Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BiP

nagyúr

válasz phulee #61836 üzenetére

Amikor még a hőskorban mi raktunk össze gépeket, akkor erősen más problémáink voltak. Ez most már egy kicsit űrtechnika, úgy érzem az alapokról tanulom újra, pedig úgy 20 évet eltöltöttem benne.

Dettó így érzem. De igazából egyszerűen az igények is mások voltak,(sokszor nem is volt extra igény), más hőmennyiséget kellett elvezetni, mások voltak a méretek is, máshogy kellett megoldani.
    A szűkre szabott ITX világ meg egy külön műfaj volt mindig is.

• TurboK0

tag

válasz phulee #61836 üzenetére

140mm-es venti több levegőt mozgat alacsony fordulatszámon, de hűtőbordán a légnyomása gyengébb, kivéve ha feltekered ugyanolyan magas fordulatszámra. De akkor meg nem halkabb.

Jonsbo C6-ba csak alulra és felülre lehet 140mm ventit tenni, és ha alulra teszel akármilyen ventit az blokkolja a legalsó PCIE slotot.

Én úgy vettem észre hogy a hűtése sokkal jobb ha az elejére teszel ventit. Próbáltam 2 elülső ventivel is (kábelkötegelővel kifeszítve), de nem látom hogy ez sok különbséget tenni. Egyszerűen nincs hely elvezetni a forró levegőt felül, mert ATX táppal használom és az alaplapon a felső VRM bordák útban vannak. SFX táp ezen biztosan segít.
    Ha az elejére teszel ventit, akkor viszont adattárolót nem lehet sehová sem tenni, csak sufni megoldással. Én találtam 120mm -> 3.5"/2.5" átalakítót és az aljára szereltem az SSD-t, itt a fórumon egy másik kolléga a szerkezet tetejére kábelkötegelővel rögzített egy SSD tartó kasznit két lemezzel.

Láttam olyan megoldást is hogy SFX ventit rögzítettek a ház elején valahogy, és kétoldalú ragasztóval a táp oldalára ment az SSD. Lehet barkácsolni sokféle módon, de rengeteg a megkötés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés