- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Aktív témák
-
qpakcovboy
őstag
hétvégén senki semerre?
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr #11794 üzenetére
Ezt ki nem deríted már, hogy ki kókányolta össze.
De mindenesetre ezt a honda rovására írom. Jegyezzétek meg ti is. -
ALI_G
veterán
válasz
endeavoring #11795 üzenetére
ha úgy vesszük, akkor egy vérbeli motoros még 50 évesen is gyereknek képzeli magát
-
endeavoring
csendes tag
Ne mondják már: "A motorozás a fiatalok sportja, szórakozása..." - idézet egy oktató könyvből.
-
Topiccsendőr
addikt
Nem veszed észre, mert nem fog a keverékképzésbe beleszólni, csak poros levegő mehet oda, mivel a szűrőt megkerülve jut be a levegő. De ennyi nem árthat. Mondhatni annyi kosz kell neki. 800 at bőven kibír, csak nézz a körmére a szervizesnek, hogy cserélje ki újra a csonkot.
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr #11792 üzenetére
na ná, hogy kókány
honnan veszem észre, hogy van fals is? Dadogna akkor, nem? mármint ritkán. Július elején úgyis megy szervízbe, csak még 800 km-t bírjon ki -
Topiccsendőr
addikt
Azt elmondom, olyan kókányolás ott, mint a szélvész. Megrepedezett, és kenegette ezzel a trágyával. Ennyi. Nem akarta lebombázni a tankot, meg az airboxot egy gumicsonkcseréért. Megszorongatnám a kezét annak a szervizesnek. Egyébként ha nem szív falsot akkor nincs vele baj, csak elég gagyi, hogy nem cserélik zokszó nélkül. Ez sima öregedéses fáradás, nem sérülés.
-
Detox!
senior tag
válasz
qpakcovboy #11789 üzenetére
Csaj siska nem kell =)
[link] ez tetszene, csak nem dobott rá magyar boltot a gugl. Eltitkolsz valamit? =)
Kesztyű az tényleg csak azér hogy ne barnuljak =P -
qpakcovboy
őstag
válasz
Detox! #11788 üzenetére
haverom most vett egy is16 típusú bukót amit a HJC gyárt, 37 pénzbe fájt, viszont ár/értékbe verhetetlen, nagyon jó kis sisak, csajomnak is ilyen van és imádja, pedig elég válogatós.
Kesztyűből meg valami vékonyabb puha bőrt ajánlanék főleg így a nyár közepén. Mondjuk láttam Imetbe ilyet és az újai között szövet. Szellőzik és véd is egyben. -
Detox!
senior tag
válasz
qpakcovboy #11785 üzenetére
jelenleg megin semmi, de valszeg egy kis Viffer vagy valami naked lesz belőle 92-97 közötti. Az ilyen koptatós speed dolgok annyira nem vonzanak, dzsekiből valami ilyesmi fazon, bukóból meg valami Nolan-re gondoltam. Kesztyű pff lövésem sincs,, ne szarják tele a kezemet a bogarak.. Bukó+jakó jó lenne ha beleférne a kilóba.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
rauschie #11778 üzenetére
Belpiacostól óvjon az isten. Ez is az. Nem lenne baj a 250-esekkel, 400-asokkal, ha itthon mindenki karbantartaná, meg nem a hulladék jönne hozzánk, egy tsunami után. Nem a konstrukcióval van baj, az nagyon jó. Az alkatrészellátással van baj, meg az itthoni pénztelenséggel és mentalitással.
-
feca81
aktív tag
válasz
Detox! #11784 üzenetére
beletennem a B-start,olcso es jo minosegu cuccokat arul.mar 3 eve nyustolom a kabatot,es meg ninsc rajta latvanyos serules. es nem csak motorozashoz hasnzaltam,hanem hetkoznapi hasznalatra is.mindemellett,ha kisebbsegi teruleten jarkalsz,fontos vedelmet nyujt a kesekkel szemben
-
Detox!
senior tag
Moccos ruházat,, valami tuti tipp hogy merre induljak? Jó lenne a nagy választék, asse baj ha óccso, meg szállítanak házhoz. Első körben bukó, dzseki, kesztyű. Gondolom itt a nevesebb gyártók körében (shox, bering, nolan etc.) nincs nagy minőségbeli eltérés, szóval nyugodtan vehetem amelyik tetszik., vagy?
-
feca81
aktív tag
válasz
ugy tudom a 400-as bandit sor 4-es,de ennek utana kene nezni.a 250-es fix,h az. nem koforrottabb,hanem kevesebbet porog,mint a 250-es,ezaltal strapabirobb. egy 400-as max 14-16ezret forog percenkent, egy 250-es 16-18ezret. szamolj utana,mennyit forog 18000-en mp-kent.elkepeszto.emberi esz fel sem fogja!!!!
ki lehet fogni jo allapotu 250-est is,csak nehez.es 400-alatt meg nehezebb. ha viszel egy hozzaerto szerelot (nem eleg a szerelo,ertenie is kell hozza),az mar fel siker.nagyo nalaposan at kell nezni,es meg kell kerni a gazdajat,h aznap ne inditsa be! lasd,milyen egy hideginditas,nagyon sokat el tud arulni a motorrol.
a fogyasztas elsosorban stilus kerdese.te miylen stilusban motorozol.mert lehet,h egy 600-as kevesebbet eszik,mint egy 250-es. a masik a konstrukcio. v2,sor4,sor2. fugg meg az altalad emlitett ccm-tol is,idomzattol(legellenallas),motorikus allapotttol,es meg isten tudja mitol.egy motor atfestese issok mindentol fugg.ahogy en nezegettem az arakat, 50-tol felfele kell gondolkodni.pl nekem a 2 idomom teljes festeset 30-ba akartak elvallalni. ha meg speci szint akarsz,hat fizesd meg
hozza kel ltennem az en idomom 2 szinu...
ha motort akarsz venni,elsosorban a blokkja legyen jo.ha az jo,raterhetsz a kulsoreszere.ha az szar,barmiylen jol is nezzen ki,hagyd ott,v te hagyod ott az osszes penzed a szerelonel!
-
qpakcovboy
őstag
Vasárnap van kedve jönni valakinek svklub túrára? jöhet bármilyen motor, Pest-Csesznek-Tihany. Itt van egy kis info.
-
jasszer
őstag
válasz
25kW -> Nem gáz, legalábbis nem tudok olyan helyzetről, amikor jogosan kérhetné bmilyen hatóság ennek a felülvizsgálatát. Szóba jöhet még az Er-5-ös Kawa, meg a Honda CB500 a fenti feltételekkel. A fogyasztásnál sztem a "kihegyezettség", ill. a motor műszaki állapota a leginkább mérvadó (no meg h mennyire ideges a csuklód), de ezt majd megerősítik/megcáfolják a tapasztaltabb rájderek...
-
rauschie
senior tag
ezitt<<szval az nem gáz pl, hogyha a forgalmiban 25 kw szerepel, ami 33 lóerő tudtommal, ez meg nem sok híján a duplája?
Milyen típusalternatívák vannak a következő kritériumok mellett? (ezek közül egyikből sem szeretnék engedni)
max. 400k használtan, Ak jogsival vezethető legyen, naked legyen, dögös legyen, igénytelen legyen( keveset kelljen rá költeni)
Eddig banditokat nézegettem, illetve zengenek ódákat a gs500ról.
Hondák, kawák, vagy bárki más közül kinek van olyan gépe ami a fentieket tudja? (hogyha nagyjából minden gyárnak, akkor kérlek mondjatok néhány populárisabb típust)
mod: a 400as banditnak milyen motorja van? Valamerre itt a topicban olvastam, hogy kiforrottabb, megbízhatóbb konstrukció mint a 250es. Használtpiaci 250esektől ha jól vettem le óvjon meg az isten, de ettől függetlenül kellő utánajárással van rá reális esély hogy kifogjon az ember egy jó állapotban lévőt? A fogyasztás elsősorban hengerürtartalom kérdése?
mod2: Egy motort mennyibe kerül átfesteni? Mmint hogyha aránylag nem magas összeg, akkor majdnem mindegy, milyen színüt vesz az ember?
-
ALI_G
veterán
ne a meccset nézzétek, postoljatok
egyébként én az orosz meccset nézem. jól játszanak.
-
ALI_G
veterán
válasz
[lAyCsI] #11774 üzenetére
mellesleg te hogy fújod? motordoki szerint így kellene.
-
ALI_G
veterán
A teljes itthoni generálom után és miután megszáradt a vas, elmentem tankolni, néztem guminyomást, mert szegeden 3 benzinkút közül egyiken se volt lehetőségem
de gyanítottam, hogy kevés lehet, főleg a sok kétszemélyhez. A lánc nem volt még lefújva, hogy közben felmelegedjen. 3-3 tized bar hiányzott elől és hátul is
Tavasszal első menetnél felfújtam pöccre, azaz kb. 2 hónap alatt. Jó ez? Nekem nem tetszik mikor 2,9 helyett 2,6-ot látok...elől dettó. ja és of korz hideg guminál fújom mindig, hogy pontos legyen.
Hazamentem, a lánc már jó meleg volt, pedig odafele 45-tel mentem, vissza kicsit jobban, hogy meleg legyen a lánc. Itthon lefújtam hátulról, meg mindkét oldalról is:
[link]
[link]
[link]
Hátulról talán még ráférne egy kicsi. Jól gondolom?
ja, előtte ecsettel és brigecioillal mentem rajta végig elég rendesen. Majdnem mindenhol fémig takarítottam. -
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu #11771 üzenetére
minden 1000 km-nél ellenőrízni kell. Kb. fél centivel volt nagyobb a játéka mint az előírás.
-
bajnokpityu
félisten
tuti cserélik. ekkora égést a honda nem engedhet meg magának.
a lánc úgy szokta,hogy elején,első pár száz km alatt aránylag sokat nyúlik,aztán nagyon sokáig semmi,majd élete végén kb naponta álllitja az ember.mondom én,akinél még teljes életciklust nem volt lánc.de eleje meg vége volt.
ehhez képest nem vágom h gyári láncon miért pont 12ezernél kell állitani. -
ALI_G
veterán
ha nem csinálja meg a szervíz ingyen, akkor olyasmi lesz, max megkérdezem a MAMI-s haverom (NINJA_V fórumtárs). De jó tudni, hogy nem lenne drága. Fater azt mondta, hogy max. fél méter szikszalag és ezer évig jó az még
zsoltee: az lesz, pár hét és megy gariba. Egyébként a közeli (makró felvétel) képen elég csúnya az a "szerintem" műanyag hegesztés ahogy elengedett.
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu #11766 üzenetére
jelenleg felesben használom 1 és 2 személyel. Most kellett másodjára (11200 km) állítani a láncon, de most is csak egy felet. Alul van egy cimke, hogy meddig jó a lánc és a gyári alap csíktól egy miliméterrel tér el jelenleg, a piros még vagy 1 cm-re van.
sose rántott eddig, meg nem ugrott a lánc, ne is csinálja nekem még egy darabigmivel 12000 km-nél van a kötelező és még garis (a 2. év fog lejárni augusztusban), így majd bejelentem és remélem megcsinálják. Mire számítsak szerintetek? Pasztát raknak rá, vagy cserélnek ott vmi műanyagot?
-
-
-
ALI_G
veterán
na belekezdtem a "nagy generálba" (ami keményen abból áll, hogy ellenőríztem az olajat, hűtővízet, láncot utánhúztam és lemostam). Kb. negyed deci vizet kellett öntsek, hogy a maximum felé menjen a víz (nem látszódott rendesen meddig van, de minimum alatt se volt mielőtt elkezdtem önteni a desztvizet), majd túl folyik ha baja van
Olaj pöpec, egy deci se hiányzik 5200 km alatt. Láncon egy fél fordulatot kellett húzni és már majdnem feszes, majd még később ellenőrzöm. Ja meg megnéztem valóban zselés-e az akksi, és igen.
Ami miatt postolok, az ez a dekni alatt talált műanyagrepedés:
[link]
[link]tessék csekkolni.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Topiccsendőr #11753 üzenetére
átiratás?
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy #11758 üzenetére
megvan, a megfogalmazás rossz. A fent és a lent közötti különbség 30-40 mm...
Nem tudom, hogy milyen az utak minősége kint, de állítólag elmegy. csak kérdés motorral is, vagy csak kocsival?!
-
ALI_G
veterán
ja és megnéztem,a hondám könyvében 30-40 milliméter szerepel a lánc feszességére vonatkozóan. Ez nekem olyan soknak tűnik. Mit gondoltok?
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy #11755 üzenetére
Szeged vagy Békéscsaba felé? Bár egyik fele sincs még mindig tekergős út
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy #11748 üzenetére
naaa
remélem mihamarabb megyünk.
Esetleg valaki kakucsra? nem most hétvégén. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572 #11751 üzenetére
5-6 verseny, most lesz állítólag több is, utánfutóval viszem, le is írtam hogy miket le nem húznak az emberről egy átiratás során.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Topiccsendőr #11750 üzenetére
Olyan érzésem volt, hogy ültetve van
de biztos a centrifugális erő miatt van
Egy szezon hány versenyből áll?
Utánfutóval viszed a vasat? -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572 #11749 üzenetére
minden gyári.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Topiccsendőr #11746 üzenetére
Kormány? Telók?
-
qpakcovboy
őstag
vagy tegyük szeptemberre a PH! szezonnyitó gurulását?
-
qpakcovboy
őstag
hétvégén jó idő lesz, lesz valami?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572 #11727 üzenetére
A kuplungom van felkönnyítve. Ez engedélyezett, + egy koreai főfékhengerem van, mivel a gyári mindig folyik. Fém fékcső. DID lánc. A többi mind széria. Semmi okoskodás.
-
-
fejescsv
csendes tag
Szerintem Stalker az africáról beszélt.
Vagy én értettem félre? sry ha hülyeséget írokDe ha jól tudom te Africát szeretnél és ami neked van az a CBR400RR.
Stalker szerint az az Africa drága amit belinkeltél.Ő úgy értette h azt akarod eladni.
Stalker 2572# hsz-a : Nem is tudtam, hogy tiéd
-
Boci_83
őstag
Ilyen motort miért ad el valaki? Hát nálam ez a korosztály az abszolút befutó. Nagyon szép, fáj is érte a szivem nagyon!
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr #11720 üzenetére
az a szoszi, a hatterben rozsaszin felsoben. hozzaerto lehet.szeretem,ha egy no szereti a motorokat
-
válasz
#25954560 #11736 üzenetére
Tudom, japánoknak már utánaérdeklődtem. Elég nagy bűntetőadó van 400ccm feletti gépekre. Mindenesetre mókás, hogy a jobban felszerelt repsol 1000RR fele annyi mint itthon.
Más: Az is mókás, hogy jön a Nissan GTR Agyarországra is. idézem: "Az amerikában 11millióba kerülő SkyLine GT-R idehaza legkevesebb 22.7 millióba fog kerülni adókkal együtt".
Szerinted? -
-
válasz
Stalker-2572 #11734 üzenetére
63-64 körül.
Drága drága... Szerintem nem. Baja nincs, kapcsolót is megcsináltam. Szart meg nem adok el, szal ahhoz képest, hogy milyen hulladékok mennek a piacon 400-450 környékén...
De még nem biztos ez az eladás, majd kiderül mi lesz. Szeretném magammal vinni ausztráliába, aztán japánba. -
-
zsoltee10
addikt
Értem. Érdekes lenne tudni, hogy mennyi van benne valójában.
Transalpot a 2000-es évekből érdemes nézegetni, azok órájában még valós lehet a km adat, meg valamit variáltak, fejlesztettek rajta. Motorrevüben volt asszem Transalp történelem, de nem tudom, hogy melyikben. Mindenesetre 1M-tól indulnak a szép állapotú vasak, jól tartja az árát. Az új Transalpra elcserélném a kawát. -
Ja,
Aki tud nekem adni/szerezni kontaktzsírt (grafitos is jó) legyen szíves szóljon! Érdekelne egy jó nagy bödönnel. Köszönöm
-
válasz
Topiccsendőr #11713 üzenetére
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Sirály ez a versenyzés
Mi az ami nem széri a gépen? -
Nightmare
senior tag
válasz
bajnokpityu #11714 üzenetére
Péntek délutánig légyszi ne töröld a fájlokat, mert előre láthatólag akkor tudok gépközelbe jutni...
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr #11722 üzenetére
nem használod? Tán az sem trendi?
-
[lAyCsI]
addikt
válasz
tucc élni
-
ALI_G
veterán
válasz
néha a kanyart is betudod azért venni:
jól látom, hogy a dobfék füstöl?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572 #11719 üzenetére
ugyankérem, előre megtervezett versenytársak előreengedése. Lobogtatták a kék zászlót, mondom elengedem őket.
A hogyan-ne-vegyünk-be-egy-kanyart sorozat itt található:
a hülyegyerek markolja a féket a kanyarbanklikk a képre a skipphez, meg vissza anyilakkal mer van több is.
-
zsoltee10
addikt
válasz
hehe, itt már csúszott a gép, nem?
Tüzi: 500k? Végülis azt nem mondtad, hogy mennyi km van benne.
Azt tudjuk, hogy műszakilag kifogástalan, a lámpakapcsolót leszámítva.
Africa tényleg fasza gép, nekem is tetszett régen, kár, hogy nincs utódja. A Varadero sztem nem tekinthető annak. -
Nightmare
senior tag
válasz
bajnokpityu #11714 üzenetére
Várjuk a linkeket
-
Stalker-2572
veterán
válasz
bajnokpityu #11715 üzenetére
Miért? A supermoto sportágat azért találták fel, hogy a legjobb terepesek és speedesek össze tudják mérni a tudásokat. Látszik ki honnan jött. Egyik kanyartechnika nem rosszabb, mint a másik.
-
bajnokpityu
félisten
no,ez is fönt van.ha érdekel,még van FShez is egy,188 mega.
Persu:esni nem ér -
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu #11705 üzenetére
hmmm
Smafu!
ennél méllyebbre nem tudja senki dönteni, mint én: -
bajnokpityu
félisten
válasz
zsoltee10 #11707 üzenetére
jaj,látom Ali aszitte télleg én vok a képen... dehogyis.én ennyire nem vok bátor.bár puha a gumi,és azonos a robi.de a képen sztem ki van emelve,enyimen a sztender érne le előbb sztem.
a general info már fönt van 10,9megával, a másiknak a szerviz manualnak még van 7-8 perc hátra.104,6mega lesz.és van még,ha ez nem lenne elég
-
Nightmare
senior tag
válasz
bajnokpityu #11706 üzenetére
Nagyon jó lenne, ha fel tudnád tölteni
-
válasz
zsoltee10 #11704 üzenetére
Nem tudom mennyi a keret... Még nem.
Ha külföldön veszek mocit, akkor azt kinnt is fogom használni, mert ha egyszer elszabadulok ebből a gravitációs anomáliából, én vissza nem jövökAfrica megáll 5-6 literből állítólag, de ugye 750-es, ezt ne felejtsük el.
Az az igazság, hogy sajnálom ezt a motort ilyen utakon nyúzni. Hulladék utak, hulladék emberek. Sajnálom na. Egy Africa meg jól érezné magát ilyen szar utakon. Tegnap is majdnem elkaptam a kanyarban lévő fát egy akkora kátyú-bukkanó kombó miatt, ami a kanyar közepén feküdtek egymás után.
Nem tom, olyan 5kilóra gondoltam. Van hozzá pár idom, meg pár alkatrész. Azt meg tudom, hogy műszakilag kifogástalan...
Majd kiderül. Vagy viszem magammal Japánba ^^ -
Nightmare
senior tag
válasz
bajnokpityu #11682 üzenetére
Hány mega az a fájl?
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu #11706 üzenetére
pont most küldtem privit, hogy hogy kell, de mintha már egyszer küldtem volna
jó kép.de miért is fényképeztek le?
-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu #11705 üzenetére
Sztem puha gumival egy robeszt is lapjára lehet fektetni
Más kérdés, hogy a javának előbb érne le a padlólemeze, mint, hogy a gumi elérné a tapadási határt.
-
bajnokpityu
félisten
ali!megvan,mingyá rakom fel az F4esek könyveit.
-
bajnokpityu
félisten
tegnap lelőttek a zsaruk a körforgalomba:
hubazz,ennyi tartalék van egy robiban?
Ali: hogyan töltöm fel az FTPre a szervizkönyveimet? -
zsoltee10
addikt
Mennyi a keret?
Ha külföldön veszel mocit, akkor azt itthon forgalomba kell helyezni, ha hazajössz, sztem macerás, és költséges.
Egyébként az Africa is meg a Transalp is tartós darab, de sokat esznek. A Transalp simán bekap 5,5-t, úgy, hogy hajtva sincs. Az új Transalp bő egy literrel kevesebbet eszik.Most nem tudod, hogy a sportmociról túra-endurora válts-e?
Az enyém viszonylag sportos naked gép, és élvezem vele a kanyargást nagyon, de érzem, hogy 2-3 év, és a túra-enduro kategóriában fogok nézelődni.
Mennyi kili van a Hondában, és mennyiért gondoltál megválni tőle?
-
929RR vagy
Africa Twin vagy
Trans Alp vagy
fogjam a pénzem, és várjak, hogy külfölön majd veszek motort???
Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- ASUS ROG Ally
- Mikrotik routerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest