- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Pajac: tpm.msc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15286 üzenetére
Nekem 350-es be quiet van, új korában nagyon halk volt, kb 2 éves korára viszont nagyon morgóssá vált a ventije. A sima FSP-t nem ismerem, de én is úgy tudom hogy megegyezik a kettő.
Trolee: Mennyi van az IGP-hez rendelve? Bár a 4 giga az IGP-nek overkill, de ki tudja...
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #15153 üzenetére
Ők máshogy gondolkodnak erről a témáról, az egyikük 2500K-t használ 7850-el, a másik 3570K-t 660ti-vel. Ez is egy vélemény, amit én írtam az meg egy másik. Ez van. Láttam olyat is aki 3770K-t használ 7850-el, biztos jó neki.
Szerintem - és úgy tűnik mások szerint is - elég akár egy alap Ivy i3 is egy felső közepes VGA (7870/660ti) mellé ha csak a játék a szempont. Ha olyan játékkal játszik valaki ami az átlagosnál jobban terheli a procit, oda sem kell feltétlenül csúcs i5, egy 3450/3470 bőven elég. Sajnos a kettő közti majd' 15 ezer forintos
résbeszakadékba semmit nem kínál az Intel, és a Sandy sem alternatíva mert kb ugyanannyiba kerülMég egy apró adalék: Az i5-760 összehasonlítása az i3-3220-al
Csak azért nem cserélem le az öreget mert durva bukó lenne, jó lesz az még nekem egy darabig.
-
cscsali
tag
válasz
Mercutio_ #15062 üzenetére
De jó dolga van egyeseknek
Ezek szerint nem vmi webshop-ban vetted, 8 napos pénz vissza és miegyéb garival
Táp ventire kíváncsi lennék, teljes terhelésen.(#15066) cofon: 9 éves lapomban lehetett már szabályozni a ventiket. Ebben az Uefi-s csodában tuti lehet. Kézikönyv segít benne.
-
miresz
veterán
válasz
Mercutio_ #14941 üzenetére
Igen már néztem ezt is,de nem valami bizalomgerjesztő a kinézete. Az USB-s wi-fi lenne? BT,nálam nem szempont,sőt jobban örülnék,ha az a kidudorodás inkább nem is lenne rajt. Elég nagy szégyen,hogy AMD vonalon,nincs igazán jól felszerelt miniITX lap.
(#14934) Goose-T: Átolvasom köszi.
Bár a 85-ös lap sajnos azért már drágább is...
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #14754 üzenetére
Okés. Akkor egy tippje van valakinek, hogy egy Asrock A330ION lapnak (330 duál-Atom 1.6GHz + a full GeF9400 Ion, tehát nem LE; DDR3-as lap egy teljes x16 PCIe porttal) mennyi a mostani reális használtpiaci ára? Doboz, minden alkatrész megvan, gari viszont már rég lejárt.
-
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #14752 üzenetére
Ez is egy megoldás, és most, hogy már jönnek sorba idénre az üzleti és saját utak, lehet, hogy az obikat többet is használnám
Viszont: pont nemrég fejeztem be szerverként újratelepítését és újra-konfigurálását, úgyhogy nagy a dilemma. Aprón most épp nem is látok Ionos gépet, hogy az árát mihez tudjam viszonyítani... -
.mf
veterán
válasz
Mercutio_ #14741 üzenetére
Én is ezen gondolkoztam, főleg a mai teszt után, ahol a két A8-as (Llano és Trinity) GPU-teljesítményben szinte azonosan teljesített. De aztán beütött a "reality check" - a dolgozós laptopom mellett a nagygépem, játszani, is csak hétvégente kapcsolom be, a mITX gépem pedig lassan már csak havonta. Így nem sok értelme van újra-építeni, újra-telepíteni a dolgokat, ha ilyen gyakorisággal használom...
-
AirBundy1
tag
válasz
Mercutio_ #14712 üzenetére
Látom népszerű itt az egyedi építkezés, fúrás, faragás. Hamarosan nekiállunk majd tervezni és építeni egy különleges, minimalista házat. Más topikokban és privátban már vadul megy az ötletelés, ha van rá igény, itt is szívesen megosztom majd folyamatában a terveket és a képeket.
-
-
abcdefg
csendes tag
válasz
Mercutio_ #14585 üzenetére
Sikerült összeraknom egy egész értelmes configot. Egyedül a ház lett zsákbamacska, de most ennyire telt.
ASROCK E350M1 18.701 Ft
KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 6.414 Ft
LCPOWER LC-1400mi 200W 10.439 Ft
SCYTHE Mini Kaze 4cm Silent 2.261 Ft (Ettől állítólag halkabb lesz)Vinyó meg már van. Remélem nem csinálok rossz vásárt
-
bigdady
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14537 üzenetére
Kipróbáltam asrock e350m1-et másik táppal is és vga kimeneten is, 4 pin bekötve illeve anélkül is, de továbbra sem jön ki jel a gépből, tehát biosig sem jutok (vga és hdmi-n probáltam dsub készülékem átalkitom nincs).
Már csak ezek lehetnek még:
-alaplap hibás
-ram hibás
-1333-as ramot nem kezeli az alaplap, mert lehet régi a bios rajta (gyárilag 1066-ot támogat max) Frissiteni kép hiányában nem tudom, 1066-os ramom meg nincs.(#14539) Mercutio_ cmos reset sem segitett, próbáltam többször
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #14506 üzenetére
Már írtam korábban (lehet, hogy nem ebben a topikban), hogy időnként azért a 65W-os A10-5700 is beleharap a 100W-ba, szóval én a procimat nem bíznám Pico-PSU-ra, esetleg egy A4-et vagy A6-ot még elvihet biztonságosan.
Gyors kérdés mindenkinek: ti mivel feszelitek alul a Trinity procikat ASRock alaplapban?
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #14506 üzenetére
Ugyanannyiért kapsz 1 db 160-XT-t (24 pines, 20 pinesbe nem biztos hogy passzol!) ami 8 A-t tud stabilan (rövid időre többet is) és szinte biztos hogy azt tényleg tudja is. Világos hogy ebből 2-t adnának annyi pénzért, de ha meg nem jó akkor ott ette meg a fene.
Amúgy szerintem ez ugyanaz mint amit linkeltél, az ár is kb ugyanannyi postával együtt két darabra.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14498 üzenetére
Szerintem ott van a honlapjukon: FM2-A75IA-E53 és itthon is fellelhető pl a Pc Gear-ben.
Szerk:
Ha az A85 chipsettel szerelt kiadásúra gondoltál akkor passz.
Én úgy vettem ki a linkelt hírből hogy csak a teljes méretű ATX lapokon lesz elérhető. -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #14498 üzenetére
Szvsz a kavarást az okozta, hogy az A85 elérhetősége csúszást szenvedett. Az MSI és ASRock meg pedálozik annyira a piaci részesedésért, hogy némi rugalmasságot mutatva, septében kihozták A75-tel a lapjaikat, még ha csak rövid időre is kellett. Magyarázattal szolgálna az ASRock VRM problémáira is. Just my two cents...
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14348 üzenetére
Tápot értsem úgy, hogy szarabb/zajosabb mint az SG-ben?
Persze, plusz teljesítményben is sokat buksz hisz csak egy minőségi 80+ FSP -ről van szó ami még halk is.
Mondjuk egy alacsony fogyasztású konfighoz persze bőven elegendő a Chifi 12V ágán jövő 156 Watt. szerk: SG05 tápja: FSP FSP300-60GHS 264 Watt-ot nyújt.
Kérdés mit nyújt hangban a Chifi (talán) 4 centis táp ventije.ODD az SG05-ben is slim, én legalább is annak néztem eddig, vagy a csifié még azon belül is valami spéci?
Csak annyi hogy 5,25 megy bele, előlapi slim nyílás csak "megtévesztés"
Szellőzésről viszont nem biztos, hogy hajlandó lennék lemondani, nyáron is jól jött még az alulfeszelt 65W-os procinak is a plusz levegő.
Tudni illik "szellőzés" mániás vagyok
szóval nem biztos hogy rosszul szellőzik a kuckó de ...
- Vga elhelyezése a táp által elzártan, nekem sosem jött át.
- Proci ventijéhez sem látom hol jut be friss levegő pláne ha bekerül egy odd.
- Hdd hűtését sem látom át ha a felfelé szálló meleg fölött van, szellőztető venti nélkül.
- Elő 8 , hátul 6 centis ház ventik(tudom hogy lehet ezekből is halk típusokat kapni, na de akkor se trendi
-
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #14313 üzenetére
vegyé' intelt!
---
Thin-ITX-ből lesz olyan amelyik integrált, de nem az atom szutyok van rajta? Nem akakrnék molyolni külön a hűtővel, hogy alacsony maradjon, de ahogy látom, az integráltak alapvetően 15-20mm magasak ventivel együtt (ami úgyis cserélődik), szemben a többi megoldás 35-50mm-ével
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14282 üzenetére
1. Felesleges pénzkidobás ha ott a Shuriken
2. Igen a venti méretével együtt kell számolni. Termék honlapja =>
Specification Heatsink: dimensions 111x105x51mm
+
Specification fan: dimensions 100x100x015mmAvagy Alpenföhn (EKL) tulajok topikja 1. hsz-ből az ide vágó rész:
Méretek (ventilátorral): 111 x 105 x 66 mm (Szé x Mé x Ma)
Tömeg (ventilátorral): 287gramm
Ventilátor méret: 100x100x15mm-es Slim ventilátor
Ventilátor csapágyazás: Hydro Bearing
Ventilátor fordulatszám: 850-2000rpm
Ventilátor zaj: 22dB(A)(Terheléstől függően)
Légszállítás: 38m3/h légszállítás
Heatpipe: 3db 6mm-es
Ventilátorról: PWM-es
Foglalatok:Intel:LGA775
AMD:Összes foglalat
Ár:~5900ft
HTPC-be különösen ajánlott -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14275 üzenetére
Nem hiszem hogy egy előlapi venti ilyen mértékben bekavarna a proci hűtőnek.
Kis mértékben el tudom képzelni hogy számít az általa szállítót levegő mennyisége de ha így is van akkor még inkább lejeb kellene szabályoznia a proci venti fordulatszámát.Anno a J&W lap/SG05/Shuriken konfignál nem is használtam előlapi ventit pláne miután kipróbáltam a Swif2 120p-t mint ház és proci hűtő. (gyári amd bordával)
Az a lap nem szabályozta (vagy nem jöttem rá a helyes beállításra) a további ventiket (pl házventiként alkalmazva) és hatalmas szélzajt generált de a proci hőfokán vagy annak ventijének fordulatszámát ez mit sem befolyásolta.
Proci hűtűként szabályozva is hangos szélzajt generált a magas légszállítása végett. -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14273 üzenetére
Úgy érthető viszont jó lenne a megfelelő beállítás megtalálni (Asrock lapoknál sokszor olvastam hogy nem a legtutibb a ventivezérlés) mert jó ideje használóm ezt a hűtőt és sosem ment 1200 fölé ha jól rémlik. Anno a J&W Minix 780G és a jelenlegi ASUS M4A88T-I Deluxe lap mellett akár Win7 vagy épp Linux rendszer alatt sincs gondom, utóbbinál még bios-ban sem kell turkálnom hogy 500-800 közt forogjon.
Talán érdemes lenne benézned valamelyik Asrock lap topikjába hátha megtalálod a helyes beállítást. -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #14270 üzenetére
Kicsit nagyobb beroházás, de egy Silverstone Nitrogon hűtővel is próbát tehetsz. Ez a Sugo (SG) szériás házakhoz készült, pont a tápig ér, és kisebb teljesítményű procikat elvisz csak a táp ventijével is. Nagyobb procihoz a burkolat megfordításával a borda aljára lehet tenni kisegítő ventit a régebbi modellnél, az újnak nincs burkolata, drótos ventirögzítés van, és szintén felszerelhető vele a venti bármelyik oldalra. Olvass utána a neten a tapasztalatoknak, hátha valaki már próbálta. Nekem volt annak idején egy NT06-E-m (5 hőcsöves, a Lite-nak csak 3 volt, az újnak meg 6 van), de nem tudtam kipróbálni mert nem fért be abba a házba amibe szántam. Eladás előtt feldobtam a topikban hogy Pesten elvinném bármelyik SG05/06 tulajhoz kipróbálni, de senki nem jelentkezett.
-
Blaise
veterán
válasz
Mercutio_ #14236 üzenetére
Nem látom értelmét ezeknek a netbook-oknak, komoly munkára alkalmatlanok. Aki ilyet vesz, az általában netezik, filmet néz, zenét hallgat, szóval egy tablet-al akár ideálisan ki is tudja ezeket a feladatokat váltani, ráadásul csak megfogja ledöglik a kanapéra és használja, ee ha arra van szükség, akkor akár külső billentyűzetet is rájuk lehet kötni.
Az ár irreleváns, gyakorlatilag 15 ezertől 300 ezerig vannak eszközök.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #14232 üzenetére
Itt már inkább az a kérdés hogy kinek mire kell. Amire egy notebookot el tudok magamnak képzelni az pont ilyen lenne. 11,6-12,5 colos, 17 W TDP, csak IGP. Ultrahordozható de még használható méretű, megfelelő teljesítménnyel és fogyasztással. Egy notit tuti nem fognék be multimédiára, ha meg nyaraláson mégis filmezhetnékem támad akkor végülis lejátsza.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #14227 üzenetére
Nekem a +1MB cache meg a 25% ér annyit, hogy a drágábbikat vegyem. Ugyan videót nem vágok, amit nézek arra meg a bármi jó, de sok egyéb programom szerintem jobban fogja szeretni majd a HD4000-et, mint azt ami a pentiumban van. Meg HDD-ből is egy picivel nagyobbat kapott.
Talán üzemidőben lehet gyengébb az i3-3217U-val szerelt laptop, de ezt a linkelt oldal nem közli.Jól tudom, hogy az ivy-s procik még jobbak üresjáratközeli fogyasztásban mint az elődeik?
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #14224 üzenetére
Ez a konstrukció nem ideális sorozatgyártásra (sem a ház szerkezetének, sem az alkatrészek felhasználóbarát hozzáférésének szempontjából), a kompakt méret mellett a megvalósíthatóság volt a legfőbb irányelv, a tervezésének idején rendelkezésemre álló megmunkálási lehetőségek figyelembevételével. Inkább amolyan 'proof of concept', vagy prototípus.
(#14225) mintAdarab: "A VGA ventiknél szerinted ez a jobb hatásfokú, ahogy te rajzoltad, vagy ha inkább a bordával parallel és a kártya mögé van felrakva a venti? (tudom, nálad ez nem fért volna el a vinyó miatt) Így az egy mondjuk 100-as venti egyik fele szellőzethetné a VGA-t, a másik fele a CPU-t."
Annyi bizonyos, hogy egy erre megfelelő VGA borda oldalról történő átfújásához erősen javallott valami légcsatorna, ami behatárolja a légáramlás irányát. Aztán hogy melyik a jobb hatásfokú, illetve számottevő-e a különbség, azt leginkább a gyakorlat tudná megmondani."Nem olyan régen elemeztétek, hogy nem minden konfigban működik a plusz 12V-os kocka külön a VGA-nak. Ezt sikerült megnyugtatóan rövidre zárni?"
Második 12V-os kockában én személy szerint soha nem gondolkodtam. Az én horizontomon a 220V-os Dell DA-2 jelenti a maximális fogyasztási keretet, amiből a 130W TDP-jű HD7850 még kigazdálkodható. Gyenge láncszem a DC táp 12V-os ága, ezért kell azt kikerülni, amire pillanatnyilag a picoPSU + DA-2 tűnik alkalmasnak (net szerte több működő példáról lehet olvasni, többek közt magyarról is). Az LR1106 12V-on 10A-e valamilyen kompatibilis 120/150W-os adapterrel lehet jó alternatíva 12V kikerülésesdi nélkül.(#14220) HookR: "Ez esetben pl. egy SFX táppal megállhatna 70mm-ben a ház magassága."
Ezt eredetileg az oldalra fektetett VGA esetére akartam írni. -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14132 üzenetére
276x273x89 mm
kb. 2 mm gumiláb ill döntött előlap figyelembe vétele mellett.Többet mint a netes képes alapján gondoltam.
Amúgy csak magát a házat vettem a gyári táppal, kábelezéssel és a két superred (eredetileg) cpu hűtő ventivel, mindez "új állapotban".
Gondolom érdekel majd a tápegység teljesítménye:
Száraz próba:
-
rbalint88
addikt
válasz
Mercutio_ #14116 üzenetére
[link]
talán ilyen, nem?úgy néz ki, egy Lian Li PC-Q09FNB lesz a nyertes a házválasztós ámokfutásomban. gondolkodtam paneltápos cuccban is, meg miniházakban, de hosszú távon ezzel fogok jól járni a bővíthetőség miatt. (htpc és nas egyben) meg azért ki is néz valahogy, az adapter.hu-s realan aluházzal szemben
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #14088 üzenetére
Az LR1106 az alábbi tápokról hajtva működik, kipróbáltan:
- ACDC12090 (84W) adapter [link]
- LC-Power 75W-os adaptere
- FSP 300W-os SFX táp P4-es tápcsatija
- Illetve nyilván a Realan kínálatában* fellelhető AC adapterekkel is együttműködik, de ott a legnagyobb az 120W-os.
Wireless-bolt.hu kapható egy 150W-os adapter, ám amellett, hogy drága, nincs vele a kompatibilitásra vonatkozó tapasztalat.
Ha az általad kiszemelt konfigurációhoz elegendő a 120W-os AC adapter, akkor érdemes eleve azzal együtt rendelni a gyártótól. Egy hónapja kaptam árajánlatot a termékkínálatukra, akkor $16.5 volt az LR1106 és $17.5 a 120W-os adapter.
Mivel egyre többen érdeklődnek Realan termékek iránt, érdemes lenne csoportos rendelést szerveznetek, úgy sokat lehet faragni az egy tételre eső szállítási költségen.* a minicase.net valamiért nem működik, de sebaj, itxcase.net címen is elérhető az angol honlapjuk.
-
tlac
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14088 üzenetére
pl. egy ilyen szerintem jó lenne
192w AC-DC Power Adapter, 12v 16A -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14076 üzenetére
Az az , sajna ez a 12V érték nagyban nehezíti a kérdést.
Remélem ez tény hogy valójában arról kajál a cucc.PicoPSU-120 12V DC-DC lenne jó a maga 7A és csúcs 10A-al de hát ez sem olcsó plusz hogy és mennyiért érne ide.
Szóval kb ezért nem foglalkozok a témával mert drága és gyenge amire szeretnénk.
Int. procis gépekhez tökéletes.(#14077) Immy
Azért nem kell elkeseredni.
Általában véve szerintem bármelyik házba be tudod szerelni max nem minden furathelynél, rögzítve.
Mondjuk nálad nehezíti a választást (ha egyáltalán találsz megfelelőt) a kinyúló hátsó IO rész.
Anno az átmeneti állapotban mikor mini itx-ről váltottam atx-re így nézet ki a cucc.Szóval ha más nem akkor némi kéz ügyességgel tudsz készíteni, megfelelő felfogatási pontot.
Éljen a DIY -
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #14045 üzenetére
Sajna nem olcsó mulatság egy új vagy egy átgondolt gép építése pláne ha jót akarunk.
Nem régiben a sata portok hiánya végett adtam ki újabb 85K-t úgy hogy csak az alábbiakat cseréltem a gépben és barátnőm vette kariraa 11K-s proci hűtőt. (Alpenföhn Matterhorn Pure)
ASUS F2A85-V Pro
sFM2 AMD A10-5800K Box
G.Skill DDR-3 8Gb/2133 (F3-17000CL11D-8GBXL)Szerintem egy 20K-s lap azért nem annyira vészes, hosszútávra és a gyári hűtő sem annyira hangos egy "alacsony" fogyasztású procin.
Szerintem a A8 Series 3820 X4 is bőven elég azokra a feladatokra. -
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #14032 üzenetére
50 mm-nél alacsonyabb CPU-hűtők:
- Evercool HPL815-EP (ventivel 45mm) - [link]
- Noctua NH-L9 (ventivel 37mm) - [link]
- Reeven Vanxie (ventivel 34mm) - (RC-0801) - [link]
- Scythe Kozuti (ventivel 40mm) - [link]
- Thermaltake SlimX3 (ventivel 38mm) - [link] - (AMD-hez sajnos nem jó!)
- ThermoLab ITX30 (ventivel 30mm) [link] - (AMD-hez sajnos nem jó!)
- Xigmatek Praeton LD963 (ventivel 44mm) - [link]
- Xigmatek Praeton LD964 (ventivel 45mm) - [link]
- Titan TTC-NC25TZ/PW(RB) (ventivel 46mm) [link]
- Titan TTC-NC35TZ/PW(RB) (ventivel 46mm) [link](#14036) Serricon: "A többihez nagyobb ház kell, vagy SSD elhagyása, ami nem opció, tekintve hogy nincs mSATA-s lap még mindig.
"
FM2-es még valóban nincs, de nem is kell feltétlenül. Létezik mSATA-SATA átalakító is. Pl.:
- DELOCK 84384 mSATA kábel + táp átalakító
- DELOCK 61675 SATA - mSATA átalakítóSőt, meg merem kockáztatni, hogy kis kreativitással a sima 2.5"-es SSD-t - kiszedve a fémházból - is el lehet valahogy rakni a CPU-hűtő útjából.
-
Serricon
senior tag
válasz
Mercutio_ #14038 üzenetére
Ha jól tudom a nagyobb TDP-hez ugyanaz a hűtés van mint a régebbi AMD-khez, ami elvileg túl magas, de láttam ilyen verziót, ami befér ha nincs közvetlen felette SSD, valamint egy elég olcsó Akasa hűtőt, ami a látottak alapján kényelmesen elfér, de vannak kétségeim a teljesítményét illetően, mivel se hőcső, se halk venti, csak a szokásos fújjuk az alutömböt ezerrel, de az tény hogy olcsóbb mint a Noctua.
-
Serricon
senior tag
válasz
Mercutio_ #14035 üzenetére
Méretéhez képest valóban soknak tűnik, mint Noctua a szokásos, viszont a vizemhez képest filléres dolog, és sajnos nem sok választási lehetőség van ekkora méretben.
A többihez nagyobb ház kell, vagy SSD elhagyása, ami nem opció, tekintve hogy nincs mSATA-s lap még mindig.
De ha van más alternatíva FM2-höz 4 centi alatt én is kíváncsi vagyok rá. -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #13894 üzenetére
Elszáll rajtuk a VRM. Gyakorlatilag csak egy alternatívája van Magyarországon, az pedig az MSI FM2-A75IA-E53.
-
HookR
addikt
válasz
Mercutio_ #13760 üzenetére
A végeredmény olyan steril biztos nem lenne, mint a szerkesztési nézet által generált képen. Inkább olyasmi, mint amit példaként linkeltem: E-Q5
Gondolom vegyi maratásban (mintsem homokfúvásban) részesítették eloxálás előtt.(#13761) bignor: Én a helyedben még az elején eldönteném, hogy elegendő-e számomra az A10-5700/A10-5800K grafikus teljesítménye és nem gondolkodnék Dual Graphics-ban. Elméletben jól hangzik, de a gyakorlatban megkötésekkel jár és fogyasztás szempontjából sem feltétlenül előnyös.
Ha nem elég, akkor inkább eleve egy 55W TDP-vel rendelkező single profile HD7750-et vegyél alapul (pl. Powercolor, VTX3D) és ahhoz válassz a fogyasztási keretbe illő processzort! Arra a kérdésre, hogy AMD, vagy Intel és konkrétan melyik modell, majd választ adnak valamelyik gépválasztós topikban.(#13763) tkesy: "hogy fog állni a ház?"
Éppenséggel pont abban a hozzászólásban oszlattam el minden kételyt az orientációval kapcsolatban, amire válaszoltál.Álló minitorony volt a célkitűzés. De csavarkötés helyett például ragasztott talpakkal (mint az Abee Acubic E40 esetében) még a beüzemelés előtt eldönthető lenne (szó szerint
), hogy álló legyen, vagy fektetett, mint az E-Q5. A szellőzőnyílások és a belső elrendezés megenged ennyi rugalmasságot.
"lehet, hogy megoldható a süllyesztés kb plusz 1 perc ráfordításával..."
Lehet, de ezúttal különösen nagy hangsúlyt fektetek a megmunkálási igény minimalizálására, ezért is a dilemma a már látszólag ilyen egyszerű kérdésben is. Személy szerint nem tartom annyival rosszabbnak az oldallap illesztését, hogy ne gondolkozzak el a süllyesztés megspórolásán.(#13764) szabi__memo: "Jobb oldali. Es ezert mert oldalrol nem latszik."
A jobb oldali változatnál pont, hogy oldalról látszik az illesztési hézag.Az íves, folytonos rész az eleje és teteje a háznak (legalábbis alapértelmezett, álló pozícióban).
"Mibol lesz? Ha tetszik nekunk tudsz csinalni tobbet is? :-D"
Ne szaladjunk ennyire előre!Még nem dőlt el, hogy csupán a szokásos tervezési kényszerem élem ki, vagy lesz is belőle valami...
Köszönöm a visszajelzéseket!
-
Mattanyahu
tag
válasz
Mercutio_ #13765 üzenetére
az én alaplapomon egy via vt1708 chip van
a hangminőséggel nincs bajom, de a driver egy kalap szar (bár most nézem hogy jött ki új, próba szerencse)
a kedvenc bosszantó hibám az, ha az előlapi jackeket használom néha fölmegy a cpu usage 50%-ra a windows hangkezelő miatt... -
Pista0001
addikt
válasz
Mercutio_ #13698 üzenetére
A gyártó nem német hanem tajvani, a nagyker német valószínűleg. Először a kereskedővel (tulajdonos, jogutód) lenne jó felvenni a kapcsolatot, csak itt jön a képbe a "hab a tortán", mégpedig hogy nem Magyarországon élek és eddig csak egy mobil telefonszámot találtam amit meg lehet próbálni. Ahogy xtevo írta, kemény menet lesz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #13613 üzenetére
ventire=hűtőre
A Streacom házakról (átcimkézett Wesena) kis gyártói infók hátha mást is érdekel:
F7C (ST-F7CS ST-F7CB utolsó betűjel a színre utal Silver/Black)
F7C Evo
F1C (ST-F1CS ST-F1CB)
F1C EvoFannless házak (a lapos 1U szerver méretűeket már nem volt energiám linkelni
de jobb oldalt ott van mind)
FC8 Fanless és FC8 Evo Fanless
FC9 Fanless
FC10 Fanless -
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #13403 üzenetére
A10-5700, és rendeltem rá egy CM GeminII M4-et, mert Alpenföhn Panorama már nem volt. Azon kívül 2x4GB Kingston HyperX Genesis-t vettem hozzá, abból csak 1866-os van. Néztem gyorsabb memóriákat is, de még azokra emlékeztető típusszámú memóriák sem voltak az alaplap kompatibilitási listájában, ezért maradtam a jól bevált Kingstonnál, mert ennek az 1600-as változata legalább benne volt.
-
-
-
Kreash
aktív tag
válasz
Mercutio_ #13017 üzenetére
Ez a Full HD -s mkv-t és youtube-t normálisan viszi?
Az a kis venti mennyire lehet hangos?
Itxes házat meg nem akarok venni, saját készítésű lesz mindenképpen, csak kellene 1 táp bele, és olyat szeretnék aminek nincs hangja, azért gondoltam nem integrált cpusra, mert akkor veszek a procira egy nagyobb hűtőbordát és nagyobb ventivel hűteném.
-
Goose-T
veterán
válasz
Mercutio_ #12907 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján minden modern játékban sikerült játszható sebességeket elérni legalább 1366x768-as felbontásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Asus TUF B365M-PLUS GAMING + I9-9900K
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest