- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
Hihi, holnap megyek a használt tápért gyakorolni rajta ezt azt
ezalatt a csatik leszedését értem
meg meglátom mi lesz használató még belőle...
-
harry
veterán
Nem tudjátok hol lehetne kapni ilyesmi csatikat? [link] Derékszögű, vagy ilyen hajtogatható csatit keresek PCI és PCI-E hez.
-
válasz
CounterBoci #2795 üzenetére
Nem, de alacsony és magas frekvenciákon más-más hangerőnél kezd el az adott erősítő torzítani, jellemzően alacsonyabb frekin előbb jön elő a torzítás. Ezért szokás 1kHz-es színusz jellel beállítani az audió erősítőket. Ahol a színusz jel elkezd torzulni, ott van a max bemeneti jel. Hallás után kell sajan beállítanod, hacsak nincs freki generátor és oszcilloszkóp a sufniban.
Hallás után sem túl bonyolult a művelet, tegyél be egy zenét amit nagyon jól ismersz. Minden hangszínszabályzó eszközt tegyél alapállásba, vagy kacsold ki. Ezután kezd el hallgatni a zenét, közben emeld a hangerőt, ahol elkezd torzítani ott a kivezérlésjelső max pontja.
De ha van egy deck a közeledben, akkor mégegyszerűbb, csak összeszinkronizálod a deck kivezérlésjelzőjével és már kész is vagy. -
CounterBoci
senior tag
Ezt most nem értem. Analóg kijelzőm van, ami ugyan az mint egy voltmérő, csak db-es skálával. És úgy kellene beállítanom, hogy az legyen a maximum állás, ami felett a végfok már torzít. Beállíthatnám hallás után is, de az elég kokkerós. Az tény, hogy szakmai hátterem nemsok van, én így gondolom el.
Vagy különböző frekvenciákon ugyan az a feszültség mást jelent egy ilyen műszerben? Elvileg nem, mert egyenirányítva kerül a jel a kijelzőre, különben meg se mozduona.
[Szerkesztve] -
válasz
CounterBoci #2792 üzenetére
1kHz-en kell a kivezérlésjelzőt beállítani. Mivel a kivezérlésjelző a feszültségszinteket jelez, így az általad írt dolognak nem sok értelme van.
SN2O erre nem tudok most semmit írni, a mikrókon sokkal sűrűbb a rács. Próbáld meg hangfal szaküzletben, hangszórórácsként megvenni. Az kb ekkora lyukakkal van.
[Szerkesztve] -
CounterBoci
senior tag
Hi.
Előerősítőt építek, már csak a kivezérlésjelzőt kéne kalibrálnom, namost ahány végfok, annyiféle bemeneti jelszintet írnak. De én anno úgy tanultam ha jól emlékszem, hogy 1V legyen a kivezérlésjelző max. állása. Jól emlékszem? -
SN2O
aktív tag
-
SN2O
aktív tag
Méhsejt szerkezetű rács-ot hol lehet kapni?
Nem tudja valaki? -
SN2O
aktív tag
válasz
Winner_hun #2776 üzenetére
azzal csak egy bajom van, hogy bizonyos terhelés felett hajlamos elengedni!
Már próbáltam.
(Mondjuk egy DVD olvasót nem bír el egy plexi keret<- így értettem, hogy terhelés alatt) -
SN2O
aktív tag
Mivel lehet jól plexit ragasztani? tudja valaki?
-
SN2O
aktív tag
Erre a kérdésre senki se tud választ #2764 [link]
Méhsejtes rács? -
SN2O
aktív tag
válasz
#96302336 #2770 üzenetére
Nos, egyetlen erre alkalmas anyagnak a tűzőgép kapcsait találtam
Mivel nagyon erősnek kell leniük, hogy el ne hajoljanak.
(És ez szinte minden háztartásban van - szerintem)
Fogóval kiegyenesítettem és úgy ragasztottam fel, de közben vigyáztam arra, hogy pont 2db ''tű'' maradjon egyben mert így pont megfelelő a szélessége.
Egyébként kipróbáltam és gond nélkül leszedtem vele a csatit. Ha valaki spórolni akar akkor szerintem eléggé jó megoldás lehet. -
SN2O
aktív tag
Erre a kérdésre senki se tud választ #2764 [link]
Méhsejtes rács? -
törölt tag
[link]
LOL -
Totis
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Méhsejt szerkezetű rács-ot hol lehet kapni?
Több helyen néztem már. A nagyobb szerverek ajtaján szokott ilyen lenni. A kis gépemre ilyet szeretnék mert nem fér el más a hűtéstől.
Légyszi aki tudja hol lehet kapni az szóljon!
Előre is köszi!
Üdv:
Totis -
SN2O
aktív tag
Nincs mit, főleg mivel nem találtam meg azt a leírást
Azért nem kell aggódni, csináltam 2db sajátot
Ezeket [link]
Nem valami profik, de egy táp szétszedésére garantáltan elég lenne bármelyik!
Ha esetleg valakit érdekel, hogyan csináltam akkor szóljon és leírom!
[Szerkesztve] -
-
SN2O
aktív tag
Az én véleményem szerint egyáltalán nem macerás csak egy jó ''taktika'' kell hozzá
Kicsit nehéz leírni, de én összeragasztottam külön a felső és külön az alsó sor kábelt(mielőtt szétszedtem volna). Ezután kiszedtem a drótokat és feltekertem mint pl egy papírlapot. Simán ráhúztam a harisnyát és mindenféle gond nélkül vissza is raktam a csatikat a helyükre -
válasz
REDeath #2752 üzenetére
Az már macerásabb dolog lesz! Tollbetét itt már nem játszik.
Egyszer valaki riogatott vele, hogy az első ATX csatiját 2 órán át pilinckázta, de bele lehet jönni. Én ettől már megijedtem.
Javaslom Neked, hogy elébb gyakorolj valami döglött táp kanócán. Aztán, ha belejössz meséld el a titkát... -
REDeath
őstag
valakinek nincs kölcsönbe ATX csati szerszámja? mert rájöttem ha már kiszerelem tápot akkor ne csak a vékony részeket vonjam be... Ráadásul nekem egy ATX hosszabító is van, így adták a tápot, tehát össz-vissz 3 ATX csatit kéne szétbabrálni, + a kis atx-et.
Meg még egy két cuccot alakítok a házon belül szóval nem akarom sokszor szétszedni ezért kéne hogy egyszerre csináljak meg mindent rajta...
Netán sérülés nélkül le lehet azt is szedni tollbetéttel? -
shteer
titán
válasz
((DTM)) #2748 üzenetére
Voltage Regulators:
4 * LM317T (TO220 build) [Maplin Code: UF27E -- L1.19]
Heatsinks:
4 * Clip On TO220 [Maplin Code: KU50E -- L0.39]
Resistors:
4 * 240 Ohm [Maplin Code: M240R -- L0.07]
5 * 180 Ohm [Maplin Code: M180R -- L0.07]
Potentiometers:4 * 2kOhm [didn't find them at Maplin's]
Knobs:
4 * brushed Alu [Maplin Code: YR64U -- L1.29] (watch the Diameter!!)
LED:
5*Blue LEDs [Maplin Code: NR85G -- L2.99] (of cause you can use different ones)
5*Chrome LED Holder [Maplin Code: FM38R -- L0.59]
Switch:
SPST Toggle Switch [Maplin Code: FH97F -- L1.09]
Wire:
L/C Wire Black [Maplin Code: BL46A -- L1.29]
L/C Wire Red [Maplin Code: BL46H -- L1.29]
Power Connector:
Female Molex [Maplin Code: JW65V -- L0.79] PCB Some Euro Hole (not stripe !)
PCB -
((DTM))
csendes tag
-
((DTM))
csendes tag
Meg tudná valaki mondani, hogyan lehet házilag potmétert építeni? (szkértő kolléga építené meg, nem én
)
Esetleg tudnátok egy oldalt mondani ahol le van írva, mi kell hozzá és hogyan kell összerakni?
Szerk: 2db teljesen egyforma 12cm-es ventit kellene szabályozni vele, 12V-ról lefele
[Szerkesztve] -
V.TibiX
csendes tag
Szisztok.
Valaki tudna segíteni, hogy hol lehet kapni külön, hőcsövet? -
törölt tag
válasz
.:Kristian:. #2739 üzenetére
Létezik molex átalakító ventihez, párszáz forintba kerül.
De létezik venti elosztókábel is. az egyik vége az alaplapra megy, a másik végeire(2db vég, tehát egy ipszilon elosztó) a két venti mehet. a kialakítása olyan, hogy az egyik venti fordulatát is figyelni lehet az alaplappal. (mindkettőt nem lehet figyeltetni)
És van olyan venti is, amit molexre lehet kötni. Pl thermaltake 12cm-es. -
.:Kristian:.
addikt
Sziasztok!
Van egy kis ventis problem.
Már vettem egy ventit a házba, rá is van kötve a lapra, de szeretnék mégegyet, de sajna a lapon nincs több hely ahova rá lehetne csatlakoztatni.Power Fan conenectorra lehetett volna még elvileg rákötni, csakhogy lespórolták róla a tüskéket, nincs egy gramm se.
Lehet olyan ventiket kapni amit közvetlenül tápra is rá lehet kötni? Vagy van valami módszer erre?
Ha mondanátok valamit megköszönném. -
dbius
veterán
válasz
#96302336 #2727 üzenetére
Na, én ilyen 3pin elosztó kábellel gondoltam az egész műveletet:
Ha jól értem amit mondasz, akkor az a lényeg (legalábbis ezen kép alapján), hogy a sárga vezeték lenne a fordulatszám érzékelő kábele.... tehát erre az elosztóra további y elosztót a két kábellel rendelkező ágra kell rádugnom - amelyiken nem megy tovább a sárga vezeték jele - ...)
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék itt is kérni, úgy látom belefér a témába....
Van egy Sunbeam Rhoebus előlapi panelem, ami 4 ventit tud szabályozni 0-12 volt közötti tartományban, csatornánként 20 w terhelhetőséggel. [link]
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy szerintetek 3pin y elosztóval egy csatornára több ventit kapcsolhatok-e? (most rakok össze vízhűtést, és a radira 3 db. 12 cm-es NorthQ Silent Tornado venti kerül [link], ezeket szeretném közösíteni, ha nem halna meg tőle az egyik csatorna...)
Erre azért lenne szükségem, mivel a radin lévő ventiken kívűl lesz a házban is 2 db. 12 cm-es venti( Aerocool Silver Light, Tulajdonságok: Méretek: 120mm x 120mm x 25mm, Levegő szállítás: 61.17 CFM, Fordulatszám: 1000 +-10%RPM, Zaj: 19,58 dBA , Csapágyazás: csúszó, Súly: 130 g. , Fesz.: 12V , Áramfelv.: 0,33A (max.) , Telj.: 3,95W, (két darab vinyótartóban, mindkettőben 2-2 vinyóval).
Bár egyszerűbb lenne ezt a két ventit közösítenem....
Szal szerintetek merjek rákötni legalább két ventit egy csatornára, és fog is működni a szabályozás??
Ilyen irányú szakmai ismeretek nélkül látva egy venti teljesítményét úgy gondolom hogy megoldható, akár hármat is egy csatornára, de mielőtt bármit is tennék, gondoltam megkérdezek hozzáértőket is...
dbius -
lazydog
addikt
Az érdekelne engem, hogy a neonokat hogy lehetne felpufferelni, hogy kikapcsoláskor ne hirtelen aludjanak el...
Ennek az igénynek szerintem megfelelhet a vázolt megoldás. Semeddig nem tart kipróbálni, ha érdekel még ez valakit. Én nem fogom ezt tenni, mert nincs neonom. -
And
veterán
válasz
lazydog #2706 üzenetére
Ja, az más
. Viszont még mindig fenntartásaim vannak az inverter tápfeszültségének csökkentésével megoldott fénycsővezérléssel kapcsolatban. Próbálta ezt már valaki? (Én arra tippelnék, hogy 12V-ról lassan csökkentve a tápot egy darabig világítani fog még a cső, talán egy picit csökken is a fényereje, de aztán egy ponton - mikor az inverter oszcillátora leáll - hirtelen kialszik. Szóval szvsz. ezzel nem lehet izzó módjára dimmelni egy CCFL-t, legalábbis nagyon halványra nem.)
-
Kiprögetés alatt mit értesz? Nem éri el a max fordulatszámot?
Ha símán potival akarod szabályozni őket akkor 50-100 ohm közötti lehetőleg 1W környéki potit használj, de legjobb a huzalpoti.
De csinálhatsz hozzá te is egy elektronikus ventiszabályzót, ami 0V és 10-11V között szabályoz.
[Szerkesztve] -
válasz
GiXXXer #2708 üzenetére
De a kondi egyenáramon
- bekapcsoláskor rövidzárként
- feltöltve szakadásként
- ha megszünteted a táplálást akkor áramforrásként viselkedik.
Most nézem, lazydog már válaszolt.
De akkor megkérdezném, hogy a dióda elbír ekkora terhelést, amit induláskor kap? Lehet rosszul emléxem, de az a diód amit írtál csak 500mA-t bír, az meg induláskor édeskevés.
[Szerkesztve] -
Ferdzsoo
addikt
válasz
God MonXter #2712 üzenetére
de ha olyan hosszú az injekcióstű pöcke és pont olyan vastag is akkor lenyomja kétoldalt a pöcköket akkor ha megtolod a fecsi végét pik pakk már ki is esett...
-
trassher
addikt
a molexhez nem kell semmi 2300 forintos cucc csak egy vastag tű vagy műszerész csavarhúzó. aki ezzel a módszerrel csinálta mindent megtudott csinálni vele még az ATX csatit is.
-
BóBe
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni mert raktam a gépembe 3 db 12 cm revoltec ventit és rákötöttem egy potira hogy majd szabályozom.De sajna nem tudja rendesen ''kipörgetni'' a ventiket és nem tom hogy milyen tipusú poti kéne hozzá! + ma kicsit moddingolva lett a videókártyám raktam rá 8cm ventit szűkítővel és potival de ez sem ''pörgeti'' ki rendesen!milyen poti szükséges hozzájuk????
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
REDeath
őstag
A molex-eket ugy kel leszedni hogy csak kitolom belőle a kis tüsiket? mert amit néztem neten szerszámot az azt tudja, mint egy injekciós tű... és 2300Ft
-
lazydog
addikt
válasz
GiXXXer #2708 üzenetére
De igen, mert tudja a fizikát
Ha fel tudna teljesen töltődni, akkor egy darabig szakadásként viselkedne, de ez most minket nem is érdekel.
Ami számunkra lényeges, hogy a gép kikapcsolása után a kondi töltése kisül a neon inverterén keresztül, így annak fénye fokozatosan, és kis késleltetéssel fog elhalványulni. A soros dióda azért kell, hogy a kondenzátor ne tudjon a gép más fogyasztóin keresztül kisülni, hanem csak az inverteren. -
-
-
lazydog
addikt
válasz
GiXXXer #2689 üzenetére
A legegyszerűbb megoldáshoz kell egy ellenállás (10-100 ohm), erre rákötöd a +12V-ot, ezzel sorosan egy dióda (1N4001), anód-jával az ellenállás felé. A dióda katódja és a test közé egy nagyobb kapacitású, mondjuk 4700 uf-os elektrolit kondenzátor.
A neont rákötöd a kondenzátor kivezetéseire, és elérted a kívánt hatást.
[Szerkesztve] -
GiXXXer
tag
válasz
God MonXter #2700 üzenetére
Szerinted számítógép tápra kötném? Meg vagy te huzatva?
Akksitöltő, egy 21W-os izzó, és egy multiméter lenne a próbaalap...
De kísérletezgetni nem fogok, én adtam egy ötletet, aminek a kivitelezésében nem vagyok teljesen biztos... csak ír majd valaki valami okosat... -
REDeath
őstag
Már tudom, én is szikszalaggal fogom csinálni. A csatikat meg le tudom venni mert tudok kölcsönkérni ilyen molex lepattintót, meg UTP fogót stb... viszont írtátok hogy az alaplap tápkábelét csak szerszámmal tudom levenni. ezzel a molexpattintóval le lehet azt is vag azt full szét kell csavarozni? ja és annak a végén szét lehet olyan szélesre feszíteni a harisnyát? mert ugye az ilyen széles-lapos... gondloom nyúlik, de nem tudom mennyire...(Azért meg nem veszek külön ilyen IDE kábel harisnyát hogy rátegyem
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Házimozi belépő szinten
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2
- BestBuy ruhás topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest