- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
cinemazealot #52154 üzenetére
Szerintem sem CPU hiba. Akár okozhatja malware is, bár nem túl logikus, mert azok általában a CPU-t eszik, a HDD-hez maximum ransomware nyúl. Lehet hibás HDD, laza SATA kábel, de szerintem inkább a Win10 hülyesége lehet. Van egy csomó 100% HDD cikk a témában, azokat érdemes lehet nézegetni. Én mondjuk továbbra is azt mondom, hogy naplózással lenne kideríthető, hogy mi baja. Újratenni a rendszert egyszerűbb, mint rendesen utánanyomozni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Shin Chen #51861 üzenetére
Nem tudom már, szerintem több helyen is, de lehet úgy értették, hogy teljes gépre. Úgy tűnik amúgy, hogy már ITX lapokon belül is van egy 5W különbség: [link] Szóval érdekes. Lemérni max úgy lehetne, ha építenénk két gépet ugyanolyan alkatrészekkel, kivéve az alaplap, de annál is ugyanolyan chipset lenne.
Hmm azt hiszem ez az utolsó fogja meg a lényeget:
"Originally, they were a niche product, designed for fan-less cooling with a low power consumption architecture, which made them useful for home theater PC systems, where fan noise can detract from the cinema experience. "Gondolom ezért írják ezt a low power consumptiont rájuk, holott nem feltétlen igaz. Még amit olvasok indoklásnak, hogy a passzív hűtés miatt alacsony a fogyasztás, és hogy valamiért az ITX lapokon ez könnyebben megoldható, de erre sem találtam magyarázatot. Talán ilyen J vagy N lapokon szóba jöhet, de koránt sem általánosság.
Esetleg ez érdekes lehet: [link]
-
inf3rno
nagyúr
Ja néztem én is a szerver lapokat, de amit találtam túl drága volt. Megnézem, hátha találok ilyet. Gondolom itthonról nem nagyon lesz.
Amire még gondoltam, hogy a 2 videokártyás gépeknél meg tudom oldani. A videokártya menne IGP-ről a két x16-ba meg beteszek egy-egy hálókártyát. Viszont micro-ITX-ben nem nagyon létezik az ilyesmi, ahogy néztem.
Lehet még raiser kártyázni vagy mi a francnak hívják, amikor egy x16-ból csinál az ember 2x8-at, de az egésznek olyan tákolás benyomása van, és egyedi ház is kell hozzá. -
inf3rno
nagyúr
válasz
#25954560 #50063 üzenetére
Nem kell bifurkáció. Ami biztos, hogy most belemegy a 4 portos 1Gbps RJ45-ös kártya, később meg szeretnék egy 2-portos SFP+-t is beletenni. Az egészre egy pfsense-t tennék. Nem tudom, hogy a 10Gbps-t mi hajtaná ki így processzorból, de gyanítom, hogy egy 2 magos 3GHz feletti CPU már bőven elég rá, szóval akár egy Pentium is szóba jöhet. Nem tudom, hogy az integrált processzorosak elég erősek e, nincs tapasztalatom. Memória sem kell túl sok, 8 bőven sok, talán 2 is elég. Valami modernebbre gondoltam, ami s1151 vagy az utáni technológia, hogy ne fogyasszon sokat. Azt hiszem nagyjából ennyi, ami konkrét. Na meg hogy árban ne legyen csillagászati.
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Szeretnék egy routert építeni. Valami apró kellene, de kell bele két hálózati kártya PCIE foglalatba. Az egyik x4, a másik x8. Nézegetem a mini-ITX alaplapokat, és úgy tűnik, hogy ezeket spórolják le róla először. Bármi tipp?
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Itthonira szervernek keresek valamit a mostani ARM helyett, nem tudom jó helyen járok e. Ilyesmi feature-ökre gondoltam (nagyjából fontossági sorrendben), hogy jó lenne, ha megfelelne nekik:
- kis méret (házzal együtt elférjen egy 15x30-as területen)
- x86/64-es architektúra, gigabites net, sata3
- bővíthető RAM legalább 6GB-ig
- alacsony zajszint (ahol lehet passzív hűtés)
- alacsony fogyasztás
- a lehetőségekhez képest erős CPU
- lehetőleg az egész házastul, tápostul mindenestül jöjjön ki 80-ból (tőlem lehet használt is, periféria, HDD van)
- legyen lehetőség hardware RAID-re házon belülLétezik ilyesmi? Ha nem, akkor mik a kompromisszumok?
Most egy Odroid XU4-em van, sebességben elégnek tűnik, ezen a benchmarkon [link] olyan 350-400 pont körül lenne az eddigi benchmarkok összehasonlító mérései alapján, de azért jó lenne valami combosabb. Pl egy J1900 kapásból 5x gyorsabb. További problémák, hogy nem annyira megbízható, mint egy x86, és csak 2GB memória megy bele.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3353
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest