- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Sol4r: DDR2-es processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
rauschie
senior tag
Ha külföldről hozok be egy motort, pontosan milyen költségtételekkel kell számolnom? (addig jutottam el, hogy regadó...)
-
rauschie
senior tag
válasz
jasszer #11779 üzenetére
Nem a rendőrökkel van bajom, esni nem akarok, első motoromat fogom venni ~jövő ilyenkor (remélem), szóval +26 lóerőt azért gondolom megérez egy kezdő, nem?:s(Éleremben nem ültem még motoron, gyakorlati tapasztalatom feltehetőleg a jogsiban fog kimerülni)
Többieknek is köszönöm a válaszokat!
-
rauschie
senior tag
ezitt<<szval az nem gáz pl, hogyha a forgalmiban 25 kw szerepel, ami 33 lóerő tudtommal, ez meg nem sok híján a duplája?
Milyen típusalternatívák vannak a következő kritériumok mellett? (ezek közül egyikből sem szeretnék engedni)
max. 400k használtan, Ak jogsival vezethető legyen, naked legyen, dögös legyen, igénytelen legyen( keveset kelljen rá költeni)
Eddig banditokat nézegettem, illetve zengenek ódákat a gs500ról.
Hondák, kawák, vagy bárki más közül kinek van olyan gépe ami a fentieket tudja? (hogyha nagyjából minden gyárnak, akkor kérlek mondjatok néhány populárisabb típust)
mod: a 400as banditnak milyen motorja van? Valamerre itt a topicban olvastam, hogy kiforrottabb, megbízhatóbb konstrukció mint a 250es. Használtpiaci 250esektől ha jól vettem le óvjon meg az isten, de ettől függetlenül kellő utánajárással van rá reális esély hogy kifogjon az ember egy jó állapotban lévőt? A fogyasztás elsősorban hengerürtartalom kérdése?
mod2: Egy motort mennyibe kerül átfesteni? Mmint hogyha aránylag nem magas összeg, akkor majdnem mindegy, milyen színüt vesz az ember?
-
rauschie
senior tag
Olvasgattam visszafele, felmerült pár kérdés:
totálkezdetnek (csórók számára): 250/400/500?
amiket nézegettem és amik lejöttek róluk:
gsf 250/400, gs500
Utolsóról azt írják mindenütt, hogy megbízható, remek tanulómotor, nade öccáz köbcenti? Ugye soros2es motorja van neki, nagyvonalakban tudnátok jellemezni az elterjdtebb motortipusokat? (karakterisztika, karbantarátsi igény stb?)
Gsf 400 is kezesnek tünik, de érdekes módon a 250esről mindenki kicsit úgy beszél, mintha vadállat lenne. Ez a kisebb önsúlyból adódik? Ezekben milyen motor van?(Egyáltalán 250esek mennyire szoktak korlátozott jogsival vezethetőek lenni? 400asról írtátok, hogy esetleg folytással, de belefér.)
u.i: használtmotor kereskedőtől is lutri?
-
rauschie
senior tag
válasz
bajnokpityu #11587 üzenetére
Köszi a választ és bocs az előzőért!
Egyébként 25kw az elejére bőven elég, nem? (mármint gondolom nem poénból kell az erősebb gépekhez 21év/tapasztalat)
mod: Lehet, hogy vérpistikének tünök, de a motorozás elsősorban az élmény miatt érdekel.
-
rauschie
senior tag
válasz
bajnokpityu #11585 üzenetére
Kérlek picit olvass vissza.
Ha én voltam troll, bocsi.
mod: ugyfest énvoltam troll, azaz:
ha jólértettem: Ak= 25kw vagy 250ccm vagy nemtommennyi kg/hp
Ilyenkor mindig a lehető leg'kedvezőbb' eshetőséget kell nézni? Mármint ha teszemazt 25 kw akkor lehet akár 1500 ccm is?
-
rauschie
senior tag
Gsf400 as, 93', ilyesmik is beférnek picivel néccáz k fölé.. (jelenleg 100k van a projectre, egy kis nyári melóval meg nadrágszárösszehúzással stb első kalkulációk után jövőnyár végére lesz 400, HA tényleg megragad a téma és nem csak egy hirtelen fellángolás, magyarul ah biztosan érzem, hogy nekem egy moci KELL.)(védőfelszerelést leakasztom a szülőkről, az mindig nyerő szöveg, hogy: 'ugye nem akarjátok, hogy kitörjem a nyakam?'+nálunk valahogy úgy müködik, hogy akkor kapok valamit, ha énis leteszek vmit az asztalra..)
Az a baj, hogy tényleg tök kínai az egész téma, alapból nem tudom például, milyen alkatrészek vannak egy motoron...
Nem tudom, hány km bír egy blokk, nemtom mit kell cserélni hány kmenként, nemtom mire(milyen kiadásokra) számitsak, nemtom hány köbcentit érdemes venni kezdőnek, aztsetom a kezdőnek a ccm a hp vagy az nm számít, nemtudom hogy Ak jogsival pontosan mit vezethetnék el,(azt tudom, hogy Ak jogsival el kell hogy tudjam vezetni, mert 3 évet NEM fogok várni)
mod: igazából nem célom hogy a lehető legizmosabb gépet vegyem elsőre, ebben az országban közúton/autópályán nemis az hogy nem szabad, egyszerüen nem mernék 130 fölé menni sehol....
-
rauschie
senior tag
Kicsit összetett dolgot szeretnék kérdezni...
Megtetszettek a motorok, illetve úgy az tetszett meg, hogy az ember felül, aztán megy, nem tudom, ez mennyire jellemző a motorokra.
Jövőre leszek 18, lehet hogy beújítanék egyet akkor.
Namost a lényegebbi része:
18>>Ak>>max 250 ccm
anyagilag: max 600k (szülői támogatás+saját pénz kb ennyi lesz addigra)
Mire számíthatok ezért?
Ha jól sejtem, a védőfelszerelést 200körül tudom megúszni, illetve régebben hallottam valami olyanfélét, hogy milyen szomorú trend kis hazánkban, hogy az emberek megveszik a nagy motort, aztán nem költenek védőfelszerelésre. Na én nem akarom kitörni a nyakam, szóval költenék.
Alapvetően dögös motort szeretnék. (naked bikeok jönnek be...suzuki banditokat nézegettem, de semmilyen gyártónak nem ismerem semmilyen típusát, szóval ezigy még ködös.)
Bringára ugye 400 körül maradna, használtan amiket néztem '93as 250ccmes gépek szoktak lenni amik tetszenek is(külsőre!)Ugye ennyi idős motorokban jellemzően 80ezer körüli km szokott lenni.
Egy motoron mire kell költeni, mi öregszik el, stb.? Olvastam az első hsz-t, de ezmég nagyon távoli nekem. Igazából az érdekelne, hogy érdemes-e ennyivel belevágni a dologba, ha nem, akkor mennyitől érdemes, illetve nyilván nem ártana kicsit konkrétabban tudnom, mit akarok.
Egy(idős) motor éves fenntartása kb milyen költségekkel jár? Hazárdjáték használt motort venni? Újonnan mit lehet venni a fent említett keretből?
Igazából csak egy érzés fogott meg, illetve az az érzés ami azt hiszem, hogy ottvan a motorok körül, amivel kezdtem: a szabadság. Nyilván nem akarok semmibe belevágni hirtelen felindulásból, de tényleg fogalmam sincs hol kezdjem. Tényleg kínainak érzem úgy az egészet, nem tudom tudnátok-e ajánlani valamilyen netes irodalmat a témakörben(azt sem tudom, milyen témakörben
szval értitek...)
Az is jó lenne ha így elsőre csak rákérdeznétek néhány dologra, tapasztalt vén rókák szoktak tudni okosakat kérdezni....Köszi minden választ!
-
rauschie
senior tag
Hali!
Kérdés: július közepén leszek 17, motoron még életemben nem ültem.
Leghamarabb mikor szerezhetek Ak kategóriás jogsit és hogyan(illegális módszereket most hagyjuk
)?
Aktív témák
Hirdetés
- Logitech g29
- Asus VivoBook s14 Flip /i3-1315u/16/512ssd/14/FHD/IPS/Touch/HUv
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- 27% Számla! HP Transcend 2,8K OLED laptop! Ultra 155H / RTX 4060 8GB / 16GB DDR5 / 1TB! BeszámítOK
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest