ja a másik, h szerintem rövidebb az áttétele az enyémhez képest, ami azért pár dolgot megmagyaráz. Fordulatszám összehasonlításon vettem észre, h az enyémnek hoszabb (azonos sebességen eltérő fodulatszám adott sebességben). 7000-nél 130 km/h az enyém meg 6000-nél megy ennyit hatodikban. Pálya elég uncsi volt, hiába nyomtam neki 3-4-5-ben. Vissza volt egy nagyon durva helyzet. Megy előttem az ürge és jobbra kellett kanyarodni a lehajtóról, hogy visszaforduljunk a főútra. Egy kiló feletti tempóban csávó alig lassítva felkanyarodik. Az út emelkedő volt, de pont csak a féktávon. Felfelé satufék első+hátsó tapadás határáig és ahogy felértem akkor kellett elvenni a fékről a kezem, mert ott már csak 3 méter volt. Nagyon nagy feeling volt, hangosan kimondtam, h húbazzeg!
Nem volt semmi élmény az a féktáv. Nagyjából vége is a dolognak, sok minden nem történt.
összegzésben:
+fék kellően jó
+blokk király
+kanyarsabilitás ''jobb'' mint az előző, de az is bőven jó
--üléspozíció, helyzet, testartás szubjektíven nem rám van szabva, de akkor kire? (168 cm 70 kg)
+élmény
------------------
összeségében 4/5 pont.
új hornet:![[kép] [kép]](http://www.sportmotor.hu/img_news/2006/1012h1.jpg)
2006-os hornet:![[kép] [kép]](http://www.bikez.com/pictures/honda/2006/22475_0_1_2_cb%20600%20f%20hornet_Image%20credits%20-%20Honda.jpg)
utánna haverommal elmentünk nézegetni Z750-eneket, meg tuonot, mert most fogja lecserélni a subaru impreza kicsikáját, visszamegy motorra. Elvitt azzal a szar 310 LE-s kis szar tunningossal, hát lefostam a lábam amikor beindult a turbo. Na az jobban gyorsul mint a hornet!
Remegő lábakkal, izzadt kézzel kérdeztem a faxa kagyló anyósülésből, hogy kiszállhatok?! 
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- Egymillió műholdból építene a SpaceX adatközpontot
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA GIGABYTE 750W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Samsung Galaxy A17 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) és többnyire a 2006-os hornetemre alapozom az érzéseim.
sry. Alföldön még mindig nem lehet megtanulni motorozni. Elsőre egyenesben egyformának éreztem a régebbivel, de a pályára felhajtás előtt és után volt alkalmam komoly, gyors, tempós, lassú éles kanyarban kipróbálni. A supermotos azért rendesen alázott kanyarban, szóval otthagyott, még kigyorsításnál is eltudott simán húzni ha nem csutkáztam meg egy kicsit. Itt még nem nagyon éreztem, mert nem találtam a helyem a motoron, de a végére rájöttem, hogy bár szerintem semmit nem változtattak semmit a futóműveken, de mégis egy hajszállal jobbnak éreztem a végére az enyémhez képest. Pályán mondta a gyerek, h bátran előzzem majd meg ha tempót akarok menni. 180-ig húztam neki. Ja a másik, h szerintem rövidebb az áttétele az enyémhez képest, ami azért pár dolgot megmagyaráz. Fordulatszám összehasonlításon vettem észre, h az enyémnek hoszabb (azonos sebességen eltérő fodulatszám adott sebességben). 7000-nél 130 km/h az enyém meg 6000-nél megy ennyit hatodikban. Pálya elég uncsi volt, hiába nyomtam neki 3-4-5-ben. Vissza volt egy nagyon durva helyzet. Megy előttem az ürge és jobbra kellett kanyarodni a lehajtóról, hogy visszaforduljunk a főútra. Egy kiló feletti tempóban csávó alig lassítva felkanyarodik. Az út emelkedő volt, de pont csak a féktávon. Felfelé satufék első+hátsó tapadás határáig és ahogy felértem akkor kellett elvenni a fékről a kezem, mert ott már csak 3 méter volt. Nagyon nagy feeling volt, hangosan kimondtam, h húbazzeg!