Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Black&White
üzenetére
úgy volt hogy megyek én is, de valahol a sofőrnél elakadt a dolog. mintha nem tudott volna már jegyet szerezni normális áron, csak üzérektől vagy mi a szösz
na mindegy, majd vasárnap drukk ezerrel a tv előtt
-
Integra
titán
válasz
Black&White
üzenetére
majd tolmácsolom a julianék miket fognak mondani

már most látom:
lúk et dö hángérien kráud, ebszoluuuutle eméééjzing pípől
-
Black&White
addikt
Hát igen, ez tényleg nyomós érv.

Egyébként tényleg rengeteg magyar lesz, külön lesz egy tribün is nekik.
Mindegy, mi a jól bejáratott G szektorban leszünk sztem.
Valaki kérdezte a jegyeket, neki annyit, hogy Brno-ban nincsen limitálva a nézőszám, tehát csak a nyomdán és az érdeklődésen múlik, mennyien lesznek.
-
Black&White
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem a motor lesz nemzeti színű, hanem a bőrruci!

A sisakon pedig a szent korona fog valahogy szerepelni. -
[lAyCsI]
addikt
sztem biztos, tavaly legalábbis lehetett...
de sztem a SBK-nál is van még jegy
Bővebben: link -
busman
veterán
Egy ismerős indulna Brno-ba,a kérdés az lenne ,hogy lehet-e jegyet kapni a helyszínen?
-
Integra
titán
tudtommal semmi tárgyalás nincsen.
ráadásul palikék már előre lekötik mindenkivel a hungaroringet, vagyis még reális lehetőség sincsen futamra
de utána kéne nézni pontosan ennek, mert így most csak én is lövöldözök bele a vakvilágba
de emlékszem hogy anno origo interjúban kérdeztük és kijelentette kerek perec, hogy nem foglalkozik a motogp kérdéssel.. -
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
hogy nincsen magyar futam?
szvsz eléggé rajta (is) múlik, mivel ő határozza meg miket ír alá a hungaroring.
a dorna szerintem benne lenne a magyar futamban, beleférne a naptárba is, brno-tól egy köpésre van, vagyis még olcsó is lenne idejönni..
aztán mikor rájön hogy hoppácska, a motogp már rég lenyomta az f1-et, addigra már késő, mert mások rég lecsaptak a szabad időpontokra....
pedig a kettő megférne egymás mellett minden szezonban -
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
imádja a pályát és soha nem látott mennyiségű magyar indult meg asszem brno-ba.
ez van, köcsög palik csak 4 kerékben képes gondolkodni, (pedig neki 1 sem dolgozik az agyában).....
nem lesz itt még sokáig magyar motogp nagydíj... -
Joczeek
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Vagy kedvence a cseh sör,ezt jobban el tudom kepzelni.

-
Motion_Blur
félisten
Talma motorja állítólag más festést fog kapni, nemzeti színűt

Hazai futamnak tekinti a cseh versenyt, csak azt nem tudom, hogy miért? Azért mert közel van, vagy mert sok magyar lesz kint?
-
Black&White
addikt
Holnap este...
De várom már!
-
[lAyCsI]
addikt
Sajna anyagi okok miatt nem tudok menni Brnoba,
úgyhogy csak otthonról fogunk szurkolni Talmának.
Muszáj lesz egy dobogó b@assza meg!!
Amúgy valaki megy ki közületek? -
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI!
Tejjesen igazad van, NEm is ertetttem, hogy az 500-asok utan /pedig ma rott is a tul teljesitmeny minnel egyenletesebb atvitelevel kuzdottek*/ mi afrancnak huztak 1literre??? egyszerun nem rtettem nyiolvanvalo volt hogy a 250-300le/l konnyen hoszhato lesz, akkor emg a part szakad???
udv
neduddki
p.s. * igen bigbang, de hat az spec eset:- ))) -
motoGP
csendes tag
Ésszerű lépés, kicsit túlvállalta magát a KTM, be kellett látniuk nem szerencsés dolog egyszerre 3 fronton (de legalább kettőn) a nulláról-full fejleszteni. Mindenkinél végesek a lehetőségek, így az ilyen esetekben muszály megosztani a forrásokat, ezért senki nem kapja meg maximális támogatotságot, emiatt jobb esetben az egyik motor biztos nem hozza vártakat, rosszabb esetben mindkettő döglődik. Ráadásul az ebből keletkező belső viták is elvonják a figyelmet a Project-ről. Így legalább teljes erővel a 250-re (Talma motorjára) tud koncentrálni.
UFF, én beszéltem (lobogó haj) !!!
Tipp.: a másik 250cc motorbicikli pilóta szerintem Gabor Talmákszi was?
[Szerkesztve] -
F1DO
senior tag
Olvastátok, hogy a KTM kivonul a MotoGP királykategóriájából?
Bővebben: link
No és mit tippeltek, ki lesz a másik pilóta a 250ccm-ben??

-
Integra
titán
''Ilmor plans MotoGP engine.
Following KTM's recent withdraw as a MotoGP engine supplier - and continued doubts over the Blata V6 project - hope for teams seeking a competitive powerplant could be on the horizon, with the news that Ilmor Engineering are planning to 'design, build and supply' a MotoGP engine.'' -
motoGP
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez így van, de azt már éreztem, hogy ugyanarra képes mint bármelyik másik versenyző. 1 biztos, a korából adódóan a 125-ben soha nem fog annyit kockáztatni mint a 16-18 évesek, de ezt így kell. Amig nem volt az élbolyban addig a hátsó traktusban ugyanolyan kemény csatákat vívott mint most, hogy akkor nem jutott előre azt nem tudás hiánya hanem a gyengébb technika okozta. Összegzés képpen az a véleményem, hogy ha 4év nem volt elég arra, hogy itt minden megtanuljon akkor 8év se lenne elég, akinek van érzéke vagy tehetsége annak ennyi ídő bőven elég, ha nem akkor arégen rossz. Szerintem.

[Szerkesztve] -
motoGP
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igazad van, sok esetben a 125cc bajnokságot nyert versenyzőböl lesz később nagyobb kategóriás v.bajnok, de ugyanennyi 250 v. 500 v.bajnok is van aki nem nyert kisebb kategótiában bajnokságot. Tapsztalat és rutin szerzéshez nem feltétlenül kell bajnokságot nyerni, 4 év a 125-ös mezőnyben és a futam gyözelmek már bizonyíték arra, hogy itt mindent tudást megszerzett, idelye tovább lépni. Szerintem !

-
motoGP
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hi !
Csak VHS-en van meg, sajna !
-
Topiccsendőr
addikt
Na jó, de azért ott méginkább hidegfejűségre lenne szükség, nem pedig arra, hogy egy esős pályán kétszer elzakózom. Ha kicsiben nem megy magabiztosan, akkor nagyban sem fog. Pont a 125-ben kellene tapasztalatokat gyűjteni, kiforrott versenyzővé fejlődnie. Különben mi lesz, ha egy egész versenyen keresztül kóstolgatni fogják hátulról?
-
F1DO
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szerintem - bár nem vagyok nagy 'szaki' - de Talmácsi vezetési stílusa inkább egy erőgéphez való, mint az inkább taktikás 125ccm-es gépekhez..
Mert mit csinál Talma? Röviden: Tökig húzza a gázt, azt lesz ami lesz.. Számtalanszor bebizonyosodott hogy nem éppen az a taktikázós pilóta..
Szvsz ezért inkább felnyomják egy erősebb kategóriába, hadd menjen ott, hátha jobb eredményeket hoz majd. (Elvégre a KTM már nagyon ott toporog hogy inditsa gépeit a 250ccm-ben is) -
Topiccsendőr
addikt
Mondjuk amit még nem értek, az az, hogy Talmácsi azt nyilatkozta ma reggel, hogy nemsokára a 250-esekhez megy... Nem azért, de a nagy nevek mind kinőtték a 125-öt utána a 250-es osztályt és csak utána mentek a királykategóriába. Nem mintha nem ismerném el Talmácsi tehetségét, de először világbajnoknak kéne lenni. Esetleg.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Amit láttam, hogy a célegyenesben Tamada mögött mégcsak nem is szélárnyékban emelte az elejét -akkor nem 240-nél, hanem 300-nál - ismétlem, a célegyenes közepén. Amit érzékeltetni szerettem volna, hogy nagyon erősek, azt hiszem ebben te is egyetértesz velem. -
Motion Blur ha már így összejöttünk LOL
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
válasz
Black&White
üzenetére
Rossi jól megdriftelte a bömöst

Szerintem túraautóban is jó lenne
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
''hatosban 240-nél emelte az első kerekét''
LOL
-
Black&White
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tavaly Mugello volt és a célegyenes vége felé történt több egymást követő körben is.Nem erőből volt.

Egyébként a 240/6. sebesség is hibádzik.Szép lenne, ha 6.-ban majd 100 káemperhát gyorsulna a moci...
Általában az a megszokott, hogy 3. sebességig még el-el emelik, de utána már nem.Ez viszont teljesen normális. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Black&White
üzenetére
Mondjuk én a célegyenesre gondoltam, ahol erőből emelte az elejét a Yamaha, de mindegy.
-
Integra
titán
repül a repül a repül a...

Integra
titán
Bittiék 6-ok lettek oscherslebenben!!!!!!!!!!!!

nagyon nagy gratula!!! -
Black&White
addikt
Jó kis postok születtek.
Sok mindent nem is lehet hozzátenni, de annyit azért igen, hogy hiába a 260+ lóerő, ha nincs senkinek gumija hozzá!B-type jól mondta a ducatis esetnél is:lehet volt a Duconak egy verhetetlen blokkja, ha egyszerűen nincs, amivel a teljesítményt ráviszik az aszfaltra.Más kérdés, hogy ez most, a Bridgestone-al is így van..
Rossi valóban Mugelloban szitált be 300 körül(már a gyenge balosnál, az egyenes végében történt asszem), de az nem a hűdesoklóerő miatt történt, hanem a futómű ''hibájából''.Sztem...
MJ esete a Desmosedicivel és Valeval...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
üzenetére
Nemtudom emlékeztek-e arra a jelenetre, amikor Rossi - asszem Mugelloban - az egyenesben a Yamahával nem bírt a Tamada(?) Hondával úgy, hogy még hatosban 240-nél emelte az első kerekét. Azért az a lóerő, ami ezekben a gépekben van, az már nem ebben a dimenzióban van.
Mondjuk én még azt is hiányolom, hogy amikor Colin és Bailyss SBK-ban egymással küzdött, ott fékezésnél beszitált rendesen a gép, kigyorsításkor meg salakmotoroztak. Innen lehetett látni, hogy begyújtották a rakétákat. Most meg semmi ilyesmi. Legalábbis nem annyira.
A MotoGP-ben meg az van, hogy az utolsó 3 körben mennek igazán, nem úgy, mint régen. Lassan azt fogom csinálni, hogy csak az utolsó 3 kört nézem meg, mert úgysem veszítek vele semmit. Rossi az első, Gibernau a második Biaggi talán a harmadik. -
törölt tag
Nagy kedvenc ez a téma..

FIM szabályozás, verseny utáni mérés maradék üzanyaggal, olajjal, vizzel pl. az 5hengeres HRC nem lehet könyebb mint 148kg
FIA szabályozás, a verseny utáni mérés maradék üzanyaggal, olajjal, vizzel bármelyik autó +pilóta nem lehet kevesebb mint 600kg (és persze más magasság/szélesség paraméterek)
legközelebb Sato-val jártak hozzá akivel kijött a BAR-nak a 605 kg (a pilóta nélkül az autó súllya nem lehet kevesebb mint 550kg ( tehát Sato 55kg
))
A HRC bíri 240 bevallott lóerőt,
F1-es gépeknél 900< , konkrétabb adatot nem lehet olvasni, én olyan átlag 950-l számolok.
Egyenlőség miatt V5-ös HRC-re felültetve Max-ot a maga 66kilójával: motor+pilóta 214kg
V5 HRC lóerő/súly aránya így 1.15LE minden kilóra.
F1 sárkány: 1.57LE minden kilóra.
Ha leveszed a pilótát akkor brutális arány jön ki:
V5 HRC: 1.65Le/kg
F1 járga: 1:77Le/kg
..és ezt az arányt simán fel tudnák borítani, hisz ki tudnak hozni több lóerőt, csak ez motoron másképpen néz ki, ha emelik a lóerőt akkor emelni kell a vázstabilitást/vagy tengelytávot, és ezzel kanyarsebességet veszt a motor.
Egy cég van amelyik átbillent, a Ducati, ott több a lóerő mint a stabilitás, ergó féktávon motorféknél instabil, kigyorson meg egy állat, Az egyenesekben meg minden rekordot döntenek, szvsz nem véletlen hogy átmentek a Bridgestone-hoz, mivel ott több figyelem jut nekik, a speciális kéréseiknek.
A Michelin a nagy élcsapatoknak fejleszt, inkább oda koncentrál.
Ezért tartom fantasztikusnak amikor Burgess-ék nem az egyenesben akarták megverni a Honda-t, hanem kevesebb lóval, de jobb kanyarviselkedéssel hozták a tavalyi évet (pedig a Honda minden téren általánosan jó, kanyarban és egyenesben is)
A jelenlegi gyári Yamaha szvsz egyszerűen finomabb darab lett, főleg mérnöki elgondolásban. (de nem feltétlen jobb mint a HRC)
Viszont a MotoGp lóerő/súly arányra visszakanyarodva, mindenféle kipörgésgátló, rajtautomatika, félautomata váltó, ..anyám tyúkja nélkül, rángatják be a kanyarokba, és ülnek rá arra a pár centire kigyorson, valamint pengetnek vele nagyon szép, füstös, erőcsúsztatásokat -
motoGP
csendes tag
válasz
üzenetére
Hát, igen érdekes megfigyelés, már én is észrevettem, hogy a legemlékezetesebb futamok mind 500cc-ben voltak, Igazából a 4ütemben olyan nagyon ''zoral'' futamra nem is emlékszem, hiányoznak a brutális test-test elleni küzdelmek a fizika törvényeit meghazuttoló fékezések és kanyarvételek.
Elöször arra gondoltam annyira precízek a mai gépek, hogy még forszírozott temponál sem lehet hibára kényszeríteni vagy kizökkenteni a stabilitásukból mintha, - közhelyesen mondva - zsinóron húznák öket.
No, de osztán rájöttem, hogy más oka van a ''110%-osan teljesítek'' - ''minden körben ráteszek még 1 lapáttal'', és a ''széthajtom a gépet'' tipusú küzdelmek hiányának. Gondolj csak a gépek teljesítményére, aszem 250-280LE/180kg. Arányaiban az F1-el közel azonos teljesítményt kell kordában tartani és írányítani csak éppen 4 úthenger gumi helyett, 2db kb.: 4cm tapadási felületü gumin.
Konklúzió : ezt a teljesítményt igazából Rossi46-on kívül senki nem képes stabilan irányítani ezért 1 kicsit visszafogottabban mennek. Szerintem a túlzottan nagy teljesítmény - ''konstukcióhoz képest'' - hátránnyá változik és akár lassab is lehet a gép. Bizonyos pályákon 250cc pol idő a 12-14. helyre jó lenne a motoGP-ben.szinte alig gyorsabbak. Egyébként a két SBK bajnok nyiltkozta, hogy meglepte öket a gépek ereje nem számítottak erre. Nem véletlen, hogy 800cc-re csökkentenek.
Elnézést, ha egy kicsit szűkszavún fejtettem ki a véleményem !

-
törölt tag
htá igen...Philip Island nagyon nagy volt mindig, de elginkább 2ütemben, sztem a legjobb versenyek akkor voltak ott.
Szinte mindent lehetne sorolni, még Doohan-ig visszanyúlva, Philip Island-on ért össze füstösen Rossi hátsókereke Barros elsőkerekével a célegyensben rengeteg sebességnél,...ott voltak Garry McCoy nagy pillanatai, Capirossi, és Haga, Laconi, és persze Biaggi nagy pillanatai, és Bayliss esős versenyén Rossi kivülről előzése, körbemotorozása (majd x kilométerrel későbbi esése), tömött éles versenyek, amikor bezuhanntak a lejtős nagyon kemény jobbosba.
Mostmár sokkal kevésbé látványos, van a célrafordító kigyorsításánál egy kis erőcsúsztatás, és kész.
De régebben Capirossi kedvenc előzési pontja volt pl. a célegyenes végi nagyon-nagyon gyors jobbosban kivűlről előzni, majd a következő balosban bent maradni szűken a megszerzett poziciót tartani...óriási bátorság kellett hozzá, hisz mindenki keményen vette azt a jobbost, de ő még rendszeresen rátett egy lapáttal.
Nagyon jó volt. -
motoGP
csendes tag
Kedvenc futamom (valszeg, nem csak nekem) :
2001 Phillip Island, itt szerezte meg Rossi, első ''Sirálykategóriás'' VB címét - 500cc -. Emlékszel biztos, olyat se elötte se utána nem láttam még a ''sirályoknál'' az első tíz, 1sec belül, plusz minden kanyarban előzés, mindezt majdnem a befutóig 1 in 1 mint a 125-ösök. Felejthetetlen futam, 1 hónapban 1szer tuti, hogy megnézem és mindig felfedezek benne 1 olyan manővert amit eddig nem láttam. Annyira élvezem, hogy már 1 csomó rokonra haverra ráeröltettem, hogy ezt láttni kell, nem szabad kihagyni, én örjöngök meg folyamatosan kommentálom az eseményeket, rajtuk meg láttom, hogy nem igazán érzik azt amit én. Olyankor szép csöndben lekapcsolom a videót és csalódottan lógó orral másról kezdek beszélni ! Huuu...... na, most már levegőt kéne venni.
-
törölt tag
ezt én sem láttam, pedig biztos jó lehet.
végül is minden versenyét láttam, amióta megjelent, csak gondolom eleinte nem vágtam le rögtön hogy mennyire kell rá figyelni.
Ennél a toy-toy-os jelenetnél behaltam a röhögéstöl, bár csak poén volt, nem volt bent annyi ideig, hogy lehámozza a ruhát, viszont poénnak kiválló volt
Egyszer veszek egy digitkártyát és mehúzom digit formátumba a vhs kazettáimat, csak elég össze-vissza van sajnos, eleinte felíratoztam, de rengeteg van amit nem.
-
motoGP
csendes tag
Biztos kegyetlen jó jelenet kiváncsi vagyok rá, nekem az egyik kedvenc kisfilmem jó zenével összevágva az a Rossi életút 2000-ig összeállítás a 3 vb címről. Eszméletlen jelenetekkel a három kategóriából. Biztos láttad már.
Abban van egy rész amikor a kanyar külső ivén Biaggi leszorítja a pályáról és a fűvön megy végig de 1 pillanatra sem veszi el a gázt pedig a motor oolyat szitál mint állat de ő csak fekszik a gépen és húzza húzza.... -
Integra
titán
írtam egy mailt a julian-nak hogy megvan e neki archivumban hosszabban meg jobb minőségben.
meg a másik amit keresek, az a capirex mikor időmérőn két éve asszem célegyenesben majdnem letépi a gázt a motorról, úgy ráhúzza dühből, a duki meg múgy beleremeg, hogy majdnem szétesik.... hatalmas felvételek, ezek írják a történelmet
-
Integra
titán
na mi van vazze, kiteszem a lelkem, megkeresem a videót és csesztek rá reflektálni hogy milyen??????
szépen nézünk ki...
-
@rglaaf
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez igy volt lement a futam ült fel a következő mocira azért szinte behozhatatlan a gyözelmei száma az örökranglistán,persze ez már rég volt amikor még a szabályok engedték az ilyet
-
@rglaaf
veterán
ki is volt az a nagyszerü versenyző aki régen a verseny hétvégén mind három kat-ban indult mike valaminek hivták na szal rossinak is ezt kéne csinálnia beérné az örökranglistában a tagot és visszavonulna 1 év alatt simán behozná a lemaradást

-
Ma láttam Talmát a BP rally prológján az előfutók között. Subaruval is egész jól csapatott.

-
motoGP
csendes tag
Az tuti, hogy szarul rajtol de szerintem símán beválalja azt a kockázatot - igazából nem is kockáztat - hogy maga elé enged pár motort.
Mert akit már megcsapott a versengés szele, és sikerei is voltak, tök mindegy milyen területen annak 1 küzdelem nélküli gyözelem semmi örömet nem okoz és előbb vagy utóbb új kíhívást keres magának.
Persze kivételek mindig vannak !
-
Integra
titán
megvan!!!
igaz hogy szar minőségben, de megtaláltam neten is
Integra
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ááááááááá, ott előz bárkit és bármikor amikor csak akar, szerintem elvitték az ufok és génmanipulálták, mert ilyen fenomén ember nem létezik

[Szerkesztve] -
motoGP
csendes tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hi !
Sőt, néha úgy érzem szándékosan kicsit ''elrontja'' a rajtot, hogy ne egyedül körözzön fél órát mert az dög unalom. Amúgy sem egyszerű neki motivációt találni, mert valljuk be öszintén - részéről - ennek már nincs túl sok értelme !
Vagy tévedek ?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Integra
titán
ahh, micsoda képet találtam!!!!!!
haga bringája röntgen képen
[Szerkesztve] -
Integra
titán
interjú eric bostrommal, arról, hogy is kell helyesen rajtolni, nagyon jó!
Integra
titán
Na még egy pletyka.
Állítólag a KáTéeM és idősb Keni Roberc vékkép összekülönböztek.
A KáTéeM idén már nem fejleszti a blokkot, de KR-ék használhattyák idén a motorokat, és a osztrák cég minden pénzügyi kapcsolatot felfüggeszt a csapattal. -
Motion_Blur
félisten
válasz
Dying Fetus
üzenetére
2 hét múlva Brno-ban

-
Dying Fetus
tag
melyik hétvégén lesz legközelebb Talma??
-
motoGP
csendes tag
1 ritka befutó !
Das Podium !
-
F1DO
senior tag
Mondjátok már meg nekem, hogy a MotoGP-ben hány ccm-es motorokkal mennek?
Anno mikor még voltak 2 ütemű gépek azok is ugyanakkora köbcentisek voltak mint a 4 üteműek?
Új hozzászólás Aktív témák
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)