- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bogingrol
aktív tag
csak ismetelni tom magamat : danke
-
bogingrol
aktív tag
válasz
Mr-Pamacs #2197 üzenetére
koponya meg a trabi?huuuu... koponya enyhen brutal
, szerintem legalabb is, nem tom masoknak mi lesz a velemye rola, de nekem edidg is tetszett nagyon par cuccod az oldalon, de ez kulonosen. trabi...hat riszpekt annak aki ilyet tud csinalni, poennak nem rossz, de azert a chieftecemre nem tennem ra
sorry
mondanam hogy irj hozza egy how to-t, de nem nez ki olayn egyszeruen a dolog, bar ha megis az sokan halasak lennenek neked bizonyara ha megosztanad veluk a titkod (en is) , de gondolom ebbol elsz
jo vagy basszus, nagyon (gondolok itt a munkadra
[Szerkesztve] -
Mr-Pamacs
senior tag
Kérnék véleményt az első 2 UV rácsról. itt megtalájátok:[link]
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
PH!-t szeretem mert mindig tud kellemes csalodasokat okozni
a purhabot ajanlottak, dombormu szeru feluletet szeretnek kidolgozni, de nem tom mi az ami jo alapja lehetnne.nem szeretnem agyon furni a hazam oldalat szeretnem ugy megcsinalni hogy kivulrol is szep legyen de ha kinyitom ne legyen az hogy ''huuu basszus mi ez a taknyolas''es azt ajanlottak hogy purhab+glett. na most en leragadtam mert hobby piktor is vagyok, de glettrol meg csak arrol hallottam amit a piktorok a falra kenynek.van masmilyen is?
es kosze a segitokeszseget
[Szerkesztve] -
-
zLegolas
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #2189 üzenetére
Keress ittejnd valami vezérlés meg adatgyűlytés-t tartalmazó topicot. Van ilyen.
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv minden mesternek!
A kérdésem az volna -nem (ez olyan sztereotíp kezdés...)
Hogy tudnám megoldani, hogy kölső alkatrészeket (elsősorban kapcsolókat, későbbiekben talán motorokat) a számítógépen keresztül (a számítógéppel) irányítsak/működtessek?? (gondolom -logika- egy program segítségével)
Ebből következik, hogy a programot viszi 1 univ. távirányító -ha a winfost viszi ezt miért ne??- és nekem nem kell rohangálnom a géphez, ha szabályorni akarom... (kényelmi elem...)
Segítsetek!!!
U.I.:Nagyol hal vagyok az elektronikához...
U.I.2.:Annyira azért nem -
bogingrol
aktív tag
Na megen
Szal most az érdekelne ha pl ház oldalára csak ugy rafujom a purhabot, az mennyire marad ott? Tom bénán hangzik, de hát ez van.Azért érdekel mert pl ha állat nagyon ott lehet marasztalni akkor kicsit megdolgoznám a chieftec oldalát, nem tom neki merjek e fogni mert pl ha két hét mulva meg gondol egyet és leesik akkor meg inkább hagyom ahogy van ... -
bogingrol
aktív tag
Köszönetnyilvánítás
Ezuton is szeretném megköszönni a hathatós és expedítiv segítséget Xpod, Batman2 és Rive kollégáknak.A lámpa műkszik, a gép is egyben maradt, gondolom ha eddig jól ment (lassan maésfél órája) akkor most már nem füstöl el.Kínási lámpa RLZ. még csak ki kellene találnom erre miért is volt nekem valójában szükségem
további nagy jóóóóó fórumozást és mégegyszer kösze a segítséget és a türelmet -
Batman2
őstag
válasz
bogingrol #2181 üzenetére
Hi
Ide már csak spec potméter jó, mivel ez a terhelés (0.5W) már meghaladja az átlag szénréteges potik teljesítményét, az valamivel már drágább, de azzal megoldhatod, persze a hely problémát az végkébb nem oldja meg, mivek az sokkal nagyobb, mint egy (vagy 5) elleneállás.
De, ahogy írtam, használhatsz egy darab ellenállatot is, kb 30ohm körülit, az is legyen minimum 0.5W-os, akkor már nem teljesen maxon mennek a LEDek, azt már valszeg bírják hosszú távon is.
Üdv.: -
bogingrol
aktív tag
válasz
Batman2 #2175 üzenetére
...az ellenálásokat esetleg egy trimmerrel nem lehetne helyettesíteni? lehet hülyeségeket kérdezek de hát ez van, és az az igazság hogy a lámpa burkán belül nagyon kicsi a hely, a ledek lába olyan kicsi hogy csak na, szal ennyi ellenállatott nem birok belepakolni asszem....
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
Bocs, most látom, hogy abszolút hülyeséget írtam, úgy látszik túl fáradt vagyok!!!
Valamelyik MODERÁTOR törölhetné.
Kösz. -
Batman2
őstag
A PH! órája szerint már este nyolc is elmult és mindjárt holnap lesz (11-e) !!!
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
válasz
bogingrol #2171 üzenetére
Hi
5db fehér LED: 5 x max. 20mA = 100mA
1db USB: max. 500mA (de van valami átkapcsolási lehetőség, a nélkül lehet csak 100mA)
Szóval mindenképpen rá tudod kötni!
A LEDeket párhuzamosan kell kötnöd, mindegyik elé külön előtét ellenállással és az ellenállásaok másik végét, + a LEDek másik lába az egyik és másik csomó- és tápfeszültség pont.
Számításaim szerint olyan 100-120ohmos előtét ellenelállás kelle egyenként a LEDek elé, vagy az 5db LED elé közösen egy darab 25ohm körüli ellenállás.
De ha meg akarod maximumra hajtani a LEDeket, akkor inkáb a full párhuzamos kötést javaslom, külön előtétekkel !
Üdv.:
[Szerkesztve] -
bogingrol
aktív tag
erdekelne , ha meg tudja mondani valaki, hogy elvileg a gep usb-jen levo 5V-ra ra lehet e kotni 5 db feher ledet, minden nagyopbb kockazat nelkul persze?
-
Ferdzsoo
addikt
Hát sajna felhíttam a boltot, (persze pesten van, én meg pécsi vok) és azt mondták nekik a gyártó egy perc garanciát nem ad.
Most mit tudok csinálni? Telefonon keresztöl nem verhetem ki a patáliát, személyesen meg kb 2000ft-be lenne az út, amiből már újat veszek!
Szóval mennek a pics@ba.
Ezért ez milyen munka nem? -
jakewyler
senior tag
-
Batman2
őstag
. . .Ha van a készülékhez gyárilag garancia vállalva, akkor mindegy, hogy mennyibe kerül, el kell fogadni a garanciális reklamációs, vagy csere igényt. Ha nagyon kötözködnek, akkor hivatalosan a megfelelő szakmühely be kell vizsgálja a készüléket, hogy helyesen működik e vagy sem és csak az után lehetséges a csere, hiba esetén, de a gyakorlatban - mivel sok esetben nem javíthatók eleve ezeke a termékek - azonnal cserélik probléma esetén.
Üdv.:
LukE: Az asztalveréssel én is egyetértek, én sohasem hagyom, ha ilyesmi problémám van, eddig még mindíg el tudtam erni, hogy rendezzék az ügyet, ha más nem, asztal csapkodással, de méginkább a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséggel fenyegetőzve.
Előtte persze tájékozódtam a dolgokról a felügyelőségtől és valóban kész voltam, ha kell el is indítani a folyamatot. De erre nem került sor, mindíg hamarabb elintézték.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
válasz
Batman2 #2163 üzenetére
Én nyugodt vagyok.
(Vagyis még sem, mert ASM-mel szívok, de ez nem ide tartozik.)
#2162, az, hogy nálunk ilyenek a garanciális feltételek sux, de ez van.
Batman2 #2165 ''Ha van a készülékhez gyárilag garancia vállalva'' sajnos ott a ''ha'' és még nagyobb baj, hogy legtöbbször még maga a gyártó sem vállal garit.
[Szerkesztve] -
Batman2
őstag
válasz
Ferdzsoo #2153 üzenetére
Feree13 és jakewyler!
Az ilyen sercegő hang rendszerint a negyfeszültségű trafótól jön és akkor, amikor annak a nagyfeszültségű részében átűt az áram.
Az után a tekercsnek már csak egy része működik, a többi az átütés miatt rövidre záródik és így csak sokkal kisebb feszültséget ad le, mint kellene, ezért megy csak éppen alig, vagy egyáltalán nem.
Ha a trafót csréled a probléma megoldódik, de azt persze nem egyszerű cserélni, áttekerni meg lehetetlen sokesetben, mert nem lehet szétszedni, ha igen, akkor már az is időleges megoldás lehet, ha letekerjük a vékony drótot és visszatekerjük, mivel ilyenkor a sérült részek rendszerint máshova kerülnek mint ahol voltak és nem érintkeznek egymással.
Persze igen hamar megint átüthet.
Nekem autós szerelő neon (12V-os) ment szét ugyanígy, csak ott még a tranyó is elégett.
Azt kicseréltem egy BD243C-sre, a trafót meg megcsináltam vett fazék ferritmagra. Nem lett olyan jó messze, mint az eredeti, nehezebben gyújt be, de megy.
Sőt az eredeti trafóját is újratekertem, az jobban megy, mint az új.
Ez a helyzet ! Sok sikert!
robisz
senior tag
Sziasztok!
Egy csomó modding leírásban ''conductive ink''-et használnak,
azaz olyan tintát ami vezeti az áramot.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi is ez pontosan, és hol lehet
ilyet beszerezni?
Köszi -
jakewyler
senior tag
válasz
Ferdzsoo #2153 üzenetére
szintén ugyanez történt velem,csak nekem 3hónapos volt.Nekem is olyan volt hogy csak feléjig világított és kicsit ugrált.Szétszedtem és lehet látni a legnagyobb kondin, hogy megvan repedve a teteje,mérgembe megfogtam és a földhöz b.sztam
,több ember is mondta hogy neki is a revoltec inverter halt be
,rossz minőség ,ennyi
amúgy nekem volt itthon szerencsére egy coolink inverter az tökéletes,de az kék neoncsővel volt 3k -
Ferdzsoo
addikt
Tönkrement az inverterem, ami egy dual revoltec uv-csőhöz (tudom hogy nem uv) volt.
Szeetném megjavítani, vagy kideríteni mi szállt el benne, külsérelmi nyom látszólag nincs.
Az egész 5 napos volt. A probléma: A fénycsöveknek egy kis hallható sercenés óta csak a negyede!!! világít.
Bármilyen építő jellegű hozzászólást elfogadok. -
-
Batman2
őstag
válasz
bogingrol #2113 üzenetére
Hi
Általában tényleg mindegy, hogy pl. melyik fekete helyére melyik feketét teszed, mert valóban a táp nyákján egy adott fóliarészből ered mindegyik. Két vezetéknél, konkrétan az egyik feketénél és az egyik narancssárgánál viszont van egy plusz vékonyabb fekete és vékonyabb narancs vezeték is ugyanazon csatlkaozó pontra kötve, ezt a két párost mindenképpen ugyanígy, ugyanoda kell kötnöd, mivel a két vékony vezetéken keresztül a táp az adott csatlakozó ponton méri a feszültséget és ez csak annál az adott csatlakozó pontnál szükséges így.
A többinél csak benn a táp nyáján, közös pontban méri a feszültséget, így az előbbi kisebb feszültség ingadozást tesz lehetővé, ami főként a proci és esetleg egyéb áramköröknél feltétlenül szükséges.
De itt is as vastag vezetéket kicserélheted egy másikra akár, mert én szemmel látható vastagság beli különbséget nem láttam a többihez képest.
Csak az a lényeg, hogy a két vékony, mérő vezeték ahoz a csatlakozó ponthoz kapcsolódjon, amelyiken volt.
Batman2
őstag
válasz
Mr-Pamacs #2108 üzenetére
Hi
Ezt azért írtam, mivel az egér csak a PC felé szokott adatot küldeni és fogadni nem szokott (legfeljebb egy két beállítási parancsot), ebben az esetben pedig fogadnia is kellen vezérlőjeleket, amik egyediek, tehát az elektronikák erre biztosan nincsenek felkészítve.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Winner_hun #2146 üzenetére
Nem de háztartási boltban biztos találsz.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Winner_hun #2144 üzenetére
Regasztótól függ. Van vízbázis meg nem. Értelem szerüen a vizbázisút oldaja a víz amíg nem köt meg pl Technokol. De már az is sokat segít ha beteszed valami hideg helyre pl pince ahol mondjok van 5-10 fok. Lassabban köt, de sok hőt elveszít így, viszont ha még ide rárakol egy ventillátort akor gyorsabban köt, meg a ''meleget'' is lefújja.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Winner_hun #2142 üzenetére
Nem, nem olyanok hogy ha bekevered aztán már 1 perc mulva 60 fokosak. Kb 0,5 - 1 óra múlva kezdenek el melegedni. De nem gyorsan nő a hőmérsékletük. Szerintem ha hűtöd akkor nem lesz baja. De próbáld ki elötte egy felesleges részen.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Mr-Pamacs #2141 üzenetére
Mert kb nagyonmax 1 mm vastag réseket kell pótolni és azt nem fogok farigcsálni
Hmmm ez a vizes dolog nem is rossz, csak nem ismerem ezeket a ragasztókat. Hogy is van ez? Amint kikeverem, melegszik? Mert akkor nem jó, mert ha berakom a helyére, akkor már meleg és olvaszt nekem mindent -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Winner_hun #2133 üzenetére
Mert? Lehet kapni fúróba köfűrészt. Azzal tudsz ugyanolyat vágni.
Vagy ha valamilyen ragasztót használsz mégis és melegszik akkor lehetne pl hűteni valamivel pl ventillátor vagy rácsordogáló víz.
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
Winner_hun #2138 üzenetére
''Ha keveset keversz be akkro nem melegszik annyira?''
Pontyosan. -
zLegolas
őstag
válasz
Winner_hun #2135 üzenetére
Pontyosan. Fél deci pl. 2-3 perc alatt szétolvasztja a műanyag poharat, és lehet takarítani, meg szőnyegpadlót cserélni.
-
zLegolas
őstag
válasz
Winner_hun #2118 üzenetére
Amivel dolgoztam, az víztiszta epoxigyanta, olyan lesz, mint a plexi. Amit ismerek, azzal egy a gáz, a kötés során nagy hő keletkezik, emiatt egyszerre nagy tömegben nem lehet bekeverni. A kötése szintén tömeg és hőmérsékletfüggő.
-
Rive
veterán
válasz
Winner_hun #2131 üzenetére
Nem lehet, hogy egyszerűbb lenne faragni egy megfelelő méretű/alakú plexidugót, és azt beragasztani?
[Szerkesztve] -
Livio
tag
válasz
Winner_hun #2129 üzenetére
Nem hinném, hogy 100 fokra hevíti a ragasztó a plexidet, maximum abban a vékony rétegben, ahol ragasztani próbálna szegény. Egyébként olyan ragasztót nem hiszem, hogy találni fogsz, amivel nem fog látszani, hogy ott lyuk volt. De ha pl ledet teszel a lyukba, és elég pontos a furat, akkor vagy ragasztó sem kell, vagy nem észrevehető a ragasztás. Bár még nem csináltam ilyet.
-
Winner_hun
félisten
-
bogingrol
aktív tag
válasz
Winner_hun #2122 üzenetére
igérem abbahagyom az offolást és elkotródok olyan topikba ahol erről van szó, de ha esetleg megtalálod a menetet akkor dobj már lécci egy linket, mellesleg a gipszen én is agyaltam de az olyan hihetetlennek, na meg persze kézenfekvőnek is tűnik
-
Rive
veterán
válasz
Winner_hun #2125 üzenetére
És mi is ez a hőfok-dolog? Mit kell bírnia?
-
Winner_hun
félisten
Na azt, hogy mire kell, azt nem fogom megmondani, ha kész a mod, akkor itt: [link] úgyis bent lesz
Na hogy ne áruljam el, de mégis tudjatok segíteni:
műanyag hmmm lyukak kitöltésére kell. Jól ragadjon, száradás után kemény legyen, ne oldja a műanyagot és átlátszó legyen, mint az üveg -
Rive
veterán
válasz
Winner_hun #2123 üzenetére
Tkp. mire, hova kell ez az anyag? Ha nem csak elszórt információmorzsákat prezentálnál, akkor lehet, hogy többet tudnánk segíteni.
-
Livio
tag
válasz
Winner_hun #2109 üzenetére
Van egy bizonyos Uveplast, ha jól emlékszem vagy Uverapid, nem tom már pontosan. Ez az anyag kétkomponensű ragasztó, és van átlátszó is. Száradási ideje kb 24 óra. Szerintem akármelyik háztartási üzletben megvehető. Én 700 pénzért vettem.
-
bogingrol
aktív tag
[link]
...valakinek ötlete hogy lehet ilyen felületet pl ház oldlára csinálni, felvinni vagy mittomén. az anyag érdekelne hogy ilyet tényleg miből a retekből lehet produkálni?de tényleg....hogy csinálják ezt?
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz
2 komponensű műgyanta. Keresgélj pl. az Araldit termékei között.
-
bogingrol
aktív tag
tsá!
lenne egy amolyan igazán bénának tűnő kérdésem, szal ehol:
tápnál a vezetékekről lenne szó, teszem azt az érdekelne a leginkább, mert unok már vitatkozni az egyik haverommal hogy ha szétszedem a táp 20 tűs atx csatlakóját, akkor az összerakásnál csak az a lényeg hogy pl a fekete színű vezetékek helyére feketét rakjak vissza, vagy pontosan ugyanazt a fekete vezetéket kell visszatenni a helyére, a hangsúly persze a pontosan ugyanaz-on van. én nem vok egy nagy lángész, és az elektrohoz sem értek, de pl multiméter szakadásjelzőjével (vagy hogy hívják-mondom béna vok) hozzáértem az egyik fekete dróthoz, és akérmelyik masik fekete végéhez hozzáértem az sipolt, tehát nekem mindegynek tűnik a sorrend a lényeg hogy a fekete helyén fekete legyen.
na szal a kérdés adott, lehet lámázni meg minden, de remélem azért valaki érdemleges választ is ad rá -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Winner_hun #2111 üzenetére
Esetleg üvegszálas gitt csak ezt nem tudom hogy lehet e kapni átlátszóban de szerintem nem.
-
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Sziloplaszt?
-
Winner_hun
félisten
Hi
Kéne nekem vmi ragasztó vagy valami hasonló anyag. A lényeg, hogy száradás után ha lehet kemény és átlátszó legyen. És lehetőleg ne nyírja ki a műanyagot -
Batman2
őstag
válasz
macilaci78 #2105 üzenetére
Hi
Végül is a sorosporton kétirányú is lehet az adatforgalom, tehát nem csak az egér információji mehetnek rajta a gép fele, hanem megfelelő szerkezet esetén pl. a billentyüzetröl származó utasítás információk is mehetnek a gépen keresztül a speciális egér elektronikához, ami ezeket a jeleket az autó vezérléséhez használja.
Itt csak a speciális egér elektronika jelentené a problémát ! No, meg persze valami speciális egér vezérlő progi kellene hozzá !
Ez ugyan nagyon nehéz, de nem lehetetlen.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
jakewyler
senior tag
válasz
macilaci78 #2105 üzenetére
és autókáznál az egérrel?
amúgy nem rossz ötlet az autó kinézetű egér -
macilaci78
nagyúr
Hali! Eszembe jutott egy modding-ötlet, inkább poén, de szvsz ide valamelyest illik, ha nem is kérdés.
Szóval egy nagyobb formájú matchbox kisautóból lehetne csiálni egy bluetooth-os, vagy rádiós egeret: elférne benne az elektronika, az alján az optika és pl a motorháztetőt kettébontva meg lehetne csinálni a jobb és bal klikket is, a kettő közé pedig egy légbeömlőt rakva a görgőt.
Az igazi poén az lenne, ha pl egy modellező kölök azt is megoldaná, hogy a billentyűzet iránybillentyűivel távirányíthatná is a járgányt, space meg a kézifék... Ezt persze már nagyon macerás megoldani, bele kell nyúlni a klaviatúrába is, viszont írtó nagy élmény lenne.
Például a VW Bogár motorházteteje eleve osztott és szvsz eléggé tenérbesimuló, már csak azt kéne megszokni, hogy a szélvédő miatti törés ne legyen természetellenes.
Na, valaki nagyon ráérő és kellően lökött kölökött kölök remélhetőleg kiaknázza az ebben rejlő lehetőségeket. -
BOBO6
aktív tag
Van olyan oldal, ahol össze vannak szedve a felületszerelt alkatrészek külső fizikai jellemzői? Pl. lábszám, tokozás elnevezése, méretek stb.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Linux Mint
- SSD kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- DDR4 vs DDR5 vs DDR6 – melyik kell neked?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- be quiet! Pure Power 12 M 850W 80 PLUS Gold
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION+ Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3129
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest