Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laci4

senior tag

válasz Bari #12499 üzenetére

Sziasztok!

Nem belevauzni akarok, inkább csak kérdezek. :B (csak gyorsba olvastam a topikot, lehet valami felett elsuhantam..)

- Tudjuk milyen értékű az a gyári potis ventin lévő potméter? (de szép mondat lett :D)
    - Nem lehet, hogy tiszta véletlen az a venti amolyan VR vezérlésű,,(vagy ki tudja,melyik cég, még milyen fantázia néven menő) ventilátora?

Mert ha igen, akkor:
    - Biztos jó értékű lesz a szabályzáshoz a leszedett poti? (nagynak tippelném, az én ventimen pl. 5K-s. Bár ahogy elnézem, ezt a fajtát már nem kapni.)
    - Érdemes levágni szegény ventiről? (ha úgyis nagy értékű lenne.. )
    - Ha mégis jó értékű a poti, teljesítménye is elég a dupla terhelésnek? (egy helyett két venti lesz rajta, beköti mellé a másik ventit is...)

am: milyen gyártmányú a potis venti?
    am2:mindezt csak azért, mert ha jól sejtem, (ugyan még nem szedtem szét) ezek a VR ventik tartalmaznak valami kis szabályzó elektronikát, és a poti azt vezérli, nem csak sorba van kötve a venti táp ágba.
    (ezt erősíti, hogy amikor nekem leszakadt a poti egyik lábáról a vezeték, nem leállt a venti, hanem felpörgött maxra,illetve a relatíve nagy értékű poti)

Új hozzászólás Aktív témák